Gala Games logo

Gala Games - De complete uitleg

Wie of wat is Gala Games, vraag je jezelf misschien af als je hoort over de spectaculaire stijgingen op de cryptobeurs van de token van dit project. Gala Games is een ecosysteem waar blockchain games op ontwikkeld kunnen worden, waarbij één ding centraal staat: Fun first.

Want dat is het belangrijkste doel van het platform naast het verslaan van monsters, speurtochten naar schatten, planten van aardappels en al die andere missies die je moet vervullen in de play to earn blockchain games op platform Gala Games. Fun First. Op zich is het voor de investeerders in ieder geval al behoorlijk “fun” aan het worden, want het token GALA heeft een aantal mooie stijgingen doorgemaakt in de herfst van 2021. 

Tijd dus om te kijken wat Gala Games nog meer in petto heeft als netwerk. In dit artikel gaan we uitgebreid in op de vraag: Wat  is Gala Games voor ecosysteem? Wat zijn de mogelijkheden voor de gamer, de investeerder en de NFT verzamelaar?

Bekijk snel

In deze stream wordt door CMO Jason Brink uitgelegd hoe volgens Gala Games de nieuwe economie gaat werken en hoe Gala Games daarin een rol gaat spelen:

Wat is Gala games?

Gala Games is in ieder geval één van de grote successen op de crypto beurs van het laatste kwartaal van 2021. De aankondiging van Facebook om als Meta de overgang naar het metaversum te maken, werkte als een katalysator voor de metaverse projecten op de blockchain. Al de coins van projecten die zich bezighouden met het creëren van nieuwe werelden op de blockchain, stegen op de beurzen. SAND van The Sandbox en MANA van Decentraland maakten bijvoorbeeld al mooie stijgingen. Ook GALA, de token van Gala Games, maakte een paar leuke sprongen. Maar het lijkt er echter op dat investeerders meer in het project zien dan enkel de metaverse hype. Wat maakt het dat het vertrouwen in Gala Games zo hoog is?

Het ecosysteem van Gala Games

Om antwoord te vinden op die vraag gaan we eerst kijken wat het ecosysteem van Gala allemaal te bieden heeft. Het project zelf is al in 2019 van start gegaan en 2020 is het ecosysteem gelanceerd en live gegaan. 

Momenteel werkt het Gala ecosysteem op het netwerk van Ethereum met de ERC20 tokens. Het is de bedoeling dat in de toekomst Gala Games multi chain wordt en dus met meerdere blockchains interoperabel is. GALA zal vermoedelijk wel altijd enkel een ERC 20 token blijven.

Gala Games wil het ecosysteem bieden waarop games ontwikkeld en gespeeld kunnen worden. Hiervoor biedt het ook de tools aan om eenvoudig games te ontwikkelen. Waaruit bestaat dit ecosysteem precies?

Image
Gala Games Site

GALA

GALA is de native token van het Gala Games ecosysteem. Het is een utility token, wat betekent dat je hiermee binnen het ecosysteem kunt gebruiken voor verschillende diensten. GALA is nodig voor de nodes om te draaien. Verder worden hier ook de rewards in uitbetaald voor het draaien van nodes of in de play to earn games. 

Aan plekken om Gala aan te schaffen geen gebrek. Want Gala is op verschillende exchanges  verkrijgbaar, oa.: BinanceGate.io, KucoinOKexUniSwap.

Gala heeft een eigen wallet ontwikkeld waar je jouw gala coins in kunt bewaren.

De tokens werden in augustus 2020 op de beurs geïntroduceerd. De prijs was toen ongeveer 0,0015 USD. Er gebeurde daarna een tijd lang niets, omdat het Gala Games ecosysteem nog uitgerold moest worden. Vanaf de herfst van 2021 kwam er wat schot in de zaak. De voorlopige All Time High werd in november gehaald met 0,8367 USD. Totale supply van de token is 36,2 miljard tokens. In 2021 zijn hiervan 7,5 miljard tokens in omloop.

Nodes

Het netwerk van nodes is de basis van het Gala Games ecosysteem, de manier waarop deze gerund worden is het fundament van de visie achter Gala. De nodes verzorgen de controle van aanmaak van blocks in de blockchain. Ze zorgen voor distributie van de GALA tokens en aan het netwerk gerelateerde tokens. Het runnen van de nodes is iets wat bij de gamer community ligt. Naast Gala tokens kun je ook NFTs die in de games bruikbaar zijn als beloning krijgen. 

Hoe word je een node binnen het Gala ecosysteem? In principe is het mogelijk een node te draaien voor iedereen die een normale computer heeft. Je hebt geen computers met super rekenkracht nodig zoals dat voor het minen van Bitcoin het geval is. Om een node te worden in het Gala Games netwerk kun je een vergunning of licentie kopen. Dit kan met Gala tokens. Het werkt hetzelfde als het leveren van een onderpand door tokens te staken, zoals dat bij de nodes van andere systemen werkt. Bij het netwerk van Gala Games wordt echter gewerkt met een vaste prijs en geldt dus niet de regel: wie het meest inlegt, maakt het meeste kans een node te mogen draaien. De prijs voor een Founders Licence is momenteel 105.875,989 GALA (november 2021). Dit is ruim 45.500 USD.

