ICO

China verklaart ICO's illegaal

De ICO - Initial Coin Offering - is dit jaar een populaire manier geworden voor cryptocurrency startups om geld op te halen en hun idee uit te werken. 

"ICO is het populairste begrip binnen de blockchainwereld. Het is een alternatief voor crowdfunding waarbij projecten gemakkelijk geld kunnen ophalen."

In totaal is er dit jaar al 1,8 miljard dollar opgehaald en China is verantwoordelijk voor 400 miljoen hiervan. Projecten als Filecoin en Tezos spannen de kroon. Zij hebben respectievelijk 256 en 232 miljoen dollar opgehaald (tegen de huidige koers van Bitcoin en Ethereum). Op coinschedule kan je alle reeds afgeronde en opkomende Initial Coin Offerings vinden. Een aantal prominente projecten hiervan zijn:

ICOs.PNG 

Maar nu, vanaf maandag 4 september, is aan het wilde westen van geldinzamelingsacties een einde gekomen, althans in China.  De Chinese centrale bank heeft het verboden om zowel ICO's te starten als het deelnemen hieraan. De People's Bank of China (PBoC), de Centrale Bank van China en de financiële toezichthouders constateren namelijk dat het risico op scams en piramidespellen aanzienlijk is en willen mensen hiervoor beschermen. Ongeveer tien procent van het opgehaalde geld met ICO's is in handen gekomen door cybercriminelen, geschat door Chainalysis. Dit gaat alleen over het geld dat gestolen is. Het geld dat naar nep projecten is gegaan die geen toekomst kennen is niet meegerekend. 
China verbiedt startups daarom per direct om geld op te halen door middel van ICO's. Dit, terwijl september juist de maand zou worden van de vele ICO's, voornamelijk in China. 

China gaat 60 ICO-platformen inspecteren. Sommige Chinese ICO-platformen hebben hun services al gestopt en geven aan tijdelijk out-of-service te zijn. 
Projecten die reeds een succesvolle ICO hebben gehad worden geïnspecteerd en nieuwe ICO's mogen niet doorgaan. Als deze nieuwe projecten al een ICO gestart zijn en al geld binnen hebben gekregen dan zullen zij dit moeten retourneren aan de investeerders. 


Wat is het effect op de globale ICO markt?

Het verbod van China betekent niet het einde van het geld ophalen via ICO's. Veel startups zullen als reactie hierop het land verlaten en in een 'blockchainvriendelijk' land hun project voorzetten. Voorbeeldlanden hiervoor zijn Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. 
China is niet het eerste land dat kijkt naar hoe de opkomst van de cryptowereld gereguleerd kan worden. Ook Amerika en Singapore hebben de fraudegevoeligheid bij ICO's al meerdere keren aangehaald maar zijn nog niet overgegaan tot acte. Experts hebben gewaarschuwd dat regeringen deze opkomende markt niet moet willen reguleren aangezien dit de snelheid van innovatie in de weg zal zitten. 

Velen zeggen dat het verbod niet permanent is en dat deze tijdelijk als illegaal wordt bestempeld zodat China kan uitvogelen hoe ze kunnen omgaan met de vele ICO's en hoe ze deze kunnen reguleren. Op de lange termijn is het goed voor de cryptowereld aangezien het door de controle meer geld zal aantrekken. Mensen hoeven namelijk dan niet meer bang te zijn voor scamcoins en ook hedge funds kunnen dan hun intrede doen. 


Wat is het effect op de handelsmarkt?

De Bitcoin had een All Time High (ATH) bereikt van $5000 dollar en is daarna in waarde gedaald. Bitcoin daalde met 8% en Ethereum kwam 20% lager uit na de bekendmaking van het nieuws. De totale marketcap ging omlaag met 10%. 

Mensen die al wat langer in Bitcoin zitten zullen terugdenken aan het nieuws van 2013.
China verbood destijds mensen om cryptocurrencies te kopen met de lokale valuta Yuan. Dit resulteerde in een immense crash. Uiteindelijk kwam de mogelijkheid om met Yuan cryptocurrencies te kopen terug en zijn we weer in een nieuwe bullmarket beland. 

Is het bedreigend voor NEO?

Experts zeggen juist dat het goed zal zijn voor het Chinese project NEO. Door de regulering omtrent de ICO's zal er meer geld de markt in komen en minder slecht nieuws doordat er weer een oplichtingspraktijk is geweest. Daarnaast wordt NEO gepromoot door de Chinese regering en het zou onlogisch zijn als ze dit project ineens willen tegenwerken.

Lees hier meer over NEO-shares of Neo-GAS.

Benieuwd hoe je cryptocurrency kunt kopen? Hier staan de stappen voor je onder elkaar:

 1. Meld je hier gratis aan bij Binance
 2. Druk bovenaan op Funds en vervolgens Balances
 3. Zoek BTC op en druk ernaast op Deposit 
 4. Genereer een eigen "Deposit Address" en kopieer deze
 5. Maak via deze link een gratis account aan op Litebit
 6. Klik Bitcoin aan en vul het formulier in om BTC te kopen
  Bij "Ontvangstadres" vul je het zojuist gekopieerde "Deposit Address"
 7. Wacht totdat de bestelling op Binance staat
 8. Ga op Binance naar Exchange en klik de munt aan die je wilt kopen
 9. Koop de gewenste hoeveelheid aan
 10. Gefeliciteerd, je hebt succesvol een cryptocurrency gekocht!
  Let op: bewaar je gebruikersnaam en wachtwoord goed!

Hier vind je wat meer uitleg over hoe je crypto kunt kopen en hier vind je de handleiding van de Binance Exchange

Vergeet ons niet te volgen op Facebook, zodat jij als eerste op de hoogte bent van nieuwe artikelen!
 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.