Cryptomunten
26/12/17

Verge (XVG): de meest anonieme cryptocurrency?

Verge (XVG): de meest anonieme cryptocurrency?
Verge
xvg

Snel €10 verdienen?

  1. Maak een account aan
  2. Stort 10 euro
  3. Je ontvangt direct €10 extra!
Start direct bij
Bitvavo

Verge (XVG) heeft een enórme stijging meegemaakt de afgelopen maanden. De cryptocurrency was in maart op zijn dieptepunt nog maar 0,000013 cent waard, terwijl hij op zijn hoogtepunt de 30 cent heeft aangetikt. Een stijging van 2.307.692% (!). Als je in maart een euro in Verge had geïnvesteerd en 23 december alles had verkocht, had je dus 23.075,69 euro verdiend. Wat leven we toch in een fascinerende tijd dat dit allemaal toch mogelijk is. Maar dan rijst wel de vraag: wat is er zo bijzonder aan deze munt dat hij zó enorm is gestegen? Wat voor technologie zit erachter? Wat kan Verge dat andere crypto’s niet kunnen? Je komt er allemaal achter in dit artikel. Wil je meteen naar de conclusie? Klik dan hier

Wat is Verge?

Kort samengevat is Verge een cryptocurrency die zich volledig focust op totale anonimiteit en privacy voor de gebruikers. Het is in 2014 begonnen als DogecoinDark, maar in 2016 heeft het team besloten om verder te gaan als Verge. Op deze manier wilden ze laten zien dat ze de cryptomunt zeer serieus nemen.
Verge is een concurrent van andere crypto’s die focussen op anonimiteit, zoals Monero, PIVX, Dash en ZCash. Verge maakt gebruik van een ledger (grootboek) die iedereen kan bekijken, maar beschermt de identiteit en locatie van haar gebruikers met behulp van Tor en I2P. De technologie achter Tor zorgt ervoor dat het vrijwel onmogelijk is om erachter te komen waar iemand (online) vandaan komt. Tor heeft echter het nadeel dat de servers hiervan gecentraliseerd zijn. Verge lost dit op door ook gebruik te maken van I2P. Dit gaat een heel stuk verder dan Tor, maar het belangrijkste dat jij hierover hoeft te weten, is dat het ervoor zorgt dat de servers gedecentraliseerd zijn. De anonieme munt heeft daarnaast aantal extra voordelen ten opzichte van haar concurrenten: de  verspreiding van de cryptomunt is een stuk eerlijker verdeeld en het team is hard bezig met een revolutionaire technologie dat het Wraith Protocol heet. 

Het team

Het team achter Verge is indrukwekkend. De twee belangrijkste namen op dit moment zijn Sunerok en CryptoRekt (bijnaam). Sunerok is de hoofdprogrammeur, heeft al ruim zes jaar ervaring in blockchain (dat is enorm veel in de cryptowereld) en is al sinds 2014 bezig met het cryptoproject. Daarnaast heeft hij ruim twintig jaar ervaring op het gebied van netwerkveiligheid. CryptoRekt is Chief Marketing Officier bij Verge en is dus voor een groot deel verantwoordelijk voor de enorme bekendheid die de cryptocurrency de laatste maanden heeft gekregen. Hij heeft al negen (!) jaar ervaring in de cryptowereld en acht jaar in Enterprise technologieën. Het team gaat echter nog veel verder dan alleen deze twee namen. Als je het volledige team wilt leren kennen, kan je daar hier meer over lezen. Veel crypto-enthousiastelingen hebben in Verge geïnvesteerd, omdat de visie van het team hen aanspreekt.

