Elastos ELA coin-crypto kopen-crypto achtergrond wallpaper

Elastos (ELA) - Zoals internet bedoeld was

Elastos (ELA) is een project dat al bestaat uit miljoenen regels code en al ouder is dan blockchain zelf. Het is ontstaan in het jaar 2000 en enthousiastelingen beweren dat het een (veel) betere versie is van EOS. Ze zijn echter niet de enige die er zoveel vertrouwen in hebben, want ze hebben al de twee grootste blockchainnamen uit China achter zich staan. Lees in dit artikel een uitgebreide uitleg hoe Elastos het internet wil vormen zoals dit ooit bedoeld was.

Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!

Bekijk snel

Wat is Elastos (ELA)?

Elastos is een besturingssysteem (zoals iOS, Android, of Windows gebaseerd op blockchaintechnologie en is tegelijk 's werelds eerste open-source internet besturingssysteem. Elastos is al in 2000 ontstaan en daarmee bestaat het dus al langer dan blockchain zelf. Rong Chen en Sunny Feng Han hebben het project in eerste instantie ontworpen om de veiligheidsproblemen van het huidige internet op te lossen. Dankzij blockchaintechnologie reiken de doelen van Elastos nu echter een stuk verder. De combinatie van de vele jaren ontwikkeling die al in Elastos zitten in combinatie met blockchain zorgt ervoor dat het team in één keer doelstellingen kan neerzetten die vele malen ambitieuzer zijn dan ze ooit voor mogelijk hadden kunnen houden.

Ze willen een geheel nieuw internetsysteem neerzetten met blockchain als backbone. Op dit nieuwe internet is het voor iedereen mogelijk om digitale bezittingen te hebben en hier inkomsten uit te genereren. Elastos zal hierin fungeren als basislaag bovenop het huidige internet. Op deze manier krijg je een systeem dat 90% veiliger is dan het internet zoals we deze nu kennen. Voor ons lijkt het internet momenteel al veilig, maar met the internet of things om de hoek, kan het niet veilig genoeg. Wanneer jij 34 verschillende apparaten hebt die met het internet verbonden zijn, wil je niet 34 verschillende connecties moeten beveiligen. Met Elastos hoef je je geen zorgen meer te maken om ook maar één van deze connecties. 

Drie belangrijke waardeproposities

Er zijn drie belangrijke gebieden waar Elastos zich op focust en waarin het zich onderscheidt ten opzichte van andere cryptomunten. 

 1. Internet of Things
  Het grootste verschil tussen Elastos en andere projecten die zich op the internet of things focussen (zoals IOTA), is dat Elastos de veiligheid op één heeft staan. 
 2. Consumenten dApps
  Elke decentrale app (dApp) krijgt bij Elastos zijn eigen side chain. Hierdoor heeft de drukte van de ene dApp geen invloed op andere dApps. Bij Ethereum lag bijvoorbeeld het hele netwerk plat door Cryptokitties, waardoor ook andere cryptoprojecten op basis van Ethereum hier last van hadden. Bij Elastos zijn ze bovendien van plan om een gehele economie van digitale bezittingen op te bouwen gebaseerd op schaarste. Je kan als schrijver bijvoorbeeld ervoor kiezen om maar 500 exemplaren van je boek vrij te geven. Als het een goed boek is, zal de vraag ernaar stijgen en dus ook de prijs ervan. Consumenten kunnen dan jouw e-book voor een stuk meer geld doorverkopen. Op deze manier ontstaan er veel producten waarmee men kan speculeren. Misschien wel het belangrijkste voordeel van Elastos is dat er al verschillende grote bedrijven (zie partners) hun decentrale apps op het platform (willen) draaien.
 3. Corporate dApps
  Bedrijven kunnen applicaties op Elastos draaien, zodat het inzichtelijk wordt hoe de bevoorradingsketen eruit ziet. Het Chinese ULink maakt hier bijvoorbeeld gebruik van. Zij maken alle informatie over hun producten inzichtelijk op de blockchain. Dit is echter een punt waar Elastos weinig voordeel heeft op de concurrentie. Ze moeten het vooral van de eerste twee punten hebben.

