VeeFriends Gary Vee

Wat is VeeFriends 2.0? Volledige uitleg voor beginners!

GaryVee doet het opnieuw! Na de succesvolle lancering van zijn eerste NFT-collectie genaamd VeeFriends lanceert hij een jaar later VeeFriends 2.0. Als serial entrepeneur zit Gary Vaynerchuck niet stil en ziet hij overal kansen. In een nog zeer jonge NFT-markt grijpt hij alle kansen om een geheel nieuw businessmodel te creëren voor zowel zichzelf, als zijn community.

In april 2022 lanceerde hij zijn nieuwste boek genaamd ‘Twelve and a half’. Hoe deze offline sales boosten? Door kopers van zijn boek gratis tokens te geven die ze kans geven op een unieke VeeFriends 2.0 NFT. Een oneindig businessmodel dat niet alleen Gary’s portemonnee verrijkt, maar de hele NFT-space. Ontdek in deze blog alles over VeeFriends 2.0!

Bekijk snel

Kan je niet wachten? Bekijk dan onderstaande video voor meer informatie over VeeFriends 2.0 en de bijhorende Book Games NFT's.

Wie is GaryVee?

Gary Vaynerchuck, beter bekend als GaryVee is een Russisch-Amerikaanse investor en selfmade millionaire. Maar nog belangrijker: wellicht dé grootste pionier als het gaat over de technologische revolutie van NFT’s en het gebruik ervan. Hij neemt geen blad voor de mond en geeft steeds ongefilterd zijn mening over NFT’s en de mogelijkheden ervan. Met een ijzersterke community van meer dan 3 miljoen abonnees op Youtube en 9 miljoen volgers op Instagram, is GaryVee een invloedrijk persoon dat op verschillende manieren zijn stem kan laten horen.

GaryVee is naast CEO van zijn eigen mediabedrijf VaynerMedia vooral bekend op zijn grofgebekte call-to-actions waarin hij iedereen aanspoort zijn of haar eigen toekomst te verbeteren. Door onder andere betere routines, gezonder leven en vooral investeren in kennis om financiële vrijheid te creëren. Alles is het gevolg van je eigen acties.

Community

Wie GaryVee zegt, zegt automatisch ook community. Naast zijn belachelijk grote stroom sociale media volgers, strijdt Gary voor common wealth voor iedereen. Hij wil niet enkel de rijke rijker maken, maar wil een eye-opener zijn voor iedereen. Hij deelt daarom regelmatig marketingtips, ondernemingstips, maar zorgt er ook voor dat mensen pro-actief hun doelen nastreven dankzij zijn ongekend enthousiasme en doorzettingsvermogen. En deze kwaliteiten neemt hij mee in de verkondiging van deze nieuwste revolutie van deze non-fungible tokens.

En wat beter om deze revolutie te gebruiken om zijn community te helpen? Door een eigen NFT-collectie te lanceren, dwingt hij haast zijn community om zich te verdiepen in deze NFT-revolutie. Waarom? Zonder eigenaar te zijn van één van zijn NFT’s, is het ook niet mogelijk om voordelen te hebben die deze collectie biedt. Deze NFT’s hebben dus een zeer duidelijke utility, wat ontbreekt bij een groot deel van de digitale kunst.

VeeFriends 1.0

Met zijn voorliefde voor NFT’s en zijn proactieve houding voorop lanceerde hij in april 2021 zijn eigen NFT-collectie, genaamd VeeFriends. Geen nietszeggende digitale kunst, maar unieke digitale assets die bijdragen aan een ijzersterke community op de blockchain. Een totaal van 10.255 NFT’s met verschillende Rarity, geven holders unieke kansen. Denk hierbij aan coachingcalls met GaryVee of wekelijkse zoomsessies. Elke NFT geeft je ook toegang tot VeeCon, zijn eigen meerdaagse evenement. Hier staat marketing, ondernemerschap, creativiteit en innovatie centraal. De eerste VeeCon vindt plaats op 5 mei 2022.

Statistieken VeeFriends 1.0

Dankzij NFT-tools zoals CryptoSlam kunnen we statistieken van alle NFT-collecties raadplegen.  We zien dat kort na lancering, op 21 mei 2021, de floorprice slechts 0.62 Eth was. Dit was een straatwaarde van om en nabij 1700 dollar. Een forse investering? Niet voor zijn ijzersterke community, want wat blijkt? Dankzij de schaarste van deze collectie en de tal van voordelen, schoot de prijs ook meteen de lucht in.

