Tomochain

Tomochain (TOMO) - Uitleg in 10 punten

TomoChain is met een oplossing de markt op gekomen om de schaalbaarheidsproblemen van Ethereum op te lossen. Momenteel heeft Ethereum nog veel moeite met dit probleem waardoor het maar maximaal 15 transacties per seconde aankan. Dit is veel te weinig, vooral als we zien dat bijvoorbeeld VISA 20.000 transacties per seconde verwerkt. TomoChain heeft hier met een geheel nieuwe technologie antwoord op. Hieronder vind je een korte uitleg over het project samengevat in 10 punten. Ben je naast deze crypto parel benieuwd naar meer kleine cryptomunten die hard kunnen stijgen? Bekijk dan ons Crypto Portfolio voor 2020!

Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!

TomoChain uitgelegd in 10 punten

 1. TomoChain is een hard fork van Ethereum. Dat betekent dat het in veel opzichten hetzelfde is als Ethereum, maar dat het wel zijn eigen blockchain heeft en dus geen ERC20-token is. Daar moet bij gezegd worden dat het wel als ERC20-token is begonnen, maar sinds december staat het mainnet live.
 2. De transactiesnelheid is slechts 2 seconde! Bovendien betaal je hier vrijwel geen transactiekosten voor.
 3. Het project kan 2000 transacties per seconde aan en is het hard op weg richting de 20.000 tot 30.000 tp/s!
 4. Dit is allemaal mogelijk doordat TomoChain gebruikmaakt van masternodes. Voor 50.000 TomoCoins kom je in aanmerking hiervoor en hiervan bestaan er in totaal maximaal 150.
 5. We zijn gewend dat masternodes samengaan met het consensus algoritme Proof of Stake (PoS), maar TomoChain werkt met PoSV, wat staat voor Proof of Stake Voting. Dit betekent dat 50.000 TomoCoins alleen niet genoeg is om een masternode te kunnen krijgen. Je dient ook bij 150 personen te zitten die én dit aantal coins hebben betaald én de meeste stemmen hebben van de gemeenschap om een masternode te mogen opzetten.
 6. Helaas gaat dit wel ten koste van het decentrale karakter. Het zorgt ervoor dat de 'macht' nog maar bij 150 afgevaardigden zit. Dit is gevoeliger voor fraude en manipulatie dan bij bijvoorbeeld Ethereum of Bitcoin, vooral als het project groter wordt.
 7. De CEO is niemand minder dan de oud-projectleider van New Economy Movement (NEM). Dit is een van de meest succesvolle cryptostartups sinds het ontstaan van Bitcoin. Daarnaast bestaat het Tomo-team uit 19 andere talentvolle personen.
 8. TomoChain is van plan om gebruikt te gaan maken van sharding om zo nog beter schaalbaar te zijn.
 9. Er zijn al 4 werkende dApps op het platform door crypto-projecten die het waard zijn om in de gaten te houden. Dit zijn Te-Food, Farmatrust, Triip Protocol en Bigbom.
 10. Het project is nog niet ontdekt door de grote massa en nog relatief anoniem. Dit biedt investeringskansen, hoewel het ook weer meer risico met zich meebrengt. 

Hieronder volgt nog een korte uitleg-video over het project.

 

Mocht je meer willen weten, dan hebben we ook nog een zeer uitgebreid artikel over het crypto-project voor je geschreven. Deze kan je vinden met onderstaande knop. Als je TomoChain direct wilt kopen, kun je op de link klikken of naar onderaan het artikel scrollen.

Lees hier de uitgebreide uitleg over TomoChain

 

Hoe koop ik TomoChain?

TomoChain kopen op Bitvavo is een fluitje van een cent. Binnen enkele minuten en voor minder dan een euro kan je al de trotse eigenaar zijn van TOMO.

 1. Meld je hier gratis aan bij Bitvavo
 2. Verifieer jezelf door rechtsboven op je naam te klikken en dan naar "Verificatie" te gaan.
 3. Maak geld over via iDeal. Dit doe je door op "Euro's storten" te klikken.
 4. Vul vervolgens het bedrag en kies iDeal als betaalkeuze zodat het geld binnen een minuut op je Bitvavo-rekening staat. Klik hierna op "Betalen".
 5. Als je hierna op "Overzicht" klikt, zie je het geld staan.
 6. Zoek TOMO op, klik erop en druk vervolgens op "Kopen".
 7. Investeer het bedrag dat je in gedachten hebt in TOMO. 
 8. Gefeliciteerd! Je hebt TOMO gekocht!
  Vergeet niet je gebruikersnaam en wachtwoord goed te bewaren
Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.