Photo by Magda Ehlers from Pexels

SparkPoint - Complete uitleg voor beginners

SparkPoint (SRK) is een organisatie, die opgebouwd en gevestigd is, in de Filipijnen. Het project vestigt de aandacht volledig op ontwikkelen van producten en diensten, die gebaseerd zijn op de blockchaintechnologie. Vooral de lage financiële geletterdheid is iets waar het team wat aan wil veranderen. Meer kennis en kunde, met name van financiën, betekent een betere toekomst. Je zult dus in dit artikel lezen wat ze allemaal doen om de financiële kennis van de wereldbewoners te vergroten en misschien heb jij er ook wat aan! Lees je mee in dit uitgebreide artikel over SparkPoint? 

Bekijk snel

Wat is SparkPoint? 

SparkPoint (SRK) heet voluit SparkPoint Technologies Inc. Het is een startup, die gebaseerd is op de Filipijnen, in de Bicol regio. De founders zijn afkomstig uit Naga en Legazpi, waar zij momenteel actief zijn. SparkPoint creëert innovatieve producten en diensten, die worden aangeslingerd door de bekende blockchaintechnologie. Daarbij speelt de token van SparkPoint (SRK) een grote rol, uiteraard. 

Company Profile

We believe that blockchain technology is a catalyst in digital revolution.

SparkPoint (SRK) richt zich op het heruitvinden van digitale betalingen, waardoor ze bijdragen aan een betere toekomst. Ze ontwikkelen stap voor stap, met steun van de gemeenschap, een positief toekomstbeeld. Hoe ze dit doen? Door mobiele betalingen, overboekingen, exchanges, gaming en zo meer op de blockchain te ontwikkelen. In dit artikel zal ik hier uiteraard verder op induiken. 

De kantoren van de founders zijn gevestigd op de Filipijnen, namelijk in Muntinlupa, Naga City en Legazpi City. 

Image
Sparkpoint

De visie

SparkPoint (SRK) moedigt mensen graag aan om deel uit te maken van de digitalisering van betalingstransacties. Dit doen ze door inclusieve financiële diensten aan te bieden, die geïntegreerd zijn met de blockchaintechnologie. Hierdoor wordt het eenvoudiger om geld over te maken en onder andere deel uit de maken van de wereld van cryptocurrency

De missie

De visie mag dan al wel indrukwekkend zijn, maar de missie is er ook niet één om over te slaan. SparkPoint heeft de ambitie om een wereldwijd concurrerend project te zijn, dat zich richt op financiële inclusie door de integratie van blockchaintechnologie, zoals hierboven vermeld. Onderdeel van deze missie maakt uit; het bevorderen van de financiële geletterdheid van burgers wereldwijd, zodat ze continu de digitale financiële wereld blijven heruitvinden. 

Het team van SparkPoint (SRK)

Op de site staan enkel de twee founders uitgelicht, maar de LinkedIn-pagina vertelt ons al snel meer. Er zijn op het moment van schrijven (eind januari 2022) 30 medewerkers in dienst. Van technology officer tot senior marketeers en van back-end developers tot blockchain developers. Die laatste is wel interessant, want zo'n specialistische titel kom je in de technologiewereld nog niet vaak tegen!

Laten we vooralsnog even focussen op de drijvende krachten achter SparkPoint: Andy Agnas & Rico Zuñiga.

Andy Agnas

Andy is begonnen als financieel consultant, met een focus op het fiscale vlak. Hij behaalde zijn bachelor en master in Accountancy op Ateneo de Naga University. Hij werkte een aantal jaren voor diverse bedrijven, terwijl hij zijn passie voor de blockchain verder ontwikkelde. Inmiddels is hij CEO van SparkPoint en werkt hij samen met zijn collega Rico, die ik hieronder zal introduceren. Wil je meer over hem weten, dan lees je dat hier.

