Market cap
€14.154.261,00
Volume (24h)
€406.998,00
Circulating supply
423.677.447,50
Max supply
-
All Time High
ICO
-
Daily close
-
Weekly close
-
Monthly close
-

Als je ... geleden een investering van €100 in Aeternity had gedaan dan was dat nu:


Waarde nu
Vanaf het begin
-
1 jaar
-
1 maand
-
1 week
-
1 dag
-

Meer over Aeternity

Wil je Aeternity kopen of meer uitleg over deze cryptomunt? Lees dan snel verder. De cryptomunt wil met zijn eigen blockchain voor eens en voor altijd een einde maken aan de schaalbaarheidsproblemen van blockchain.  Het team van Aeternity is hiervoor een samenwerking aangegaan met een van de grootste spelers wereldwijd als het gaat om het programmeren van schaalbare oplossingen, Erlang.

Aeternity wil het problemen van schalen oplossen op dezelfde wijze als het Bitcoin Lightning Network dit voor Bitcoin doet. Dit wordt ook wel off-chain schalen genoemd. Off-chain houdt in dat een groot gedeelte van de transacties en andere manieren van het verwerken van data niet op de hoofdchain wordt gedaan. Er worden hiervoor verschillende "side-chains" gemaakt waarop de minder belangrijke transacties worden gedaan. Op deze manier kan een zeer groot percentage van de "workload" van de hoofdchain afgehaald worden. Dit zorgt ervoor dat er veel meer mensen hiervan gebruik kunnen maken en dat alles een stuk sneller en soepeler verloopt.

Bekijk snel

Aeternity kopen

Aeternity kopen gaat het simpelst via Bitvavo. Dit Nederlandse crypto-platform is het meest betrouw baar en vergeleken met andere Nederlandse platformen ook het goedkoopst. Vooral als je kijkt naar de platformen die Aeternity kopen zo simpel mogelijk willen maken. In dit artikel zullen we je stap voor stap en met voorbeelden uitleggen hoe jij binnen enkele minuten op simpele wijze de trotse bezitter kan zijn van Aeternity.

Gratis aanmelden bij Bitvavo

Registreren bij Bitvavo is gratis en gaat erg snel. Via deze link kan je hier meteen mee beginnen. Let wel op dat je gegevens invult die hetzelfde zijn als op je paspoort. Het is voor de Nederlandse cryptoplatformen wettelijk verplicht om al hun klanten te kennen om zo witwassen tegen te gaan. Deze gegevens dienen bovendien hetzelfde te zijn als de gegevens van je bankrekeningen. Als je alleen Aeternity wilt kopen is dit nog niet nodig, maar vanaf het moment dat je Aeternity wilt verkopen of ze op je eigen wallet wilt zetten, dan wil de overheid dat Bitvavo weet naar wie het geld gaat.

Als je jouw gegevens hebt ingevuld, wordt gevraagd om een "captcha" op te lossen. Hierbij vragen ze meestal of je auto's of de voorkant van een winkel wilt aanvinken. Dit is extra beveiliging voor je account op Bitvavo en een bewijs dat je geen robot bent. Soms is deze captcha best lastig, maar je kan hem net zo vaak doen tot je hem goed hebt. Als de captcha is opgelost, ontvang je na enkele ogenblikken een e-mail. Hierin dien je te bevestigen dat dit jouw e-mailadres is. Wanneer je dit gedaan hebt, kan je inloggen en je volgende stap zetten voor het kopen van Aeternity.

Zet geld op Bitvavo via iDEAL

Voor extra veiligheid, is het vaak het geval dat je nog door één beveiligingslaag heen moet. Dit lijkt misschien overdreven, maar Bitvavo vindt het belangrijk dat haar klanten goed beveiligd zijn tegen hackers. Het is tenslotte niet heel anders dan je bankrekening. Daarvan wil je ook dat deze goed beveiligd is. Bij deze stap vraagt Bitvavo of je wilt bevestigen dat het apparaat waarmee je probeert in te loggen inderdaad van jou is. Op deze manier is het bijna onmogelijk voor hackers om je te hacken, zelfs als ze je wachtwoord hebben.Voor het toevoegen van je apparaat, dien je wederom je e-mail en inlog te bevestigen. Voor dit apparaat hoef je dit voorlopig niet meer te doen.

