laptop met the future of cryptocurrency

Portfolio management - Dollar Cost Average strategie editie 6

Disclaimer

AllesOverCrypto laat graag mensen aan het woord om te vertellen over hun crypto-avontuur. Vanuit dit initiatief heb ik geopperd om een gastblogserie te starten, hier op de website. Belangrijk om te weten is dat ik dus niet werkzaam ben bij AllesOverCrypto en dat alles wat je in deze blog leest, enkel mijn persoonlijke mening is en dit los staat van AOC.

Voorwoord

Voordat wij de blog in duiken laat mij eerst vertellen waarom deze blog langer op zich heeft laten wachten dan gewoonlijk. Onlangs hebben mijn vrouw en ik onze volgende stap gemaakt, we hebben een huis gekocht en wij verwachten wij ook nog eens ons tweede kindje! Deze prachtige ontwikkelingen zijn geweldig, maar ze zorgen er ook voor dat mijn prioriteiten de afgelopen weken niet bij de blog konden liggen.. Dat gezegd hebbende, let's dive in!

Hoe staat de markt er voor

De afgelopen maand was er sprake van een gemengd beleggingssentiment. Aan de ene kant waren er positieve economische cijfers, zoals een sterke banengroei en een hoger dan verwachte economische groei in veel landen. Dit leidde tot optimisme over het herstel van de wereldeconomie na de pandemie.

Aan de andere kant waren er echter ook zorgen over inflatie en de stijgende rente. Deze factoren kunnen leiden tot hogere kosten voor bedrijven en consumenten, wat kan leiden tot vertraging van de economische groei.

Mede door de stijgende rentes hebben een aantal banken het erg moeilijk. Door de alsmaar stijgende rentes hebben banken zoals Silicon Valley Bank (SVB) hun staatsleningen moeten verkopen, dit is normaliter een redelijk veilige investering voor banken, echter door de stijgende rentes worden deze minder waard, dit ging gepaard met veel mensen die hun geld wilden opnemen door een aantal negatieve nieuwsberichten en er ontstond een 'bankrun'.

Dit heeft de SVB uiteindelijk hun kop gekost.

Ook was er een groeiende bezorgdheid over de verdere verspreiding van de COVID-19-delta-variant en de impact daarvan op de economie. Dit leidde tot een zekere mate van onzekerheid op de markt.

Al met al was het sentiment ten aanzien van beleggen dus gemengd. Hoewel er positieve signalen waren over het economisch herstel laat het CPI-rapport zien dat de inflatie nog niet ver genoeg is gezakt. Dit kan leiden tot een zekere mate van bezorgdheid op de beleggingsmarkt. 

Het sentiment 

De Fear & Greed Index heeft afgelopen maand een score van 50. Dit geeft aan dat het sentiment in de cryptomarkt momenteel neutraal is. Dit betekent dat er geen extreme angst of hebzucht overheerst onder investeerders en dat er een zekere mate van stabiliteit in de markt is.

Image
Feb F&G

Een score van 50 kan echter nog steeds een bepaalde mate van onzekerheid of volatiliteit weerspiegelen. Dit zien we onder andere terug in het CPI-raport. Dit kan betekenen dat de centrale bank van plan is om het monetaire beleid verder aan te scherpen om de inflatie verder onder controle te krijgen.

We kunnen voor aankomende periode nog kleine stapjes van 25 punten omhoog verwachten totdat we het kantelpunt voorbij zijn en we de weg naar beneden kunnen inzetten wat betreft de rente. Als er bevestiging is dat we de bodem gehad hebben en de S&P laat zien dat de weg omhoog weer is gevonden kunnen we weer groene weken verwachten.

Vloeibare voorraad

Momenteel laat de liquid supply van Bitcoin zien dat er steeds minder Bitcoin beschikbaar is voor verkoop op de markt. Dit kan worden toegeschreven aan verschillende factoren, waaronder de toegenomen vraag van institutionele beleggers, de afname van de Bitcoin mining-beloningen en een toename in de trend van HODLing (het aanhouden van Bitcoin voor de lange termijn).

Image
liquid supply feb

 

Een afname van de liquid supply kan worden geïnterpreteerd als een teken van positief sentiment op de Bitcoin-markt, omdat het aangeeft dat investeerders bereid zijn om hun Bitcoin voor langere tijd vast te houden en niet bereid zijn om te verkopen tegen de huidige prijs. Dit kan een opwaartse druk op de Bitcoin-prijs veroorzaken, omdat er minder beschikbare Bitcoin is voor verkoop op de markt.

