Een witte achtergrond, met daarop het logo en de bedrijfsnaam van YouHodler.

YouHodler - Complete uitleg voor beginners

Wanneer iemand vraagt naar een geschikte exchange om crypto te kopen, noemen de meeste investeerders de bekende voorbeelden. Binance, Coinbase en Bitvavo zijn platformen die in Nederland veel worden gebruikt en dankzij hun diensten en overzichtelijke platformen worden zij ook vaak aangeraden. Echter, er zijn naast de grote partijen op de cryptomarkt ook een hoop kleine platformen, die misschien wel beter bij jou kunnen passen.

Daarom kan je in dit artikel alles over YouHodler ontdekken. Deze exchange is gevestigd in Zwitserland (daarnaast ook in Cyprus) en heeft als doel om het meest geavanceerde platform op aarde te worden. Veel investeerders kopen crypto en gaan in de HODL-modus tot zij hun gewenste verkoopprijs zien. YouHodler wil investeerders meer mogelijkheden bieden, dan enkel passief bezig zijn met hun investering.

Bekijk Snel

Voor we in het platform van YouHodler duiken, kan je in de onderstaande video alvast bekijken hoe het platform werkt en hoe je kan registreren op het platform.

Het platform van YouHodler

Tegenwoordig is een exchange meer dan alleen een platform waar je crypto kan kopen en verkopen. Exchanges bieden naast het handelen verschillende diensten aan. Ook YouHodler gaat mee in deze trend en biedt verschillende services voor gebruikers van het platform aan.

YouHodler onderscheidt zich met enkele diensten, die je op de meeste handelsplatformen niet kunt vinden. Voorbeelden hiervan zijn de Multi HODL en de Turbocharge. Daarnaast zijn er ook mooie rendementen te behalen door het staken van crypto. Hieronder nemen we alle diensten van YouHodler onder de loep.

YouHodler Exchange

In het handelsgedeelte van YouHodler kan je cryptocurrencies en fiat valuta wisselen. Wanneer je van de diensten van YouHodler gebruik wil maken, hoef je dus niet moeilijk te doen met verschillende overboekingen. Je kan direct van de bank naar het platform storten en hiervoor crypto kopen en wisselen.

Voor de exchange kan je verschillende fiat valuta’s gebruiken. Zo worden Amerikaanse dollar, euro, Zwitserse frank en Britse pond geaccepteerd. Daarnaast kan je op het handelsplatform coins met een grote marketcap kopen. Maandelijks voegt YouHodler nieuwe coins toe, dus het is verstandig om het platform in de gaten te houden.

In totaal zijn er ongeveer 40 cryptomunten die je voor een lage fee kunt kopen. Hieronder zijn de bekende namen zoals Bitcoin (BTC), Ripple (XRP), Ethereum (ETH), Chainlink (LINK) en meer aanwezig. Het platform is eenvoudig in gebruik en met een klik op de knop kan je al eigenaar van deze crypto coins zijn. Verderop in het artikel kan je een overzicht vinden van alle coins!

Om de coins te kunnen kopen, kan je jouw investering via de bank op het platform storten. Dit is geheel gratis te doen via SEPA of iDeal. Wanneer je jouw investering terug wil storten naar de bank, zal je echter 1,5% aan transactiekosten moeten betalen. 

YouHodler Crypto Loans

Op het platform kan je ook cryptocurrencies en fiat valuta’s lenen en deze lening direct opnemen met bijvoorbeeld je bankrekening. YouHodler maakt het voor gebruikers mogelijk om te lenen tegen een relatief laag onderpand. Je hoeft maar 10% van de lening als onderpand te gebruiken.

De loan to value ratio is hierdoor 90%. De crypto lening kan in de geaccepteerde fiat valuta’s, maar ook in Bitcoin of stablecoins geleend worden. Deze coins hoef je niet als onderpand in te zetten. YouHodler accepteert ook diverse grote altcoins als onderpand voor de lening.

Op YouHodler heb je razendsnel een lening afgesloten, je hoeft niet dagen tot weken te wachten zoals bij de goedkeuring van een bank. Een Crypto Loan op YouHodler kan je ontvangen in euro’s, Amerikaanse dollars, Tether of Bitcoin. De lening kan je terugbetalen met bijvoorbeeld je bankrekening, maar ook met een creditcard of in stablecoins.

Image
Dashboard overzicht van Crypto Loans op YouHodler.

YouHodler Multi HODL

Deze dienst beschrijft YouHodler zelf als de meest gebruiksvriendelijke dienst, voor wie snel en gemakkelijk winst wil halen uit de marktvolatiliteit. Dit klinkt in eerste instantie hartstikke leuk, maar je kunt met Multi HODL ook geld verliezen.

