Crypto Portfolio - Zo vind je de beste crypto

Crypto Portfolio - Zo vind je de beste crypto in 2021

Je bent zo ver, je bent ervan overtuigd dat crypto de toekomst is en je wilt graag meeprofiteren van deze revolutie van geld. Alleen hoe stel je een crypto portfolio samen? Wanneer weet je of een cryptocurrency veel potentie heeft? Of kan je beter beginnen met crypto trading? Als je zoals de meeste mensen gewoon een fulltime baan hebt, dan is het beter om te focussen op het samenstellen van een goed crypto portfolio. Op deze manier doe je het werk vooraf en kan je daarna afwachten tot jouw cryptocurrency's uiteindelijk flink groeien, terwijl je voor crypto trading een hoop meer tijd nodig hebt.

>> Ben je benieuwd naar ons crypto portfolio?

>> Bekijk hier ons Crypto Portfolio voor 2021! <<

Bovendien kan het zijn dat investeren in een uitgebreid en veelbelovend crypto portfolio je uiteindelijk veel meer op kan leveren. Mooie voorbeelden van cryptocurrency's die duizelingwekkende winsten hebben opgeleverd zijn RaiBlocks (nu Nano), AntShares (nu NEO) en Verge.

Als je vanaf het begin dat ze op de markt kwamen 100 euro in elke cryptocurrency had geïnvesteerd dan had je dit op het hoogtepunt per crypto respectievelijk €105.287, €401.592 of €429.328 kunnen opleveren. Je leest het goed ja, dit zijn inderdaad bizarre bedragen.

Als je dus 110 euro in elke cryptocurrency had geïnvesteerd vanaf het begin, dan was je nu miljonair geweest. We dachten dat internet een grote revolutie was, maar crypto kan voor een nóg veel grotere revolutie zorgen en jij bent een van de eerste die hier bij kan zijn. 

Image
Nano koers, mooie toevoeging voor je crypto portfolio als je deze grafiek ziet

Crypto portfolio van verborgen pareltjes

Na het lezen van deze bedragen en percentages, ben je waarschijnlijk 100% gemotiveerd om het beste crypto portfolio samen te stellen dat er op deze planeet bestaat en je hele hebben en houwen hierin te investeren. Laten we niet echter nog niet te hard van stapel lopen.

Het is ontzettend belangrijk om de juiste cryptocurrency's te vinden en te weten waar je mee bezig bent. Dit wordt helaas steeds moeilijker, maar het is nog steeds duizend keer makkelijker dan elke andere manier om miljoenen euro's te verdienen.

Daarom is het van belang dat je het uiterst serieus neemt om voor dit doel te gaan en het is gevaarlijk om te denken dat je met weinig moeite gemakkelijk mee kan profiteren. Veel mensen doen maar wat en volgen het advies van zogenaamde 'experts' of vrienden die nog maar net komen kijken of een verborgen agenda hebben.

We moeten je helaas teleurstellen als je dacht dat je zonder enige moeite miljonair denkt te worden. Wij hebben zelf honderden uren geïnvesteerd om cryptocurrency's te vinden waarvan wij denken dat het absoluut een nieuwe Nano of Verge kan zijn.

En dan hebben we het nog niet eens over de uren die we hebben geïnvesteerd om ervaring op te doen in de wereld van crypto überhaupt. Die honderden uren kan je jezelf in ieder geval besparen door ons crypto portfolio over te nemen.

>> Bekijk hier de Crypto Parels voor 2021! <<

Let hierbij er wel op dat dit een portfolio is dat uit alleen maar zeer kleine cryptocurrency's bestaat. Dit betekent dat de winsten net zo exorbitant kunnen zijn zoals bij Nano en Verge, maar de kans dat ze naar nul gaan is ook groter. Daarnaast is het van belang dat je de cryptocurrency's in dit portfolio ook zelf altijd goed onderzoekt.

Een van de redenen hiervoor leg ik uit bij punt vier van de zes meest gemaakte fouten. Als je liever zelf al deze uren investeert en op basis van eigen onderzoek een crypto portfolio wit samenstellen, lees dan vooral door, want er zijn een hoop valkuilen waarvoor je moet waken.

De 6 meest gemaakte fouten

1. Alleen kijken naar prijs en niet naar aanbod

De meest gemaakte fout van beginners is dat ze alleen naar de prijs kijken voordat ze in een cryptocurrency investeren. Dit is een van de redenen dat cryptocurrency's als Ripple en Verge deel uitmaken van het crypto portfolio van veel beginnende investeerders. Deze cryptocurrency's zijn op het moment van schrijven minder dan een dollar waard.

