Cross the ages

Cross the Ages: een sci-fi & fantasy play-to-earn metaverse

Cross the Ages is een verzamelkaartspel dat zich afspeelt in een dystopische metaverse, die gebaseerd is op een reeks fantasy & sci-fi romans. De game biedt een combinatie van video gaming, boeken, blockchain en verzamelkaarten in zowel de vorm van NFTs als fysieke NFC-kaarten, wat Cross the Ages uniek maakt. Wat Cross the Ages nog extra bijzonder maakt is het team, dat namelijk bestaat uit meer dan 140 professionals op gebied van videogames, blockchain, NFTs, marktplaatsen, en beeldende kunst. Naast eerdere samenwerkingen met bedrijven als Nintendo, Xbox en Steam, heeft het team ook meegewerkt aan beroemde producties als Star Wars, Game of Thrones en Marvel.

Inmiddels hebben een aantal grote bedrijven en namen, zoals UbisoftAnimoca Brands, Polygon en Sebastian Borget, de co-founder van The Sandbox, al in deze game geïnvesteerd. 

Wil je meer weten over Cross the Ages? In deze blog lees je hoe de metaverse van Cross the Ages eruitziet, hoe je de game kunt spelen, welke tokens gebruikt worden, en welke toekomstplannen er zijn.

Bekijk snel

Hieronder vind je alvast een teaser van het project. Cross the ages heeft op 21 maart 2022 the GameFi Project of the Year award gewonnen van The AIBC World Summit, een toonaangevend wereldwijd evenement dat volledig in het teken staat van blockchain, crypto, AI, en andere opkomende technologieën.

Wat is Cross the Ages?

Cross the Ages is een dystopische metaverse, waarin de elementen free-to-play, play-to-earn, blockchain, verzamelkaarten, NFTs, fantasy en sci-fi met elkaar samenkomen. Het verhaal van Cross the Ages draait om zogenaamde mystieke monsters en meesters van magie die in botsing komen met AI-aangedreven cyborgs, een samensmelting van mens en machine, in een gevecht om de laatste bronnen.

Wat Cross the Ages extra bijzonder maakt is het team, dat namelijk bestaat uit meer dan 140 professionals, waaronder game-developers, blockchain-experts, bekende internationale kunstenaars en auteurs. Het verhaal van Cross the Ages is gebaseerd op zeven fantasy & sci-fi romans, welke in de komende tien jaar uit zullen komen. Dit project zal dus de komende jaren door blijven ontwikkelen.

De missie van het team is om een game te bouwen, waaraan iedereen deel kan nemen. Cross the Ages is daarom een gratis te spelen game, gebaseerd op de gratis te lezen romans, waarmee iedereen met toegang tot een smartphone of desktop de metaverse van Cross the Ages kan betreden om digitale kaarten te verzamelen. Dankzij de slim ontworpen stimuleringsmechanismen van de game, zoals quests, uitdagingen en beloningen, zullen de spelers worden aangespoord om de blockchain-ruimte binnen het spel te gaan verkennen. Cross the Ages is gebouwd op de Polygon-blockchain (Matic). Door gebruik te maken van in-game tokens en een gedecentraliseerde op blockchain-gebaseerde token, kunnen gebruikers eenvoudig in-game assets omzetten naar verhandelbare assets en zo ervaren hoe blockchain werkt. Cross the Ages probeert hiermee dus voor zoveel mogelijk spelers toegankelijk te zijn, zowel mensen die al veel ervaring hebben met crypto en NFTs als mensen die hier nog niet veel vanaf weten. 

Fantasy & sci-fi metaverse

Cross the Ages speelt zich af op het continent Artellium. In het westen ligt Arkhante, waar de meesters van magie leven. In het oosten ligt Mantris, de thuisbasis van de cyborgs, waarbij technologie hun dagelijks leven is binnengedrongen.

