Litentry laat jou verdienen aan jouw online gegevens!

Litentry laat jou verdienen aan jouw online gegevens!
Litentry
lit

Snel €10 verdienen?

  1. Klik op de knop
  2. Maak een account aan
  3. Stort 10 euro

Je ontvangt direct €10 extra!

Start direct bij Bitvavo!

Ieder mens is uniek en een entiteit op zich. Onze kenmerken worden onze identiteit genoemd. Steeds vaker moeten we dit tonen in de online wereld. Bij het registreren op een handelsplatform, willen de betreffende platformen bijna alles van je weten.

Maar handelsplatformen zijn hierin geen uitzondering. Het merendeel van de online locaties wil maar al te graag weten wie je bent. Daarnaast zijn ze bijvoorbeeld ook zeer geïnteresseerd in waar je naar op zoek bent.

En ja, ik maak mij er ook schuldig aan en mijn collega’s net zo. Wij gebruiken specifieke sleutelwoorden die bijvoorbeeld door Google opgepakt worden, zodat de blogs van AllesOverCrypto goed zichtbaar zijn voor een groot publiek.

Mijn insteek is echter om artikelen te schrijven die vermaken en leerzaam zijn. Jouw gedrag op het internet hoef ik persoonlijk niet te weten. Grote bedrijven zien dit echter anders. Voor hun is jouw gedrag een hoop geld waard, waar je zelf niet van profiteert. 

Litentry wilt hier een stokje voor steken, door jou de controle over je gegevens terug te geven. Hoe ze dat gaan doen? Dat en meer kun je ontdekken in deze blog!

Bekijk snel

In de onderstaande video neemt Coin Bureau het project van Litentry onder de liep. Coin Bureau is een groot kanaal op Youtube, met zo'n 1,7 miljoen volgers.

Wat is Litentry (LIT)?

Het crypto gerelateerde bedrijf Litentry richt zich op de identiteit van gebruikers. Het bedrijf maakt een gedecentraliseerde identiteit voor de gebruikers, waarbij er voor onderlinge verbinding via het platform wordt gezorgd. De identiteiten worden als het ware samengevoegd.

De online privacy neemt steeds meer af voor mensen. Veel websites hebben een oersaaie policy die niemand leest, maar die wel gevolgen heeft. Via deze policy’s komen websites meer te weten over jou, dan je waarschijnlijk zelf zou willen.

Deze door de websites verkregen data is geld waard. Door jouw online data te analyseren, weten bedrijven precies welke advertenties voor jou geschikt zijn. Hierdoor word je een product voor dataverkopers, waar adverteerders maar al te graag van profiteren.

Litentry wil hier tegenin gaan. Het bedrijf vindt dat gebruikers op z’n minst profijt moeten hebben van deze gang van zaken. Het gaat immers om jouw data, waar andere partijen voordeel uit halen. Litentry combineert hierbij de data over jou met de blockchain technologie.

De decentrale aspecten van Litentry

De decentralisatie omtrent de identiteit van mensen, wordt door Litentry verdeeld in vier groepen. Alle vier groepen zullen onder de loep worden genomen. Het gaat hierbij om de volgende groepen:

  • Decentralisatie van identiteit opslag
  • Decentralisatie van identiteit authenticatie
  • Decentralisatie van identiteit eigendom
  • Decentralisatie van identiteitsgegevens

Bij de opslag van je identiteit, gaat het om de gegevens die je op je eigen apparaten opslaat. Het draait hier dus niet om de gegevens die direct bij een centrale partij belanden. Daarnaast wordt met de identiteitsauthenticatie de validator verbonden met het netwerk van Litentry. Deze valideert op een onafhankelijke manier de authenticaties.

Bij de decentralisatie van het identiteit eigendom, worden bepaalde gegevens vastgelegd met de blockchain technologie. Deze gegevens komen hierdoor op het netwerk terecht. Het draait bij de betreffende gegevens om de relatie tussen de persoon, zijn of haar identiteit en de gegevens. Deze worden door het decentrale netwerk gevalideerd.

Wanneer gebruikers actief zijn op gecentraliseerde platformen, zorgen zij voor waardevolle informatie over zichzelf, waar derden graag gebruik van maken. Litentry verzamelt deze gegevens ook en slaat ze in het netwerk op. 

Dit zorgt ervoor dat gebruikers handige profielen aan kunnen maken en hierdoor een inzicht in zichzelf krijgen. Voorbeelden hiervan zijn informatie over je gezondheid of winkelactiviteiten.

De token van Litentry (LIT)

Binnen het netwerk van Litentry kunnen gebruikers LIT verdienen door hun identiteit in te zetten. Hierdoor wordt een gebruiker van het platform een identity staker, die zijn gegevens vast kan zetten in een identity staking pool.