Verge is een zeer eerlijke munt

De cryptogemeenschap vindt het erg belangrijk dat een munt zo decentraal mogelijk is en de macht niet bij een kleine groep gebruikers ligt. Bij Verge heeft het team dit aardig voor elkaar weten te krijgen door de munt niet zelf van tevoren te minen en ook geen ICO te houden. De developers en ander teamleden hebben allemaal zelf de cryptomunt moeten kopen. Daarnaast brengen ze elk jaar ongeveer een miljard nieuwe munten in omloop (er kunnen momenteel nog ongeveer twee miljard munten worden verdeeld). Ook dit zorgt ervoor dat alle XVG (de afkorting voor de token van Verge) worden verdeeld over zoveel mogelijk mensen, maar dat is niet waar de visie van het team stopt.

Verge bereidt zich voor op massa-adoptie

Vergeleken met de andere cryptocurrency’s die zich op anonimiteit focussen lijkt Verge beter klaar te zijn voor massa-adoptie. Waar de transactiesnelheid bij Bitcoin, Monero en PIVX respectievelijk 10 minuten, 2 minuten en 1 minuut is, duurt een transactie bij Verge maar 30 seconde. Daarnaast zorgt de enorme hoeveelheid beschikbare munten ervoor dat er niet met veel te veel cijfers achter de komma hoeft te worden gerekend. Bovendien houdt de anonimiteit bij Verge niet op bij online transacties via je laptop of desktop. Ook mobiele transacties kunnen via de cryptomunt volledig anoniem gedaan worden en dat is vooral te danken aan hun revolutionare technologie: Wraith Protocol

 

Verge (XVG) heeft een enórme stijging meegemaakt de afgelopen maanden. De cryptocurrency was in maart op zijn dieptepunt nog maar 0,000013 cent waard, terwijl hij op zijn hoogtepunt de 30 cent heeft aangetikt. Een stijging van 2.307.692% (!). Als je in maar 1 euro in Verge had geïnvesteerd en 23 december alles had verkocht, had je dus 23.075,69 euro verdiend. Wat leven we toch in een fascinerende tijd dat dit allemaal toch mogelijk is. Maar dan rijst wel de vraag: wat is er zo bijzonder aan deze munt dat hij zó enorm is gestegen? Wat voor technologie zit erachter? Wat kan Verge dat andere crypto’s niet kunnen? Je komt er allemaal achter in dit artikel.

 

Wraith Protocol, het geheime wapen

Het Wraith Protocol is de "killerapp" die Verge echt onderscheidt van haar concurrenten. Sasha Kolupaev, een fanatiek schrijver op Medium over Verge, noemt Wraith Protocol “een technologie die ervoor zorgt dat gebruikers zonder problemen kunnen wisselen tussen publieke en privé transacties op de Verge blockchain. Voor het eerst zijn gebruikers vrij in hun keuze om zelf te kiezen waar ze gebruik van willen maken.”

 

 Wraith Protocol “een technologie dat ervoor zorgt dat gebruikers zonder problemen kunnen wisselen tussen publieke en privétransacties op de Verge Blockchain. Voor het eerst zijn gebruikers vrij in hun keuze om zelf te kiezen waar ze gebruik van willen maken.”

 

Dit kan een ware revolutie betekenen voor de anonieme cryptocurrency’s en is een verklaring voor de enorme prijsstijgingen. Een groot deel van de cryptogemeenschap focust zich op anonieme cryptomunten en vinden dat dit dé meest veelbelovende functie is van cryptocurrency. Zij vergeten echter dat dit voor de overheid en banken absoluut niet het geval is. Miljarden euro’s worden er wereldwijd uitgegeven om witwassen te stoppen of om geld tegen te houden dat naar terroristische organisaties wordt overgemaakt. Zij zullen het niet zomaar toelaten dat er volledig anonieme transacties kunnen worden gedaan. Het Wraith protocol kan ervoor zorgen dat er een tussenweg hierin wordt gevonden. Het lijkt voor de wereldleiders te laat om cryptocurrency te verbieden, maar met de mogelijkheid om te kiezen tussen een anonieme of transparante transactie kan er een goede middenweg zijn gevonden.

