Mines of Dalarnia header

Mines of Dalarnia - De complete uitleg

In een tijd, ergens in de galaxy, ver van ons vandaan, wordt alles bestuurd door een almachtige AI. Dankzij de fameuze blockchain technologie is dit mining planetenstelsel van Dalarnia nu geopend voor gamers en gelukszoekers. Zij kunnen hun geluk en vooral ook gouden bergen gaan zoeken in een nieuwe wereld. 

Play-to-earn games, games waarbij je kunt verdienen aan het spelen van de games in plaats van te betalen om te mogen te spelen, is sinds 2 jaar een fenomeen. Het is een ontwikkeling waarvan het einde nog lang niet in zicht is en waar de mogelijkheden steeds verder uitbreiden. Eén van de games die in 2022 wel eens heel groot kan worden, is Mines of Dalarnia. De verwachtingen rond dit spel zijn hoog, met name doordat de game eruit springt door de spelbeleving. Het is weer één van de nieuwere game vormen op de blockchain mèt een nostalgisch tintje. Dit maakt de game ook weer interessant voor de oude Web2 garde onder de gamers.

Met nu al een grote schare fans kan dit een interessante game worden in 2022. Tijd dus om zelf op onderzoek te gaan in de mijnen! We nemen je daarom in dit artikel graag mee de diepte van de mijnen van Dalarnia in, om nieuwe schatten te ontdekken.

Bekijk snel

Om in de stemming te komen hier een introductie van de game:

Wat zijn de Mines of Dalarnia?

Wat is het verhaal van de Mijnen van Dalarnia? We schrijven het jaar 11.752. Zoals je zult begrijpen ziet de wereld, het heelal en de blockchain, met al haar metaverses er heel anders uit. Verveelde apen, beren die ooit Okay waren en Moonbirds behoren tot een ver verleden. 

Terraforming Capsules zijn de next best thing. Met deze technologie kun je de ontwikkeling van een planeet in high speed versnelling zetten. Drie planeten en een maan zijn uitgekozen voor de eerste experimentfase met de capsules. Op deze planeten kunnen jij en natuurlijk andere mijnwerkers, op zoek naar nieuwe grondstoffen en avontuur. Het doel van het spel is om zoveel mogelijk grondstoffen te verzamelen die weer van waarde kunnen zijn. Om de schatten te verzamelen heb je bepaalde gereedschappen nodig. Ook zullen er vijanden opduiken die je zult moeten verslaan. 

Image
Mines of Dalarnia game
minesofdalarnia.com

De eerste indruk

De game is gebouwd op het netwerk van Chromia, en sinds april 2022 live gegaan. Wat is de eerste indruk van het spel so far? Het is een zogenaamde metroidvania game en hiermee een nieuw type game voor de blockchain, maar met een nostalgisch tintje. Metroidvania games zijn games waarbij de missies en taken non-linear gespeeld worden. Ze hebben dus geen vaste volgorde. Verder is het doel utility gated exploration, je gaat dus op ontdekkingstocht om assets te zoeken die je weer kunt gebruiken in het spel. 

Nieuw én nostalgisch

Als je naar de visuals en artwork kijkt van de game, roept het voor de game veteranen herinneringen op van metroidvania games als Castlevania. Je beweegt in het spel tweedimensionaal, tussen de 4 kanten van je beeldscherm in, dus niet naar een horizon toe. Het verloop van het spel doet voor velen weer denken aan Terraria. Hiermee is het wel weer uniek als Web3 game. Het kan daarom, mits het goed uitgevoerd wordt, straks rekenen op een nieuwe fanbase, van Web2 gamers die door dit spel in aanraking komen met de NFT games.

In deze review wordt Mines of Dalarnia uitvoerig besproken:

https://www.youtube.com/watch?v=H6ukmFuyq60

Waar speel je Mines of Dalarnia?

De game kan momenteel alleen op je PC gespeeld worden. Er is wel een app in ontwikkeling die het spelen op je mobiel of tablet mogelijk maken. Het is de verwachting dat deze in het derde kwartaal van 2022 wordt gelanceerd. 

Hoe begin je met Mines of Dalarnia?

