logo Binance

Binance Visa Card - wat is het en wat kan je ermee?

Er zijn steeds meer toepassingen van crypto in het alledaagse leven. Waar Bitcoin ooit werd gelanceerd als alternatief betaalmiddel, zien we de laatste jaren steeds meer mogelijkheden om crypto te gebruiken als betaalmiddel. Ondanks dat de wereld van crypto gebukt gaat onder een volatiele markt die zich zowel opwaarts als neerwaarts beweegt, zijn er steeds meer mogelijkheden om deze assets te gebruiken om je reguliere betalingen te doen. Eén van de voordelen zijn de aantrekkelijke cashback percentages, waardoor investeringen doen met je crypto card eens zo interessant is. Ontdek hier wat Binance Visa Card is en hoe jij tot 8% cashback kunt krijgen op uitgaven die je doet met deze kaart.

Image header: ymcgraphic/Shutterstock.com

Zet je Binance-account alvast klaar

Bekijk snel

 

Wat is Binance Visa Card?

We kennen inmiddels allemaal wel een visa card en het merendeel van de wereldbevolking maakt hier ook regelmatig gebruik van. Wellicht het grootste voordeel is de wereldwijde acceptatie van een visa card. Geen gedoe meer met instellingen aanpassen zodat je aan de andere kant van de wereld kan betalen, maar een wereldwijd netwerk waarbij betalen kinderspel is geworden. Maar wat is Binance Visa Card en hoe werkt het?

De Binance Visa Card is een uitbreiding op het tradingplatform van Binance. Het werkt als een traditionele debitcard. Correct, het is geen kredietkaart waarbij je op afbetaling aankopen kan doen, maar een reguliere debitcard waarbij je enkel gebruik kan maken van je lopende rekeningen. In plaats van dat je hier betaalt met fiat geld zoals euro of dollar, maak je hier gebruik van een hele reeks van digitale assets zoals Bitcoin (BTC), Binance Coin (BNB), Cardano (ADA) en Polkadot (DOT). Je persoonlijke kaart is gekoppeld aan je Binance-account en op deze manier kan je valuta toevoegen aan je Pay-Wallet.

Valuta opladen

Via je Binance App of dashboard, kan je eenvoudig geld opladen op je kaart. Omdat het een debitcard is, kan je enkel beroep doen op je huidige assets. Het is niet zo dat de waarde van je spot wallet op je Binance account meteen wordt overgedragen aan je Binance Visa Card. Je kan zelf kiezen welke munten je toevoegt en voor welke waarde.

In onderstaand voorbeeld zie je dat de huidige waarde van mijn persoonlijke pay wallet 0 euro bedraagt, wat betekent dat ik eerst nog valuta moet toevoegen. Dit doe je simpelweg door te navigeren naar ‘transfer’. Hier zie je een overzicht van waar naar waar je valuta gaat overmaken. Je kan ervoor kiezen om assets te verplaatsen van je spot-wallet, naar je pay-wallet en dus je Visa Card. Maar je kan er ook voor kiezen om valuta van je pay wallet terug te verplaatsen naar je spot-wallet, bijvoorbeeld wanneer je deze activa wilt gebruiken om een trade te doen.

Image
Binance card
Bron: Binance app
Image
Visa Card 1
Bron: Binance app

Vervolgens kan je kiezen welke munt je wil gebruiken en welk aandeel je hiervan wilt uploaden. Je ziet ook meteen de volledige waarde van je spot-wallet, zodat je hier kan beslissen hoeveel procent je ervan beschikbaar wil stellen.

Kenmerken

Geen kosten

Bij een traditionele visa card worden er jaarlijkse kosten in rekening gebracht. Dit is een kleine kost die jij betaalt om gebruik te maken van een kredietkaart. Binance vindt dat crypto en de financiële toekomst voor iedereen toegankelijk moet zijn en heeft daarom besloten om de Binance Visa Card geheel gratis aan te bieden. Ze brengen dus geen administratieve of verwerkingskosten in rekening, maar waarschuwen wel dat het mogelijk is dat derde partijen dit wel kunnen doen.

Cashback tot 8%

Het doel van veel investeerders is om hun positie te vergroten op de markt. En liefst met zo min mogelijk risico en bij voorkeur ook nog op een passieve manier. Een passief inkomen is een rendement dat je krijgt, zonder dat je hier actief voor hoeft te handelen op de markt. Nu biedt de Binance Visa Card een cashback aan bij elke aankoop die je doet, waarbij deze cashback wordt uitbetaald in Binance Coins (BNB). Concreet? Waarbij je met een reguliere kaart een aankoop doet, kan je nu deze aankoop doen via de Binance Visa Card én hierbij ook nog eens crypto verdienen.

