Hoe kan ik met een ICO meedoen?

Door Patrick op zaterdag, 27 januari, 2018 - 06:00

2017 Was het jaar van de ICO's. In totaal zijn er 235 gehouden en ze hebben tezamen een kleine 4 miljard dollar opgehaald. De grootste spelers waren Filecoin (257 miljoen) en Tezos (232 miljoen). Met het flinke aantal ICO's in 2018 lijkt het erop, ondanks dreigende reguleringen, dat deze trend nog lang niet ophoudt. Veel mensen Googlen dan ook met de vraag: "Hoe doe ik nou mee met zo'n ICO?"
Iedereen hoopt natuurlijk de nieuwe Ethereum of NEO te vinden.Om jou op weg te helpen een nieuw pareltje te vinden, leggen we hier uit hoe jij aan een ICO kunt meedoen.


Navigatie

Wat is een ICO? 

Om even op te frissen:

"Een ICO, Initial Coin Offering, is een bepaalde vorm van crowdfunding, waarbij het publiek van tevoren kan investeren in het cryptoproject. In ruil daarvoor krijgen zij coins of tokens van het project." 

De meeste ICO's worden gehouden op de Ethereum-blockchain omdat hierop met de ERC-20 token gemakkelijk nieuwe tokens (dus ICO's) kunnen worden ontwikkeld. 

Laten we overgaan tot actie!

De stappen om mee te doen aan een ICO

Stap 1: Creëer een Ethereum wallet

Zoals net is aangegeven zijn de meeste ICO's gebaseerd op Ethereum en daarom heb je een Ethereum wallet nodig. Deze 'portemonnee' kan je aanmaken op MyEtherWallet

MyEtherWallet

Ga naar myetherwallet.com. Het eerste wat je in beeld krijgt is een presentatie van tien pagina's. Het is goed om deze door te lezen zodat je op de hoogte bent van de, op de loer liggende, gevaren. Aan het einde kan je buiten het kader van de presentatie klikken om hem te laten verdwijnen.

In de slides wordt het volgende besproken:

 • Wat MyEtherWallet (MEW) is
 • Wat de blockchaintechnologie inhoudt
 • Waarom het belangrijk is dat je op de hoogte bent van deze informatie
 • Hoe je jezelf kan beschermen tegen oplichting
 • Hoe je jezelf kan beschermen tegen het verliezen van je coins

Zodra je de presentatie hebt bekeken staat er  'Create a new wallet' in je scherm. Voer hier een zelfgekozen wachtwoord in en klik op de button om jouw portemonnee aan te maken.
Vervolgens kom je op een scherm waarbij je jouw 'Keystore File' moet downloaden. Klik op de blauwe button en sla het gedownloade document op zodat je hem straks kunt terugvinden. Klik vervolgens op de rode button  'I understand. Continue.'
 

myetherwallet aanmaken.PNG


Je komt nu op een scherm waarbij jouw Private Key te zien is. Zie dit als jouw unieke pincode voor je bankrekening. Ga er dan ook zo mee om alsof er 1 miljoen euro op staat. Er is nergens een optie om Private Key vergeten te drukken dus eenmaal vergeten/kwijtgeraakt is jouw wallet voor altijd gesloten en kan je nooit meer bij je geld/tokens. Bewaar hem dus goed! Een goede manier hiervoor is om de wallet uit te printen.
Druk op Print Paper Wallet en print jouw portemonnee. Hierdoor staat het offline opgeslagen en kan geen hacker achter jouw pincode komen.
Druk na het printen op 'Save Your Address' en je hebt je eigen wallet aangemaakt!
 

myetherwallet private key.png

Stap 2: Inloggen in jouw Ethereum wallet

Druk op 'Send Ether & Tokens' linksboven op de pagina. Zoals je ziet zijn er zeven opties om in je wallet te komen. Wij gebruiken meestal de 'Keystore / JSON File. Als je vanaf een andere locatie op je wallet wilt inloggen en je hebt de Keystore File niet bij je, dan log je in met je Private Key.
 