Arkhante is een epische, donkere fantasiewereld, waar magiërs gebruik kunnen maken van verschillende elementen: fire, earth, light, nature, water, air of darkness. In Arkhante is het leven hard en de samenleving wreed; brutaliteit is gerechtigheid, en geen enkele held is perfect. De meeste inwoners leven hier in armoede, terwijl de machtigen in pracht en weelde leven. Mantris kan het beste omschreven worden als een futuristische wereld, waarin vijf vormen van technologie bestaan: mantrix, robot, meditech, cyber en biomega. De wereld roept een relatief nabije toekomst op, met geavanceerde technologie maar zonder post-futuristische elementen. Er zijn dus geen wormgaten, je kunt niet sneller dan het licht reizen, er zijn geen buitenaardse wezens of galactische rijken, en geen ruimteschepen. Ten slotte is er ook nog een tussenwereld: de Rift. Omdat ze geen deel uitmaken van één van beide kanten, vormen de mensen van dit land de brug tussen de twee hiervoor genoemde werelden.

Image
Cross the Ages
Cross the Ages

Trading cards

Cross the Ages creëert een unieke ervaring waarbij twee onderdelen gecombineerd worden: verzamelkaarten en technologie. Verzamelkaarten hebben altijd al verschillende mediums bestreken, of het nu karton, papier of zelfs plastic was, maar ze zijn altijd op een fysieke drager weergegeven. De komst van NFTs maakt het mogelijk om kaarten in digitaal formaat te verzamelen, maar toch een verbinding te behouden met hun fysieke versie. Cross The Ages verbindt de digitale wereld met de fysieke wereld. De innovatieve benadering van deze game zorgt ervoor dat digitale verzamelobjecten niet alleen in de digitale wereld bestaan, maar ook vorm krijgen in de fysieke wereld door verzamelbare NFC-kaarten. De NFTs kunnen namelijk worden omgezet in fysieke NFC-kaarten. NFC (near field communication) is een technologie die het mogelijk maakt om draadloos informatie tussen apparaten uit te wisselen. De combinatie van NFTs en NFC zorgt voor een unieke toegevoegde waarde, die nog niet eerder is aangeboden in de game- en verzamelwereld.

Met de eerste serie verzamelkaarten zal de wereld van Cross the Ages en haar meesters van magie en cyborgs verkend worden, wat heeft geresulteerd in meer dan 365 kaarten met verschillende zeldzaamheden en unieke eigenschappen. De verzamelkaarten bestaan uit de volgende zeldzaamheden en eigenschappen:

 • Common
 • Uncommon
 • Rare
 • Super rare
 • Mythics
 • Alternative
 • Alternative combo
 • Exclusive
 • Unique
Image
Coss the Ages trading cards
Coss the Ages trading cards

Maar Cross the Ages biedt meer dan alleen verzamelkaarten; het is een uitgebreide dystopische metaverse, waarin fantasy en sci-fi elkaar ontmoeten. Met de kaarten kunnen spelers deelnemen aan spannende duels, waarbij elke wedstrijd gemiddeld 5 minuten duurt. Het doel is om de beste strategie te creëren om de strijdarena te veroveren. Elke speler begint met een verzameling van twintig digitale kaarten. Vervolgens worden tien kaarten gekozen die het kaartspel vormen van de speler, waarna het gevecht kan beginnen! Daarnaast krijgen spelers de mogelijkheid om in de metaverse nieuwe steden en games te ontwikkelen. Dit alles creëert een unieke ervaring voor spelers. 

GameFi 

Cross the Ages legt heel duidelijk uit waarom gekozen is voor een blockchain game en niet een traditionele vorm van gaming. De meeste online games zijn namelijk gebaseerd op een gecentraliseerd model dat zijn gegevens host op een server die volledig wordt beheerd door de gamebeheerders. De servers bevatten alle accountgegevens, geschiedenis en informatie over alle in-game activa die bij een account horen, of het nu gaat om een ​​activiteit, aankoop, ruil of een upgrade die door een gebruiker is gemaakt. Spelers worden door deze manier blootgesteld aan de beslissingen van het bedrijf met betrekking tot hun accountinformatie, items en activa. Dit leidt tot bepaalde risico's. Hieronder een aantal van de risico's op een rijtje:

 • Serverstoring door technische problemen
 • Systeeminfiltratie door hackers
 • Het spel kan worden stilgelegd
 • Onterechte accountverboden
 • Gebrek aan transparantie over spelmechanismen en tarieven
 • Manipulatie van de game-economie door ontwikkelaars en beheerders

Cross the Ages heeft voor een blockchain game gekozen, omdat blockchain-technologie de meeste van deze problemen kan verhelpen. De afgelopen maanden zijn steeds meer op blockchain gebaseerde games uitgekomen, zoals Axie Infinity en Defi Kingdoms, maar deze zijn vaak alleen toegankelijk via je computer. Dit terwijl veel gamers juist gebruikmaken van mobiel. Cross The Ages biedt daarom een gecombineerde versie aan.

