crypto verkopen

Crypto verkopen, hoe doe ik dat?

Je hebt winst gemaakt op je crypto-investeringen en je wilt je crypto verkopen voor echte euro's. Er zijn verschillende manieren om dit te doen met ieder zijn voor- en nadelen. We hebben de makkelijkste opties voor je op een rij gezet. 

 


Voor gevorderden
Crypto verkopen op Kraken

 

 • Iets goedkoper
 • Meeste volume
   
 • Duurt lang
 • Totaal niet gebruiksvriendelijk
 • Matige Engels klantenservice

Makkelijkst en meest betrouwbaar
Crypto verkopen op Bitvavo

 

 • Perfect voor beginners
 • Zeer eenvoudig te gebruiken
 • Crypto verkopen binnen een paar minuten
 • Minimale uitbetaling €1,-
 • Goedkoop
 • In één keer crypto verkopen zonder te hoeven wisselen naar Bitcoin
 • Goede en behulpzame
  Nederlandse klantenservice

Snelst je geld
Crypto verkopen op Coinmerce

 

 • Redelijk simpel voor beginners
 • Bitcoins verkopen binnen enkele minuten
 • Nederlandse klantenservice
 • Zeer snel je euro´s op je rekening
 • Duurste optie

Bekijk snel

Je crypto verkopen via Bitvavo

Bitvavo is een Nederlands handelsplatform dat pas sinds 2017 bestaat. Dit geeft ze het voordeel dat ze hebben kunnen leren van de fouten van anderen en dat lijken ze goed te hebben gedaan! De crypto exchange is zeer gebruiksvriendelijk waardoor zowel crypto verkopen als kopen onwijs makkelijk gaat. Bovendien hebben ze een goede klantenservice en is het ook nog eens een zeer goedkope optie.

Wat zijn de stappen die je moet nemen?

Binnen enkele stappen heb jij in no-time je crypto-winsten veiliggesteld.

 1. Meld je hier gratis aan bij Bitvavo
 2. Verifieer jezelf door je ID of Paspoort te uploaden .
  Het verifiëren duurt maximaal een werkdag, afhankelijk van de drukte.
 3. Klik in het linkermenu op "Storten en opnemen".
 4. Druk hierna op "Digitale valuta storten"  en vervolgens op "Doorgaan".
 5. Kies de cryptocurrency die je van plant bent via Bitvavo te verkopen.
 6. Kopieer het adres dat je in beeld krijgt en vul deze in bij de crypto exchange of wallet waar je cryptomunten nu staan. Stuur ze naar Bitvavo.
  LET OP dat je de juiste cryptomunten naar de juiste crypto-wallet stuurt. Je kan bijvoorbeeld geen Litecoin naar je Bitcoin wallet sturen.
 7. Zodra deze binnen zijn gekomen, kan je de crypto verkopen voor euro's. Klik hiervoor op "Kopen en Verkopen" en vul in hoeveel cryptomunten je wilt laten uitbetalen.
 8. Ga daarna naar "Storten & Opnemen" en maak de euro's gratis over naar je bankrekening.
 9. Gefeliciteerd, je crypto zijn verkocht en je winsten zijn veiliggesteld!

Image
Crypto verkopen via Bitvavo, voorbeeld waarbij Tron wordt verkocht voor een euro.

Samenvatting uitbetalen via Bitvavo

 • Bitvavo is het beste platform voor beginners om je crypto te verkopen.
 • Bitvavo is zeer gebruiksvriendelijk, zodat het voor iedereen mogelijk is om zijn/haar cryptowinsten te pakken.
 • Bitvavo heeft een zeer goede en snelle Nederlandse klantenservice om je bij te staan waar nodig.
 • Bitvavo vraagt om je ID of Paspoort om uit te kunnen betalen, dit duurt hoogstens een werkdag.

Je crypto verkopen via Coinmerce

Het grote voordeel van Coinmerce is dat ze zeer snel zijn. Als je bij ING, ABN, BUNQ of SNS zit heb je dezelfde dag nog het geld op je rekening staan, zelfs in het weekend! Bij andere Nederlandse banken kan het een dag duren. Het verdienmodel van Coinmerce is dat ze werken met een spreiding. Een spreiding is het verschil tussen de aankoopprijs en de verkoopprijs. Je kan op het moment van schrijven je Bitcoins aan Coinmerce bijvoorbeeld verkopen voor €6167,02 en bij ze kopen voor €6288,68. Wereldwijd staat de gemiddelde koers van Bitcoin op €6220,68. Aan zowel de koop- (0,86%) als verkoop- (1,09%) kant verdienen zij dus een percentage. Een nadeel is dat Coinmerce wat duurder is dan de andere twee opties die we bieden.

Wat zijn de stappen die je moet nemen?