In de vorige blog bespraken we al dat de economie en grotere financiële markten ook een impact kunnen hebben op het algehele sentiment van de markt. Als deze verwachting zich doorzet staat de tijd aan onze kant en kunnen we een verdere stijging verwachten. Kortom, ik zie de nabije toekomst positief tegemoet! 

Technische analyse 

Sinds mijn vorige blogpost heeft Bitcoin een sterke prestatie geleverd en blijft het sentiment bullish. Zoals ik in de vorige blogpost al aangaf, hebben de gele en oranje lijnen elkaar gekruist en is de 'golden cross' uitgekomen. Dit heeft geleid tot een stijging van de prijs van Bitcoin en dit positieve momentum blijft aanhouden.

Image
Bitcoin chart USD

 

Het bullish niveau van $25.200 waar we eerder naar verwezen, is inmiddels doorbroken en we zien nu dat de prijs van Bitcoin op $28.200 zit. Dit is een flinke verbetering en geeft aan dat het positieve momentum van Bitcoin blijft aanhouden.

Ondanks de volatiliteit van de cryptocurrency-markt en de onzekerheid in de wereld, blijft Bitcoin een aantrekkelijke optie voor beleggers. Met het behaalde succes en de aanhoudende bullish trend, zullen veel beleggers hun oog op Bitcoin blijven houden en kijken naar mogelijkheden om hierin te investeren. We zullen de ontwikkelingen blijven volgen en updates blijven delen.

Bitcoin toekomst

Gezien we nu het algehele sentiment van de markt hebben behandeld leek het mij leuk als extra toevoeging voor de aankomende drie blogs een kenmerk van Bitcoin te behandelen en hoe dit mogelijk in de toekomst kan worden gebruikt. De drie ik wil gaan behandelen zijn als volg; 

1. Alternatieve betalingsmethode.

2. Decentralized finance (DEFI)

3. Opslag van waarde.

Heb je nog een suggestie als extra kenmerk voor een blog, stuur dan een mail naar [email protected]

Alternatieve betalingsmethode

Bitcoin kan verschillende voordelen bieden als alternatief voor traditionele valuta's voor betalingsverkeer, zoals snellere transacties, lagere kosten, minder afhankelijkheid van derde partijen en meer privacy. Dit kan bijvoorbeeld worden gezien in El Salvador, waar Bitcoin recentelijk is geaccepteerd als wettig betaalmiddel en als alternatief voor de Amerikaanse dollar.

Bitcoin maakt directe peer-to-peer (P2P) betalingen mogelijk zonder tussenkomst van een derde partij, zoals een bank of betalingsverwerker. Het Bitcoin lightning network is een technologische oplossing om de schaalbaarheid van Bitcoin te verbeteren en transacties nog sneller en goedkoper te maken. Hoewel er enkele voorbeelden zijn van bedrijven die Bitcoin als betaalmiddel accepteren, en betalingsverwerkers die Bitcoin-betalingen mogelijk maken, wordt Bitcoin nog niet op grote schaal gebruikt als betaalmiddel.

Dit komt deels door de volatiliteit van de prijs van Bitcoin en deels door de beperkte adoptie van Bitcoin door handelaren en consumenten. Toch heeft Bitcoin potentieel om in de toekomst meer geaccepteerd te worden als een alternatief voor traditionele valuta's.

Het portfolio

Het is verheugend te melden dat mijn portfolio goed presteert en dat ik momenteel een winst van 4226 euro heb behaald, wat een mooi resultaat. Echter, gezien de recente onverwachte stijging van de waarde van Bitcoin, heb ik besloten om even geen nieuwe aankopen meer te doen. Dit is omdat de huidige waarde van Bitcoin nu zo dicht bij het 50% punt ligt ten opzichte van het hoogst gemeten punt van 59000 euro.

Hoewel dit een relatief gunstige positie voor Bitcoin lijkt te zijn, vind ik het risico toch te groot gezien de huidige geopolitieke situatie, zoals de oorlog in Oekraïne en de problemen in de banksector. Als de waarde van Bitcoin vanaf dit punt verder blijft stijgen, dan zal ik geleidelijk wat winst nemen. Maar als de waarde daalt, dan kan ik op een later moment overwegen om weer verder te gaan met inkopen, het bedrag en de frequentie kan ik op dat moment ook beoordelen.

Image
pie chart
Image
Portfolio

 

Mocht je meer willen weten over wie ik ben of wat ik doe, kijk dan op mijn website.

Spreekt mijn investeringsstrategie je aan, kopieer dan mijn cryptostrategie via het Iconomi platform.

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.