De gebruiker kan zelf beslissen welke gegevens vast worden gezet in de pool. Hoe meer gegevens er gedeeld worden, hoe meer beloningen er zijn voor de staker. Naast de beloningen, moet de staker zelf ook een validatievergoeding betalen aan het netwerk.

Wanneer de gegevens zijn ingevuld, worden deze verzonden naar een willekeurige validator op het netwerk. De geselecteerde validator zal zijn best doen om te bewijzen dat de ingestuurde gegevens wel of niet correct zijn.

De validator wordt met de token van Litentry beloond voor zijn bijdrage. Wanneer de gegevens zijn goedgekeurd, worden ze in de identiteitspool geplaatst en wordt de validatievergoeding naar de betreffende validator gestuurd.

De waarde van de gegevens zal ook worden beoordeeld door degene die de gegevens opvraagt. Deze aanvrager zal voor de informatie moeten betalen, waarbij er een deel van dit bedrag naar de identity pool gaat. Binnen de pool worden de beloningen verdeeld aan de hand van de hoeveelheid waardevolle gegevens.

Identity stakers kunnen op twee manieren beloningen ontvangen. Het hierboven beschreven scenario is hier één van. In het beginstadium is dit voor veel stakers de meest voorkomende vorm.

Wanneer er meer partijen zijn die data willen kopen, komt er nog een andere mogelijkheid om LIT te verdienen. Wanneer je veel gegevens deelt met het decentrale platform, zal je als een staker van hoge kwaliteit gezien worden.

Door het leveren van een hoge kwaliteit, zal je interessanter zijn voor kopers van data. Hierdoor zal je extra beloningen ontvangen, wat Litentry een matching fee noemt. Door deze extra beloning, probeert het bedrijf gebruikers te stimuleren om veel gegevens te delen.

Kenmerken van LIT

Token ticker LIT
Totaal aantal tokens 100.000.000 LIT
Aantal tokens in omloop 31,014,048.96 LIT
Token type BEP-20 en ERC-20

Litentry als Polkadot parachain

De langverwachte Polkadot parachains worden bijna werkelijkheid. Op het moment van schrijven (november 2021) zijn de veilingen voor de parachains in volle gang. Indien je meer wilt weten over Polkadot parachains, kun je mijn blog over Polkadot parachains via deze link lezen.

Litentry is één van de partijen die graag een parachain wilt zijn op het netwerk van Polkadot. Om dit voor elkaar te krijgen, organiseert het project een crowdloan. Een crowdloan lijkt op een IDO, maar er zijn enkele verschillen.

Bij een crowdloan leg je een investering in, om zo het project te helpen aan een plek. In dit geval zullen investeerders hun Polkadot in moeten leggen. Als beloning voor deze handeling, worden zij beloond met tokens en andere bonussen. 

De DOT zal voor maximaal 2 jaar in bezit van Litentry zijn. De maximale tijd dat je een plek als parachain kan huren is namelijk 2 jaar. Na de 2 jaar krijg je de investering weer terug. Daar zit het verschil met een IDO.

Bij een IDO ruil je bijvoorbeeld Ethereum (ETH) of Binance Coin (BNB) in om tokens van een nieuw project te krijgen. Bij een crowdloan krijg je naast andere tokens, je inleg ook weer terug.

Litentry heeft kenbaar gemaakt dat zij 20% van hun tokens zullen inzetten om gebruikers te belonen voor hun deelname. Hiermee hoopt het project veel investeerders over de streep te halen. 

In de onderstaande video kun je ontdekken over wat Litentry over de crowdloan te zeggen heeft:

Geschikte wallet voor de token

Voordat je een geschikte wallet hebt voor het bewaren van je coins, zal je de coins eerst moeten kopen. Het is op ongeveer 20 handelsplatformen mogelijk om te handelen in LIT. Bitvavo en Binance zijn enkele platformen waar je LIT kunt kopen. Deze platformen zijn populaire handelsplaatsen voor vele Nederlanders.

Je kunt ervoor kiezen om de coins op de exchange te bewaren, maar deze strategie wordt door AllesOverCrypto het minst aangeraden. Een betere optie is een software wallet. Je kunt LIT bijvoorbeeld opslaan op Trust Wallet, MetaMask Wallet en Atomic Wallet.

De meest veilige manier om je LIT veilig op te bergen, is door de coins op een hardware wallet op te slaan. Dit wordt in de meeste gevallen aangeraden, aangezien je hier zelf de private key in handen hebt en dus daadwerkelijk eigenaar bent van de coins. De bekendste hardware wallet is op dit moment de Ledger Nano S. Deze kan je bij de officiële Nederlandse reseller Cryptomaan kopen.

Het team van Litentry

Het team van Litentry bestaat uit tenminste 28 teamleden. De meeste teamleden zijn ontwikkelaars en managers. Enkele belangrijke teamleden met leidinggevende functies zal ik voor je uitlichten.