Image
Gala Games Nodes schema

Gebruikers die een node draaien ontvangen hiervoor rewards in hun treasure chest. Door deze tokens dan te minten worden de tokens bruikbaar op de blockchain. Dit mint-on-demand systeem is dit daardoor niet afhankelijk van de gasfee levering van één  entiteit voor het hele netwerk. Er zijn verschillende type nodes in het Gala Ecosysteem. Zo kun je een founder node worden, deze draaien voor het hele ecosysteem. Daarnaast is er ook de mogelijkheid voor een bepaalde game nodes te draaien.

De game van Gala, Town Star, had een sale van licenties de in november 2021, maar deze zijn uitverkocht. Het systeem met de Founder nodes en Game nodes zit zo in elkaar dat de game nodes geen tokens verdienen ten koste van de Founder nodes. Ook wordt ervoor gezorgd dat het aantal game nodes niet meer dan 10% van het hoogst aantal Daily Active Earners overschrijdt. Dit zijn spelers die actief meedoen aan play to earn taken of games binnen het spel. Zo zijn er nooit teveel nodes ten opzichte van de activiteit in het spel. 

 

Gala Games development studios

Dit is de ontwikkelingsomgeving in het Gala Games ecosysteem. Hier kunnen game development studio’s gebruik van maken om games te ontwikkelen op het ecosysteem van Gala. Er bevinden zich toolkits met de bouwstenen om snel en eenvoudig NFTs, wallets of crypto packages te integreren. 

Publieke database met eenvoudig toegankelijk endpoints

Om te zien of een game werkt en een community groeiende is, is het handig dat statistieken automatisch worden bijgehouden, net als bijvoorbeeld Google Analytics. Gala Games wil voor ontwikkelaars deze database eenvoudig binnen het ecosysteem toegankelijk maken. Hiervoor is een database ontwikkeld.

Decentrale Community governance

Hoewel het ecosysteem van Gala Games door het team ontwikkeld is, is het doel dat dit platform en de roadmap door de community verder wordt ingevuld. Discord wordt ook intensief gebruikt om vanuit de community Gala Games verder vorm te geven. De houders van een founder node hebben een stem in welke games voor ontwikkeling worden toegevoegd. Er kan door de founders ook gestemd worden welke projecten steun krijgen vanuit Gala Games conversators ship. Dit is een soort stimuleringsfonds waar veelbelovende games vermogen uit kunnen ontvangen om hun games te ontwikkelen. 

Momenteel, eind 2021, hebben bijvoorbeeld de ontwikkelaars van Betwixt een voorstel ingediend, een sprookjesachtige game waarin jezelf op avontuur kan gaan en jezelf en je emoties beter leert kennen. Want de makers vinden werken aan je mentale gezondheid niet zomaar een taakje, daarom hebben ze hier een epische game omheen gebouwd. Door het open ecosysteem waar iedereen een voorstel kan indienen en waar de nodes en community bepalen, zorgt dat dit soort interessante projecten hun plek kunnen krijgen binnen Gala Games.

Partners van Gala Games

Een ecosysteem kan groeien door de samenwerking met partners. Dit kunnen andere blockchain projecten zijn maar in het geval van Gala games ook in de centrale game wereld opereren. Eind 2021 heeft Gala Games de volgende partners:

  • Flare - Een blockchain wat schalingsmethode voor smart contracts kan implementeren.
  • Mazer Gaming - Proffessional E-sports en gaming organisatie
  • Bittrue - Cryptocurrency management platform
  • Brave - Online privacy protector
  • Polygon - Protocol voor het verbinden van Ethereum compatibel netwerken
Image
Gala Games partners

Organisatie en visie

Het bleek al uit de inleiding van dit verhaal: De visie van de ontwikkelaars achter Gala Games draait in de eerste plaats om één ding : fun first. Eerst moet het leuk zijn, de rest komt later.

Verdere richtlijnen van waaruit het team Gala Games ontwikkeld zijn: 

  • Owned by the players - Het eigenaarschap van het spel is echt van de spelers. De NFTs die van de spelers zijn en ook buiten de games bewaard en verhandeld kunnen worden. 
  • Driven bij the community - De community is de leidende draad in het geheel.
  • Powered by the players - De nodes worden door de spelers en de community van de games gerund. Zij ondersteunen zo de werking van de games en delen ook mee in de winsten.

