Het logo en de naam van Lossless op een lichte en rustige achtergrond.

Lossless Protocol - Een volledige uitleg voor beginners

Sinds 2020 is de DeFi markt zich enorm aan het ontwikkelen. Deze ontwikkelingen rondom de gedecentraliseerde financiën tonen wat er met de blockchain technologie bereikt kan worden. Steeds meer mensen zien de voordelen van het systeem, waarbij er geen centrale macht is. Echter zijn er ook genoeg uitdagingen voor de DeFi markt, zo zijn er nog stappen te zetten op het gebied van veiligheid.

In 2020 zijn er meer dan 120 grote hacks geweest, waarbij er in totaal 3,8 miljard aan Amerikaanse Dollars is gestolen. Dit zorgt voor een slechte reputatie voor de betreffende platformen, maar ook voor de gehele cryptowereld. Om te zorgen dat de adoptie van de cryptomarkt zich blijft ontwikkelen, zijn er partijen nodig die hackers een hak kunnen zetten. Eén van deze projecten is Lossless Protocol (LSS). Lossless Protocol richt zich op een veilige omgeving voor iedereen, wat de adoptie van DeFi moet verhogen.

Een bekend bedrijf dat ook coins kan bevriezen en zelfs vernietigen is Tether. Indien je de toegang tot je USDT verliest, of je USDT naar een verkeerd adres stuurt, kan Tether dit oplossen. Lossless Protocol heeft deze methode echter verbeterd, doordat drie onafhankelijke partijen moeten beslissen over het gevolg van de transactie.

Bekijk snel

De onderstaande video is een visuele uitleg over de plannen van Lossless Protocol, waarbij onder andere de whitepaper van het project onder de loep wordt genomen:

Wat is Lossless Protocol (LSS)?

Lossless Protocol is een project dat hacks bestrijdt, om te zorgen dat er geen of zo min mogelijk verliezen zijn. Dit wordt gedaan door een stukje code, die door ontwikkelaars in hun token wordt gezet. Via deze code is het voor Lossless mogelijk om frauduleuze transacties op te sporen en te bevriezen. 

Deze methode om fraude tegen te gaan kan via twee stappen gebeuren. Bij een dringende bevriezing na frauduleuze handelingen, wordt degene die de hack heeft geïdentificeerd beloond. Bij minder dringende gevallen vindt de bevriezing pas plaats nadat de hack is bevestigd door Lossless, het bedrijf zelf en de maker van de tokens. Hierbij is het belangrijk dat alle drie partijen zich actief inzetten om de transactie ongedaan te maken.

Deze manier van handelen is voor projecten en hun tokens zeer handig. Lossless rekent vooraf geen kosten, maar vraagt een vast percentage als vergoeding voor het voorkomen van een hack. Hierdoor hebben projecten constant de bescherming ter beschikking, maar betalen zij enkel wanneer het nodig is.

De token van Lossless Protocol: LSS

Het project heeft met LSS haar eigen token. Deze token is voor verschillende doeleinden te gebruiken. Zo heeft het token invloed op het ecosysteem van Lossless, waarbij de gemeenschap wordt betrokken bij het maken van beslissingen. Ook krijgt de gemeenschap exclusieve toegang bij bepaalde tools en worden nieuwe inzichten en producten vroegtijdig gedeeld. Daarnaast wordt het via de LSS token ook mogelijk om feedback te leveren of suggesties aan te dragen. Deze bestuurlijke taken zijn mogelijk voor investeerders die hun tokens gaan staken.

Om toe te treden tot de Lossless gemeenschap, moeten ethische hackers voor $5.000 aan LSS staken, voordat er een hack bevriezing kan plaatsvinden. Indien achteraf blijkt dat de hack vals alarm bleek, kunnen de tokens die een hacker is gaan staken in beslag worden genomen.

Naast het vindersloon en de beloning voor staken, heeft het team nog meer plannen om tokens te kunnen verdienen. Deze plannen zijn gericht op het vergroten van de naamsbekendheid, het verhogen van de liquiditeit en het sturen van hackers naar het platform.

Dit zal gebeuren door het lanceren van een affiliate programma. Hierdoor kunnen influencers, bedrijven, bloggers en social media kanalen tokens verdienen door het verwijzen van personen naar het platform. Daarnaast zijn er ook plannen om airdrops uit te voeren, om zo de liquiditeit van wallets hoog te houden. Ook de bonus van de airdrop zal in LSS tokens worden uitbetaald.

