Exchanges
16/12/21

CoinLoan - Complete uitleg voor beginners

CoinLoan - Complete uitleg voor beginners

Snel €10 verdienen?

  1. Maak een account aan
  2. Stort 10 euro
  3. Je ontvangt direct €10 extra!
Start direct bij
Bitvavo


         


           

Wanneer je gaat investeren in cryptocurrencies, is het aanmelden bij een exchange de meest voorkomende manier om aan je portfolio te beginnen. Via een exchange kan je cryptocurrencies kopen. Voorheen was dit de enige dienst die handelsplatformen boden. Echter, vandaag de dag hebben platformen zoals CoinLoan veel meer te bieden dan alleen het kopen en verkopen van crypto.

Naast alle grote exchanges, zijn er ook diverse exchanges die een stuk minder bekend zijn. Dit betekent echter niet dat deze platformen minder interessant kunnen zijn voor investeerders. In dit artikel ontdek je de voordelen van CoinLoan en vergelijken we het handelsplatform met andere handelsplatformen.

Bekijk snel


 

In de onderstaande video legt CoinLoan alvast uit hoe je kunt lenen op het platform. In het artikel zelf gaan we hier ook verder op in.

Wat is CoinLoan?

Het is Estland gevestigde handelsplatform is sinds 2017 actief op de cryptomarkt. Voor gebruikers is het mogelijk om je vermogen te ruilen, lenen en te laten groeien. CoinLoan combineert elementen uit de traditionele financiering met de nieuwe financiering van cryptocurrencies.

Het platform rekent geen transactiekosten en je coins zijn nooit vergrendeld, waardoor je ze kan gebruiken wanneer je maar wil. Het platform biedt verschillende diensten aan, die gebruikers in staat stellen om meer uit hun crypto te halen.

Om het platform te kunnen gebruiken, zal je eerst jezelf moeten verifiëren. Dit is een geautomatiseerd proces, dat binnen enkele minuten gedaan is. Vervolgens kun je crypto of fiat valuta’s storten op het platform. Wanneer je bijvoorbeeld euro’s op CoinLoan wilt storten, is dit mogelijk via SEPA, SWIFT, Visa en MasterCard.

Op het platform worden de diensten onderverdeeld in drie categorieën:

CoinLoan Earn

Onder het motto ‘earn smarter, not harder’ heeft CoinLoan staking op het platform mogelijk gemaakt. Wanneer je geld op crypto op je account hebt gezet, begin je direct met het maken van rendement over je investering. Op het platform kan je namelijk automatisch je coins staken.

In de onderstaande afbeelding kan je alle cryptomunten ontdekken, die je kunt staken op het platform. Met name de hoge percentages voor stablecoins vallen enorm op! Deze rendementen zijn inclusief de beloning voor het houden van de CoinLoan Token. Hierover kun je verderop in het artikel meer informatie vinden.

CoinLoan Borrow

Voor veel mensen is het spannend om betalingen met bijvoorbeeld Bitcoin te doen. Er zijn vele verhalen van mensen, die jaren geleden met Bitcoin betalingen hebben verricht. Wanneer zijn Bitcoin hadden gehouden, was hun vermogen aanzienlijk gestegen.

Het meest bekende voorbeeld komt uit Amerika, waar iemand in 2010 voor 10.000 BTC twee pizza’s kocht. Op dat moment stond de prijs van Bitcoin zeer laag, omdat de digitale munt pas net gelanceerd was. Deze transactie is zo populair, dat Bitcoin fanatiekelingen op 22 mei, de dag van de beruchte aankoop, Bitcoin Pizza Day vieren.

Deze 10.000 BTC zouden vandaag de dag (16 december 2021) ongeveer 500 miljoen Amerikaanse dollars waard zijn! Om dit te voorkomen, kun je via CoinLoan lenen. Via CoinLoan Borrow kun je geld lenen, terwijl je vermogen gewoon op je account blijft staan.

Het lenen bij CoinLoan gaat zeer eenvoudig. Er komt geen enorme hoeveelheid papierwerk bij kijken, en je financiële historie hoeft ook niet onder een vergrootglas te liggen. De enige vereiste is het hebben van onderpand. Je kunt maximaal 70% aan waarde van het onderpand lenen. Daarnaast wordt er verwacht dat je de KYC doorloopt, zodat CoinLoan weet aan wie ze geld lenen. Dit proces duurt op het platform niet lang, net zoals het aanvragen van een lening. Binnen een paar minuten is alles klaar voor gebruik!