Dankzij het NFT-handelsplatform van OpenSea zien we dat VeeFriends 1.0 een floorprice heeft van maar liefst 11.2 Ethereum. Wil je dus een NFT van zijn eerste VeeFriends collectie? Dan betaal je hiervoor bijna 35.000 dollar.

Image
OpenSea VeeFriends 1.0
Bron: OpenSea

Wat is VeeFriends 2.0?

Slechts enkele dagen voor de allereerste VeeCon wordt VeeFriends 2.0 gelanceerd. VeeFriends 2.0 is een NFT-collectie van GaryVee bestaande uit 55.555 NFT’s bestaande uit 251 verschillende karakters, inclusief 236 karakters die we kennen uit VeeFriends 1.0. De overige 15 karakters zijn een primeur in deze 2.0-collectie. De enige manier om één van deze nieuwe karakters te minten, is door Book Games Token te verbranden. Later hierover meer.

Book Games Tokens

Gary Vee lanceerde eerder 2022 zijn nieuw boek ‘Twelve and a half’, een handleiding over hoe jij jouw emoties kan gebruiken voor zakelijk succes. GaryVee zou zijn naam als serial entrepeneur niet waarmaken als hij geen solide businessplan heeft voor de verkoop van zijn nieuw boek. Als pionier van de NFT-revolutie slaat hij de brug tussen de fysieke wereld en de wereld van de NFT’s.

Bij de aankoop van 12 boeken, of elke equivalent daarvan, ontving jij gratis Book Games Tokens. Via de officiële website kon jij aan de hand van jouw betalingsbewijs en jouw persoonlijk wallet adress deze tokens claimen. Deze actie was slechts 24 uur geldig. In totaal zijn er maar liefst 125.000 Book Games tokens beschikbaar. Maar wat kan je hier mee? 28% van deze voorraad, 32.000 tokens in totaal werden willekeurig geselecteerd en gaven je toegang tot de whitelist. Dit was enkel geldig op 5 april. Heb je na 5 april Gary zijn laatste boek gekocht? Dan krijg je hier helaas geen tokens meer voor.

Book Games is een layer 2 NFT project op Immutable X van 125.000 NFT’s gelanceerd op 10 januari 2022. De kunst is geïnspireerd op de VeeFriends categorie ‘Just Art’ die betrekking heeft op de emoties die besproken worden in zijn nieuwe boek ‘Twelve and a half’.

Image
Emotions VeeFriends 2.0
Image
Caracters VeeFriends 2.0

Deze NFT-collectie bestaat uit 16 unieke kunstwerken en hebben een verschillende achtergrond, bestaande uit 5 rarities. Niet elke achtergrond is dus even uniek:

  • Bubble Gum
  • Lava
  • Diamond
  • Gold
  • Hologram

Daarnaast heeft elk kunstwerk één van de 15 frames. Deze zijn willekeurig gekozen. Er zijn dus 1200 combinaties mogelijk. Maar zijn dit dan VeeFriends 2.0? Neen, dit is slechts de aanloop naar de mint van VeeFriends 2.0. Daarom worden deze Book Games NFT’s ook wel gezien als VeeFriends 1.5, een opstapje naar de lancering. Op basis van deze Book Games kan jij meedingen naar VeeFriends 2.0. Hierdoor introduceert Gary een extra geldstroom, maar de vraagt blijft: wat als jij geen VeeFriends 2.0 kan bemachtigen, wat dan met die Book Games en de bijhorende hoge supply?

GaryVee zegt zelf: “Book games are played forever”. Hiermee maakt hij duidelijk dat deze tokens niet alleen een opstap zijn naar deze VeeFriends 2.0, maar dat deze in de toekomst ook nog zijn waarde zullen behouden. Hoe? Dat gaan we meemaken! Ondanks dat hier nog geen antwoorden op zijn, gelooft de community steevast dat Gary in de toekomst nog tal van voordelen heeft met deze tokens. Hij heeft tenslotte in het verleden ook goed gezorgd voor zijn community, en zal dit in de toekomst hopelijk blijven doen.