Vergelijking met Bitcoin en Ethereum

De makkelijkste manier om Elastos kort door de bocht uit te leggen, is om het te vergelijken met Bitcoin (eerste generatie) en Ethereum (tweede generatie).

 1. Bitcoin = betrouwbaar grootboek. Bitcoin kan in feite precies het werk doen wat banken doen. Het houdt dankzij de blockchain precies bij wie hoeveel Bitcoins bezit en is onhackbaar. 
 2. Ethereum = betrouwbaar grootboek + smart contracts. Ethereum was een van de eerste cryptomunten van de tweede generatie. Dankzij Ethereum konden nu ook smart contracts in de code van blockchain worden geprogrammeerd.
 3. Elastos = betrouwbaar grootboek + smart contracts + verdienen aan dApps en digitale bezittingen. Het grootste voordeel hierbij is dat decentrale apps die voor Elastos gebouwd zijn met blockchaintechnologie, ook gebouwd kunnen worden op de besturingssystemen die we nu kennen, zoals iOS, Android en Windows.

Grootste voordelen van Elastos' technologie

 • Een eigen blockchain
 • Het is te integreren met bestaande besturingssystemen als Windows, Android en iOS
 • Elastos is snel en schaalbaar door middel van side chains
 • Het heeft veiligheid op één staan
 • Elastos is ouder dan blockchain zelf en bestaat al uit miljoenen regels code
 • Het is goedkoper dan de meeste andere blockchains
 • Er draaien al dApps op de Elastos blockchain
Image
Afbeelding die het Elastos ELA netwerk visueel weergeeft

De Token Elastos: ELA

De coin van Elastos draagt de ticker ELA. Het is gebaseerd op zijn eigen blockchain. Waar je bij een platform als Ethereum veel gebruik gaat maken van de hoofd chain, is dit bij Elastos niet het geval. De hoofd chain wordt alleen gebruikt als een soort ID-systeem om verbinding te maken met het Elastos-intranet. Je zult dus niet vaak ELA nodig hebben om hier gebruik van te maken. Toch zijn er veel redenen om ELA te willen hebben:

 • Rente
  Je kan ervoor kiezen je ELA (minimaal 300) vast te zetten voor een bepaalde tijd. Hiervoor ontvang je rente tot ongeveer 4% per jaar.
 • Services
  dApps zullen in ELA moeten betalen om gebruik te kunnen maken van verschillende services van het platform. Hierbij kan je denken aan domeinregistraties en zoekmachines.
 • Producten kopen
  Als gebruiker van Elastos kan je met ELA verschillende dApps aanschaffen of andere digtiale producten.
 • Airdrops
  Als ELA-holder ontvang je in de toekomst verschillende cryptomunten die via het Elastos-netwerk een airdrop doen geheel gratis en hier hoef je niks voor te doen. 
 • Token verkoop / ICO
  Als je mee wilt doen aan een ICO op het Elastosplatform, dan kan je in de meeste gevallen alleen met ELA hiervoor betalen
 • En nog veel meer....

Token Verspreiding

Over de tokenverspreiding heeft het team geen officiële uitspraken gedaan. De gegevens die we hebben gevonden, zijn afkomstig van fanatieke Elastos-volgelingen op Reddit. Momenteel bestaan er 33,5 miljoen ELA, waarvan 5,2 miljoen in omloop zijn. In december zijn deze 33,5 miljoen ELA gecreëerd in de zogenaamde Genesis block (het eerste block van de blockchain).

Van deze ELA, zijn 5 miljoen (15%) verkocht aan angel investors, 6 miljoen (18%) tijdens een private sale en 2 miljoen (6%) tijdens de ICO. 3,5 Miljoen (10%) tokens zijn achtergehouden voor het team en de overige 17 miljoen (51%) waren gereserveerd voor de Bitcoin airdrop. Alle tokens die hiervoor ingezet zijn, maar niet verbruikt, gaan naar de Elastos foundation voor het verder ontwikkelen van de blockchain. Elk jaar is er ongeveer 4% inflatie om het verlies van vergeten coins op te vangen. Hier is de genesis block terug te vinden. 