Een bijkomend voordeel van het lenen via CoinLoan, zijn hun regels omtrent het terugbetalen. Wanneer je sneller dan gepland terugbetaald, zal CoinLoan een jaar lang geen rente rekenen over het geleende bedrag. Toch gooi ik de disclaimer erin: geld lenen kost geld.

CoinLoan Trade

Naast deze extra opties, blijft CoinLoan natuurlijk een handelsplatform. Er moet gehandeld kunnen worden in cryptocurrencies. Daarom heeft het handelsplatform CoinLoan Trade opgestart. In deze sectie van het platform kan je cryptocurrencies kopen en verkopen.

Het assortiment van CoinLoan bestaat uit verschillende soorten cryptocurrencies. Zo kun je er terecht voor stablecoins, Bitcoin en ook altcoins. CoinLoan richt zich voornamelijk op altcoins met een grote marketcap. Met Dai, Tether, USD Coin en Paxos Standard, zijn er zelfs vier stablecoins!

 

De CoinLoan Token (CLT)

Het handelsplatform heeft een eigen token, genaamd CoinLoan Token (CLT). Deze token kan je als speculatie middel gebruiken, indien je verwacht dat het platform veel gebruikers zal krijgen, die de coin op het platform gaan gebruiken.

Je kunt CLT namelijk gebruiken als betaalmiddel, voor het betalen van transactiekosten, die je op het platform maakt. Ook kan je CLT gebruiken voor het betalen van de kosten die komen kijken bij het lenen op het platform.

CoinLoan heeft voor investeerders zeer lucratieve beloningen, wanneer zij hun coins staken op het platform. Echter ontvang je meer rendement, wanneer je een bepaald percentage aan CLT op je account hebt.

Voor elke 125 CLT die je in je Interest Account hebt, ontvang je 0,1% extra rendement. Voor deze verhoging van het rendement, heeft CoinLoan een grens gesteld. De maximale hoeveelheid rendement die je dankzij token kan krijgen is 2%. Dit betekent dat je 2.500 CLT nodig zal hebben, indien je het maximale resultaat wilt hebben.

Je kunt natuurlijk meer CLT bezitten, maar de maximale bonus zal 2% blijven. De CLT die je aan het staken bent kan je niet gebruiken voor bijvoorbeeld transactiekosten of kosten die je bij het lenen maakt. Echter, het is mogelijk om je CLT te unstaken wanneer jij dat wil.

Waar kan je CLT kopen?

Je kunt CoinLoan op het handelsplatform zelf kopen, maar er zijn meer mogelijkheden. Er zijn niet veel handelsplatformen die de token aanbieden, maar er zijn 4 opties buiten CoinLoan mogelijk. Via Bittrex, Uniswap, HitBTC en Hotbit kan je CLT aan je portfolio toevoegen.

Wat is een geschikte wallet voor de CoinLoan Token?

Naast je account op de exchange, kan je CLT ook bewaren in een software wallet. CLT kan je stallen in de bekende wallets, zoals Trust Wallet en MetaMask Wallet. De meest veilige methode om je coins te bewaren is de hardware wallet.

Dit wordt in de meeste gevallen aangeraden, aangezien je hier zelf de private key in handen hebt en dus daadwerkelijk eigenaar bent van de coins. De bekendste hardware wallet is op dit moment de Ledger Nano S. Deze kan je bij de officiële Nederlandse reseller Cryptomaan kopen.

Het team van CoinLoan

De oprichter en tevens CEO van CoinLoan is Alex Faliushin. Voor zijn werkzaamheden voor CoinLoan, was Faliushin ook de oprichter en CEO van IT Security Group. Daarvoor was Faliushin de mede-oprichter van PlayTronix.

De mede-oprichter van CoinLoan is Max Sapelov. Binnen het team van CoinLoan heeft Sapelov de technische leiding. Voor de activiteiten bij CoinLoan, was Sapelov actief bij IT Security Group. Ook bij dit bedrijf was Sapelov de mede-oprichter en had hij de technische leiding binnen het bedrijf.

Beide leidinggevenden werken al jaren samen bij zowel CoinLoan als IT Security Group. Het team van CoinLoan bestaat in totaal uit 17 medewerkers. De meeste medewerkers zijn actief als ontwikkelaars of marketeers.CoinLoan op social media

Het bedrijf is actief op verschillende social media kanalen. Echter, de populariteit van CoinLoan is niet van hetzelfde niveau als de meeste handelsplatformen en grote cryptoprojecten.

De meeste volgers worden op Twitter bereikt, waar CoinLoan meer dan 11.000 volgers heeft. Twitter is onder crypto-investeerders misschien wel het meest populaire platform, dus deze aantallen zijn verre van vreemd.