Wanneer het gelukt is om in te loggen, kan je verder met Aeternity kopen. Hiervoor heb je euro's nodig op je Bitvavo rekening. Klik daarvoor op "Euro's storten". De afbeelding hieronder laat precies zien waar die knop staat.

Image
In het beginscherm van Bitvavo krijg je te zien waar je euro's kan storten. Dit staat links onderin aangegeven.

In het scherm dat volgt kan je invullen voor hoeveel euro je aan Aeternity wilt kopen. Klik daarna op iDEAL als betaalmethode. Hieronder kan je jouw bank kiezen om vervolgens op "Betalen" te klikken. Volg hierna de stappen van iDeal. Hieronder weer een afbeelding met een invulvoorbeeld.

Image
Deze afbeelding laat zien hoe je het formulier op Bitvavo invult om euro's op je rekening te zetten. Vervolgens kan je hiermee straks je Aeternity aanschaffen.

Het kan enkele ogenblikken duren voordat de euro's op je Bitvavo-rekening staan. Dit hangt sterk af van de drukte op Bitvavo. Als deze er na maximaal een paar minuten op staan kan je verder met Aeternity aanschaffen.

Je Aeternity kopen

We zijn er bijna! Het echte kopen van Aeternity is begonnen. Scroll naar beneden tot je Aeternity tussen de cryptocurrency's ziet staan. Deze staat ergens bovenaan. Bij de cryptomunt kan je rechts op "Kopen" klikken. In de pop-up die hierbij opent kan je het bedrag invullen waarvoor je Aeternity wilt kopen. Bitvavo rekent voor je uit hoeveel Aeternity dit precies is. Klik vervolgens op "Doorgaan". In het plaatje hieronder zie je hoe een ingevuld formulier eruit ziet als je voor een euro Aeternity zou kopen.

Image
Dit is de laatste stap om je geliefde Aeternity te kopen. Deze afbeelding laat zien op welke plek je elke stap kan invullen.

 

Van harte gefeliciteerd! Je bent zowaar de eigenaar van Aeternity! Nu duimen dat de koers gaat knallen.

Wat is Aeternity (AE)?

Aeternity (AE) is een platform dat met een innovatief idee komt om de blockchain voor smart contracts schaalbaar te maken. Momenteel lopen de grootste blockchainprojecten allemaal tegen hetzelfde probleem aan: ze kunnen geen grote hoeveelheden transacties aan. De eerste succesvolle app op basis van Ethereum bijvoorbeeld, Cryptokitties, zorgde ervoor dat het hele platform plat kwam te liggen. Om deze reden komen er steeds weer nieuwe projecten die op innovatieve wijze hier een oplossing voor proberen te vinden. Aeternity is hier één van. Om het beste uit te leggen wat zij precies proberen, kunnen we beginnen te kijken naar hoe andere projecten hetzelfde probleem op een andere manier proberen op te lossen.

Drie manieren om te schalen

In feite zijn er drie manieren waarop je blockchains voor smart contracts kan schalen: 

 1. Een geheel nieuw consensus mechanisme (in plaats van PoW of PoS)
  Voorbeelden van cryptoprojecten die een ander consensus mechanisme gebruiken, zijn EOS en NEO. Deze oplossing gaat echter vrijwel altijd ten koste van de decentraliteit. Dit gaat dan weer tegen het idee van crypto. Schaalbare, centrale oplossingen hebben we al genoeg buiten blockchain om. 
   
 2. Sharding
  Zilliqa is het meest duidelijke voorbeeld van een cryptoproject dat sharding toepast. Het is tot nu toe de enige blockchain die hier enigszins succesvol in is, maar het is wel een van de meest lastige oplossingen. Ethereum wil dit ook implementeren, maar heeft aangegeven dat dit nog jaren kan duren. De tijd moet uitwijzen of Zilliqa en Ethereum er volledig in zullen slagen om het te toe te passen. Grootste nadeel van deze oplossing is dan ook dat het zeer moeilijk te implementeren is.
   