Image
Andy A

Rico Zuñiga

Rico is de CTO van SparkPoint, waarover je op zijn LinkedIn meer kunt vinden. Hij studeerde af op Bicol University, waar hij zijn Bachelor of Science behaalde in de computer science. Met zijn ruim 15 jaar ervaring bij diverse bedrijven, verdiept hij zich sinds 2017 in de blockchaintechnologie. Hij is een ConsenSys gecertificeerde blockchain developer én ook nog eens co-founder van BicolIT.org; de grootste en meest actieve non-profit IT-organisatie van het zuiden van Luzon. 

Image
Rico Z

Online aanwezigheid

Hierboven heb ik de LinkedIn-pagina's van de stuurmannen + de organisatie al gelinkt, maar daarnaast zijn ze ook op Twitter actief. Andy vind je op Twitter met een following van ruim 17k, wat op zich best indrukwekkend is. Rico heeft daarentegen nog geen 5k aan followers, maar het aantal zegt natuurlijk niet alles. 

Sparkpoint als organisatie heeft op het moment van schrijven (januari 2022) op Twitter bijna 115k aan volgers, dus dat is een gigantische community. Ze delen actief, want zelfs 16 minuten geleden kwam er nog iets online. Je ziet de meest actuele tweet van dit moment hieronder:

Whitepaper

Wil je meer weten over de missie, visie, doelstellingen en technische werkwijze van deze organisatie, dan doe je er goed aan om de whitepaper te downloaden. In de whitepaper vind je grondige informatie over de onderneming, waaronder:

  • Introductie
  • Problemen
  • Marktopportuniteiten
  • Oplossingen
    • SparkEarn
    • SparkLearn
    • SparkPlay
  • SparkPoint Token
  • Roadmap
  • Het team
  • Support

Kleine kanttekening: de roadmap is flink verouderd. Als je in de whitepaper de roadmap raadpleegt, dan vind je informatie over 2018, 2019 en de kwartalen van 2020, maar daarna houdt het op. 

Het SparkPoint (SRK) Ecosysteem

Het SparkPoint Ecosysteem is vrij uitgebreid en vrij grof onder te verdelen in vijf onderdelen. Op het moment van schrijven (januari 2022) zien die onderdelen er als volgt uit:

  • SparkLearn;
  • SparkPlay;
  • SparkEarn;
  • SparkDeFi;
  • SparkPoint Wallet.

Ik zal ze stuk voor stuk bij langs gaan, zodat je een goed beeld krijgt van dit ecosysteem. 

SparkLearn

Dit hoekje van het SparkPoint-universum is bedoeld voor mensen die leergierig zijn. Het team heeft al in de visie en missie opgenomen, dat ze graag willen bijdragen aan de financiële geletterdheid van mensen. Ze voegen direct de daad bij het woord met SparkLearn. 

SparkLearn is een e-learningplatform, dat zich richt op het opleidingen van de gemeenschap. De cursussen zijn toegewijd aan de technologie achter blockchain, waarbij er uiteraard ook algemene financiële en economische informatie wordt toegelicht. 

Je kunt je inschrijven voor gratis cursussen, zoals:

  • Blockchain Developer Bootcamp;
  • Introduction to Cryptocurrencies;
  • Basis JavaScript Programming;
  • Learning Beyond NFTs;
  • Financial Literacy 101: How banks work. 
Image
Blockchain Bootcamp

SparkPlay

SparkPlay van SparkPoint (SRK) is een innovatief platform voor spelliefhebbers. Spelers kunnen echt eigenaar worden van items, maar kunnen ook deelnemen aan toernooien. Ze kunnen hierbij zelfs prijzen winnen in de vorm van cryptocurrency!

De volgende spellen kun je nu spelen via Google Play en in mindere mate via de AppStore:

  • Crypto Slicer;
  • Crypto Burst;
  • Crypto Shooter;
  • Crypto Loco.
Image
Crypto games SparkPoint

SparkEarn

Wil jij crypto verdienen, door simpele taken uit te voeren en het platform te helpen groeien? Dan is SparkEarn iets voor jou! Je kunt op verschillende manieren currencies verdienen, zoals:

  • Sign up! Maak een acocunt en verifieer jouw mailadres;
  • KYC-verificatie doorlopen;
  • Rond diverse taken af, waarmee je SRK-beloningen verdient;
  • Beveel SRK bij jouw vrienden aan.

