Crypto kopen
17/11/17

5 Bitcoinverhalen die je moet kennen!

5 Bitcoinverhalen die je moet kennen!
Bitcoin
btc

Snel €10 verdienen?

  1. Maak een account aan
  2. Stort 10 euro
  3. Je ontvangt direct €10 extra!
Start direct bij
Bitvavo

Letterlijk all-in gaan

De 39-jarige Didi Taihuttu verkocht al zijn hebben en houwen en stopte het in zijn geheel in de cryptocurrency's. Samen met zijn gezin woont hij nu in een chalet op een camping in de buurt van Venlo. Het is niet zijn doel om er miljonair mee te worden maar om te laten zien aan zijn kinderen dat je met minder spullen ook gelukkig kunt zijn. Daarnaast gelooft hij wel echt in de blockchaintechnologie en is hij in de veronderstelling dat het de komende jaren flink in populairiteit zal stijgen. 
De opbrengst van zijn spullen, zo'n 300.000 euro,  heeft hij geïnvesteerd toen de Bitcoin op 2700 dollar stond. Hij heeft er al een mooie winst mee behaald en is nog lang niet van plan het te verkopen. Uiteindelijk hoopt hij dat we ermee kunnen betalen en dat hij het niet eens hoeft om te wisselen naar euro's. Zal familie Taihuttu binnenkort tot de cryptomiljonairs behoren? De toekomst zal het uitwijzen!

De wereld rondreizen als cryptomiljonair

Mr. Smith reist nu al vier jaar de wereld over. Alles vliegt hij eerste klas, hij slaapt in de beste vijfsterren hotels en heeft in deze tijd nooit meer voor zichzelf gekookt. 
Een greep van dertig dagen uit deze vier jaar bestaat uit bezoeken aan Singapore, New York, Las Vegas, Monaco, Moscow, New York, Zurich en Hong Kong. Hij doet precies waar hij zin in heeft. 

Nadat hij in 2008 klaar was met studeren begon hij als software engineer bij een groot technologiebedrijf in Silicon Valley. Hij was een goede werknemer, had goede banden met zijn collega's en kwam door een van zijn vrienden erachter wat Bitcoin was.
Het was in juli 2010 en Bitcoin had net een flinke stijging gehad, namelijk van 0,008 naar 0,08. Vertienvoudigd binnen vijf dagen! Hij besloot zich de komende maanden in de achterliggende technologie te verdiepen en in oktober 2010 stapte hij in. Voor een mooi bedrag van 3000 dollar kocht hij 20,000 Bitcoins (0,15 cent per stuk). 

Drie jaar daarna bleef hij gewoon werkzaam als software engineer. In 2013 bereikte Bitcoin de mainstreammedia en groeide de prijs iedere dag met 10%. Toen de prijs op 350 dollar stond, zo'n 2000x, besloot hij om 2000 stuks te verkopen. Op het moment dat de prijs 800 werd verkocht hij nog eens 2000 stuks. Dit leverde hem 2,3 miljoen dollar op. Hij stopte direct met zijn baan en begon met zijn wereldreis. Gedurende de afgelopen jaren heeft hij nog eens 17000 Bitcoins verkocht. In totaal heeft het hem 25 miljoen opgeleverd en hij houdt 1000 Bitcoins over voor de toekomst. Mr smith is Bitcoinmiljonair geworden met 3000 dollar. Ook dit is een van de mooie verhalen die Bitcoin teweeg heeft gebracht. 

7500 Bitcoin, ergens op de vuilnisbelt

Toen Bitcoins in 2009 nog makkelijk te minen waren, had James Howells uit Wales 7500 Bitcoins binnengehaald en opgeslagen op zijn harde schijf. Dit deed hij met een zelfgemaakt programma.  De coins waren toen niet veel waard en James had er dus ook geen baat bij er iets mee te doen. 

Later morste hij per ongeluk limonade op zijn laptop en schroefde hij het ding uit elkaar om de onderdelen die het nog deden te behouden. De harde schijf met de private key van de Bitcoins erop bewaarde hij vervolgens een tijdje in de kast. 

Een paar jaren later was hij zijn bureau aan het opruimen en gooide hij zijn harde schijf bij het grofvuil zonder erbij na te denken dat hier nog zijn wallet op stond. Later pas besefte hij wat hij had gedaan en probeerde hij ze terug te halen, zonder succes. Hij is zelfs nog naar de vuilnisbelt gegaan om het ding te zoeken!