 1. In het geval dat je cryptocurrency's wilt verkopen anders dan Bitcoin, dien je deze eerst om te ruilen voor Bitcoins op een handelsplatform. Hoe dit werkt kan je lezen in ons crypto trading (basis) artikel.
 2. Maak een Bitcoinwallet aan waar je jouw Bitcoins naartoe kan sturen. Dit wordt geadviseerd door Coinmerce.
 3. Ga vervolgens naar Coinmerce en klik op "Wallets".
 4. Klik op de drie verticale bolletjes en klik op 'Verkopen'
 5. Vul de hoeveelheid in en rond je verkoop af.

Image
coinmerce coins verkopen

Retour-bitcoinadres

Het retour-bitcoinadres is je back-up. Deze is erg belangrijk om in te vullen voor het geval er iets mis gaat met de verkoop van je Bitcoin. Om deze reden wordt door Coinmerce aangeraden om de Bitcoins vanaf je eigen wallet te versturen. Mocht er iets misgaan, dan worden de Bitcoins binnen 5 minuten teruggestuurd naar jouw wallet. 

Miners-fee

De miners-fee is een zeer belangrijk onderdeel voor het verkopen van je Bitcoin. Geef altijd voldoende miners-fee mee. Coinmerce ziet weliswaar direct jouw transactie binnenkomen, maar het kan pas op uitbetalen overgaan als de transactie door het netwerk achter Bitcoin bevestigd is. Miners controleren alle transacties en dus ook de jouwe. Hoe hoger de fee is die je aan de miners geeft, hoe sneller ze jouw transactie zullen controleren. Voor een urgente uitbetaling betaal je dus meer fee om voorrang te krijgen op de rest. Mocht je minder haast hebben, dan wordt een minimale fee van 0,001 BTC aangeraden. Deze fee betaal je door 0.0001 Bitcoin minder over te maken dan je wilt verkopen. Je maakt in dit geval vanuit je wallet 0,9999 BTC over naar Coinmerce en de andere 0,0001 BTC wordt uitgegeven aan de fee. 

Samenvatting uitbetalen via Coinmerce

 • Geen verificatie met ID / Paspoort nodig.
 • Het is een stuk sneller, variëren van direct tot een dag.
 • Eerst je crypto omzetten naar Bitcoins.
 • Je betaalt uiteindelijk meer crypto voor je euro's / krijgt minder uitbetaald.
 • Je hebt een wallet nodig en moet hier verstand van hebben.

Je crypto verkopen via Kraken

Kraken is het grootste platform in dit artikel en als je ervaren bent kan het via deze manier het goedkoopst. Je kan hier namelijk via het handelsplatform je crypto verkopen aan andere crypto-handelaren en het vervolgens naar je eigen rekening overmaken. Doordat je jouw crypto direct verkoopt aan iemand anders, betaal je bijna geen fees. Je moet er echter wel rekening mee houden dat dit ervaren crypto traders zijn die zoveel mogelijk geld voor hun Bitcoins willen. Daarbij duurt het een stuk langer voordat het op je rekening staat. 

Wat zijn de stappen die je moet nemen?

 1. Maak een account aan op Kraken.
 2. Verifieer jezelf totdat je Tier 2 hebt bereikt. Hiervoor hoef je alleen gegevens in te vullen zoals je naam, geboortedatum, telefoonnummer en woonadres.
 3. Klik rechtsboven op "Funding" > "Withdrawal" > "Euro (EUR)".
 4. Vul je bankgegevens in en vraag om de uitbetaling.

Image
Crypto verkopen via Kraken voorbeeld waarin je de euro's overmaakt naar je rekening

Samenvatting uitbetalen via Kraken

 • Absoluut niet aan te raden voor beginners.
  Lees minstens eerst ons crypto trading (basis) voordat je je hieraan waagt.
 • Als je wat meer ervaren bent is dit (net aan) de goedkoopste manier.
 • Het platform is langzaam en niet gebruiksvriendelijk voor beginners.
 • Het is het grootste, oudste en daarmee veiligste platform.
 • Je kan maximaal €1670,- uitbetalen zonder je te verifiëren.

Conclusie

 • Wil je de makkelijkste manier waarbij je zeker weet dat je goed geholpen wordt door de klantenservice als je het niet begrijpt? Dan is Bitvavo de perfecte optie
 • Weet je hoe je jouw crypto gemakkelijk verkoopt voor Bitcoin, hoe een software wallet werkt en wil je jouw geld zo snel mogelijk de rekening ondanks extra kosten? Kies dan voor Coinmerce.
 • Ben je al meer ervaren, hoef je maar €1670,- uit te betalen en heb je geen haast? Dan is Kraken een goede optie.

En hoe zit het daarna eigenlijk met de belasting? Lees hier hoe de Belastingdienst kijkt naar crypto.

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.