Eric Schiermeyer is de CEO van Gala, hij is één van de bekende spelers in blockchain gaming als het om de oprichting van blockchain projecten gaat. Hij is namelijk ook mede oprichter van Zynga. Over het project Gala Games zegt hij: “Ik zou dit niet doen als het niet letterlijk de nieuwe fase van internet was. “

Het team wordt verder niet met naam en toenaam bekend gemaakt op de site. Wel staat beschreven dat het team uit ontwikkelaars bestaat die over de hele wereld wonen en werken. Het team ontmoet elkaar dan ook online. Gala Games is gevestigd in de US.

Image
Gala Games Quote

Roadmap

Omdat de roadmap voor de verdere ontwikkeling van het Gala platform door de community en de node runners bepaald kan worden,  is dit ook verder niet in een schema weggezet. Wel wordt elke stap die het platform onderneemt duidelijk gecommuniceerd via alle social media kanalen. Hierbij wordt ook duidelijk aangegeven hoe de nodes en community hierin hun stem kunnen laten horen en participeren.

Games op Gala Games

Er zijn momenteel al aardig wat games in ontwikkeling op Gala Games. Hieronder vind je een kort overzicht:

Town Star - Deze game is door Gala Games zelf ontwikkeld en als eerste gelanceerd binnen het Gala netwerk. Zoals de naam al doet vermoeden, gaat het erom wie de ster van de stad wordt met farmen en allerlei mini-games. Door je NFTs in te zetten bij spelen of werkzaamheden kun je tokens verdienen. Het spel heeft ook zijn eigen token TOWN. De token en het spel zijn eind oktober 2021 gelanceerd. 

Image
Gala Games Town Star

 

Spidertanks - Hier vindt de ware 'Metal to Metal Mayhem' plaats. Deze game is in november 2021 nog in de beta fase. De game is ontwikkeld door Gamedia op het Gala Games netwerk. Spidertanks draait om de battles met je tanks en andere equipment tegen een andere speler op de blockchain. Je tanks zijn NFTs en daarmee ben je dus ook echt de eigenaar en kun je deze ook verhandelen.

Image
Gala Games SpiderTanks

Mirandus - Deze Fantasy game is in november 2021 nog in ontwikkeling. Het is een zogenaamde  MMPORG game (Massively Multiplayer Online Role Playing Game) Je kan het dus met grote groepen tegelijk spelen. 

Echoes of empires - In deze strategiegame in een galactische dynasty moet je met je floot missies volbrengen. Deze game is ook nog in ontwikkeling, maar de graphics beloven in ieder geval een prachtige spelomgeving. 

Image
Gala Games Echoes of Empires

Fortified - In een middeleeuws strijdtoneel speel je defense tower games tegen en met andere online gamers. NFTs  en land zijn belangrijke bezittingen, maar ook zonder deze kun je aan de spelen deelnemen en tokens verdienen. Dit spel is nog in de ontwikkelingsfase. 

Image
Gala Games Fortified

NFT collecties

Gala Games is ook al het netwerk geweest waar een aantal NFT collecties op zijn uitgebracht.

Vox - Deze NFT collectie van Minecraft achtige figuren is door Gala Labs, een ontwikkelingslab binnen gala games, gecreëerd. Het moest een ode worden aan de eerste generatie NFTs zoals cryptopunks. De vormgeving is dus oldschool pixels en blocks. De belangstelling voor de sale van VOX geïnspireerd op karakters uit Town Star was overweldigend. Want het systeem kon de kooplustige NFT verzamelaars niet aan. In december zullen boxes met nieuwe VOX NFTs worden gelanceerd. Deze kunnen ook weer in de Mirandus game gebruikt worden.

Image
Gala Games Inaugural series

Frank Miller NFTs - Frank Miller is een legendarische comic book artist die met name bekend is om zijn creatie van Sin City. Drie NFTs gebaseerd op de noir hero van Sin City werden in gelimiteerde NFT series via een drop gelanceerd. De NFTs zijn gecreëerd op het Gala netwerk en zijn nog verkrijgbaar op OpenSea.

In gesprek tussen Frank Miller en Jason Brink van Gala Games vertelt Miller hoe hij NFTs ziet en de mogelijkheden hiervan voor het werk van kunstenaars. Uit het fragment komt ook duidelijk naar voor voren waarom Gala Games projecten met kunstenaars als Frank Miller aangaat.

Conclusie

Gala lijkt lekker mee te liften in de hype rond metaversum en blockchain games. Of is het wellicht ook andersom? Is misschien het succes van Gala Games één van de drijvende krachten achter de hype? Gala Games is in ieder geval een platform wat bron kan worden van veel toonaangevende cryptogame projecten. 

Speel je één van de games van Gala Games, of heb je hier vragen over? Meld je aan bij onze AllesOverCrypto Facebook groep met meer dan 100.000 crypto enthousiasten. Het antwoord op een vraag over cryptocurrency, metaverse of blockchain kun je ook eenvoudig opzoeken in onze FAQ. Ook kun je je vraag + AllesOverCrypto googelen om bij één van onze artikelen uit te komen. 


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.