Als je dit vergelijkt met de prijs van Bitcoin, die 6000 dollar waard is momenteel, dan lijkt het erop dat de kans vele malen groter is dat de prijs van Ripple en Verge keer 6000 gaat dan die van Bitcoin. Het probleem bij deze denkwijze is dat er hierbij helemaal geen rekening wordt gehouden met het aanbod van de cryptomunt. Van Bitcoin bestaan momenteel 17 miljoen stuks, terwijl er van Ripple 39 miljard. Het is dus logisch dat er zoveel minder voor één Ripple betaald hoeft te worden.  

Om deze reden is het beter om naar de "marktkapitalisatie" te kijken. Deze kan je gemakkelijk hier vinden. De marktkapitalisatie is het aantal cryptocurrency's in omloop maal de prijs ervan. De marktkapitalisatie van Bitcoin is bijvoorbeeld 17,1 miljoen Bitcoins * $5897,- = $100.838.700.000,-. Hoe hoger deze marktapitalisatie is, hoe meer geld er nodig is om de prijs te doen stijgen (of dalen).

Qua prijs is Ripple misschien 12.000 keer kleiner dan Bitcoin, qua marktkapitalisatie is dit echter maar 5,5 keer kleiner. Als het Ripple ooit lukt om de nummer 1 positie van Bitcoin over te nemen (die kans is in onze ogen nihil), dan gaat de prijs dus maar 5,5 keer over de kop en niet 12.000. Als je cryptocurrency's in je crypto portfolio wilt die keer 30 of 40 kunnen gaan, dan is het dus verstandig naar cryptocurrency's te kijken die een lage marktkapitalisatie hebben. De risico's hiervan zijn echter ook een stuk groter.

2. Leren van verkeerde 'experts'

Facebook is bijvoorbeeld de slechtste plek om 'advies' te krijgen over welke cryptocurrency's je aan je crypto portfolio moet toevoegen. De mensen die daar advies geven zijn 99 van de 100 keer mensen die een cryptocurrency willen 'shillen' waar ze zelf in geïnvesteerd hebben. Shillen betekent dat ze een cryptocurrency mooier voor laten doen dan hij is, omdat ze hier zelf baat bij hebben. Dit is ook een van de redenen waarom Facebook alle crypto-advertenties heeft geblokkeerd.

Daarnaast is het gevaarlijk om op YouTube of Twitter influencers te geloven. Veel van hen worden betaald voor het doen van goede reviews en ze geven dit lang niet altijd aan (ondanks dat dit hartstikke verboden is). Onderzoek daarom altijd ook zelf de cryptocurrency's waar zij vertrouwen in hebben.

Dit werkt overigens beide kanten op. Er bestaan ook veel 'experts' die een cryptocurrency juist volledig afkraken en angst verspreiden om de prijs naar beneden te krijgen. Dit doen ze om jou in paniek te krijgen, zodat jij de desbetreffende cryptocurrency veel te goedkoop verkoopt. Deze 'experts' staan vervolgens klaar om hun crypto portfolio weer flink aan te vullen met deze cryptomunt. 

3. Te veel inzetten op één of twee cryptocurrency's

Speltip 6 - spreid je winkansen. Je kan ongelooflijk overtuigd zijn van een cryptocurrency, het team, het idee, echt alles erop en eraan. Toch is er niks zo onverstandig om all-in te gaan op één of twee munten. Er kan vanalles gebeuren waar je geen rekening mee hebt gehouden. Er kan plotseling een bug in de code zijn, een hack gebeuren of een cryptocurrency opstaan die zo ontzettend veel beter is dat iedereen jouw favoriete cryptocurrency verkoopt terwijl jij lekker ligt te slapen. Op deze manier kan je hele crypto portfolio in één klap naar de haaien gaan. Zorg ervoor dat je nooit zo gemakkelijk in één keer al je winsten kwijt kan raken. Kies een aantal cryptocurrency's uit waar je veel vertrouwen in hebt en de kans is groter dat minstens één of twee voor enorme opbrengsten gaan zorgen. Bovendien kan je binnen je eigen crypto portfolio de winsten van de cryptocurrency's die flink gestegen zijn, herinvesteren in de crypto die nog een beetje achter zijn gebleven. Op deze manier kan de grootte van je crypto portfolio zelfs nóg harder groeien. Zorg echter wel dat je hier een plan voor hebt, zoals bij punt 5 wordt besproken.

Image
Nooit gokken met je crypto portfolio. Laat pech niet jouw uitkomsten kunnen beïnvloeden.