Bij Multi HODL kan je geld verdienen, door te beslissen of de koers omhoog of omlaag gaat. Het opvallende aan deze dienst is dat je de koers van een coin kan voorspellen, zonder de coin te bezitten. Je kan bijvoorbeeld voorspellen dat de koers van Chainlink gaat stijgen, terwijl je Tether gebruikt als inzet.

De Multi HODL dienst kan je zien als het traden met leverage. Sterker nog, je kan de Multi HODL-functie met een 20x leverage gebruiken. Ook bij de Multi HODL gebruik je een Take Profit en een Stop Loss. Ondanks de multiplier van maximaal 20x, blijft je risico beperkt tot je inleg. 

Deze tool kan een handig instrument zijn, wanneer je kansen op de markt ziet. Echter, het blijft risicovol. Daarom wordt mede door YouHodler geadviseerd om geen groot deel van je portfolio hieraan te besteden.

YouHodler Turbocharge

Via de Crypto Loans-functie kan je een lening op YouHodler krijgen, maar het platform gaat hier nog verder in. Met de Turbocharge dienst, kan je een keten van leningen krijgen. De lening geldt hierbij als onderpand voor een nieuwe lening, waardoor je in theorie oneindig leningen aan kan gaan. Echter hanteert YouHodler een maximaal aantal van 10 keer.

Wanneer je bijvoorbeeld denkt dat de dip in Bitcoin voorbij is, kan je extra Bitcoin lenen en dit terugbetalen wanneer de koers een stuk hoger staat. Hierdoor kan je het lenen als een soort van traden met leverage zien, maar dan goedkoper. Onthoud echter wel dat er risico’s aan het lenen van crypto en fiat valuta zit.

Je kunt de Turbocharge functie gebruiken door crypto aan je YouHodler wallet toe te voegen. Het platform ziet de crypto in je wallet namelijk als het onderpand voor je eerste lening. YouHodler zelf gebruikt vervolgens het geld van de eerste lening om meer crypto te kopen, waardoor een nieuwe lening mogelijk wordt. Deze stap kan je meerdere keren herhalen.

Wanneer je de leningen hebt afgesloten, kan je een Take Profit prijs instellen. Wanneer de coin waaruit je onderpand bestaat deze Take Profit prijs bereikt, zal YouHodler automatisch de crypto terugsturen en kan je profiteren van de prijsstijging. Naast het prijsdoel, kan je op elk moment de leningen sluiten.

YouHodler Staking

Bij de Earn Interest sectie van YouHodler kan je jouw coins staken. Op het platform kan je over 39 verschillende coins extra rendement krijgen, door middel van staking. De meest lucratieve rendementen krijg je bij het staken van stablecoins. Deze rendementen zijn een stuk hoger dan de meeste exchanges aanbieden.

In de onderstaande afbeelding kun je zien welke coins je kan staken en welke rendementen hieraan vasthangen. In de toekomst kunnen deze rendementen natuurlijk veranderen, waardoor het verstandig is om op de webpagina van YouHodler de actuele staking percentages kijken. 

Deze staking rewards voor stablecoins zijn bovengemiddeld hoog. In de onderstaande afbeelding kun je een vergelijking tussen YouHodler en andere crypto aanbieders zien. Hier kun je onder andere in zien dat YouHodler qua stablecoins een zeer interessant rendement biedt, die hoger is dan bijvoorbeeld bij Crypto.com of Binance.

Het team van YouHodler

Het team van YouHodler bestaat uit meer dan 20 teamleden. Veruit de meeste teamleden zijn ontwikkelaars, die zorgen dat het platform vernieuwend en gebruiksvriendelijk blijft. De mede-oprichter en CEO van YouHodler is Ilya Volkov. Naast zijn werkzaamheden bij YouHodler is Volkov actief als bestuurslid bij Crypto Valley Association. Daarvoor was Volkov als leidinggevende 18 jaar lang actief bij Libertex en Eurokommerz. 

De vrouw die de financiële leiding bij YouHodler heeft is Natalia Romanova. Romanova is sinds 2006 werkzaam bij verschillende financiële bedrijven en sinds ruim 3 jaar werkzaam voor YouHodler. Net als de CEO van YouHodler, heeft het team dus ook een ervaren CFO. Dat kan natuurlijk heel handig zijn voor een platform dat zich op financiële diensten richt!

Een andere leidinggevend teamlid, die voorheen ook werkzaam is geweest bij Libertex, is Andrew Alexeyev. De CMO van YouHodler is verantwoordelijk voor de marketing van het platform. YouHodler is het dertiende (!) bedrijf waar Alexeyev actief bezig is met de marketing. Je kunt dan ook stellen dat YouHodler een ervaren marketeer in huis heeft.

De meeste teamleden van YouHodler kennen elkaar al langer, want ook het teamlid die de technische leiding heeft is vroeger actief geweest bij Libertex. De CTO van YouHodler presenteert zich als Alex Vinny, maar heeft officieel Aleksandr Vinnikov. Voordat Vinnikov bij YouHodler aan de slag ging, was hij voornamelijk grafisch designer bij diverse bedrijven.