De tokenverkoop van LSS

Eind mei van 2021 vond de vroegtijdige verkoop van LSS plaats. Lossless Protocol haalde hierbij geld op via een private sale, IDO (Initial Dex Offering) en IEO (Initial Exchange Offering), waarbij er in totaal $2.695.000 werd opgehaald. Investeerders konden LSS kopen voor $0.077 per stuk, deze prijs was voor elke verkoop hetzelfde. Bij de private sale investeerden onder andere Poolz en DAO Maker in het project.

De twee IDO’s vonden plaats op PAID Network (PAID) en DAO Maker (DAO), terwijl de IEO plaatsvond op het handelsplatform Gate.io. Via deze drie platformen werd er in totaal $450.000 opgehaald, waarbij er ongeveer 6 miljoen tokens zijn verkocht. De grootste verkoop vond plaats in de private sale, waarbij er 29 miljoen tokens werden verkocht en er $2.245.000 werd opgehaald. 

De kenmerken van LSS

Token ticker LSS
Totaal aantal tokens 100.000.000
Aantal tokens in omloop 22.373.970
Token type ERC-20
Prijs tijdens ICO $0.077
Opgehaald vermogen tijdens ICO $2.695.000

Waar kun je LSS kopen?

Het is via een klein aantal handelsplatformen mogelijk om LSS te kopen. In totaal zijn er 5 platformen, waarbij KuCoin en Uniswap de meest bekende opties zijn. Andere opties om LSS te kopen zijn Gate.io, Hotbit en BKEX. Indien je graag wilt investeren in het project, is het verstandig om dit op een veilig platform te doen. KuCoin en Uniswap zijn op dit gebied de meest betrouwbare opties, die tevens de meeste liquiditeit hebben.

Geschikte wallet voor de token

LSS kan je naast de exchange ook op een hardware wallet opslaan. Dit wordt in de meeste gevallen aangeraden aangezien je hier zelf de private key in handen hebt en dus daadwerkelijk eigenaar bent van de coins. De bekendste hardware wallet is op dit moment de Ledger Nano S. Deze kan je bij de officiële Nederlandse reseller Cryptomaan kopen.

Het team van Lossless Protocol

Het team van Lossless bestaat uit een 8 jonge maar ambitieuze mannen, die ondanks hun leeftijd toch de nodige ervaring hebben opgedaan. In de onderstaande video vertelt Dominykas van Otterlo hoe de eerste maanden van het project waren.

https://www.youtube.com/watch?v=TKfQVauJ-vI

 

De CEO (Chief Executive Officer) van Lossless is Vygandas Masilionis. Na zijn studie aan de technische universiteit van Vilnius, is Masilionis werkzaam geweest bij het bedrijf Monetha. Ook heeft hij met BTC-exchange.com zijn eigen bedrijf gehad. Het ondernemen ging daarna verder, voordat Masilionis CEO van Lossless werd, was hij enkele jaren actief met mobiele apps, dropshipping en affiliate marketing.

Iemand met nog meer ervaring op het gebied van marketing is de CMO (Chief Marketing Officer) van Lossless, Gytis Trilikauskis. Na onder andere actief te zijn geweest bij ExMarkets, Hacker Noon en Howdoo, besloot Trilikauskis actief te worden in de cryptowereld. De blockchain economie en DeFi zijn naar eigen zeggen zijn obsessies.

Net als de CEO van Lossless genoot Domantas Pelaitis zijn opleiding in Vilnius. Pelaitis is de CTO (Chief Technology Officer) van Lossless en heeft een hoop ervaring als software-ontwikkelaar. Deze ervaring is onder andere bij Syntropy, Lympo en Cryptodus opgedaan.

Het teamlid die in het bovenstaande filmpje zijn bevindingen deelt, is Dominykas van Otterlo. Naast een Nederlandse achternaam, heeft Van Otterlo ook aan de universiteit van Groningen in Nederland gestudeerd. Net als de CMO heeft Van Otterlo werkervaring opgedaan bij ExMarkets. Daarnaast heeft Van Otterlo nog bij vier andere bedrijven gewerkt, waarbij de langste periode bij ConnectPay en CoinStruction was. Tegenwoordig is Van Otterlo naast zijn werkzaamheden voor Lossless bezig met zijn Litouwse Instagram pagina, die gericht is op de geschiedenis van Litouwen.

In de onderstaande tabel kun je een overzichtelijke weergave van de belangrijkste specificaties binnen het team vinden:

Naam Functie Ervaring
Vygandas Masilionis CEO Monetha

BTC-exchange

Gytis Trilikauskis CMO ExMarkets
Hacker Noon
Howdoo
Domantas Pelaitis CTO Syntropy
Lympo
Cryptodus
Dominykas van Otterlo CBDO ConnectPay
ExMarkets
CoinStruction
Image
Computer codes, gecombineerd met paarse en blauwe effecten.
Afbeelding afkomstig van Pexels.com

Roadmap

Het team van Lossless heeft voor het jaar 2021 een roadmap gepubliceerd, waarbij de doelstellingen per kwartaal worden weergeven. Ook voor het vierde kwartaal van 2021 heeft Lossless enkele doelstellingen. Zo zijn er plannen om het token te herlanceren.