myetherwallet openen.png
 

Zodra je op Keystore / JSON File hebt gedrukt krijg je de optie om SELECT WALLET FILE aan te klikken. Doe dit en open de Keystore File die we bij stap 1 hebben gedownload. 
Vul daarna jouw wachtwoord in en druk op Unlock. Je zit nu in je eigen Ethereum wallet!
 

myetherwallet unlock.png

Stap 3: Koop je eerste Ether

Je kan dit direct vanuit je wallet kopen door rechts van de pagina op de blauwe button te klikken. Dit is een prima manier wanneer je het niet erg vindt om jezelf online te verifiëren met je identiteitskaart / paspoort.
 

myetherwallet ether kopen.png
 

Heb je dit liever niet dan kan je ook Ether aankopen op een exchange en deze overboeken naar je wallet. Voor de mensen die nog geen account op een exchange hebben:

 1. Klik hier en maak een gratis account aan op Binance
 2. Druk bovenaan op Assets
 3. Druk op Deposit bij ETH
 4. Genereer een eigen deposit adres en kopieer deze
 5. Ga naar AnyCoinDirect
 6. Koop het aantal ETH dat je wilt en plak het gekopieerde adres
 7. Wacht totdat de bestelling is binnengekomen

Voor een complete handleiding van Binance, klik hier

Zodra je Ethereum op je balans hebt staan, kan je dit overmaken naar MyEtherWallet.
Dit doe je door op Binance naar Funds -> Withdrawals -> ETH te gaan. 
 

Binance withdrawals.png
 

Binance withdrawal Ethereum.PNG
 

Kopieer je Public Key (soort bankrekeningnummer) van je Ethereum wallet en plak hem onder het vakje van ETH Withdrawal Address. Je Public Key vindt je rechts op de pagina van myetherwallet.com
 

Public Key MyEtherWallet.PNG
 

Zodra je hem hebt gekopieerd druk je op Submit en is het even afwachten totdat je Ethers aankomen op myetherwallet.com.

Stap 4: Verstuur Ether naar de ICO

Je bent er nu helemaal klaar voor, je kunt meedoen aan je eerste ICO!

Om te kijken welke ICO's er allemaal zijn kan je de volgende websites raadplegen. Hier wordt een groot deel van de ICO's op geplaatst.

Ik pak voor dit voorbeeld een willekeurige ICO waarvan ik zelf nog niets heb gelezen. De gelukkige is COINLION en zo te zien is het een Cryptocurrency Exchange & Portfolio Management Platform. Ik ga naar hun website www.coinlion.com en druk op 'Token Sale -> Buy Now'.
 

Coinlion ICO.PNG


De CEO van COINLION legt vervolgens uit hoe je de coins kunt aankopen:
 

 

Wat is GAS?

In het filmpje heeft hij het over GAS. Iedere transactie op het Ethereum-netwerk heeft een beetje GAS nodig om de transactie uit te voeren. Als je hier te weinig van gebruikt zal de transactie niet lukken. Zie het als de brandstof van je auto. Met te weinig brandstof kom je net niet aan op de plaats van bestemming, zo is dat met deze transactie ook waar de ICO jouw bestemming is. Wij raden je aan om zo tussen de 50 à 60 GAS te gebruiken. Dit kan je rechtsboven in je EtherWallet aanpassen met het schuifbalkje:

Myetherwallet gas price_0.PNG

Tot slot

Zodra je de handelingen uit het filmpje hebt gevolgd ben je de trotse eigenaar van de nieuwe tokens! Deze handelingen kan je herhalen voor andere ICO's die op Ethereum zijn gebaseerd. Er komen ook steeds meer ICO's uit op nieuwe platforms zoals NEO en Stellar Lumens. Hier zullen wij in de toekomst ook de stappen voor jou uiteenzetten.

We wensen je veel succes met het zoeken naar mooie ICO's en duimen voor je dat het een goed rendement met zich meebrengt.

Om je een beetje in de stemming te brengen hebben we hier de 5 meest winstgevende Initial Coin Offerings ooit voor je opgesomd.  

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in of Registreer om een reactie te plaatsen!