Naam Functie Ervaring
Ilya Volkov CEO Crypto Valley Association

Libertex

Eurokommerz

Natalia Romanova CFO A Plus Development LLC

Eurasia Logistics

Andrew Alexeyev CMO Libertex

BelnCrypto

Domino’s Pizza

Alcohol Siberian Group

Aleksandr Vinnikov CTO Libertex

YouToken

Sibirix

Social Media

Via verschillende social media kanalen communiceert YouHodler plannen en updates met alle volgers. De meeste volgers bereikt het platform op Twitter, waar ruim 8.500 mensen dagelijks berichten van YouHodler voorbij zien komen. Naast Twitter, maakt YouHodler ook gebruik van Telegram en Facebook. Op deze twee platformen samen worden meer dan 7.000 geïnteresseerden bereikt. Daarnaast heeft het platform op Instagram nog ruim 500 volgers.

Deze aantallen zijn voor cryptobedrijven vrij laag. YouHodler is dan ook niet het grootste handelsplatform, die de meeste gebruikers heeft. Waar bijvoorbeeld Coinbase en Binance miljoenen volgers op social media hebben, loopt YouHodler met hun aantallen ver achter.

Populariteit YouHodler (december 2021)

Twitter 8.500 volgers
Telegram 3.800 volgers
Facebook 3.600 volgers
Instagram 500 volgers

Kritische noot

De concurrentie van andere handelsplatformen is zeer groot. Niet elk platform biedt dezelfde diensten als YouHodler aan en ook de percentages voor het staken van coins is vrij fors. Dit zijn unieke kenmerken die voor (nieuwe) gebruikers zeer interessant kunnen zijn. De vraag is echter of deze kenmerken genoeg zijn voor investeerders.

Om een groot platform te worden, met vele gebruikers die gebruik maken van de diensten, zal YouHodler meer bekendheid moeten vergaren. Op social media heeft het platform duizenden volgers, maar deze aantallen vallen in het niet ten opzichte van andere handelsplatformen en projecten op het gebied van crypto.

Naast talloze miljoenen gebruikers, hebben Coinbase en Binance het voordeel van hun naamsbekendheid. Ook platformen zoals Kucoin of Bitvavo zijn vaak eerder bekend bij een investeerder. Daarom zou YouHodler door gerichte marketingactiviteiten moeten zorgen voor bijvoorbeeld een grotere naamsbekendheid.

Conclusie

Als handelsplatform heeft YouHodler een overzichtelijk dashboard, die je kan vergelijken met bijvoorbeeld Bitvavo of Coinbase. Net als deze twee platformen gebruikt YouHodler de kleuren blauw en wit hiervoor. Echter houden hier de vergelijkingen op, omdat Bitvavo en Coinbase vele malen meer gebruikers hebben en daarnaast meer naamsbekendheid hebben.

Om uit te groeien tot een grote partij op de cryptomarkt, zal YouHodler daarom manieren moeten vinden om de naamsbekendheid te vergroten. De diensten die zij aanbieden zijn al interessant op zich en tevens een goede reden om een kijkje op het platform te nemen. Met name de beloningen voor het staken van stablecoins zijn zeer interessant voor investeerders die meer uit hun coins willen halen.

YouHodler biedt op dit moment 5 diensten aan, maar dit zou in de toekomst meer kunnen zijn. Deze diensten hebben vernieuwende namen, maar in grote lijnen lijken ze op diensten die andere exchanges ook aanbieden. Zo hebben de meeste platformen een exchange en mogelijkheden om je coins te kunnen staken.

  • Exchange
  • Crypto Loans
  • Earn Interest
  • Turbocharger
  • Multi HODL

De Multi HODL en Turbocharger diensten lijken op diensten van andere platformen, maar gaan toch een stap verder. Multi HODL lijkt op traden met leverage, maar het verschil is de inleg die je kan gebruiken. Bij de meeste exchanges handel je in dezelfde coin, terwijl je op YouHodler met bijvoorbeeld Bitcoin in kan zetten op de koersbeweging van Binance Coin (BNB).

Ook met de Turbocharger zet YouHodler een extra stap ten opzichte van de meeste exchanges. Door je lening als onderpand voor een volgende lening te gebruiken, heb je op YouHodler veel meer mogelijkheden omtrent het lenen van crypto. Deze vernieuwende diensten, samen met de lucratieve beloningen voor het staken, zouden goede redenen kunnen zijn om YouHodler te gaan gebruiken.

Ben je op zoek naar meer informatie over het platform of de diensten van YouHodler? Of wil je graag andere cryptoliefhebbers ontmoeten? In de Facebookgroep van AllesOverCrypto vind je alle antwoorden en kom je in gesprek met meer dan 100.000 andere liefhebbers.

Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kan doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt. Laat vooral weten wat jouw gedachten zijn over het platform van YouHodler!


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.