Wil je weten hoe je Mines of Dalarnia speelt? Hiervoor moet je eerst de game op je computer downloaden. Om het spel te spelen, heb je verder een constante wifi verbinding nodig. Als je het spel gedownload hebt, kun je eerst eventueel een demoversie spelen. Maar wil je echt gaan spelen, dan moet je een wallet via WalletConnect verbinden met de game. Je kunt dan een account aanmaken. De wallet heb je nodig om rewards die je verdient gaandeweg, te ontvangen.

Om te starten met het spel hoef je niets te betalen. Maar om bijvoorbeeld in de mijnen van een landeigenaar te mogen zoeken naar schatten, moet je huur betalen. Ook voor bepaalde gereedschappen die je nodig hebt, moet je betalen of als je natuurlijk land wilt kopen. Gereedschap en land zijn NFTs en dat betekent dat ze ook echt van jou worden, als je ze koopt. Je kunt deze dus ook weer verhandelen.

Image
Mines of Dalarnia account aanmaken
minesofdalarnia.com

Op welke manieren speel je de Mines of Dalarnia?

Er zijn twee belangrijke manieren om te verdienen en het spel te spelen in de mijnen: als miner of als landeigenaar.

Als mijn explorer kan je avatar de mijnen in, op zoek naar belangrijke mineralen en bijzondere schatten. Je hoeft het land niet te bezitten om als miner aan de slag te gaan. Je moet de landeigenaar wel wat betalen om in zijn of haar mijnen op zoek te mogen gaan. 

Als speler heb je een aantal vaste eigenschappen. Met de health bar kun je bijvoorbeeld zien hoe sterk en gezond je speler is. Het doel van de speler is om zoveel mogelijk resources te verzamelen. Met de grondstoffen kun je energie en tools kopen, en zo omzetten in waarde.

In de toekomst zullen zuurstof, licht, warmte en koelte van de speler ook worden bijgehouden en deze kunnen gedurende het spel veranderen. Dit is bij de launch nog niet in werking.

Als landeigenaar kun je inkomen genereren door in je mijnen op zoek te gaan of om je mijnen te verhuren.

Image
Mines of Dalarnia play to earn systeem
minesofdalarnia.com

Wat voor assets heb ik nog meer nodig?

Naast de avatar om mee te spelen heb je gereedschap en wapens nodig om aan de slag te kunnen in de Mijnen van Dalarnia.

Mijnbouw gereedschap- Met deze gereedschappen kun je helemaal los gaan in de mijnen. Je hebt voor de verschillende mijnbouw soorten ook specifiek gereedschap nodig om blokken te verwijderen en de mijnen te kunnen betreden.

Wapens- Ontwikkeling gaat gepaard met strijd, zo ook in de wereld van Dalarnia. Er komen dus ook vijanden die je zult moeten verslaan en daar heb je wapens voor nodig. Momenteel, mei 2022, is het nog rustig. Maar het zal natuurlijk niet lang duren voor gevaarlijke tegenstanders opduiken.

Wapenuitrusting- Om je te verdedigen heb je ook een wapenuitrusting nodig. Deze verandert ook het uiterlijk van je avatar.

Exo- Dit zijn in deze game de accessoires die bij je uitrusting horen.

Cosmetics- Dit zijn veranderingen in het uiterlijk die je bij je karakter kunt aanbrengen. Ze hebben verder geen invloed op je karakter of kwaliteiten als speler.

Hoe kun je passief inkomen genereren met Mines of Dalarnia?

Je kunt op verschillende manieren door je avonturen op Dalarnia inkomsten genereren. Allereerst kun je natuurlijk verdienen aan het verhandelen van de NFTs die je hebt van het spel. Via de marktplaats van OpenSea kun je deze verkopen. Verder kun je wat je vindt in de mijnen omzetten in vermogen.

Momenteel, in 2022, nu het spel nog in ontwikkeling is, kun je ook rewards verdienen door als game tester mee te werken aan de verbetering van de game. Klein addertje onder het gras is dat je niet altijd de rewards kan omzetten naar cryptocurrency, maar alleen in het spel kunt gebruiken. Zo kreeg je elke keer dat je inlogde en het spel startte, rewards in de vorm van tokens. Maar deze mocht je alleen in het spel gebruiken.

De verschillende NFTs van Dalarnia

In de mines van Dalarnia zijn een aantal NFT collectibles die naast verzamelobject ook hun functie in het spel hebben.

