Bitcoins uitbetalen achtergrondafbeelding

Hoe kan ik mijn Bitcoins laten uitbetalen?

Je hebt winst gepakt op een cryptocurrency en wilt deze graag laten uitbetalen in echte euro's.
Er zijn meerdere platformen waarop je dit kan doen, drie hiervan zijn Kraken, Bitvavo en Coinmerce.
Welke van de drie geniet de voorkeur en hoe gaat dit in zijn werk?

 


Lastig & langzaam
Uitbetalen via Kraken

 

 • Goedkope optie
 • Uitbetaling tot $2000 kan zonder ID / Paspoort
 • Lastig voor beginners
 • Platform is langzaam en ongebruiksvriendelijk
 • Uitbetaling kan 2 à 3 dagen duren
 • Engelse klantenservice

Makkelijkst en goedkoopst
Uitbetalen via Bitvavo

 

 • Perfect voor beginners en gevorderden
 • Goede prijs voor je Bitcoin
 • Platform is zeer gebruiksvriendelijk
 • Uitstekende Nederlandse klantenservice
 •  
 • Verificatie met ID / Paspoort is nodig
  Dit is vaak binnen 1 werkdag gedaan

 


Snelle uitbetaling
Uitbetalen via Coinmerce

 

 • Snelste uitbetaling van de drie
 • Nederlandse klantenservice
 • Geen verificatie met ID / Paspoort nodig
 •  
 • Duurste optie van de drie

Lees snel

Uitbetalen via Bitvavo

Bitvavo is een Nederlandse exchange en staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid en goede service. Het is erg prettig dat je direct contact met hen kan opnemen wanneer je een vraag hebt over de uitbetaling.

Door Coinmerce wordt het aangeraden om eerst je geld op een software wallet te zetten voordat je het naar hen stuurt. Bij Bitvavo kan je het gewoon bij hen op de exchange zetten en vanuit daar de uitbetaling doen. Dit is een stuk gemakkelijker wanneer je nog geen ervaring hebt met software wallets. 

Hoe gaat het in zijn werk?

 1. Maak een gratis account aan op Bitvavo
 2. Verifieer jezelf door je ID / Paspoort te uploaden (met een werkdag ben je geverifieerd)
 3. Druk op Storten & Opnemen
 4. Klik op Digitale valuta storten en klik op Doorgaan
 5. Selecteer de digitale valuta die je wilt ontvangen op Bitvavo
  TIP: Het is verstandig om al je coins van de andere exchange om te zetten naar één cryptocurrency. De beste zou op dit moment NEO zijn aangezien een NEO-transactie geen kosten met zich meebrengt. 
 6. Kopieer het adres van de cryptocurrency die je wilt storten
 7. Zodra de digitale valuta binnen is gekomen kan je ze verkopen voor euro's. Dit doe je door op Kopen & Verkopen te klikken
 8. Als laatste stap klik je op Storten & Opnemen en boek je de euro's gratis over naar jouw bankrekening

Bitvavo samenvatting:

 • Verificatie met ID / Paspoort is noodzakelijk (duurt een werkdag om te regelen)
 • Je krijgt een goede prijs voor je cryptocurrency's
 • Het platform biedt een goede, Nederlandse service en is eenvoudig in het gebruik

Uitbetalen via Coinmerce

Wij hebben goede ervaringen met Coinmerce. Als je ABN, ING, SNS of BUNQ hebt dan staat het geld dezelfde dag nog op de rekening, ook in het weekend. Zit je bij een andere bank dan kan het een dag duren. 
Coinmerce maakt gebruik van een spreiding. Met de stand van Bitcoin op dit moment zien we dat zij 1 BTC kopen voor €6602 en verkopen voor €6792. Dit, terwijl de waarde op €6700 ligt. Aan allebei de kanten lever je dus geld in. Bekijk hier de huidige koers van Bitcoin.

Hoe gaat het in zijn werk?

1. Stel je hebt op een exchange coins als Stratis, Lisk of Qtum staan, dan is het 't beste om deze eerst in te wisselen voor Bitcoins. Vervolgens stuur je deze Bitcoins van de wallet op de exchange naar jouw eigen wallet op de computer. Dit wordt geadviseerd door Coinmerce doordat overboekingen vanaf een exchange vaak te laat aankomen. 

2. Ga vervolgens naar Coinmerce en klik op 'Wallets'

Image
coinmerce coins verkopen

 

3.  Klik op de drie verticale bolletjes en klik op 'Verkopen'

4.  Vul de hoeveelheid in en rond je verkoop af.

Image
Coinmerce crypto verkopen

Retour-bitcoinadres

Het Retour-Bitcoinadres is belangrijk om in te vullen. Mocht er namelijk iets misgaan met de transactie dan worden de coins teruggestort op het ingevulde adres. Als dit het geval is dan zal Coinmerce binnen vijf minuten, nadat er een netwerkbevestiging binnen is gekomen, de coins terugsturen. Het retour-bitcoinadres is het bitcoinadres van jouw wallet. 