Daarnaast heeft heeft het project het doel om hun aanbod te vergroten. Op dit moment is Lossless in staat om ERC-20 tokens te voorzien van codes. Echter wilt het team deze codes ook mogelijk maken voor de Binance Smart Chain (BSC) tokens en de Polkadot (DOT) tokens.

Daarnaast ligt het laatste kwartaal van 2021 de focus ook op wrapped tokens. Het team wilt er in dit kwartaal voor zorgen dat de codering mogelijk is op Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Gezien deze twee projecten veruit de grootste projecten op de cryptomarkt zijn, is dit een zeer grote stap voor Lossless Protocol.

De populariteit op social media

Het project heeft een klein aantal volgers op drie social media kanalen. Via het blogplatform Medium heeft het project 850 geabonneerde lezers. De meeste lezers worden bereikt via Twitter en Telegram, waar er respectievelijk 36.000 en 17.000 volgers zijn.

Deze social media kanalen zijn ten opzichte van Medium stukken toegankelijker voor geïnteresseerden. Om onbeperkt artikelen te lezen op Medium, moeten lezers maandelijks betalen. Dit zorgt ervoor dat de stap naar andere kanalen voor veel mensen snel gemaakt is.

Populariteit Lossless Protocol (oktober 2021)

Social media platform Aantal volgers
Twitter 36k volgers
Telegram 17k volgers
Medium 850 volgers

Kritische noot

Elk project heeft zijn mindere kanten, zeker beginnende projecten hebben te maken met verbeterpunten. Ook bij Lossless Protocol is dit het geval, gezien het project niet enorm actief is op de diverse social media kanalen. Naast Facebook en Twitter zijn er een hoop andere platformen, maar deze kansen laat Lossless voor nu nog liggen.

Een eigen subreddit op Reddit zou een goede toevoeging zijn. Op dit moment is Lossless niet actief op Reddit, maar als je het project op Reddit zoekt, kom je vragen over de betrouwbaarheid van het project tegen. Door een eigen subreddit kun je dit wantrouwen wegnemen.

Een anders punt is het nut van LSS. Investeerders die geen technische kennis of zeeën van tijd hebben, kunnen hun LSS niet staken. Dit is enkel weggelegd voor LSS-bezitters die tevens actief zijn als ethisch hacker. Hierbij kan het bedrag aan LSS tokens een drempel zijn voor ethische hackers, gezien dit bedrag een forse investering van $5.000,- aan LSS tokens betreft.

Conclusie

Dankzij de techniek van Lossless Protocol kunnen enorme verliezen voorkomen worden. Dit is zowel voor handelsplatformen als particulieren zeer voordelig. Jaarlijks worden er miljarden dollars gestolen, doordat hackers handelsplatformen en particulieren te slim af zijn. De techniek van het project is niet uniek, gezien Tether een soortgelijke methode gebruikt voor het bestrijden van frauduleuze transacties. Echter is de methode van Lossless decentraal, doordat er drie verschillende partijen beslissen over de transacties.

De token van Lossless Protocol is voor investeerders en ethische hackers interessant. Deze laatste groep geniet nog extra voordelen, voor deze groep is het mogelijk om LSS te staken. Hierbij moet je wel voldoen aan een hoeveelheid LSS tokens die $5.000 aan waarde vertegenwoordigen. Dit bedrag is voor veel mensen een fors bedrag, maar hierdoor zorgt het project er wel voor dat ethische hackers zeer betrokken zullen zijn bij het project.

Het project heeft zeer grote plannen, die een groot problemen oplossen. Iedere investeerder kan met hacks te maken krijgen, dus in potentie zou iedere investeerder interesse hebben in het project. Echter is de activiteit op social media ondermaats, hier liggen kansen voor Lossless. Ook zou de adoptie van het project kunnen toenemen, indien investeerders ook bonussen kunnen ontvangen of hun LSS tokens kunnen staken.

Ben je op zoek naar meer informatie of heb je nog vragen over hacks op de cryptomarkt? Of wil je graag andere cryptoliefhebbers ontmoeten? In de Facebookgroep van AllesOverCrypto kun je vragen stellen en kom je in gesprek met ruim 90.000 andere liefhebbers van crypto.

Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kan doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt. Laat vooral weten wat jouw gedachten zijn over de ontwikkelingen rondom Lossless Protocol en het bestrijden van hackers!


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.