Als dit je interessant lijkt, dan kun jij je hier direct registreren. 

SparkDeFi

DeFi en SparkPoint: SparkDeFi is geboren! Voor als je nog niet precies weet waar we het over hebben: DeFi is een afkorting van Decentralized Finance. In plaats van traditionele financiële producten, richt DeFi zich op gedecentraliseerde financiële diensten, die functioneren op een blockchain. Ze worden toegankelijk gemaakt door middel van smart contracts, snap jij het nog? (Hint: klik op de blauwe termen voor meer informatie!)

Een innovatieve cryptocurrency-based financiële technologie

SparkDeFi is een op een governance token gebaseeerd DeFi-platform, waardoor je als individu in staat wordt gesteld om de werkelijke waarde van jouw activa te 'unlocken'. Deze full-service finance oplossing combineert SparkSwap met SparkStake, SparkLend en SparkDash, waardoor je een transparant, veilig en inclusief platform geniet.

De interoperabiliteit komt tot stand door de verschillende financiële producten en de blockchain-basis, maar misschien is het handig om eerst het aanbod te omschrijven:

  • SparkSwap: gedecentraliseerde uitwisseling;
  • SparkStake: liquiditeit en pool-based staking;
  • SparkLend: p2p lenen en uitlenen;
  • SparkDash: DeFi assets protocollenmanagement. 
Image
SparkDeFi

 

DeFi-Platform van SparkPoint (SRK)

Dankzij dit platform, hebben gebruikers de optie om te kiezen uit verschillende stakingsopties. Je kunt NFTs (non-fungible tokens) als onderpand gebruiken, terwijl je verdient aan een spaarpool in p2p-lending. 

Als user kun je ook je eigen portefeuille monitoren, door middel van het DeFi Protocols Management Dashboard. Wil je helemaal de complete ervaring meemaken? Dan switch je jouw token pairs direct via SparkSwap: de decentralized exchange. 

SparkDeFi is een waardevol onderdeel van het ecosysteem, wat is uitgegroeid tijdens de bearmarket. De eigen token van het platform heb ik nog niet verder toegelicht, maar dat ga ik verderop in dit artikel absoluut doen. 

Making DeFi easier and accessible to everyone.

Wat zijn de key features van SparkDeFi?

  • Interoperabiliteit, dankzij de support van Binance Smart Chain;
  • Innovatieve p2p-lening, waarbij NFTs en andere crypto assets als onderpand gebruikt worden;
  • Instant exchange;
  • One-stop shop DeFi assets management in een gebruiksvriendelijke interface;
  • SparkDeFi DAO, waarbij de gebruikers kunnen stemmen op de toekomstige ontwikkelingen;
  • Meerdere staking opties voor bijbehorende beloningen.

SparkPoint Wallet

De wallet van SparkPoint is uiteraard geschikt om de SRK-token in te bewaren. Daarnaast is de wallet echter ook geschikt voor het opslaan van Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Binance Coin (BNB) en nog wat ERC-20 en BEP-20 tokens. 

SparkPoint SRK token

De SRK-token is gebouwd op de Ethereum Blockchain, dus een ERC-20 token. De huidige voorraad bestaat uit 14 miljard tokens, die uiteindelijk zullen worden teurggebracht tot 10 miljard, door een reeks burning events. SparkPoint (SRK) is één van de weinige cryptoprojecten op de beurs, die zijn zijn ontstaan op de Filipijnen. 

In onderstaande afbeelding zie je het historisch prijsverloop, waarbij je nu een daling in de waarde ziet. Dit is echter gezien de huidige economische structuur (crash market) niet verwonderlijk. 

Image
Prijsverloop SRK

 

Koers en verwachting SRK

Had je vanaf het begin €100 geïnvesteerd in deze token, dan was deze nu €1.049,12 waard geweest. Ben je echter een jaar geleden begonnen, dan zou je nu slechts €53,25 in je zak hebben. Hoewel de waarde niet echt representatief lijkt, zegt dit natuurlijk niets over de toekomstige ontwikkelingen.

