Innovation Icon - Invstor X Webflow Template

Veelgestelde vragen over Crypto Kopen

Wat is een Initial Dex Offering?

Een Initial Dex Offering is een manier voor crypto-projecten om hun cryptomunt op een gedecentraliseerde manier uit te brengen. Ze houden een crowdfundingactie op een DEX, ofwel een Decentrale Exchange. Investeerders kunnen op zo'n plan meedoen aan de actie om zo vroegtijdig in een nieuw crypto-project te stappen.

Polkastarter, Binance DEX en UniSwap zijn voorbeelden van Decentrale Exchanges dit IDO's aanbieden.

Ik woon in het buitenland, bij welke exchange kan ik het beste crypto kopen?

Wanneer je buiten de Europese Unie woont, dan kan je helaas niet bij Bitvavo je cryptomunten kopen. Een goed alternatief is dan de Binance Exchange. Dit is een internationale crypto exchange met lage kosten en ontzettend veel verschillende cryptomunten.

Via deze link handel je bij Binance met 20% korting op de transactiekosten.

Ben je om de een of andere reden niet gecharmeerd van Binance? Dan vinden we Kraken ook een goede 

Op welke crypto exchange of op welk handelsplatform kan ik het beste mijn coin kopen?

Je kan dit heel eenvoudig op onze website vinden. Ik zal hieronder de stappen uitleggen:

 1. Ga naar onze homepage
 2. Klik op "Koersen" in de taakbalk
  Op welke exchange is mijn coin te koop?
   
 3. Zoek vervolgens jouw coin op via de zoekbalk en klik op info
  Cryptocurrency zoeken op AllesOverCrypto
   
 4. Klik vervolgens op "Exchanges" en je ziet precies bij welke crypto exchanges of handelsplatformen je de coin kan kopen. Klik direct op de link om naar de desbetreffende exchange te gaan en log in of maak een account aan.
  C:\Users\derek\Downloads\Op welke crypto exchange of handelsplatform kan ik mijn coin kopen
Wat doe je als een munt al hard is gestegen?

Wanneer een munt hard is gestegen, dan is het goed om niet te FOMO'en.

Heel internet staat op zo'n moment vol met voorspellingen van de prijs van de munt, zoals "{naam munt} x10 soon!"

Je kan beter kijken naar wat de achterliggende oorzaak is van de hype en op zoek gaan naar munten met dezelfde karakteristieken en hier vroeg instappen (met een klein bedrag aangezien dit een hoog speculatief karakter heeft).

Andere slimme beleggers doen dit ook en nadat ze het gekocht hebben zullen ze op social media de naam van deze token verspreiden met teksten als "This is the new {naam munt}, but still so damn cheap!"

Wil je toch in een munt stappen die al hard is gestegen? Stap dan altijd in met een stop-loss, dan beperk je jouw verliezen wanneer hij daalt.

Wat is een Initial DeFi Offering?

Een Initial DeFi Offering is een gedecentraliseerde manier om tokens van een nieuw crypto-project te verkopen aan investeerders. Met het geld dat het project tijdens zo'n crowdfunding ophaalt, kunnen ze hun project verder ontwikkelen.

Andere bekende vormen van zo'n crowdfunding zijn Initial Coin Offering, Initial Security Offering en Initial Exchange Offering.

Hoe kan ik crypto kopen bij Bittrex?

Volg de onderstaande 10 stappen om jouw favoriete cryptomunt te kopen bij Bittrex.

 1. Open je eigen account bij Bittrex
 2. Druk rechtsboven op 'Holdings'
 3. Druk op Deposit bij BTC
 4. Genereer een eigen adres en kopieer deze
 5. Open je eigen account bij Bitvavo
 6. Stort geld op je Bitvavo-rekening via iDEAL
 7. Koop Bitcoin en stuur deze vervolgens naar het depositadres dat je hebt gekopieerd.
 8. Wacht totdat de Bitcoins op Bittrex staan
 9. Ga op Bittrex naar 'Markets' en klik de crypto aan die je wilt kopen
 10. Koop de gewenste hoeveelheid van de munt
Kan je ook met contant geld Bitcoin kopen?

Ja, je kan ook met contant geld je cryptomunten kopen. Dit doe je door middel van een Bitcoin ATM.

Bij deze betaalautomaten kan je zowel Bitcoin als andere cryptomunten kopen. De transactiekosten kunnen wel hoger liggen dan wanneer je dit online doet.

De kosten verschillen per ATM. Bij sommige automaten zijn de transactiekosten €10 voor Bitcoin en €5 voor Ether. Daarbovenop betaal je de transactiekosten van je crypto wallet. Bij andere betaalautomaten betaal je naast de transactiekosten van je wallet een fee van 0,05% tot 0,1%.

Op de website coinatmradar vind je een overzicht van de ATM's in Nederland. Ook zie je welke cryptomunten je daar kunt kopen.

Kan ik, tijdens het volgen van de Crypto Masterclass, al wat investeren zodat ik kan oefenen?

Ja, tijdens het volgen van de cursus kan je prima een beetje geld investeren om te oefenen. Je leert immers sneller door het te doen. Wel is het handig om dit geld te zien als leergeld dat je wilt betalen. Hoe minder je immers weet, hoe groter de kans is dat je het geld verliest. Doe het dan ook alleen met geld dat je bereid bent te verliezen.

Wat is Paxful?

Paxful is een peer-to-peer marktplaats om Bitcoin te kopen en te verkopen. Dit betekent dat je direct Bitcoin koopt van een ander persoon, of direct Bitcoin verkoopt aan een ander persoon. Dit wordt geregeld via de service van Paxful. Paxful maakt het mogelijk om op veel verschillende manieren te betalen voor de Bitcoin. De cryptocurrency exchange Binance maakt gebruik van Paxful.

