De beste crypto YouTubers

Wat zijn de beste crypto YouTubers?

Wat zijn de beste crypto YouTubers? Dat is een vraag die waarschijnlijk bij elke crypto enthousiasteling al eens is opgekomen. Of je nu een beginner of een expert bent, nieuwe kennis en inzichten kunnen nooit kwaad.

Waar YouTube ooit begon als een platform waarop simpele video’s geüpload konden worden, is het inmiddels een enorme bron van kennis. Of je nu meer wilt weten over crypto of vastgoed, of misschien wel over hoe het menselijk lichaam in elkaar zit, alles is te vinden op YouTube.

Maar wat zijn nou de beste crypto YouTubers? Dat is een goede vraag. In dit artikel hopen we je op precies die vraag antwoord te geven!

Foto header: freestocks.org/Pexels.com

Lees snel

Waarom zijn crypto YouTubers nuttig?

Crypto YouTubers kunnen dus erg nuttig zijn. Net als tegenwoordig veel podcasts (dit zijn de beste crypto podcasts), zijn YouTube video’s een bron van kennis. Iedereen kan eenvoudig een YouTube kanaal aanmaken en onderwerpen worden dan vaak ook vanuit tal van verschillende perspectieven bekeken door de vele verschillende mensen die er hun mening over delen.

Het is hierdoor natuurlijk wel van belang dat je goed oplet naar wie je luistert en bij wie je de informatie met een korreltje zout neemt. Voordat je echt dingen van iemand gaat aannemen is het dus altijd belangrijk dat je weet of ze in het verleden niet bij schandalen of fraudes betrokken zijn geweest.

Van YouTubers kun je dus soms erg veel leren en ze kunnen je brengen tot nieuwe inzichten. Maar welke YouTubers zijn nou het best? Daarover lees je meer in het volgende deel.

Wat zijn de beste crypto YouTubers?

Natuurlijk kun je niet echt zeggen dat één YouTuber de allerbeste is. Ten eerste is dit subjectief, maar daarnaast zijn ook bijna alle YouTubers weer in een net iets ander veld actief.

Als je bijvoorbeeld binnen de cryptowereld kijkt, heb je YouTubers die zich focussen op fundamentele analyse, je hebt YouTubers die zich focussen op technische analyse, maar je hebt bijvoorbeeld ook YouTubers die gewoon de nieuwste nieuwtjes vertellen.

Welke van deze is het belangrijkst? Dat kun je niet zeggen, want ze kunnen namelijk allemaal heel belangrijk zijn. Daarom hebben we geprobeerd in deze lijst voor elk deel van crypto een YouTuber te benoemen. We hopen je op deze manier goed te informeren over enkele van de goede YouTubers die er zijn, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat er een hele goede crypto YouTuber is die we in dit lijstje missen.

Hashoshi

Het eerste YouTube kanaal in het lijstje is het kanaal Hashoshi, van Hashoshi. Het kanaal heeft meer dan 100.000 abonnees en het idee van het kanaal is simpel: Satoshi deelt er  educatieve video’s over de blockchain, cryptocurrency en al het andere rondom digitaal geld. Het is voor Satoshi erg belangrijk dat deze video’s voor iedereen, en dus ook voor een beginner, te begrijpen zijn en ook wil hij 'zich niet te veel laten leiden door hypes', aldus hemzelf.

In onderstaande video legt Hashoshi in duidelijke stappen uit hoe je gratis Bitcoin kunt verdienen.

In totaal zijn de video’s op het kanaal bij elkaar al bijna 6 miljoen keer bekeken en vooral zijn video’s over het aankopen en minen van Bitcoin (BTC) deden het erg goed. Daarnaast post hij ook over bijvoorbeeld NFT’s of legt hij complete cryptoprojecten en blockchains uit. Zo heeft hij in het verleden al een serie filmpjes gemaakt over het Cardano (ADA) netwerk, maar ook over Chainlink (LINK).

Benjamin Cowen

Benjamin Cowen is een YouTube kanaal van een Benjamin Cowen dat zich vooral focust op de technische analyse kant van cryptocurrency. Hij geeft zelf aan hoge kwaliteit video’s te maken over de technische kant van de markt. ‘Mijn kanaal is voor mensen die dieper in willen gaan op de factoren die de markt doen bewegen’, aldus Benjamin zelf.

De video’s van Benjamin Cowen zijn erg informatief en je kunt er enorm veel van leren. Voor de meeste van zijn filmpjes is echter wel enige voorkennis nodig, want hij gaat echt diep op de charts in. Fijn aan zijn manier van vertellen is dat hij niet alleen de theoretische kennis deelt van hoe een grafiek in elkaar zit en reageert op dingen, maar dit ook koppelt aan echte munten. Hij maakt bijvoorbeeld video’s hoe specifiek Ethereum op een bepaalde gebeurtenis reageert, gekeken naar de grafiek.