Deze cashback wordt dagelijks overgemaakt naar je eigen account, je pay-wallet. Deze cashbacks hebben een bovengrens van maximaal 8%. Het percentage dat je daadwerkelijk ontvangt, is afhankelijk van de hoeveelheid BNB-tokens die je in je portefeuille hebt. Hiermee wil Binance uiteraard zijn native token zoveel mogelijk promoten. Binance maakt hierbij onderscheid tussen verschillende kaartniveaus om het percentage te bepalen:

Kaartniveau Gemiddeld BNB-saldo over 30 dagen  Beloning in BNB voor je aankopen
1 0 0,1%
2 1 2%
3 10 3%
4 40 4%
5 100 5%
6 250 6%
7 600 8%

 

Zoals je kan zien, zijn deze verschillend behoorlijk uiteenlopend. Op het moment van schrijven heeft één BNB een waarde van 359 dollar, volgens CoinGecko. Dit betekent dat je voor minimaal 215.000 dollar aan BNB-tokens moet hebben om recht te hebben op een volledige cashback van 8%. Uiteraard is er maar een selecte groep die hiervan kan profiteren. Desalniettemin, zijn er nog andere kaartniveaus waar je toch kan genieten van een mooie cashback.

Heb je één volledige BNB? Dan heb je al recht op een cashback van 2%. Hoewel dit veel minder is dan de 8% die je maximaal kan krijgen, blijft dit wel een leuke manier om passief crypto te verdienen. Vergeet tenslotte niet dat je bij een aankoop van een traditionele visa- of debit card geen cashback krijgt. In dat opzicht is het gebruik van de Binance Visa Card interessant voor zij die op deze manier meer BNB-tokens willen bemachtigen. Elke cashback wordt dagelijks uitgekeerd en kan je raadplegen bij je transactiegeschiedenis.

Om gebruik te maken van deze cashback, is het overigens niet noodzakelijk om de gehele waarde van je BNB-tokens in je pay wallet te hebben staan. Binance neemt de gehele waarde van je account in rekening bij het uitkeren van de cashbacks. Zo kan je jouw valuta gebruiken om in te zetten in een launchpool of dergelijke, zonder dat deze op je pay-wallet staan, en alsnog een cashback krijgen op basis van je gehele positie.

Image
Binance Card voorbeeld
Bron: voorbeeld Binance.com
Werking cashback

Bij een cashback wordt het betaalde BNB-bedrag verrekend onder het equivalent van de euro. Doe je momenteel een aankoop ter waarde van 360 dollar, dan betaal je vandaag de dag één volledige BNB-coin. Afhankelijk van je huidige spot-wallet, krijg je hier een cashback voor. Deze heeft altijd dezelfde euro waarde als in eerste instantie is toegekend, maar het kan een andere BNB-waarde hebben. Dit als gevolg van een volatiele markt en verschillende wisselkoersen.

Limiet

Er zijn helaas limieten vastgesteld op deze cashback. Zo kan je niet ongelimiteerd aankopen blijven doen en ongeziene cashbacks blijven verdienen. Binance heeft daarom een limiet gesteld op een bedrag van 1.800 euro per maand. Spendeer je meer die maand? Dan krijg je voor de overige aankopen geen cashback. In een nieuwe maand krijg je uiteraard weer cashbackbeloningen op je investeringen gemaakt met je Binance Visa Card.

Beveiligd door SAFU

SAFU staat voor Secure Asset Fund for Users en is een noodfonds voor alle gebruikers van Binance. Hier vergrendelen ze 10% van alle tradingsfees en dit bedrag wordt gebruikt als fonds bij noodgevallen. Sinds 2018 maakt Binance al gebruik van SAFU voor het gehele platform en deze beveiliging is ook van toepassing voor de Binance Visa Card. Concreet? Als je slachtoffer wordt van een oplichtingspraktijk of één andere scam, word je bijgestaan door dit fonds.

Image
Binance Card
Bron: Binance.com

Hoe betaal je met Binance Visa Card?

Maar hoe betaal je met crypto wanneer de markt zo volatiel is? Dat is een vraag die veel jonge investeerders hebben. Van origine is Bitcoin (BTC) ook in het leven geroepen als alternatief betaalmiddel, maar het klopt inderdaad dat dit momenteel volatiel is om te gebruiken als betaalmiddel zonder dit te linken aan een fiat-variant.

Bij elke aankoop wordt een euro-equivalent in mindering gebracht. Hierbij kan het op de lange termijn zo zijn, dat de waarde zodanig fluctueert, dat je euro-equivalent in de toekomst kan verschillen; zowel positief als negatief. Deze volatiliteit is kenmerkend aan de cryptomarkt. Het betaalproces is overigens identiek aan elke elektronische betaling die gebeurt door middel van een unieke pincode.

Waar kan je betalen met Binance Visa Card?

Binance maakt zelf bekend dat je de Binance Visa Card kan gebruiken bij meer dan 60 miljoen locaties wereldwijd. In principe, kan je deze kaart gebruiken op alle plaatsen waar je elektronisch kan betalen met een Visa Card. Ondanks dat het geen creditcard is, wordt het wel gezien als visa card waarbij je mogelijk niet kan betalen indien hun betaalsysteem geen visa cards ondersteunt. Bij de meeste verkooppunten en supermarkten kan je gebruikmaken van je Binance Card.

