Neblio coin achtergrond

Neblio (NEBL) - Gebruiksvriendelijke blockchain

Neblio (NEBL) is een blockchainplatform dat in augustus 2017 met hun ICO een relatief klein bedrag van twee miljoen dollar heeft opgehaald. Het project stond toen niet zo in de schijnwerpers maar steeds meer ogen zijn op het project gericht sinds het de top 100 cryptocurrency's is binnengedrongen. Benieuwd naar wat het platform doet? Je leest het in deze uitleg over Neblio.

Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!

Bekijk snel

Wat is Neblio (Nebl)?

Het blockchainplatform van Neblio is vergelijkbaar met dat van Ethereum. Je kan er ook gedecentraliseerde applicaties (dApps) op bouwen en bedrijven kunnen hun eigen tokens erop lanceren. Neblio wil ervoor zorgen dat alle bedrijven op de blockchain komen en zorgen er met hun gebruiksvriendelijkheid voor dat dit zo makkelijk mogelijk zal gebeuren.

Het probleem

De integratie van blockchaintechnologie binnen bedrijven is een tijdrovende klus en hier is gespecialiseerde kennis voor nodig. Mensen met expertise op dit gebied zijn schaars en ontzettend duur. Veel kleine bedrijven schuiven de adoptie van deze innovatie dan ook nog voor zich uit, terwijl het de bedrijfsvoering efficiënter en goedkoper kan maken. Aangezien we niet willen dat alleen bedrijven als Google en IBM blockchain integreren, is Neblio er om het voor ieder bedrijf, groot of klein, mogelijk te maken.

De oplossing

Neblio zorgt ervoor dat bedrijven blockchain kunnen integreren op een makkelijke en goedkope manier. Hiervoor maken ze gebruik van veel verschillende API's (Application Programming Interfaces). Dankzij deze API's kunnen bedrijven op het platform van Neblio gemakkelijk applicaties bouwen, maar ook applicaties van anderen gebruiken. Voor dit laatste is het niet noodzakelijk dat ze zelf applicaties kunnen programmeren en dit haalt een grote drempel weg voor bedrijven. En wat als ze toch zelf willen programmeren? Dan is het mogelijk om met alle populaire programmeertalen uit de voeten te kunnen. Dit in tegenstelling tot Ethereum waar programmeurs verplicht zijn een nieuwe taal te leren, Solidity. Verder doet Neblio er alles aan om de interface zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Iedereen moet het kunnen snappen en gebruiken.

Dit is een marketingvideo van Neblio dit hun idee uitlegt:  

De coin van Neblio: NEBL

Neblio heeft zijn eigen coin en deze is gebaseerd op de Neblio-blockchain.

Welke rol heeft de coin?

De coins worden gebruikt om het netwerk veilig en werkende te houden. Er zijn altijd mensen die blockchains proberen aan te vallen en om dit te voorkomen moet je een methode hebben om consensus te vinden. Bij Bitcoin wordt dit gedaan door middel van mining, deze consensus heet Proof-of-Work. De consensus wordt gevonden wanneer de miners het met elkaar eens zijn.  

Tegenwoordig gebruiken nieuwe projecten zoals Neblio niet het Proof-of-Work maar het Proof-of-stake consensus model. Hierbij worden coins van mensen gebruikt om het netwerk te beveiligen en werkende te houden. De mensen die hun wallet beschikbaar stellen voor het staken krijgen een beloning in de vorm van meer coins. Zij lopen namelijk het risico, als er een succesvolle aanval is op het netwerk, dat zij hun coins verliezen. Hoe meer coins je hebt, hoe meer je er kunt verliezen en je krijgt daarom ook een hogere beloning voor het staken. 

Deze video legt uit hoe je jouw coins kunt gaan staken (zet je geluid iets harder):

 

Naast het onderhouden van het netwerk worden de coins ook gebruikt bij het maken, verspreiden en gebruiken van gedecentraliseerde applicaties. 

 

Kenmerken coin

Tijdens de ICO waren er 125 miljoen NEBL beschikbaar voor de verkoop, maar deze zijn lang niet allemaal verkocht. Het resterende deel hebben ze verbrand en deze zullen niet meer terugkomen. In totaal zijn er 112.5 miljoen coins verbrand

Kenmerken
Token symbool NEBL
Totaal aantal coins 13.810.734 
Aantal coins in omloop 13.049.728
Prijs tijdens ICO $ 0.21
Token type NTP1 (coin gebaseerd op Neblio-blockchain)
Hardcap verkoop van coins $25 miljoen
Opgehaald vermogen tijdens ICO $1,5 miljoen

Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!

Team

Op dit moment bestaat het team van Neblio uit vijf mensen en op hun website is te zien dat ze hard op zoek zijn naar nieuwe medewerkers.  

Naam Functie Ervaring
Eddy Smith Co-founder & Lead Developer Eddy heeft een bachelor in Computer Science en heeft ruim zeven jaar gewerkt als Senior Software Engineer bij grote bedrijven zoals Cisco.
Ann Jackson Co-founder & Business Ops Manager Ann heeft een master in Bedrijfskunde en heeft meer dan zeven jaar ervaring als manager bij HP. Ze weet vooral veel van supply chain operations, marketing en leiderschap
Yuval Amar Marketing Adviseur Yuval heeft zo'n twaalf jaar ervaring in online marketing, branding en reputatiemanagement. Dit heeft hij voor meerdere bedrijven gedaan in uiteenlopende industrieën, van Fitness tot Real Estate, van Financial tot Business Intelligence. 
Riley Stockton Programmeur Riley heeft een bachelor in Mathematics en drie jaar ervaring in data science en programmeren. 
Samer Afach Programmeur Sam heeft een PhD in Fysica en meer dan tien jaar ervaring met C++ en Python. Hij houdt zich bezig met real-time systems, graphical user interface designs, networking en beveiliging van netwerk. 