Image
Book Games Frame Rarity
VeeFriends.com

VeeFriends 2.0 minting

De volledige VeeFriends 2.0 met 55 555 NFT’s kent 4 verschillende minting periodes:

  • Friends List – 32.000 NFT’s (14 april)

Deze Friends List is een whitelist waarbij Book Games Holders beloond worden met de kans op een early mint van de VeeFriends Series 2. Correct, een kans. Slechts 32.000 Book Games Token van de 125.000 werden geselecteerd, omgerekend zo’n 28%. Ben je geselecteerd? Dan kan je 12,5 dag voor de publieke mint, referentie naar zijn boek, al deelnemen aan de early mint van VeeFriends 2.0. Dit was uitsluitend op 5 april 2022. De NFT’s van Series 2 die hier gemint worden zijn exclusief de 15 nieuwe exclusieve karakters en spectacular types.

Please know, it is not guaranteed BOOK GAMES tokens will allow you access to pre-mint series 2 or the new VeeFriends series 2 characters, BUT, BOOK GAMES tokens are the only way to have the chance to do so!”

  • Serie 1 Free Airdrop – 10 255 NFT’s (14 april)

Ben jij al één van de gelukkige die een VeeFriends 1.0 bezit? Dan krijg je zomaar een VeeFriends 2.0 in je wallet gedropt. Om de early investors te belonen, ontvang je NFT’s met een speciale ‘Pose’. Dit is een belangrijke categorie in deze VeeFriends 2.0. Deze NFT is trouwens niet met iedereen verhandelbaar in de toekomst. Je kan enkel deze NFT bezitten als je een NFT van series 1 in je bezit hebt. Dit geldt ook voor toekomstige eigenaren.

Net zoals holders van een unieke Bored Ape Yacht Club zomaar een Mutant Ape ontvingen, worden hier de early investors ook beloond. En royaal beloond. Hoe unieker hun VeeFriends 1.0, hoe unieker ook deze 2.0 versie zal zijn.

  • Publieke mint – 10.000 NFT’s (25 april)

Je kans gemist? Geen probleem, op 25 april 2022 vindt de publieke mint plaats. Hierbij zijn er 10.000 NFT’s te koop. Dit zijn de VeeFriends 2.0 NFT’s en dus niet de Book Games NFT’s.

  • 15 nieuwe karakters – 3 300 NFT’s (27 april)

VeeFriends 2.0 heeft maar liefst 15 nieuwe karakters, 220 tokens per karakter. Alle Serie 2 NFT’s hebben 214 willekeurige combinaties van ‘poses’ en achtergronden plus 6 spectacular. Deze zijn Bubble Gum, Diamond, Hologram, Gold en Lava.

Elke dag wordt er een nieuw karakter vrijgegeven. Deze nieuwe karakters kan je alleen verkrijgen als je Book Games NFT’s verbrandt die voldoen aan de eisen. Klopt, verbranden. Deze NFT’s zijn dus enkel voor de die-hard fans. Wil je op dag 3 een Competitive Clown minten? Dan heb je 5 Book Games NFT nodig met een rainbow frame. Op dag 16 gaan alle remmen los en lanceert VeeFriends 2.0 een Spectacular day waarbij álle 6 spectacular types worden gecombineerd. I smell money en een hoge floorprice!

Image
VeeFriends 2.0 day 16 rarity
blog.veefriends.com

Layer 2 NFT’s

De handel in NFT’s gaat nog steeds gepaard met hoge transactiekosten. En met een hoge supply van maar liefst 125.000 NFT’s, roept dit heel wat vragen op. Dit zou beteken dat de gasfees alleen al miljoenen dollars gaan kosten. Gelukkig zijn er layer 2 oplossingen. Dit is een extra laag bovenop Ethereum in dit geval, om handel sneller én goedkoper te maken. Zowel deze Book Games NFT’s als VeeFriends 2.0 zullen bestaan op Immutable X.

Immutable X

Immutable X is dus een layer 2 solution dat aan de hand van ZK-Rollups de NFT-handel schaalbaar maakt, zonder lange transactietijden maar ook zonder gas fees. Al deze NFT’s zijn dus wel allemaal ERC721-tokens, de tokenstandaard voor NFT’s in het netwerk van Ethereum.  