Kritiek

Toch is het niet allemaal hosanna bij Verge, want er blijkt ook veel kritiek op de cryptocurrency te zijn. Een van de grootste punten van kritiek is dat het Wraith Protocol nog (steeds) niet is geïmplementeerd. De belofte was dat dit 6 november zou gebeuren, maar toen is alleen het eerste deel uitgebracht en niet het volledige protocol zoals beloofd. Dat betekent dat de cryptomunt momenteel nog verre van anoniem is. Daarnaast wordt vanuit andere hoeken aangegeven dat het niet per se een voordeel geeft om anonieme transacties optioneel te maken. In deze post wordt verteld dat bijvoorbeeld een cryptocurrency als Monero de anonimiteit voor iedereen verplicht heeft gemaakt, omdat deze verplichting nodig is om te kunnen garanderen dat de transacties daadwerkelijk anoniem zijn. “Deze feature (red. anonimiteit) werkt alleen als iedereen het gebruikt. Het geeft weinig tot geen bescherming als alleen een kleine fractie van de gebruikers hier daadwerkelijk gebruik van maakt. Het grootste deel van de blockchain zal dan nog steeds transparant zijn, wat betekent dat er geen tot weinig privacy is voor degenen die wél gebruikmaken van het Wraith Protocol.”

 

Toch is het niet allemaal hosanna bij Verge, want er blijkt ook veel kritiek te zijn. Een van de grootste punten van kritiek is dat het Wraith Protocol nog (steeds) niet is geïmplementeerd. De belofte was dat dit 6 november zou gebeuren, maar toen is alleen een eerste deel uitgebracht. Dat betekent dat Verge momenteel nog verre van anoniem is. Daarnaast wordt vanuit andere hoeken aangegeven dat het niet per se voordeel geeft om anonieme transacties optioneel te maken. In deze post wordt verteld dat een cryptocurrency als Monero de anonimiteit voor iedereen verplicht heeft gemaakt, omdat deze verplichting nodig is om te kunnen garanderen dat de transacties daadwerkelijk anoniem zijn. “Deze feature (red: anonimiteit) werkt alleen als iedereen het gebruikt. Het geeft weinig tot geen bescherming als alleen een kleine fractie van de  gebruikers hier daadwerkelijk gebruik van maakt. Het grootste deel van de blockchain zal dan nog steeds transparant zijn, wat betekent dat er geen tot weinig privacy is voor degenen die wél gebruikmaken van het Wraith Protocol.”

Een vergelijking vanuit de community achter Monero

 

Conclusie

Anonimiteit is hot in de wereld van crypto en Verge lijkt daar zeer goed op in te spelen. Ze beschikken over een zeer sterk team en hebben revolutionaire ideeën waarvoor ze keihard werken om ze tot uiting te brengen. Daarnaast is de gemeenschap erachter sterk wat ervoor gezorgd heeft dat de anonieme cryptomunt in korte tijd enorme bekendheid heeft gekregen. Toch moeten we kritisch ernaar blijven kijken en is het een feit dat het team grootse moeite heeft met het behalen van hun deadlines. Daarnaast blijft het de vraag of Verge voor betere anonimiteit zorgt dan een cryptomunt als Monero. 

 

 

Wil je de nieuwe Verge vinden?

We hopen natuurlijk allemaal zulke enorme stijgingen mee te kunnen maken in ons crypto-portfolio zoals Verge heeft meegemaakt de afgelopen maanden. Als jij op zoek bent naar de nieuwe Verge en denkt dat dit weleens een cryptocurrency kan zijn die focust op anonimiteit, dan kan je hier een kijkje nemen welke anonieme cryptomunten nog meer bestaan en een bedreiging kunnen zijn voor Verge. Let wel op dat investeren in deze munten een enorm risico met zich meebrengt. 

 

Get in touch!

Wil je meer te weten komen over Verge? Klik dan door naar social media en de whitepaper via de volgende links:


 

Ontdek Alles Over Crypto

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste inzichten in de cryptowereld.

Je bent succesvol ingeschreven!
Oeps! Er is iets fout gegaan!