SparkPoint (SRK) timmert flink aan de weg en qua potentie staan alle seinen op groen. Let op: dit is geen financieel advies of een aanbeveling om je geld te investeren, maar een gedachtengang. Het is altijd jouw eigen verantwoording om onderzoek te doen naar potentiële investeringsopties. Ga nooit af op de mening van een ander, want het is jouw geld!

Hieronder heb ik een stappenplan opgenomen over het kopen van SparkPoint (SRK). Kijk zorgvuldig naar de opties, want je kunt op dit moment niet met fiat geld rechtstreeks de token aankopen! Wel zijn er diverse grote exchanges waar je terechtkunt, waaronder Kucoin, UniSwap, PancakeSwap en Gate.io.

Wil je meer weten, dan kun je onderstaande video eens bekijken:

https://youtu.be/lH0TSAIiTkE

Hoe koop ik SparkPoint?

SparkPoint kopen op Uniswap lijkt lastig, maar is eenvoudig met behulp van de onderstaande stappen. Met deze uitleg ben je binnen enkele stappen de trotse eigenaar van SRK.

  1. Open hier de app van Uniswap
  2. Druk rechtsboven op "Connect to a wallet"
  3. Maak verbinding met je wallet, de meesten gebruiken hier MetaMask wallet via hun internetbrowser
  4. Maak via deze link een gratis account aan op Bitvavo
  5. Verifieer jezelf door rechtsboven op je naam te klikken en dan naar "Verificatie" te gaan.
  6. Stort geld op je Bitvavo-rekening via iDEAL
    Klik hier voor meer uitleg over Bitvavo als je dit nodig hebt
  7. Koop Ethereum en stuur deze vervolgens naar jouw Ethereum-adres van je MetaMask wallet. Dit adres vind je door in Metamask linksboven op het logo (afbeelding van een vos) te klikken. Vervolgens klik je op je account om je adres te kopiëren. Dit staat rechtsonder het logo.
  8. Wacht totdat de Ethereum op je MetaMask wallet is aangekomen
  9. Zoek op Uniswap naar SRK om jouw Ethereum voor deze munt te swappen/omruilen.
  10. Swap de gewenste hoeveelheid Ethereum voor SparkPoint en bevestig de swap via jouw MetaMask wallet 
  11. Gefeliciteerd, je hebt succesvol jouw Ethereum geswapt voor SparkPoint!

Lees hier een uitgebreide uitleg over Uniswap Protocol.

Conclusie

SparkPoint (SRK) heeft wat mij betreft potentie om door te groeien naar wat groters, maar dit is natuurlijk geen garantie. Ze hebben een vrij groot team met medewerkers, waardoor de slagkracht aanwezig is. Daarbij zetten ze slim in op trends, zoals gaming en DeFi. 

Wat mij aanspreekt in hun project is dat ze het doen om mensen vooruit te helpen. Hoewel iedere ondernemer ook financieel geen windeieren wil leggen, is het belangrijk dat je in je visie en missie duidelijk maakt voor wie of wat je het doet. Dat zij mensen financieel willen opleiden en die kennis praktisch weggeven, dat is een geweldig initiatief.

Dat ze daarbij ook op technisch vlak goed doorgroeien, dat is een geweldig teken. Los van de potentie van crypto ben ik overtuigd van de toekomst van Blockchain, zeker in combinatie met de financiële wereld. Ik hoor graag hoe jij hierover denkt, dus kom je eens met ons meepraten op Facebook

Heb je nog vragen over Sparkpoint? Heb je moeite met andere begrippen die in dit verhaal voorbij kwamen? In onze FAQ vind je makkelijk en snel de antwoorden. Wat ook handig werkt, is om je vraag + 'AllesOverCrypto' te googelen.

De kans is namelijk groot dat we in het verleden al een artikel hebben geschreven over het onderwerp waar je graag meer vanaf wilt weten. In onze AllesOverCrypto Facebook groep staan onze crypto- en blockchainexperts klaar om jouw vragen te beantwoorden. Zie ik je daar?

Header image: Photo by Magda Ehlers from Pexels


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.