Innovation Icon - Invstor X Webflow Template

Veelgestelde vragen over Oplichting

Wat is cryptojacking?

Cryptojacking is een manier om op andermans apparaten crypto te minen. Je kan hierbij denken aan computers, smartphones en tablets. De kosten van het minen zijn voor het slachtoffer terwijl de cryptojackers er met de winst vandoor gaan.

Cryptojackers kunnen jouw apparaat gebruiken wanneer je op een linkje klikt waardoor zij in jouw apparaat kunnen binnendringen. Vanaf dan zullen ze het apparaat 24/7 gebruiken om crypto te minen. Een tweede optie is om te cryptojacken via een zogenoemde drive-by-cryptomining. Ze installeren dan een stukje javascript-code op een website, en iedere bezoeker van de website zal door die programmeercode gedurende de bezoektijd cryptomunten minen. 

Wat is een ponzi scheme?

Ponzi scheme is een vorm van fraude. Er wordt de indruk gewekt dat een bedrijf succesvol is en dat jij als investeerder met een eenmalige investering snel rendement kan behalen. Dit rendement wordt vaak wel uitbetaald, maar uit de zakken van de nieuwe investeerders die zich hebben aangemeld.

De eenmalige bijdrage die een nieuwe investeerder betaalt, vormt het rendement van de bestaande investeerders. Hierdoor wordt het één groot kaartenhuis waar de bestaande mensen in de piramide betaalt krijgen door de nieuwe mensen die onderaan instromen.

Bijna altijd valt zo'n kaartenhuis uiteindelijk ineen en raken veel mensen hun geld kwijt.