In onderstaande video leggen we meer uit over wat GameFi precies is, en hoe dit de toekomst van gaming kan veranderen.

Tokens & marktplaats

Het ecosysteem van de Cross The Ages bestaat uit verschillende onderdelen en tokens. 

CTA-token

De CTA-token is de utility-token van Cross the Ages en is een verhandelbare token op de Polygon-blockchain (Matic), waarvan de waarde zal stijgen naarmate het spel zich verder ontwikkelt. Zoals eerder gezegd is de game free-to-play, maar CTA-tokens bieden spelers wel bepaalde belangrijke voordelen. CTA-tokens zijn namelijk nodig voor de volgende acties:

 • Het verhandelen, uitlenen en samenvoegen van digitale kaarten. Door het samenvoegen van de digitale kaarten ontstaan ​​kaarten die zeldzamer en waardevoller zijn.
 • Het minten van NFTs van de digitale kaarten en het samenvoegen van NFTs om zeldzamere en waardevollere NFTs te creëren. Spelers kunnen hun NFTs ook uitlenen aan andere spelers en zo CTA-tokens verdienen. 
 • Het printen van NFC-kaarten vanuit NFTs. Zodra de NFC is afgedrukt, zal de NFT worden bevroren als digitale kaart.
 • Het staken van CTA-tokens en het storten in liquidity pools.
 • Het krijgen van belangrijke in-game voordelen, zoals tijdwinst om door de game te gaan, toegang tot waardevolle NFTs buiten de uitgegeven series, speciale toegang tot competities, toernooien en exclusieve content.
 • Stakers van CTA-tokens hebben tijdens de eerste release exclusieve toegangsrechten tot de koop van Metaverse-land.
 • Stem- en bestuursbevoegdheden naarmate de game zich verder ontwikkelt. Meer informatie over de DAO-governance zal te zijner tijd bekend worden gemaakt.

CTA-tokens zullen ten slotte ook verhandelbaar zijn op exchanges.

In-game tokens

Verder zijn er twee verschillende in-game tokens, de zogenaamde 'zachte valuta': Crystals en Gold.

Crystals

Crystals kunnen door spelers worden verdiend en worden gewonnen door de game te spelen. Crystals zijn stable tokens en zijn vereist voor alle 'off-chain' in-game-activiteiten, zoals het kopen van kaarten en skins, het kopen of ontgrendelen van boosterpakketten en het minten van kaarten in NFTs. Crystals kunnen op de in-game marktplaats worden ingewisseld voor CTA-tokens tegen de dan geldende wisselkoers.

Gold

Gold is een tweede in-game token. De token is ook stable en geheel ‘off-chain’ en dus niet verhandelbaar. Goud is in de game nodig om digitale kaarten samen te voegen. Het idee achter deze token is het tegengaan van bots en het zorgen voor eerlijkheid binnen het spel voor spelers.

Marktplaats

Cross The Ages heeft een eigen in-game marktplaats ontwikkeld voor de CTA-tokens, de in-game tokens Crystal en Gold, en de NFTs. Daarnaast zullen de NFTs verhandelbaar zijn op externe marktplaatsen, zoals OpenSea. Voor wat betreft de NFC-kaarten heeft Cross The Ages een samenwerking gesloten met Cardmarket, de grootste wereldwijde marktplaats voor fysieke kaarten. Om namaakproducten te voorkomen, wordt elke kaart beschermd door NFC. NFC zorgt voor authenticiteit,  traceerbaarheid en garandeert op die manier dat de persoon die de kaart in bezit heeft daadwerkelijk de rechtmatige eigenaar is.

Het team 

Cross The Ages heeft een indrukwekkend team van meer dan 140 professionals in uiteenlopende gebieden. Samen bundelen zij hun krachten om dit project zo succesvol mogelijk te maken en de metaverse van Cross the Ages met de wereld te delen.