TokenTrove

TokenTrove is de NFT-marketplace voor alle digitale assets gebouwd op Immutable X. Deze is vergelijkbaar met OpenSea, maar dan exclusief voor alle layer 2 NFT’s op Immutable X. Dit is dus de plaats bij uitstek om Book Games NFT’s te kopen en te verkopen. Filter links op spectaculars en token frame en zie meteen voor welke hallucinante bedragen deze Book Games NFT’s al worden verkocht. Zo betaal je voor deze Koala met Emeral token frame 86 Ethereum.

Image
TokenTrove NFT marketplace Immutable X
Tokentrove.com

Book Game Exchange

Deze Book Game Exchanges is een platform waarbij Book Games Token holders hun NFT’s kunnen verhandelen tegen zowel VeeCoin tickets als tegen andere NFT’s. Je kan zelfs jouw Book Game NFT verhandelen tegen een CryptoPunk of een Bored Ape. Een primeur! Maar dit betekent niet dat jij deze blue chip NFT’s zomaar krijgt. Nee, je moet voldoen aan tal van vereisten. Zo heb je maar liefst 858 Book Games NFT’s nodig om een Bored Ape te kopen. En elk van deze tokens moeten ook nog voldoen aan bepaalde frame. In dit voorbeeld moet je 800 ‘Fur’ frames hebben en 58 ‘Emerald’ frames. Deze unieke NFT’s komen allemaal uit Gary’s persoonlijke collectie. Hij stelt zijn eigen NFT-portfolio dus beschikbaar om de handel in deze Book Games NFT’s mogelijk te maken.  

Liever een VeeCoin ticket? Dan heb je bijvoorbeeld 13 unieke tokens nodig allemaal met een GOLDEN spectaculary type. De kostprijs? Omgerekend zo’n 40.000 dollar. Maar voor deze prijs heb je wel 3 jaar toegang tot zijn eigen conference.

Brug tussen fysieke wereld en NFT’s

Met zijn VeeFriends 1.0 maakte GaryVee al heel duidelijk de connectie tussen de fysieke wereld en die van de NFT’s. Zo is elke NFT een digitaal toegangsbewijs voor VeeCon, zijn eigen conferentie. Maar the sky is the limit. Gary bracht onlangs een nieuw boek uit en wil uiteraard zoveel mogelijk sales krijgen. In plaats van meteen VeeFriends 2.0 te lanceren, nam hij een extra stap, namelijk: Book Games Token. Door zijn boek te kopen (een veelvoud van 12 weliswaar) kans maken op een unieke NFT die mogelijks tienduizenden dollars waard is? Het proberen waard! Nogmaals bewijst GaryVee dus dat NFT-technologie de toekomst is, zelfs in een offline-wereld.

Conclusie

VeeFriends 1.0 is een ongezien succes. Als entrepreneur weet GaryVee niet alleen zijn community naar de blockchain te brengen op basis van deze NFT’s, maar weet hij ook op basis van deze technologie een extra royaal inkomen voor zichzelf te genereren. Van zijn VeeFriends 1.0 ontvangt hij van elke secondary sale een royalties van maar liefst 10%. Met een handelsvolume van 50.000 Ethereum, heeft GaryVee afgelopen jaar dus 5.000 Ethereum ontvangen aan royalties. Omgerekend zo’n slordige 15 miljoen dollar. Om helemaal niéts te doen.

Maar hij is één van de weinige ondernemers die de NFT-technologie omarmt met een zeer duidelijke utility. Ondanks de miljoenen dollars die hij passief verdient, gaat het hier niet om het verhandelen van digitale kunst. Want laten we eerlijk zijn, GaryVee heeft andere kwaliteiten dan tekenen. Maar het gaat hier niet om de kunst, het gaat hier om het digitale eigendomsbewijs van een zeer waardevol iets. Een zeer sterke utility waar zijn community maar al te graag diep voor in de buidel wil tasten! We zijn dan ook zeer benieuwd of VeeFriends 2.0 een even groot succes zal worden als Series 1.

Heb jij nog vragen over VeeFriends 2.0 of over Immutable X? Vraag het in onze AllesOverCrypto Facebookgroep waar we inmiddels met meer dan 100.000 leden zijn! Het antwoord op een vraag over crypto vind je ook makkelijk bij onze FAQs. Verder kun je ook veel informatie vinden door je vraag + AllesOverCrypto te googelen.

Header image: veefriends.com


Starten met NFT's en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze Gratis NFT Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Blogbanner NFT Training

 


 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.