De oprichter en CEO van Litentry is Hanwen Cheng. Voordat hij Litentry oprichtte, was Cheng actief als software ontwikkelaar in Berlijn. Dit deed hij voor verschillende bedrijven, die je in de onderstaande tabel kunt terugvinden.

Met Lilly Dobreva heeft Litentry een ervaren Chief Product Officer (CPO). Voor haar functie, was ze op dit gebied actief bij verschillende werkgevers. Net als de CEO van Litentry, was Dobreva voor diverse werkgevers in Duitsland actief. Dobreva was echter werkzaam in München.

De Chief Technology Officer (CTO) van Litentry is Fei Liu. Voordat hij zijn werkzaamheden bij Litentry startte, was hij actief als software ontwikkelaar voor verschillende bedrijven. Zijn vier meest recente werkgevers op dit gebied kun je in de onderstaande tabel vinden, maar de lange CV van Liu houdt hier niet op.

De vrouw die verantwoordelijk is voor de marketing van Litentry is Kayla Wang. Wang is onder andere CEO geweest van wirewise.io en was daarvoor actief als crypto blogger. Mijn Mandarijns is niet wat het geweest is, maar ze was in ieder geval niet actief als schrijver voor AllesOverCrypto.

Naam Functie Ervaring
Hanwen Cheng CEO Parity Technologies

Jingtum Technology

Wix.com

ETAS

Lilly Dobreva CPO Carly Connected Car

InterNations

AutoScout24

Fei Liu CTO GetSafe
everiToken

FactorEleven

InterNations

Kayla Wang CMO DDR Group

Wirewise.io

Kritische noot

De plannen van Litentry zijn een stap in de goede richting wat betreft de omgang met persoonsgegevens en gedrag. Echter blijft de kanttekening dat je gegevens nog steeds gebruikt blijven worden. Litentry zorgt als het ware voor een tussenoplossing, maar verhelpt het probleem op dit moment nog niet.

Een ander belangrijk punt, zijn de crowdloans voor de Polkadot parachains. Er zijn een groot aantal projecten die een parachain bij Polkadot willen worden. De verwachting is dat er in 2021 ongeveer 20 parachains zullen zijn.

De concurrentie is echter groot, dus de vraag blijft of Litentry één van de veilingen voor een plek gaat winnen. In totaal zijn er 100 plekken vrij, dus de kans is groot dat we in de toekomst kunnen stellen dat Litentry een parachain zal zijn. Of dit in 2021 al gebeurt zal moeten blijken.

Conclusie

Litentry is één van de projecten die dankzij de blockchain technologie de bestaande gang van zaken kan veranderen. Doordat je zelf kunt beslissen of en hoeveel gegevens je deelt, heb je meer controle. Daarnaast wordt je beloond voor het delen van de gegevens.

Dit voordeel zou je zonder de blockchain technologie niet hebben, omdat diverse partijen eenvoudig aan veel gegevens van jou kunnen komen en hiervan kunnen profiteren. Door de mogelijkheden die Litentry geeft, weet je welke gegevens gedeeld worden.

De ontwikkelingen rond Litentry vind ik persoonlijk zeer interessant. Het project is in 2019 begonnen met hun plannen, dus het is nog een relatief jong project. Echter zit er een team achter met de nodige ervaring.

Veel mensen hekelen de taferelen rondom hun privacy, die op het internet niet bestaat. Daarom lijkt het decentrale project een uitkomst voor vele mensen. Ook voor partijen die juist geïnteresseerd zijn in bepaalde data kunnen deze ontwikkelen interessant zijn.

Daarnaast is de parachain veiling een belangrijke stap voor het project. Wanneer Litentry een veiling wint en hierdoor een plek als parachain krijgt, kan dit positieve gevolgen voor het project en de koers van LIT hebben.

Echter geeft het project 20% van de totale hoeveelheid LIT aan investeerders die ervoor zorgen dat Litentry een Polkadot parachain wordt. Het is de vraag wat er met de koers gebeurd wanneer er een grote groep investeerders opeens een grote hoeveelheid tokens in het bezit krijgt.

Ben je op zoek naar meer informatie of heb je nog vragen over Litentry? Of wil je graag andere cryptoliefhebbers ontmoeten? In de Facebookgroep van AllesOverCrypto kun je vragen stellen en kom je in gesprek met ruim 100.000 andere liefhebbers van crypto.

Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kan doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt. Laat vooral weten wat jouw gedachten zijn over de ontwikkelingen rondom de ontwikkelingen rondom Litentry!

 

Ontdek Alles Over Crypto

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste inzichten in de cryptowereld.

Je bent succesvol ingeschreven!
Oeps! Er is iets fout gegaan!