Kenmerken
Token symbool ELA
Totaal aantal tokens 33,5 miljoen
Aantal tokens in omloop 5,2 miljoen
Prijs tijdens ICO $46,53
Token type Gebaseerd op de Elastos blockchain
Hardcap verkoop van tokens $94 miljoen
Opgehaald vermogen tijdens ICO $94 miljoen

Team

De twee belangrijkste namen waar het om gaat zijn Ron Chen en Feng Han. Dit zijn de twee founders en ze zijn al achttien jaar (!) bezig met het Elastos-project. Het leeuwendeel van hun ervaring is dus ook hierin gaan zitten. Ron Chen was hiervoor senior software engineer bij Microsoft. 

In totaal staan er maar acht teamleden op hun website. Dit is een ietwat klein aantal voor een cryptomunt in de top 100, maar hoogstwaarschijnlijk zijn dit ze ook niet allemaal, want er staan medewerkers op hun LinkedInpagina die niet op de website staan. Daarbij hoeft het kleine team niet per se een nadeel te zijn, omdat het een open source project is. Dit betekent dat er nog een gemeenschap achter zit die mee kan ontwikkelen aan het project. 

Bovendien heeft het team het programma "We are alle Satoshi Nakamoto" opgericht. Dit programma is bedoeld om verborgen talenten op te leiden tot ware blockchainspecialisten. Veel van deze talenten zijn ondertussen onmisbaar voor het project. Hieronder volgen de belangrijkste namen met een link naar hun Linkedinprofiel.

Image
De gezichten van het team achter Elastos
Naam Functie Ervaring
Rong Chen Founder en Chairman Al 18 jaar bezig met het Elastos project en hiervoor werkzaam als senior developer bij Microsoft
Feng Han Co-Founder en Board member 21 jaar directeur van Yuncol School in Beijing. Ook is hij hier een gerespecteerd professor.
Fay Li Chief Marketing Officer Li heeft al jaren ervaring als COO van verschillende grote bedrijven. Daarnaast heeft ze ook zelf een bedrijf opgericht.

Roadmap

De roadmap van Elastos gaat op hun eigen website terug tot en met het begin in het jaar 2000. Voor de komende maanden hebben ze ook wat mooie doelen op het programma staan. Vooral het kunnen minen vanaf december is iets waar de gemeenschap met smart op wacht. 

 •  

  Mei 2018

  01-05-2018

  • De whitepaper voor de side chains wordt uitgebracht
  • Simplified Verification System (SPV) voor handelsplatformen en walletintegraties wordt uitgebracht
 •  

  Juni 2018

  01-06-2018

  • De Elastos ID service Chain Open Beta wordt open source
 •  

  Juli 2018

  01-07-2018

  • Het begin van grote projecten die financiële big-datadiensten en medische verzekeringen aanleggen
 •  

  Augustus 2018

  01-08-2018

  • Het framework voor mobiele webapplicaties wordt open source gepubliceerd.
 •  

  December 2018

  01-12-2018

  • Het minen van Elastos Chain en Elastos ID Chain door externe nodes is open voor gebruik 

Adviseurs & Partners

De adviseurs van Elastos zijn grote toppers in de wereld van crypto. Namen die direct opvallen zijn Hongfei Da, de founder van NEO en Jihan Wu. Dit is de CEO van Bitmain en je zou kunnen zeggen dat hij een monopolie bezit op het gebied van ASIC-chips. Dit zijn chips die speciaal gemaakt zijn voor het minen van bepaalde cryptomunten zoals Bitcoin. Jihan Wu is daarmee een van de meest invloedrijke personen in de wereld van crypto. Daarnaast wordt Elastos ondersteund door verschillende professoren, technische adviseurs en een member van het Academic Committee for Alibaba Research Institute.