Roadmap

 • 1

  Eenvoudige APIs maken voor het Neblio-netwerk

   Q1 2018

  Bedrijven zullen de Neblio-blockchain eerder gebruiken wanneer het gemakkelijk is in gebruik. Door eenvoudige API's te gebruiken zullen zowel kleine als grote bedrijven snel applicaties gaan maken en gebruiken op het platform. API staat voor Application Program Interface en is een manier waarop verschillende applicaties elkaar toegang verschaffen en informatie uitwisselen

 • 2

  Lancering Marketingcampagne

  Q2 2018

  Het meer onder de aandacht brengen van Neblio, zodat meer bedrijven ermee in aanraking komen en het uiteindelijk gaan gebruiken

 • 3

  Markt betreden en API Beta lanceren

   Q3 2018

  Ze zullen een niche kiezen waarin Neblio als eerst gebruikt gaat worden. Aan de hand van de feedback kunnen ze de API verbeteren en deze nog gebruiksvriendelijker maken

 • 4

  Implementatie van de verbeterde API voor bedrijven

  Q4 2018

  De focus zal liggen op het nog meer verbeteren van het design en te kijken naar waar aanpassingen gedaan kunnen worden waardoor de technologie nog waardevoller kan zijn

 • 5

  Iteratieve innovatie & adoptie in de hele industrie 

   2019 +

  Nu het platform goed werkt bij de niche-markten en de verbeterpunten zijn verwerkt, kunnen ze gaan uitbreiden naar andere industrieën en het op grote schaal gaan implementeren

Adviseurs & Partners

Het is onduidelijk wie de adviseurs en partners van Neblio zijn. Op hun website, Twitter en in hun whitepaper is hier niets over te vinden. 

Populariteit en gemeenschap

Voor de waarde van een coin is het van belang dat het project onder de aandacht wordt gebracht. Een belangrijke graadmeter hiervoor zijn de volgers op social media. Zoals hieronder is te zien is Neblio met name populair op Twitter en Facebook. Je kunt een kijkje nemen op hun social-media-pagina's door op de desbetreffende link te klikken.

Populariteit Neblio
Twitter 74k volgers
Telegram 7k volgers
Facebook 47k volgers
Reddit 6k lezers

Kritiek

Het is opvallend dat ze geen adviseurs en partnerships hebben, althans daarover wordt niets genoemd. Voor een project dat zijn eigen blockchain heeft en wereldwijde adoptie nastreeft is het van groot belang om samenwerkingen met (grote) industrieën aan te gaan. Het hebben van adviseurs is hiervoor ook aan te raden aangezien ze met een relatief klein team van vijf man nooit over alle kennis en ervaring kunnen beschikken.

Conclusie

Neblio ziet eruit als een prima project dat de concurrentie kan aangaan met platformen zoals Ethereum en EOS. Het is daarbij belangrijk dat ze hun team gaan uitbreiden en de samenwerking aangaan met externe partijen. 
Voor veel bedrijven is blockchain nog een groot vraagteken en wordt er nauwelijks nagedacht over de adoptie ervan. Het is daarom erg handig dat Neblio met een gebruiksvriendelijke interface komt die iedereen kan gebruiken. Wanneer ze hierin slagen en draagkracht kunnen krijgen in het bedrijfsleven, dan ziet Neblio een rooskleurige toekomst tegemoet. 

Zodra ze een prominente positie hebben in de blockchainwereld, dan zullen er ook meer en meer tokens gecreëerd worden op het platform, waardoor het gebruik ervan groter wordt. Een gevaar hierbij wel is dat, wanneer een nieuwe token op het Neblio-platform faalt, de kans bestaat dat investeerders hierin zullen wijzen naar Neblio. 

Hoe het zich allemaal gaat ontwikkelen gaan we de komende jaren meemaken. Lijkt het je leuk om te investeren in Neblio? Volg dan de onderstaande stappen.

Hoe koop ik Neblio?

Neblio kopen op Binance is een fluitje van een cent. Met deze uitleg ben je binnen enkele stappen de trotse eigenaar van NEBL.

 1. Meld je hier gratis aan bij Binance
 2. Druk rechtsboven op Wallet en vervolgens Spot
 3. Zoek Bitcoin (BTC) op en druk ernaast op Deposit (storten) 
 4. Aan de rechterkant verschijnt er een QR-code met daaronder een reeks aan getallen en cijfers. Dit is jouw unieke Bitcoin adres.
  Kopieer dit adres.
 5. Maak via deze link een gratis account aan op Bitvavo
 6. Verifieer jezelf door rechtsboven op je naam te klikken en dan naar "Verificatie" te gaan.
 7. Stort geld op je Bitvavo-rekening via iDEAL
  Klik hier voor meer uitleg over Bitvavo als je dit nodig hebt
 8. Koop Bitcoin en stuur deze vervolgens naar jouw Bitcoin adres dat je eerder hebt gekopieerd.
 9. Wacht totdat de Bitcoins op Binance zijn aangekomen.
 10. Ga op Binance naar Trade -> Classic en klik NEBL aan
 11. Koop de gewenste hoeveelheid Neblio aan
 12. Gefeliciteerd, je hebt succesvol een cryptocurrency gekocht!
  Let op: bewaar je gebruikersnaam en wachtwoord goed!