Tot op de dag van vandaag hoopt hij dat iemand de harde schijf vindt en een gedeelte ervan met hem wil delen. De wallet was op het moment van weggooien 600,000 dollar waard en op het moment van schrijven 54,000,000 dollar, wat een geld! 

18 Jaar en nu al cryptomiljonair

Erik Finman kreeg in mei 2011 0,2 Bitcoin van zijn broer om er wat mee te spelen. Daarna kreeg hij 1000 dollar van zijn oma dat hij vervolgens volledig investeerde in Bitcoin. Erik was op dat moment 12 jaar.  

Erik had nogal problemen met de leraren van zijn middelbare school en smeekte zijn ouders om hem op zijn vijftiende van school af te halen. Hij vond high school van laag niveau en wilde er maar al te graag mee stoppen. 
Eind 2013 was de investering van Finman flink meer waard geworden en hij cashte 100,000 dollar om een eigen online educatiebedrijf te starten, genaamd Botangle. Op dit platform kunnen andere gefrustreerde leerlingen hun eigen leraar vinden via een videochat. 

In januari 2015 kreeg hij een bod voor dit bedrijf van 100.000 dollar of 300 Bitcoin. Bitcoin was inmiddels gedaald naar zo'n 200 dollar per stuk. Hij besloot het lagere aanbod in de vorm van Bitcoin aan te nemen aangezien hij geloofde in de currency. Erik Finman maakte een weddenschap met zijn ouders dat wanneer hij 18 werd en miljonair was, hij niet naar de universiteit hoefde. Hij wist met daytrading van zijn 300 Bitcoins  403 te maken. Dankzij zijn investeringen in Bitcoin heeft hij deze weddenschap ruimschoots gewonnen. 

Hij bezit nu 403 Bitcoins ter waarde van 2,9 miljoen dollar en is nog lang niet van plan het te gaan verkopen. Volgens hem moet het beste nog komen en zal de waarde in de tonnen per stuk oplopen. 
Daarnaast is hij bezig met de ontwikkeling van een Virtual Reality Headset die de computer gaat vervangen. Het heet Marvel en ziet er zeer interessant en revolutionair uit! 

Van 100 euro naar een miljoen

De Rotterdamse Livaneli (23) heeft door middel van het traden in cryptocurrency's van 100 euro meer dan een miljoen gemaakt. De reden dat hij begon:

“Iedereen zei tegen mij dat je er geen 1 miljoen van kan maken." 

Dit maakte hem gemotiveerd om het tegendeel te bewijzen. Hij begon met traden toen Ethereum rond een euro stond. Hij geeft aan dat het handelen toen makkelijker was. Er waren minder traders actief in de markt en de winsten waren hoger. Of je nu nog steeds met 100 euro een miljoen kan maken betwijfelt Livaneli. Hij weet wel zeker dat er nog wat valt te halen en daarom gaat hij door met traden. De 23-jarige Rotterdammer handelt nu met wel meer dan honderd euro per keer. Hij is het gaan zien als een pokerspel en zet zonder emotie duizenden euro’s in. 

Wat is zijn geheim?

“Veel traders laten zich gek maken door hypes en raken in paniek als de koers ineens daalt. Maar die crashes kun je vaak zien aankomen.”

Je moet de grote waves herkennen. Het is trendwatching. Deze trends houdt hij in de gaten via Bloomberg, Reuters, CNN, Russia Today, Techcrunch, Cointelegraph en Reddit.

Zijn inleg heeft hij gecasht en de overige winsten houdt hij in zijn wallet. Uiteindelijk wil hij cryptofondsen gaan uitbrengen waar anderen hun geld in kunnen beleggen. Een groot imperium opbouwen, dat is wat hij wil. From scratch een bedrijf opbouwen en daarmee goed doen voor de wereld. 
 


Heb je zelf ook een mooi verhaal gehoord of meegemaakt? Deel het in de comments of reageer op dit artikel op onze Facebookpagina

Wil je zelf het nieuwe succesverhaal worden?

Volg dan de onderstaande gratis training!

Ontdek Alles Over Crypto

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste inzichten in de cryptowereld.

Je bent succesvol ingeschreven!
Oeps! Er is iets fout gegaan!