Image
De gezichten van de adviseurs achter Elastos

Partners

 • Jihan Wu en Hongfei Da zijn niet alleen adviseurs, maar zijn een uitgebreid partnership aangegaan met het project. Deze samenwerking tussen Elastos, NEO en Bitmain staat bekend als de G3. De belangrijkste kenmerken van deze samenwerking zijn de virtuele machine, runtime-omgevingen en vertrouwenszone, geleverd door Bitmain en Elastos, consensus geleverd door NEO en KYC (Know Your Customer) geleverd door Ontology. De G3 moet ervoor zorgen dat de Chinese overheid steeds meer bereid zal zijn om crypto te omarmen. 
 • Foxconn heeft 31 miljoen dollar geïnvesteerd in Elastos voor R&D. Foxconn is de grootste elektronicafabrikant ter wereld.
 • SAIC Motor heeft een ontwikkelingssamenwerkingsovereenkomst getekend voor slim rijden met het cryptoproject. SAIC is de grootste autofabrikant van China.
 • Zapya is een van de eerste platformen die een decentrale app gaat bouwen bovenop Elastos. Het is een bedrijf met betrekking tot p2p-bestandsoverdrachten en heeft 500 miljoen gebruikers.
 • Alibaba's beveilingsafdeling en het Central Research Insititute van Huawei hebben al verschillende keren samengewerkt met het Elastos-team.

Dit zijn allemaal zeer toonaangevende partners en dit laat zien dat Elastos serieus genomen wordt door de allergrootste spelers. 

Populariteit en gemeenschap

Elastos is tot nu toe nog redelijk onder de radar gebleven en de grootte van de gemeenschap is op het moment van schrijven (mei 2018) nog niet heel indrukwekkend. Hieronder volgen de links naar hun socialmediakanalen voor als je het project zelf wat fanatieker wilt gaan volgen. 

Kritiek

Elastos is een project dat al jaren bestaat, maar nog maar net begonnen is om zijn tenen in het water te dippen van blockchain. Een van de kritiekpunten is dan ook dat ze nog de ervaring missen om in de cryptowereld te zwemmen. Dit is waarschijnlijk dan ook een van de redenen dat ze nog niet heel actief bezig zijn met de gemeenschap en ze wat stiller zijn dan andere projecten. 

Daarnaast heeft het project ontzettend veel potentie, maar het team weet dit niet goed naar buiten te brengen. Voor veel mensen is het nog redelijk lastig te begrijpen waar Elastos precies voor staat. Een van de belangrijkste punten waar het team dus nog aan kan werken is de communicatie naar buiten toe.

Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!

Conclusie

Elastos is een zeer veelbelovend project. Het lijkt voor voor alle punten waar een succesvol cryptoproject aan moet voldoen met vlag en wimpel te slagen. Ze hebben al een werkend product waar zelfs dApps van grote bedrijven op draaien, er zit een goed team achter met enorm veel ervaring, ze hebben zeer indrukwekkende partnerships en adviseurs en ook de visie en het idee achter het product is iets waar de cryptowereld op zit te wachten. De enige kritiek die gegeven kan worden is dat het team nog onder de knie moet krijgen om wat fanatieker te communiceren met de gemeenschap erachter om zo ook meer naamsbekendheid te krijgen. Met de adviseurs die ze achter zich hebben staan, zal dit echter niet lang op zich laten wachten. Wij hebben er dan ook vertrouwen in dat dit project een gouden toekomst tegemoet gaat.

Hoe koop ik Elastos?

Elastos kopen op Huobi is een fluitje van een cent. Met deze uitleg kan je al binnen enkele stappen de trotse eigenaar zijn van ELA.

 1. Meld je hier gratis aan bij Huobi
 2. Druk bovenaan op Balances -> Desposits & Withdraw
 3. Druk op Deposit bij BTC
 4. Kopieer het Deposit-adres
 5. Maak via deze link een gratis account aan op Bitvavo
 6. Stort geld op je Bitvavo-rekening via iDEAL
  Klik hier voor meer uitleg over Bitvavo als je dit nodig hebt
 7. Koop Bitcoin en stuur deze vervolgens naar het depositadres dat je hebt gekopieerd.
 8. Wacht totdat de Bitcoins op Huobi staan
 9. Ga op Huobi naar Exchange en klik ELA aan
 10. Koop de gewenste hoeveelheid Elastos aan

Word lid van onze Crypto Community en kom in contact met andere crypto-investeerders!

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.