 3. Off-chain schalen
  Het Bitcoin Lightning Network is hier een goed voorbeeld van. Door een groot deel van de transacties op een "laag" bovenop de blockchain te doen, zorg je ervoor dat de blockchain zelf meer ademruimte krijgt. Enigma is hiermee bezig door hier een protocol voor te ontwikkelen voor bestaande blockchains, maar Aeternity wil een eigen blockchain bouwen waarbij geen extra protocol nodig is. 

Hieronder volgt een korte uitleg over Aeternity (AE) in 3 minuten:

Off-chain schalen

We zouden er een heel artikel aan kunnen wijden hoe off-chain schalen precies werkt en dat hebben we gelukkig ook gedaan! Een zeer gedetailleerde uitleg kan je lezen in ons artikel over het Bitcoin Lightning Network.

Kort samengevat betekent off-chain schalen dat het leeuwendeel van het "werk" van de blockchain afgehaald wordt. Er wordt een laag buiten de blockchain om gecreëerd die alle transacties doet die niet per se op de hoofd-blockchain gedaan hoeven te worden. Het grote voordeel van blockchain is dat het automatisch kan controleren of alle transacties legitiem zijn en of er dus geen fraude gepleegd wordt. Dit hoeft echter niet voor elk klein wissewasje gedaan te worden. Al die "wissewasjes" worden "off-chain" gedaan. Pas als er onenigheid ontstaat over die wissewasjes of als iemand wel een frauduleuze transactie probeert te doen, wordt de hoofd-blockchain ingeschakeld. Dit zorgt ervoor dat er veel meer transacties gedaan kunnen worden dan op een standaard blockchain zonder buitenlaag. Dit is echter niet het enige wat Aeterntiy onderscheidt van andere projecten.

Oracle Machine

Oracles zijn een manier voor smart contracts om gebruik te kunnen maken van databronnen buiten de blockchain om. Als er bijvoorbeeld een smart contract is ontworpen voor een weddenschap over de uitslag van een voetbalwedstrijd, dan moet dit contract wel toegang krijgen tot een databron die voetbaluitslagen naar buiten brengt. Oracles zorgen ervoor dat dit kan. Het grote probleem hiervan is echter dat het een veiligheidsrisico met zich meebrengt. Doordat de voetbaluitslag een centrale vorm van data is, kan het makkelijk gehackt of gemanipuleerd worden.

Aeternity heeft hier een oplossing voor bedacht met hun Oracle Machine. Hiermee willen ze alle Oracles decentraliseren om deze risico's zo klein mogelijk te maken. Om dit voor elkaar te krijgen hebben ze ook een voorspellingsmarkt geïmplementeerd waar gebruikers kunnen wedden hoe accuraat en eerlijk verschillende Oracles zijn.

Image
Aeternity (AE) coin uitleg Oracles

Technologie achter Aeternity

Consensusmechanisme

Het consensusmechanisme waar Aeterntiy gebruik van maakt is een hybride vorm van PoS en PoW. Ze gebruiken een nieuwe variant van PoW genaamd 'Cuckoo Cycle'. Dit zorgt ervoor dat alle gebruikers een eerlijke kans hebben om de Aeternity coin, AE, te minen. Op deze manier kunnen grote miningparken niet de gewone gebruikers wegconcurreren. 

PoS wordt toegepast om discussies over mogelijke forks op te lossen. Hoe meer AE je bezit, hoe meer invloed je hebt op de toekomst van Aeternity.

Erlang

Erlang is de programmeertaal waarin Aeternity geschreven is en daarmee een van de "geheime wapens" van de cryptomunt. Het is een wat minder bekende programmeertaal die vooral wordt toegepast in de meest veeleisende toepassingen, zoals Whatsapp. De programmeertaal staat vooral bekend om de snelheid en hoge stabiliteit. 

