Tomochain (TOMO) - Uitleg in 10 punten

Tomochain (TOMO) - Uitleg in 10 punten
Viction
vic

Snel €10 verdienen?

 1. Maak een account aan
 2. Stort 10 euro
 3. Je ontvangt direct €10 extra!
Start direct bij
Bitvavo

TomoChain is met een oplossing de markt op gekomen om de schaalbaarheidsproblemen van Ethereum op te lossen. Momenteel heeft Ethereum nog veel moeite met dit probleem waardoor het maar maximaal 15 transacties per seconde aankan. Dit is veel te weinig, vooral als we zien dat bijvoorbeeld VISA 20.000 transacties per seconde verwerkt.  TomoChain heeft hier met een geheel nieuwe technologie antwoord op. Hieronder vind je een korte uitleg over het project samengevat in 10 punten. Ben je naast deze crypto parel benieuwd naar meer kleine cryptomunten die hard kunnen stijgen? Bekijk dan ons Crypto Portfolio voor 2020!

TomoChain uitgelegd in 10 punten

 1. TomoChain is een hard fork van Ethereum. Dat betekent dat het in veel opzichten hetzelfde is als Ethereum, maar dat het wel zijn eigen blockchain heeft en dus geen ERC20-token is. Daar moet bij gezegd worden dat het wel als ERC20-token is begonnen, maar sinds december staat het mainnet live.
 2. De transactiesnelheid is slechts 2 seconde! Bovendien betaal je hier vrijwel geen transactiekosten voor.
 3. Het project kan 2000 transacties per seconde aan en is het hard op weg richting de 20.000 tot 30.000 tp/s!
 4. Dit is allemaal mogelijk doordat TomoChain gebruikmaakt van masternodes. Voor 50.000 TomoCoins kom je in aanmerking hiervoor en hiervan bestaan er in totaal maximaal 150.
 5. We zijn gewend dat masternodes samengaan met het consensus algoritme Proof of Stake (PoS), maar TomoChain werkt met PoSV, wat staat voor Proof of Stake Voting. Dit betekent dat 50.000 TomoCoins alleen niet genoeg is om een masternode te kunnen krijgen. Je dient ook bij 150 personen te zitten die én dit aantal coins hebben betaald én de meeste stemmen hebben van de gemeenschap om een masternode te mogen opzetten.
 6. Helaas gaat dit wel ten koste van het decentrale karakter. Het zorgt ervoor dat de 'macht' nog maar bij 150 afgevaardigden zit. Dit is gevoeliger voor fraude en manipulatie dan bij bijvoorbeeld Ethereum of Bitcoin, vooral als het project groter wordt.
 7. De CEO is niemand minder dan de oud-projectleider van New Economy Movement (NEM). Dit is een van de meest succesvolle cryptostartups sinds het ontstaan van Bitcoin. Daarnaast bestaat het Tomo-team uit 19 andere talentvolle personen.
 8. TomoChain is van plan om gebruikt te gaan maken van sharding om zo nog beter schaalbaar te zijn.
 9. Er zijn al 4 werkende dApps op het platform door crypto-projecten die het waard zijn om in de gaten te houden. Dit zijn Te-Food, Farmatrust, Triip Protocol en Bigbom.
 10. Het project is nog niet ontdekt door de grote massa en nog relatief anoniem. Dit biedt investeringskansen, hoewel het ook weer meer risico met zich meebrengt. 

Hieronder volgt nog een korte uitleg-video over het project.

 

Mocht je meer willen weten, dan hebben we ook nog een zeer uitgebreid artikel over het crypto-project voor je geschreven. Deze kan je vinden met onderstaande knop. Als je TomoChain direct wilt kopen, kun je op de link klikken of naar onderaan het artikel scrollen.

Lees hier de uitgebreide uitleg over TomoChain

 

Ontdek Alles Over Crypto

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste inzichten in de cryptowereld.

Je bent succesvol ingeschreven!
Oeps! Er is iets fout gegaan!