In onderstaande video doet Benjamin een, volgens hem, realistische koersverwachting voor Cardano (ADA). 

Dit alles heeft ervoor gezorgd dat Benjamin Cowen in twee jaar tijd maar liefst 467.000 abonnees verzameld heeft en zijn video’s alles bij elkaar in totaal bijna 35 miljoen keer zijn bekeken.

Coin Bureau

Coin Bureau is één van de grootste crypto gerelateerde YouTube kanalen ter wereld. Het kanaal focust zich voornamelijk op de fundamentele analyse kant van crypto en bestaat pas sinds 2019. In de eerste twee jaar dat het kanaal bestond verzamelde het kanaal al meer dan 50 miljoen views en meer dan één miljoen abonnees.

Naast uitleg over fundamentele analyse, maakt Coin Bureau ook tutorials over bijvoorbeeld Binance, hoe je Bitcoin koopt, of hoe je in de gaten houdt wat whales allemaal doen op de markt. Een crypto whale is een hele grote speler in de cryptomarkt die met enorme bedragen handelt. Omdat deze whales met zulke grote bedragen handelen hebben zij ook veel invloed op de markt.

Onderstaand zie je de meest bekeken video op het kanaal van Coin Bureau. 

YouTube is niet het enige medium dat Coin Bureau gebruikt om hun boodschap over te brengen. Ze maken uiteraard ook gebruik van andere sociale media kanalen zoals Twitter en Instagram, maar daarnaast hebben ze een succesvolle nieuwsbrief en een website.

Vooral op deze website zijn ze erg actief en er valt veel waarde uit te halen. Voorbeelden van artikelen die op deze website worden gepubliceerd zijn bijvoorbeeld artikelen waarin verschillende munten worden beoordeeld. Er wordt dan gekeken naar het verhaal van de coin, waar deze voor dient, andere gegevens over de munt zoals hoe het zit met de supply en vervolgens worden de voordelen en de nadelen tegen elkaar afgewogen.

Coin Bureau is wereldwijd erg bekend en onder andere Binance heeft al eens officieel over ze geschreven. Ook zijn ze al eens voorgekomen in publicaties van onder andere Forbes en Nasdaq. Genoeg redenen om Coin Bureau eens te bekijken dus.

Lark Davis

Lark Davis is een YouTube kanaal, van Lark Davis, dat zich vooral focust op het echte traden in cryptocurrency. Lark geeft aan zelf al jaren in crypto handelen en hier consistent winsten mee te behalen. Sinds 2017 helpt hij zijn kijkers hetzelfde te doen.

Lark maakt over het algemeen video’s over traden, maar daarnaast vertelt hij ook dat het belangrijk is je portfolio goed divers te houden en op die manier een groot vermogen op te bouwen. Naast dit alleen te vertellen legt hij op zijn kanaal ook uit hoe je dit precies doet.

Onderstaand zie je de meest bekeken video op het kanaal van Lark Davis.

Hoewel Lark vaak gebruik maakt van een beetje ‘clickbait’ achtige titels, zoals ‘How to Get Rich Without Getting Lucky’, geeft hij in zijn video’s daadwerkelijk veel waarde. Van zijn video’s kun je erg veel leren en het is duidelijk dat hij veel ervaring heeft met crypto.

In enkele van zijn best bekeken video’s praat hij over verschillende altcoins waarvan hij verwacht dat ze in relatief korte tijd ‘to the moon’ gaan. Hoewel dit voor sommige mensen interessant kan zijn, moet je hier natuurlijk altijd mee oppassen.

Ivan on Tech

Ivan on Tech is een YouTube kanaal, van Ivan Liljeqvist, dat zich vooral focust op de technische kant van de blockchain en cryptocurrency’s en alles wat hierbij komt kijken. Ivan Liljeqvist is, naast YouTuber, ook spreker op grote evenementen. Hij spreekt op deze internationale evenementen vooral over de blockchain technologie en hoe deze in de toekomst mogelijk de wereld voor altijd gaat veranderen.

Naast zijn abonnees van educatie te voorzien over de blockchain technologie en over hoe cryptocurrency’s precies in elkaar steken, behandelt Ivan ook zaken als technische analyse. Hierbij vergelijkt hij bijvoorbeeld Bitcoin en Ethereum met elkaar en legt hij uit waarom de één op een andere manier op een bepaalde gebeurtenis reageert dan de ander.