De Token van Aeternity: de Aeon Token, AE

De token van Aeternity wordt de Aeon Token genoemd en heeft als ticker: AE. Momenteel is het een ERC20-token (gebaseerd op Ethereum) en het zal uiteindelijk overgezet worden naar de eigen blockchain. Je kan het voor veel verschillende functies gebruiken. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Gebruiken van Aepps
 • Investeren in Crowdfunding-projecten
 • Beloningen voor videogames via Aeternity
 • Doen van micro- en nanobetalingen

Token Verspreiding

Tijdens de ICO zijn er ruim 227 miljoen tokens verkocht. Deze waren volledig voor de investeerders. Ongeveer 47 miljoen tokens zijn naar het team gegaan. Dat betekent dat er in totaal bijna 274 miljoen tokens bestaan. Hiervan is 17% in de handen van het team en 82% in de handen van investeerders. 

Kenmerken
Token symbool AE
Totaal aantal tokens 273.685.830
Aantal tokens in omloop 233.020.472
Prijs tijdens ICO tussen $0,05 en $0,50 
Token type ERC-20 (gebaseerd op het Ethereum-protocol)
Hardcap verkoop van tokens Oneindig
Opgehaald vermogen tijdens ICO $24,5 miljoen

Team

Aeternity heeft een zeer groot team van ruim 40 personen. De CEO en founder is Yanislav Malahov. Hij wordt ook wel de "Godfather van Ethereum" genoemd, omdat het schijnt dat Vitalik Buterin dankzij hem op het idee voor Ethereum is gekomen. Ondanks dat wij dit een beetje vergezocht vinden, neemt dit niet weg dat het een echte cryptoveteraan is die al een lange tijd in deze wereld rondloopt. Hieronder volgen de belangrijkste namen.

Naam Functie Ervaring
Yanislav Malahov Founder / CEO Loopt al lange tijd rond in de cryptowereld en heeft goede contacten als Vitalik Buterin.
Marion Vogel CMO / Director Verschillende marketing functies gehad in Silicon Valley. 
Emin Mahrt COO Verschillende bedrijven begonnen, zoals een mediabedrijf (Prooud), een restaurant en twee tech start-ups. Is net als Yanislav al bijna sinds het beginnen betrokken in de wereld van crypto. 
Image
Aeternity (AE) coin team

Roadmap

De roadmap van Aeternity reikt momenteel niet verder dan het tweede kwartaal van 2018. Wel kan gezegd worden dat ze snel ontwikkelen en hun deadlines gemakkelijk lijken te halen. 

 • 1

  Start Ontwikkeling

   Q1 - Q3 2017

 • 2

  Testnet

    Q1 2017

 • 3

  Backing-campagne

  Q1 - Q2 2017

 • 4

  Ontwikkeling essentiële apps

   Q3 2017

 • 5

  Beveiligingsaanpassingen

  Q2 2018

 • 6

  Lancering Mainnet

  Q2 2018

Adviseurs & Partners

Aeternity heeft niet veel adviseurs achter zich staan en het zijn (voor ons) ook niet hele bekende namen. Vincent Zhou, Steve Dakh en John Tromp staan momenteel bekend als de adviseurs. Er is niet veel over deze personen te vinden. 

Partners

Het enige grote en bekende partnership dat Aeternity heeft, is het partnership met Erlang Solutions. Dit is een zeer belangrijke samenwerking met het oog op de hoge schaalbaarheid dat Aeternity wil nastreven. Erlang Solutions heeft al succesvolle samenwerkingen met Whatsapp, bet365 en AOL. 

Populariteit en gemeenschap

Voor een cryptomunt dat (momenteel) in de top 30 staat, is de community er achter relatief klein. De cryptomunt is blijkbaar nog niet heel bekend bij het grote publiek. Dit kan betekenen dat de mensen die de munt wél kennen gewoonweg niet bereid zijn hem te verkopen. Hieronder een kort overzicht van hun socialmediakanalen.