Image
Robo Canary NFTs
minesofdalarnia.com

Robo Canary Birds

Net als in de echte mijnen in vroegere tijden is een Robo Canary Bird een belangrijke helper tijdens je speurtocht naar schatten. Vroeger waren kanaries de indicator voor zuurstofgebrek of aanwezigheid van gas. Ook in de mijnen van Dalarnia zijn de Robo Canaries een belangrijke hulp. Ze kunnen op de hogere niveaus van de mijnen materialen naar het oppervlakte brengen. Verder kunnen de vogels als lichtbron dienen die soms meer zicht geven dan je karakter dat kan.

Elke Robo Canary heeft unieke eigenschappen die hem meer of minder bruikbaar maken. Er zijn in totaal 20.000 NFT canaries. Je hebt 10 verschillende types en er zijn verschillende zeldzaamheid niveaus. De verkoop van de canaries moet in mei 2022 nog plaatsvinden.

Image
Mine Apes van Mines of Dalarnia
minesofdalarnia.com

Mine Apes

Deze apen zijn statussymbolen. In de toekomst belooft het team van Dalarnia dat je allerlei voordelen hebt binnen de community van Dalarnia. Wat deze voordelen precies zijn, wordt nog niet heel duidelijk. Er zijn in totaal 3039 mining apes. De initial sale is geweest en je kunt de apen nu kopen op OpenSea. Er zijn momenteel, in mei 2022 bij OpenSea 3000 in omloop. De floor price is 0.24 NFT.

Image
Land NFTs Mines of Dalarnia
minesofdalarnia.com

Land 

In maart 2022 is de sale van stukken land geweest. Deze stukken land hebben elk een unieke plattegrond met specifieke kenmerken. Dit zijn onder andere het planeet type, het bioom en de verdeling van grondstoffen op elk diepteniveau van de mijnen. Elke mijn heeft ook eigen toegangsrestricties. Zo heb je bepaalde assets nodig om een mijn te betreden om bijvoorbeeld rotsblokken weg te hakken. De stukken land die het eerst gelanceerd zijn, bevinden zich op Planet Terra. In de toekomst zal wellicht ook land van andere planeten mogelijk zijn. 

DAR token

DAR is de token die in het spel gebruikt wordt om assets op de markten in het spel aan te schaffen of om mining plots te huren. Het zal in de toekomst mogelijk worden op verschillende manieren in het spel de tokens te staken. Dit kan bijvoorbeeld bij planeten, space stations als deze ontwikkeld zijn, of in een pool. Door de tokens vast te zetten ondersteunen ze de ontwikkeling van het spel en de economie. 

 • Als beloning kun je hiervoor assets of NFTs die in het spel gebruikt worden, winnen of krijgen. De DAR token is in oktober 2021 met een ICO gelanceerd. Momenteel is de prijs van 1 DAR, 0,93 USD (mei 2022). All Time High werd in november 2021 behaald met de prijs van 6,38 USD. Dieptepunt werd op 15 maart 2022 behaald met 0,6145 USD. DAR is verhandelbaar bij onder andere de volgende exchanges:
 • Binance
 • BingX
 • Digifinex
 • Nominex
 • Crypto.com 
 • Gate.io
 • KuCoin
Image
Mines of Dalarnia site
minesofdalarnia.com

 

Roadmap

Het plan was dat in april 2022 de wereld van Dalarnia live zou gaan. Dat is inmiddels in gang gezet. Dit verliep, wat overigens wel vaker bij games gebeurt, niet geheel vlekkeloos. Zo verliepen transacties niet helemaal goed en kwamen wat andere bugs boven water. Het netwerk kon het grote en massale enthousiasme van de spelers in eerste instantie ook niet helemaal goed verwerken. Dit was echter snel opgelost. Het team communiceert hier ook duidelijk over. Verdere plannen voor 2022 kun je in de roadmap terugvinden.