4. Investeren in projecten waar je niet in gelooft

Dit ziet eruit als een hele bijzondere fout. Wie investeert er nu in projecten waar hij/zij niet in gelooft? Geloof me, dit gebeurt heel veel vaker dan je denkt. Dit komt vooral doordat deze mensen hebben geluisterd naar verschillende 'experts'. Ze hebben zelf weinig of niet naar het project achter de munt zelf gekeken, maar besluiten aan de hand van advies of een sterk groeiende koers er toch in te investeren. Het moment waarop dit meestal fout gaat, is wanneer de koers van deze cryptocurrency een flinke daling doormaakt. Vanaf dat moment komen de emoties om de hoek kijken en dan is het erg makkelijk verkopen als je geen idee hebt wat die cryptocurrency eigenlijk inhoudt. Vervolgens wordt de cryptomunt uit paniek verkocht op het allerlaagste punt en worden grote verlieze gemaakt.

Zorg er daarom voor dat je in elk project in je crypto portfolio veel vertrouwen hebt. Dit betekent echter niet dat je blind moet blijven vertrouwen. Als jij bijvoorbeeld in een cryptocurrency hebt geïnvesteerd, vooral omdat je het team ijzersterk vindt, dan is het niet per se verstandig om erachter te blijven staan als de beste teamleden vertrekken.

5. Geen beslissing maken

Ik ben hier zelf ook schuldig aan geweest. Het is belangrijk dat je een plan hebt voor je crypto portfolio. Zitten hier alleen cryptocurrency's in voor de lange termijn? Of wil je een paar procent winst pakken en ze dan weer herinvesteren? En hoe lang is die lange termijn dan precies? Zorg ervoor dat je hier een beslissing over maakt nog voordat je gaat investeren. Je grootste vijanden zijn je emoties en die schakel je voor een groot deel uit door van tevoren, emotieloos, een plan te maken en je hieraan te houden. Kopen en verkopen uit emoties gaat je crypto portfolio een hoop pijn doen. Daarbij is het van belang dat je ook uiteindelijk ook daadwerkelijk de beslissing durft te maken om te kopen of verkopen. Heb het lef om zo nu en dan een deel van je winst aan jezelf uit te betalen. De koers zal niet voor altijd stijgen en wees blij met de winsten die je hebt, in plaats van dat je nooit durft te verkopen om de boot te missen. Daarbij is het wel verstandig om altijd een klein beetje van de cryptocurrency houden voor het geval dat hij toch nog naar ongekende hoogtes schiet. Verkoop nooit alles.

6. Te veel investeren

Dit is de belangrijkste fout die je te allen tijde moet voorkomen. De belangrijkste reden hiervoor zijn wederom je emoties. Een te groot bedrag investeren zorgt ervoor dat je in een emotionele achtbaan terecht komt waar de honden geen brood van lusten. Je gaat van euforie naar paniek naar depressie naar euforie naar depressie naar paniek naar euforie naar.... Kortom, je wordt gek. Ik overdrijf niet, je wordt echt gek. Het is leuk om samen met je crypto portfolio naar de maan te gaan, maar dit mag niet ten kosten gaan van je levenskwaliteit. Dat is tenslotte waar het leven om draait. Bovendien kunnen de mensen om je heen er last van krijgen en je zal niet de eerste zijn waarvan zijn/haar relatie kapot gaat door crypto.

Bovendien gaan al die emoties ervoor zorgen dat je emotionele beslissingen gaat maken en dat zijn meestal de domste beslissingen die je kan nemen. Je kan bijvoorbeeld je cryptocurrency's uit paniek verkopen op de absolute bodem, omdat je meer geld echt niet kan verliezen. Aan de andere kant kan het zo zijn dat je geen winsten wilt laten uitbetalen, omdat elke procent die erbij komt voor zoveel extra geld kan zorgen dat je het zonde vindt dit te missen, tot de koers weer inzakt. Investeer daarom zoveel als je bereid bent te verliezen en waarmee jij als een ijskonijn je crypto portfolio kan zien groeien en de dalingen aankan. Op deze manier kan je ook lekker blijven genieten van het leven naast crypto. 

Ben je al te laat met je crypto portfolio?

Nee, je bent absoluut nog niet te laat met het samenstellen van je crypto portfolio. Er zijn discussies dat het nu wellicht lastiger is om zoveel geld ermee te verdienen, maar wij zijn het hier niet helemaal mee eens. We hebben in dit artikel een uitgebreide analyse gedaan van de markt en waar we ons bevinden en tot de conclusie gekomen dat het zeker nog niet te laat is. Ik zal dit artikel hieronder kort voor je uitleggen.

Het Technology Adoption Lifecycle Model

Het Technology Adoption Lifecycle Model is speciaal ontwikkeld om de ontwikkeling en evolutie van nieuwe (revolutionaire) technologieën te onderzoeken en voorspellen. Het is duidelijk dat blockchain een revolutionaire technolgoie is. Het is in alle opzichten veiliger, transparanter, goedkoper en sneller dan de huidige financiële systemen. Wat de fax nu voor e-mails is, zijn banken straks voor crypto. Voordat we daar zijn, moeten we echter nog door een paar fases heen, die in het figuur hieronder worden weergegeven.