Geld opnemen

Net zoals bij een reguliere debitcard, kan je met de Binance Visa Card ook geld opnemen bij een bankautomaat of een internationale ATM-machine. Het principe blijft hierbij hetzelfde, waarbij je een bepaald bedrag gaat pinnen dat op dat moment gelijk staat aan een bepaalde waarde van je favoriete crypto.

Binance Visa Card aanvragen

Binance wil crypto toegankelijk maken voor iedereen wereldwijd. Daarom hebben ze ook besloten dat iedereen deze Visa Card volledig gratis kan aanvragen. Dit gebeurt via de website van Binance zelf. Het aanmeldingsproces gebeurt slechts in een paar enkele stappen. Deze simpliciteit is mogelijk omdat je reeds een Binance account moet hebben, waar een uitgebreide Know-Your-Customer procedure aan vooraf is gegaan. Hierbij heb je al de nodige informatie gegeven over jouw identiteit.

Een aantal basisgegevens invullen waaronder je adres, en de Binance Visa Card wordt onmiddellijk opgestuurd naar je woonplaats. Kort nadien, wordt de kaart automatisch geactiveerd en kan je vanuit je persoonlijk dashboard of de Binance App, geld opladen aan de hand van verschillende crypto-valuta. Let op dat je je persoonlijke PIN wijzigt op je Binance account. Zo is je kaart steeds beveiligd tegen diefstal.

Binance account aanmaken

Andere Crypto Visa Card

Binance is zeker niet het eerste platform dat investeert in een visa card. Inmiddels zijn er verschillende kaarten beschikbaar, met een gelijkaardige werking die we kort even bespreken.

Crypto.com

Het Amerikaanse platform crypto.com is een beginnersvriendelijk crypto-handelsplatform dat het supereenvoudig maakt om crypto te kopen, te wisselen en uit te geven. Ze zijn een van de marktleiders als het op crypto creditcards aankomt en waren ook een van de eersten om er een op de markt te brengen. Ze hebben ook een cashback tot 8% maar met het grote verschil dat je hierbij een minimaal bedrag moet hebben van 400.000 dollar. Daarnaast maken ze ook gebruik van verschillende schalen

Image
Crypto.com
Bron: Crypto.com

Coinbase.com

Investopedia heeft een lijst samengesteld waarbij ze elke crypto card bespreken en beoordelen. Hierbij staat Coinbase Debit Card op de eerste plaats op basis van best-overall. Binance krijgt de eer met best cashback crypto card, wat tenslotte een belangrijke factor is om te kiezen voor een crypto card. Het grootste nadeel van Coinbase zijn de kosten die gepaard gaan met het gebruik van deze kaart. Inwoners van Europa moeten een fee betalen van 4,95 euro voor het aanvragen van deze kaart, terwijl inwoners van Amerika deze gratis verkrijgen. Daarnaast verrekenen ze ook nog een fee van 1% voor het opnemen van valuta wanneer je je dagelijkse limiet overschrijdt, alsook een fee van 2% bij het gebruik van de kaart in het buitenland.

In vergelijking met Binance, is de Binance Visa Card een beter alternatief omdat je hier geen kosten hebt waarbij je ook nog eens kans hebt op een cashback van maar liefst 8%.

Conclusie

Nu we steeds minder rente krijgen op ons spaargeld, zijn we massaal op zoek naar alternatieven om ons geld actief in werking te stellen om een maximaal rendement te krijgen. Naast het investeren in verschillende digitale assets, kunnen we nu ook gebruik maken van de Binance Visa Card om zelfs een cashback te krijgen op onze uitgaven. Betaal je boodschappen met deze kaart en ontvang hiervoor zelfs een cashback, uitbetaald in BNB-coins. Binance is niet het eerste platform dat deze mogelijkheid biedt, maar is wel het platform dat de meeste cashback aanbiedt waarbij je totaal geen kosten betaalt.

Het enige nadeel is de volatiliteit van de markt. Je betaalt in crypto, die op dat moment een euro-equivalent zijn van het bedrag. Stel je koopt een nieuwe laptop ter waarde van 600 dollar, wat op moment van schrijven grosso modo gelijk staat aan 2 BNB-coins. Wanneer de waarde van de Binance Coin (BNB) exponentieel gaat stijgen door de jaren heen, naar bijvoorbeeld 1.000 dollar per coin, heb je op dat moment een laptop aangekocht voor 2.000 dollar. Uiteraard werkt dit ook in omgekeerde richting. Daarnaast mogen we niet vergeten dat de waarde van fiat-geld ook niet standvastig is en deze ook onderhevig is aan een veranderde koopkracht door onder andere inflatie.

Maak jij al gebruik van de Binance Visa Card? Laat het ons weten in onze AllesOverCrypto Facebookgroep zodat we elkaar helpen naar het beste rendement dat we kunnen krijgen over onze crypto en assets!


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.