Wat is Payeer?

Payeer is een elektronische wallet. Het maakt het mogelijk voor bedrijven om betalingen in zowel fiat als crypto te accepteren. De cryptocurrency exchange Binance maakt gebruik van deze elektronische wallet.

Wat is een peer-to-peer marketplace?

Een peer-to-peer marketplace is een online marktplaats waar je direct crypto van andere mensen koopt of direct crypto aan andere mensen verkoopt. Dit soort marktplaatsen worden naast crypto ook voor andere producten en services gebruikt. Voorbeelden van p2p marketplaces zijn Uber, marktplaats.nl en AirBNB.

Wie bepaalt er hoeveel tokens er van een cryptomunt worden uitgebracht?

Cryptoprojecten bepalen zelf hoeveel tokens/coins zij op de markt brengen. Bij de creatie van de cryptomunt leggen ze dit vast in een smart contract. Voordat je besluit om in een cryptomunt te investeren, is het goed om te bekijken hoeveel munten ze in totaal willen uitbrengen en hoeveel ervan al op de markt zijn. Aan de hand hiervan kan je namelijk de inflatie ervan inschatten.

Mijn bank blokkeert mijn overboeking naar een exchange, hoe kan dat?

Het gebeurt vaker dat een bank de overschrijving naar een cryptocurrency exchange blokkeert. Wij vermoeden dat banken een extra verificatie-methode hanteren aangezien het een logische stap is voor criminelen om geld van een gehackte bankrekening om te zetten naar cryptomunten.

Wanneer je contact met je bank opneemt en aangeeft dat jij, als eigenaar van de bankrekening, cryptomunten wilt kopen, dan zullen zij de overboeking goedkeuren.

Wat is een takers fee?

Een takers fee is het tarief dat je betaalt voor het 'wegnemen' van een trading order. Dit 'wegnemen' van een order houdt in dat jij een limit order, die al op de exchange stond, vervult door middel van een market order. Doordat je deze order vult, verdwijnt deze van de exchange, waardoor je hem dus 'wegneemt'. Je bent in dat geval de taker van iemand anders’ order. Een takers fee is vaak hoger dan de makers fee. Dit heeft ermee te maken dat jij liquiditeit op de exchange wegneemt in plaats van creëert.

Wat is een makers fee?

Een makers fee is het tarief dat je betaalt voor het 'maken' van een trading order. Dit maken van een order houdt in dat je een (ver-)kooporder creëert op de exchange met bijvoorbeeld een limit order in plaats van dat je een order wegneemt met bijvoorbeeld een market order. Jij plaatst bijvoorbeeld een kooporder onder de actuele marktprijs of een verkooporder boven deze prijs. Hiermee creëer je liquiditeit op de exchange en daardoor is een makersfee bijna altijd lager dan een takers fee.

Bezit ik zelf de munten wanneer ik deze op een exchange koop?

Wanneer je cryptomunten op een exchange koopt dan ben je zelf niet in het bezit van deze munten. Dit ben je pas wanneer je zelf de private keys in handen hebt. Het is dan ook sterk aan te raden om de cryptomunten van de exchange naar jouw hardware wallet over te maken.

Lees hier meer over hardware wallets.

Waar kan ik Bitcoin met euro’s kopen?

Bij Bitvavo kan je euro’s storten en direct beginnen met handelen. Er zijn ook andere aanbieders, maar nadat wij deze allemaal hebben uitgeprobeerd, zijn we het er unaniem over eens dat Bitvavo het allerprettigste werkt.

Lees hier meer over Bitvavo.

Wat is het minimale bedrag waarvoor je Bitcoin kunt kopen?

Bij Bitvavo kan je al vanaf 1 euro je eerste bedrag aan Bitcoins kopen.

Lees hier hoe je cryptocurrency's kunt kopen.

Waar moet ik op letten als ik cryptocurrency’s koop?

Wanneer je in een cryptocurrency investeert dan is het belangrijk om van tevoren goed onderzoek te doen naar deze munt. Belangrijke aspecten waar je op kunt letten zijn:

 • Team, adviseurs en partners
 • Whitepaper
 • Idee / businessmodel
 • Concurrentie op de cryptomarkt
 • Werkend product / roadmap
 • Token- / coinkarakteristieken / marktkapitalisatie
 • Populariteit / hypegehalte van de munt
 • Verhandelbaarheid van de munt
Wat is een IEO?

IEO staat voor Initial Exchange Offering. Dit is bijna hetzelfde als een ICO met als belangrijke verschil dat de campagne niet via het team van het crypto-project loopt, maar via een exchange. Bekende tokens die op deze manier zijn uitgegeven zijn MATIC, FET en CELR.

Lees hier meer over een IEO.

Wat is een STO?

STO staat voor Security Token Offering en is vergelijkbaar met een ICO. Het enige verschil zit hem in de soort tokens dat wordt aangeboden. Bij ICO’s zijn het veelal utility tokens en bij STO’s zijn het security tokens.

Wat is een ICO?

ICO staat voor Initial Coin Offering en duidt op de uitgifte van cryptocurrency's door een crypto-startup. De opbrengst wordt gebruikt om het idee van het cryptobedrijf uit te voeren. Een ICO is vergelijkbaar met een IPO van traditionele bedrijven. Bij een ICO gaat het echter vaak meer om een soort crowdfunding, terwijl je bij een IPO daadwerkelijk een aandeel krijgt in het bedrijf.

Lees hier meer over ICO's.

Hoe kan ik crypto kopen?

Je kan crypto kopen bij de beste exchange van Nederland, Bitvavo. Hier kan je gemakkelijk euro’s storten en cryptomunten aankopen.

Klik hier om direct te beginnen.