Populariteit naam coin
Twitter 19,6k volgers
Telegram 10k volgers
Facebook 2,5k volgers
Reddit 2,5k lezers

Kritiek

Een van de belangrijkste personen achter Aeternity, Zack, verliet het cryptoproject vlak nadat ze een enorme hoeveelheid geld hadden opgehaald. Hij was van mening dat hij, als enige persoon die aan de technologie werkte, niet genoeg gecompenseerd werd voor zijn werk. In dit uitgebreide bericht legt hij uit hoe hij tot zijn besluit is gekomen. Dit was een slecht teken van professionaliteit aan de kant van Aeternity, ook omdat er juridisch niks geregeld of beschermd was voor dit soort situaties. Ze zijn hierna geheel opnieuw begonnen met de code met zeven andere full-time developers.

Een ander punt van kritiek is dat de concurrentie momenteel enorm is op het gebied van schaalbaarheid. Als het een cryptoproject lukt om succesvol sharding toe te passen, dan zou dit de blockchain van Aeternity volledig overbodig kunnen maken. Gelukkig voor Aeternity lijkt deze oplossing voorlopig nog ver weg. Daarnaast moet de toekomst uitwijzen of de oplossing van Aeternity beter is dan die van Enigma

Conclusie

Aeternity is hard op weg met de ontwikkeling van zijn eigen schaalbare blockchain. Het idee is innovatief en het kan zomaar de oplossing zijn voor het probleem waar crypto al jaren mee worstelt. Het team erachter is sterk en qua marketing klinkt het ook wel goed dat de "Godfather van Ethereum" erachter zit. Dit is in ogen echter wel een overdreven statement. Bovendien heeft Aeternity ontzettend veel concurrentie van andere grote projecten. Toch laat het team zien dat ze weten waar ze mee bezig zijn en als ze dit vol weten te houden, dan kan Aeternity een grote speler worden. 

Hoe koop ik Aeternity?

Aeternity kopen op Bitvavo is een fluitje van een cent. Binnen enkele minuten en voor minder dan een euro kan je al de trotse eigenaar zijn van AE.

 1. Meld je hier gratis aan bij Bitvavo
 2. Verifieer jezelf door rechtsboven op je naam te klikken en dan naar "Verificatie" te gaan.
 3. Maak geld over via iDeal. Dit doe je door op "Euro's storten" te klikken.
 4. Vul vervolgens het bedrag en kies iDeal als betaalkeuze zodat het geld binnen een minuut op je Bitvavo-rekening staat. Klik hierna op "Betalen".
 5. Als je hierna op "Overzicht" klikt, zie je het geld staan.
 6. Zoek AE op, klik erop en druk vervolgens op "Kopen".
 7. Investeer het bedrag dat je in gedachten hebt in AE. 
 8. Gefeliciteerd! Je hebt AE gekocht!
  Vergeet niet je gebruikersnaam en wachtwoord goed te bewaren
do, 10/05/2018 - 12:00

Aeternity (AE) - Off-chain schalen van smart contracts

Aeternity (AE) komt met een innovatief idee om de blockchain voor smart contracts schaalbaar te maken.
Exchange Pair Volume (24h) Prijs Volume (%)
Aeternity
1 Aeternity =
€0,03
Euro

Hoe koop ik Aeternity?

Aeternity kopen op Bitvavo is een fluitje van een cent. Binnen enkele minuten en voor minder dan een euro kan je al de trotse eigenaar zijn van AE.

 1. Meld je hier gratis aan bij Bitvavo
 2. Verifieer jezelf door rechtsboven op je naam te klikken en dan naar "Verificatie" te gaan.
 3. Maak geld over via iDeal. Dit doe je door op "Euro's storten" te klikken.
 4. Vul vervolgens het bedrag en kies iDeal als betaalkeuze zodat het geld binnen een minuut op je Bitvavo-rekening staat. Klik hierna op "Betalen".
 5. Als je hierna op "Overzicht" klikt, zie je het geld staan.
 6. Zoek AE op, klik erop en druk vervolgens op "Kopen".
 7. Investeer het bedrag dat je in gedachten hebt in AE. 
 8. Gefeliciteerd! Je hebt AE gekocht!
  Vergeet niet je gebruikersnaam en wachtwoord goed te bewaren

Aeternity

Tags

Social media