Image
crypto portfolio lifecycle model

 

De eerste fase, Innovators, zijn we al doorheen. Dit is de groep, die voornamelijk uit programmeurs bestaat, die vanaf het begin al doorhad dat Bitcoin misschien wel de grootste revolutie is die de mensheid tot nu toe gekend heeft. De tweede fase is de fase waar we nu in zitten, de early adopters. Dit is de groep die voornamelijk door de koerswinsten interesse hebben gekregen in het fenomeen crypto en ondertussen doorhebben dat we niet met een hype te maken hebben, maar een serieuze uitvinding. Deze groep bestaat uit vooral jonge mensen die van risico houden en het leuk vinden om nieuwe dingen uit te proberen. Daarnaast zitten hier veel mensen tussen die een hekel hebben aan het huidige, oneerlijke financiële systeem. 

The Chasm (De Kloof)

De chasm is de kloof die de early adopters en early majority scheidt. Het kan een poosje duren voordat deze kloof wordt overbrugd, omdat de verschillen tussen beide groepen groot zijn. Dit is vooral nu het geval bij cryptocurrency's. Mensen hebben er moeite mee om hun manier van betalen te veranderen. Ze vinden het eng en gek dat hun papiergeld wordt vervangen door een stukje code. Bovendien is het moeilijk in te denken dat dit betrouwbaarder is dan de banken waar ze al die jaren hun geld veilig hebben kunnen opslaan. Het probleem voor deze groep is echter dat ze niet kunnen profiteren van de voordelen die je hebt als innovator of early adopter. Alle cryptocurrency's zullen een stuk duurder zijn en ze hebben weinig tot geen ervaring in verhouding met de rest. Het is daarom belangrijk om al redelijk vroeg te proeven van deze wereld, desnoods met een bescheiden bedrag.

De rest van het model bestaat uit de groepen die nóg later instappen in een nieuwe technologie. Als jij dit leest, betekent het dat je in ieder geval bij de eerste 15% hoort. Voordat we de overige 85% bereikt hebben, kan jouw crypto portfolio al enkele malen over de kop zijn gegaan. 

Zelf je crypto portfolio samenstellen

Mocht je cryptocurrency's een serieus onderdeel willen maken van je investeringsportfolio, dan is het belangrijk dat je weet hoe deze wereld werkt. Het werkt namelijk geheel anders dan de wereld van aandelen of obligaties. Vooral als je de absolute pareltjes wilt vinden die je voor minder dan 350 euro miljonair kunnen maken, vergt dat inzicht in wat ervoor zorgt dat juist deze cryptocurrency's zulke enorme stijgingen maken. 

Wij zijn uiteraard zelf ook elke dag weer op zoek naar deze verborgen pareltjes. Al die honderden uren werk hadden we voor onszelf kunnen houden, maar het was een kleine moeite om dit in premium content te gieten en aan te bieden aan onze trouwe lezers. Hierin hebben we 10 cryptocurrency's voor je verzamelt met enorm veel potentie. Bekijk hier direct welke verborgen crypto parels in ons portfolio zitten.

Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!

Waar moet je op letten?

"Give a man a fish and you feed him for a day, teach a man to fish and you feed him for a lifetime."

Aan alleen ons crypto portfolio heb je niet zoveel. Vooral als je kijkt naar punt vier van de meest gemaakte fouten. We geven daarom ook een uitleg over hoe wij cryptocurrency's uitgebreid onderzoeken voordat we besluiten deze toe te voegen aan ons crypto portfolio. De punten die wij belangrijk vinden, zijn:

  • Team, adviseurs en partners
  • Whitepaper
  • Idee / businessmodel
  • Concurrentie
  • Werkend product / roadmap
  • Token- / coinkarakteristieken / marktkapitalisatie
  • Populariteit / hypegehalte
  • Verhandelbaarheid

Per onderdeel leggen we je uit waarom we dit belangrijk vinden en op welke vragen we antwoord willen hebben. Per cryptocurrency in ons crypto portfolio kan je dus aan de hand van deze vragen voor jezelf kijken of je het ook een interessant project vindt.

Op deze manier heb je niet alleen een crypto portfolio tot je beschikking waar wij honderden uren werk in hebben gestoken, maar leer je zelf ook een goed crypto portfolio samen te stellen. Let er wel op dat dit puur een kijkje is in ons crypto portfolio en absoluut geen investeringsadvies. Mocht je een cryptocurrency interessant vinden, dan staat er ook een uitgebreide uitleg over hoe je deze aan kan schaffen.

Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.