In Ivan’s meest bekeken video op YouTube legt hij in duidelijke stappen uit hoe je in 15 minuten een eigen blockchain kunt bouwen. Erg leuk om eens te bekijken! Op deze manier leer je erg goed hoe een blockchain qua code precies in elkaar steekt en waarom deze doet wat hij doet.

Het kanaal bestaat al sinds 2013, maar ‘pas’ sinds 2017 maakt Ivan video’s over cryptocurrency’s en de blockchain. Hiervoor maakte hij video’s over het coderen van andere dingen, zoals websites of apps. In het begin van zijn crypto carrière op YouTube bekeek hij crypto, en de blockchain, dan ook vooral vanuit het perspectief van een programmeur. Een erg interessante blik op blockchain en zeker de moeite waard om eens te bekijken!

Boxmining

Boxmining is een crypto gerelateerd YouTube kanaal van Michael Gu. Hij praat er over alles wat met cryptocurrency’s en de blockchain te maken heeft, maar focust zich vooral op nieuws. Wanneer er een nieuw nieuwtje bekend wordt, zoals de Bitcoin ban van China, maakt hij hier enorm snel een video over. Zijn kanaal is dus ideaal voor als je altijd op de hoogte wil blijven over wat er rondom crypto gebeurt.

Onderstaand zie je de meest bekeken video op het kanaal van Michael. De video gaat over de Ledger Nano S.

Daarnaast heeft Michael op zijn kanaal de serie Crypto with Friends. Dit is eigenlijk een videopodcast op zijn kanaal. Naast dat deze podcast op YouTube te zien is in videoformaat, is deze ook te beluisteren op alle bekende podcast platformen, waaronder Spotify.

In Crypto with Friends zit Michael meestal twee keer per week om de tafel met enkele van zijn vrienden die, net als hem, erg geïnteresseerd zijn in crypto. Dit is erg leuk, want ook hierin worden de nieuwste nieuwtjes behandeld en meteen van verschillende kanten bekeken en daarnaast wordt erover gediscussieerd. Vooral dit laatste is iets waar je erg veel van leert, omdat je verschillende standpunten en daarbij de argumenten hoort. Hierover kun je dan vervolgens je eigen mening vormen.

Anthony Pompliano

Anthony Pompliano is het YouTube kanaal van de bekende Anthony Pompliano. Op dit kanaal uploadt hij de video versies van één van zijn podcasts, genaamd de The Pomp Podcast. Naast te bekijken op YouTube, is deze podcast ook te beluisteren via alle bekende podcast platformen.

Er komen meerdere nieuwe afleveringen van de podcast online per week. Elke keer is er weer een interessant iemand te gast in de podcast. Zo kwamen bijvoorbeeld Cathie Wood, Kevin O’Leary en Chamath Palihapitiya al eens langs.

Naast natuurlijk crypto en de blockchain behandelen ze in de podcast ook andere zaken rondom technologie, maar ook het verhaal van de gast. Ook dit laatste kan erg interessant zijn en je kunt er veel van leren.

Het kanaal bestaat sinds februari van 2018 en in zijn eerste drie jaar heeft het kanaal iets meer dan 200.000 abonnees verzameld en met alle video’s bij elkaar bijna 15 miljoen views.

Conclusie

Crypto YouTube kanalen kunnen dus erg handig zijn om veel bij te leren over alles wat met crypto en de blockchain te maken heeft. Maar er zijn enorm veel verschillende kanalen, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer kunt vinden.

Elk kanaal focust zich weer op net iets anders en doet dit op een net iets andere manier dan een ander kanaal. De één gaat echt in op de details, waar de ander het wat algemener houdt. De één focust zich op fundamentele analyse, waar de ander zich op technische analyse focust.

Voor alles wat je wil weten is wel iets te vinden over YouTube en je hoeft werkelijk nooit te stoppen met leren. We hopen je in dit artikel goed te hebben geïnformeerd over welke YouTube kanalen bruikbaar zijn voor welke doeleinden.

Echter, onthoud altijd dat je zelf goed je onderzoek moet doen. Doe goed onderzoek over de mensen waarvan je informatie aanneemt en voorkom dat je iets gelooft, wat achteraf totaal niet waar blijkt te zijn. Zelfs bij het uitkiezen van een crypto YouTube kanaal dat je gaat volgen geldt die ene o zo belangrijke regel: leer eerst en investeer dan pas.

Wil jij meer weten over deze YouTubers, of misschien nog meer kanalen leren kennen? Of heb je misschien zelf een goed kanaal dat je anderen echt wil aanraden? Meld je aan bij onze AllesOverCrypto Facebookgroep! We spreken er graag over alles wat met crypto en de blockchain te maken heeft en delen er waardevolle informatie met je. Hopelijk zien we je daar!


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.