Q1 - Mainnet Release

 • mogelijkheid voor Planetary travel
 • Updated core en meta gameplay

Q3 - Mobile App Release

 • Planetary events
 • Introductie Competitive game modes en token rewards

Q4 Ingame Marketplace

 • Release van de ingame marketplace
 • content en feature updates

Team en oprichters

Op de site van de Mines wordt niet echt uitgebreid uit de doeken gedaan wie de leden van het team precies zijn. Het team is gevestigd in Stockholm. De ontwikkeling van de game is vanuit Chromia en Workinman studios in gang gezet. Chromia is een blockchain eco systeem wat zich met name richt op game developing. Mines of Dalarnia is één van de grote projecten die op Chromia gaat draaien. Workinman is een bedrijf wat helpt in de ontwikkeling en zichtbaarheid op social media van diverse wereldmerken. Zo behoren Disney en Intel tot hun cliënten. 

Partners

Het project heeft een aantal sterke partners die of in de crypto of in de gamewereld al bijgedragen hebben aan menig succesverhaal:

Binance is begonnen als exchange, maar met Binance Smart Chain ook basis voor veel smart contracts projecten zoals Mines of Dalarnia.

Chromia biedt voor blockchain games projecten het basisnetwerk om op te bouwen. Naast Mines of Dalarnia is ook het bekende My Neighbour Alice op Chromia gebouwd. Er zijn daarom plannen voor een samenwerking tussen Mines of Dalarnia en My Neighbour Alice.

Animoca Brands is een bedrijf gespecialiseerd in investering en ondersteuning van blockchain en gamification projecten.

Funding, ICO en launch

De ICO, Innitial Coin Offering, van DAR vond plaats tussen 29 oktober en 27 november 2021 en de tokenprijs tijdens deze ICO was 0.023 USD. De launch werd geregeld via Binance Launch pool.

De financiering om het project op te starten is geregeld met een seed round. Hier werd 2.7 miljoen USD mee opgehaald in september 2021. Niet alleen een mooi bedrag, maar ook tussen de investeerders zaten een paar klinkende namen.  Belangrijke investeerders waren onder andere:

 • Crypto.com
 • Animoca Brands
 • Coin 98
 • NGC
 • Impossible Finance
 • Kyros Ventures
 • ICO Drops
 • x21 Digital
 • Bitscale ventures
 • Crypto J
 • Sanctor Capital

 

Community

Een topteam is prachtig, bekende investeerders helemaal mooi, maar een game kan enkel zo groot worden als haar community. Wat dat betreft zit dat met de Mines of Dalarnia wel goed. Het spel heeft een grote en actieve community. Hieronder vind je de cijfers van de belangrijkste kanalen. 

Medium volgers/leden
Discord 486.897
Twitter 137.500
Telegram 25.514
Instagram 1390

Het spel is in mei 2022 bijna een maand live en had in de eerste week na de launch meer dan 8000 actieve spelers die samen 310.000 mijn sessies volbrachten. Ondanks de bugs en soms overbelasting van het net, zijn dit natuurlijk mooie cijfers. 

Governance

Het is de bedoeling dat de game uiteindelijk vanuit de community bestuurd en beheerd gaat worden. Want dat is voor de bedenkers van het spel èèn van de dingen die blockchain games bouwen interessant maakt. Een community bepaalt de uiteindelijke uitkomst van het spel. De DAR token en de houders hiervan, zullen in het bestuur een belangrijke rol spelen.

Conclusie

Het is natuurlijk allemaal afwachten hoe Mines of Dalarnia verder gaat ontwikkelen. Er is in 2021 een stroom van play-to-earn game releases op gang gekomen. Dat maakt dat er veel concurrentie is om de aandacht van de blockchain gamer te trekken en vast te houden. 

Mines of Dalernia heeft op zich mooie papieren om het zo maar te zeggen. Het wordt gebouwd vanuit Chromia en Workinman die beiden veel expertise hebben op het gebied van gameontwikkeling. Het enthousiasme van de gamers voor de spelervaring en vormgeving is ook een belangrijke indicatie voor het mogelijke succes. Omdat het een metroidvania game is zou Dalarnia wel eens een groep Web2 gamers kunnen aantrekken.

Heb je Mines of Dalarnia al gespeeld? Of is er een andere play-to-earn game waar je heel enthousiast over bent? We praten graag verder in onze AllesOverCrypto facebookgroep! Heb je een vraag over crypto of blockchain? Je kunt de antwoorden vinden in onze FAQ of google je vraag + AllesOverCrypto.


Starten met NFT's en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze Gratis NFT Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Blogbanner NFT Training

 


 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.