Miners-fee

Vergeet nooit voldoende miners-fee toe te voegen bij het uitbetalen. 
Coinmerce ziet direct dat jouw transactie binnenkomt maar kan deze pas uitbetalen wanneer deze ook daadwerkelijk bevestigd is. Deze bevestiging wordt gedaan door de miners. Zij handelen transacties met hoge fees eerder af dan transacties met lage fees. Een minimale minersfee van 0.0001BTC wordt aanbevolen. Je kan deze fee betalen door aan Coinmerce niet 1 Bitcoin maar 0.9999 Bitcoin over te maken. De rest gaat op aan fee en er zal dan 0 Bitcoin overblijven in jouw wallet. 
Zodra je het geld hebt overgemaakt zal, afhankelijk van je miners-fee, het geld op jouw bankrekening verschijnen.

Coinmerce samenvatting:

 • Geen verificatie met ID / Paspoort nodig
 • Je ontvangt hier minder euro's voor je cryptocurrency's
 • Ze zijn snel met uitbetalen, kan zelfs dezelfde dag nog op de rekening staan

Uitbetalen via Kraken

Er is een derde manier om je Bitcoins te laten uitbetalen, dit is via de de exchange Kraken. Zij ondersteunen ook de uitbetalingen in euro's en rekenen niet met een spreiding. De uitbetaling duurt wel langer, namelijk zo'n twee à drie dagen. Dit komt doordat ze niet in Nederland gevestigd zijn. 

Hoe gaat het in zijn werk?

1. Maak een account aan op Kraken en verifieer jezelf totdat je de status hebt bereikt van Tier 2. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is je naam, geboortedatum, telefoonnummer en je woonadres te noteren. Dit doe je onderaan de volgende pagina.

2. Stuur je Bitcoins naar jouw Kraken account 

3. Klik in Kraken op funding -> withdrawal -> euro (EUR)

4. Voeg je bankgegevens toe en voer de uitbetaling uit

add bank account.PNG

Kraken samenvatting

 • Het platform is langzaam en lastig in het gebruik
 • Van de drie platformen krijg je hier net iets meer euro's voor je crypto dan bij Bitvavo en een stuk meer euro's in vergelijking met Coinmerce
 • Je kan uitbetalingen tot $2000 (zo'n €1670) doen zonder met ID / Paspoort te verifiëren

Conclusie

 • Ben je op zoek naar een eenvoudige en betrouwbare service waarvan je gewoon zeker weet dat het goedkomt, kies dan voor Bitvavo!
 • Weet je hoe een software wallet werkt, ben je bereid extra kosten te betalen voor een snelle uitbetaling? Kies dan voor Coinmerce.
 • Wil je minder dan $2000 uitbetalen, je je niet hoeven te verifiëren en vind je het oké als het een paar dagen duurt, kies dan voor Kraken.

Vergelijking op basis van de uitbetaling van een Bitcoin:

 1. Bitvavo: 6778 euro
  (6792 - (6792 * 0,20%) = €6778,-
 2. Coinmerce:  6602 euro
  (transactiekosten zitten er al bij in)
 3. Kraken: 6681 euro
  (6698 - (6698 * 0,16%)) = 6687
  (Maker fee is 0,16% en Taker fee is 0,26%)

 

Ben je benieuwd hoe het na de uitbetaling gaat met betrekking tot de belastingdienst? Lees dan hier hoe de Belastingdienst kijkt naar cryptocurrency's.

Toch nog vragen?

Blijf je na het lezen van deze uitleg toch nog met vragen zitten, geen enkel probleem. Stel ze gerust in de AllesOverCrypto Facebookgroep en wij helpen je ermee! Waarschijnlijk zullen vele anderen ook leren van jouw goede vragen. 

We zien je wel verschijnen!


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.
Profile picture for user Jelle

Leuk artikel! Ik heb zelf een prima ervaring met Kraken. Een klein voorbeeld: een uitbetaling van Ethereum naar euro ging bij mij van zondag op maandag, dat vond ik eigenlijk best verrassend zo in het weekend. Bitonic ook maar eens even checken :)

Profile picture for user Patrick Suiker

Bedankt Jelle!

Ja Kraken werkt echt top! Je kan Bitonic gebruiken als je het geld dezelfde dag nog op de rekening wilt hebben. Maakt de snelheid niet uit dan is het goedkoper om bij Kraken te blijven. 

Zijn er nog cryptocurrencies waar je benieuwd naar bent? Zo ja, laat het ons weten dan kunnen wij er een artikel over schrijven. 
 

Profile picture for user jacobknol

Kan ik bij Bitonic ook, let's say, grotere hoeveelheden laten uitbetalen i.p.v. bijvoorbeeld slechts 5 btc per keer?

Profile picture for user Derek Westra

Hi Jacob, 

Je kan bij Bitonic momenteel 10 Bitcoins tegelijk uitbetalen. Als je grotere hoeveelheden wilt laten uitbetalen, kan je het beste contact met ze opnemen via hun website.