Naast ervaring met de productie van videogames en samenwerkingen met bedrijven als Nintendo, Sony, Xbox, Steam en Android, heeft het team ook veel ervaring met blockchain, NFTs en marktplaatsen. Ook maken een groot aantal internationale kunstenaars en auteurs, die onder andere hebben meegewerkt aan beroemde projecten en iconische wereldfranchises als Star Wars, Game of Thrones, Marvel en DC Comics, onderdeel uit van het team om de meest fascinerende en unieke beelden te creëren. Het team zal naar verwachting groeien tot meer dan 200 professionals tegen het einde van dit jaar en mogelijk tot 250 in 2023.

Het team bestaat momenteel uit de volgende leden:

Core Team
Advisors Team
 • Steve Wilcox, Business Development
 • Sebastien Borget, Strategy Advisor
 • Dr. Matthias Knelangan, Marketplace Expert
Artistic Team & Writers
 • 75 international artists
 • 12 award-winning authors & script doctors
Game Development Team Het game development team heeft samen meer dan 30 jaar ervaring in de videogame sector.

Roadmap

De presale mint van de digitale kaarten van de eerste serie van Cross the Ages vindt plaats in april en mei 2022 en binnenkort zal ook de CTA-token worden gelanceerd. Volgens de planning zal de game in juni uitkomen voor iedereen die early access heeft. Een maand later zal de game voor iedereen toegankelijk zijn. Ook staat er in augustus een e-sports competitie op de planning. Daarna zal Cross the Ages zich verder ontwikkelen door serie 2 en het tweede boek uit te brengen. Ten slotte staan er een aantal mooie samenwerkingen op de planning.

 • Pre-production Oct 2021
 • Production Dec 2021
 • Testing Mar 2022
 • Early Access to the Game June 2022
 • General Access July 2022
 • E-Sports Competition August 2022
 • Second Season of the Cards December 2022
 • Second Novel Feb 2023
 • Metaverse V1 June 2023

Cross the Ages op social media

Cross the Ages is actief op verschillende social-mediakanalen. Als we kijken naar het aantal volgers dan valt gelijk op dat Cross the Ages al erg populair is. Als je op de hoogte wilt blijven van al het laatste nieuws en weetjes over Cross the Ages, dan is het zeker handig om één of meerdere kanalen te volgen. 

Discord 33.795 leden
Twitter 91.642 volgers
Instagram 236.064 volgers
Telegram 36.941 leden
YouTube 4.520 abonnees

* Aantallen op 25 april 2022.

Conclusie

Cross the Ages is een nieuwe play-to-earn metaverse, waarin elementen als blockchain, verzamelkaarten, NFTs, fantasy en sci-fi met elkaar samenkomen. De game is gebaseerd op een reeks romans en heeft een team van meer dan 140 professionals op gebied van videogames, blockchain, NFTs, marktplaatsen, en beeldende kunst. Wat deze game momenteel uniek maakt is dat een combinatie wordt geboden van NFTs en NFC-kaarten. Cross the Ages klinkt daarom zeker als een interessant project! De release van de game staat gepland voor juni 2022.

Wil jij meer weten over Cross the Ages, play-to-earn, NFTs of over crypto in het algemeen? Word dan lid van onze AllesOverCrypto Facebookgroep of neem een kijkje op het Crypto Forum! Laat het ons ook weten als je zelf interessante ideeën hebt over een blog-onderwerp. Wie weet schrijven we de volgende keer wel voor jou. Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag op onze FAQ-pagina op te zoeken. Wat je ook kan doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt.

Als je geïnteresseerd bent in blockchain games dan kun je ook overwegen om een abonnement te nemen op Crypto Mastery van AllesOverCrypto. Crypto Mastery is hét uitgebreide crypto-platform waarin we jou alle trends, unieke kansen en bronnen van passief inkomen van crypto overzichtelijk aanrijken, zodat jij nooit meer een kans hoeft te missen! Onze crypto-experts houden de markt continu in de gaten op unieke kansen en delen op basis daarvan signalen met jou. Aan de hand van ondersteunende video's kun je de signalen van onze crypto-experts zonder ervaring, moeite of kennis overnemen. 

Header afbeelding: https://whitepaper.crosstheages.com/


Simpel geld verdienen met gamen?

Start direct met ons gratis e-boek!

E-boek downloaden

Image
P2E ebook blogbanner

 

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.