Na Twitter, bereikt het handelsplatform meer dan 3.000 volgers op Facebook. Deze hoeveelheid is meer dan op Telegram, Reddit en Medium samen. Hierdoor is Facebook, op Twitter na, het meest belangrijke kanaal voor CoinLoan.

Ook het aantal volgers op Facebook is vrij laag. Zeker wanneer je naar de concurrentie kijkt. Zo heeft Binance bijna een miljoen volgers op Facebook en Kraken bijna 30.000, wat nagenoeg 10 keer zoveel is.

Ook de Facebookpagina van AllesOverCrypto scoort stukken beter dan CoinLoan. Met meer dan 100.000 volgers, is deze plek zeker een kijkje nemen waard! De community care staat klaar voor al je vragen en je kunt met mede-investeerders in gesprek komen.

Populariteit (CoinLoan december 2021)

Kritische noot

Om als handelsplatform bestaansrecht te hebben, zal je een aantrekkelijk product moeten leveren aan gebruikers van het platform. Daarom hebben we CoinLoan vergeleken met verschillende concurrenten, om zo een kritische blik op het platform te kunnen werken.

Bij de vergelijking wordt er gekeken naar de volgende aspecten:

Er zijn tientallen handelsplatformen op de cryptomarkt, die je allemaal met elkaar kan vergelijken. Om jou een zo goed mogelijk overzicht te geven, is er gekozen voor de meest gebruikte platformen van Nederland. Het aantal coins van de exchanges is afgerond op tientallen.

Kenmerken exchanges (december 2021)
 


 
Lenen

Launchpad
Crypto.com Card
Coinbase cardWanneer je CoinLoan vergelijkt met de grote handelsplatformen, zie je dat het assortiment vrij klein is. Ook de opties naast het staken en traden zijn vrij summier. Dit is voor een relatief klein platform niet ongebruikelijk. De rendementen zijn echter zeer lucratief. Binance is op het gebied van staking het platform met de meest lucratieve beloningen. 

Echter is CoinLoan ook zeer lonend. Zeker wanneer je bij het staken voor risicobeperking wil gaan, door stablecoins voor het vergroten van je portfolio te gebruiken. Samen met Crypto.com heeft CoinLoan de meest interessante Annual Percentage Yield (APY) voor stablecoins.

Ondanks deze lucratieve staking rewards, zal er meer nodig zijn om als platform te groeien. Het aantal volgers op social media ligt ook mijlenver achter de grote platformen, net als de hoeveelheid geregistreerde gebruikers.

Het nadeel van CoinLoan is dat zij bij de meeste beginnende investeerders onbekend zijn. De meeste investeerders kennen platformen zoals Coinbase, Bitvavo en Binance, waardoor de stap naar deze exchanges makkelijk gezet is. Indien CoinLoan uit wil groeien tot een grote partij op de cryptomarkt, zal er het nodige moeten gebeuren aan de marketing.

Conclusie

Wanneer je als investeerder denkt aan een handelsplatform, zal CoinLoan niet de eerste naam zijn die in je opkomt. Echter zegt dit niets over CoinLoan, gezien het platform er goed uit ziet. De beloningen voor het staken zijn hoog en de voorwaarden voor het lenen zijn aantrekkelijk.

CoinLoan zou meer aan hun marketing kunnen doen, om meer gebruikers kennis te laten maken met het platform. Voor nu zijn de speerpunten Trade, Earn en Borrow, maar dit kan in de toekomst uitgebreid worden met andere diensten.

Zo’n 7 jaar geleden waren exchanges vooral gericht op het kopen en verkopen van cryptocurrencies. Tegenwoordig kan je staken, farmen en lenen. Ook bieden veel platformen een betaalpas aan, waarmee je bijvoorbeeld de dagelijkse boodschap kunt doen. Daarnaast zijn grote exchanges zoals CoinBase en Binance bezig met een eigen NFT marktplaats. 

Wanneer CoinLoan blijft groeien, zal het de interesse van gebruikers moeten houden. Naast lucratieve beloningen voor het staken, zullen zij ook verschillende diensten aan moeten bieden. 

Ben je op zoek naar meer informatie of heb je nog vragen over CoinLoan? Of wil je graag andere cryptoliefhebbers ontmoeten? In de Facebookgroep van AllesOverCrypto kun je vragen stellen en kom je in gesprek met ruim 100.000 andere liefhebbers van crypto.

Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kan doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt. Laat vooral weten wat jouw gedachten zijn over CoinLoan!

 


          

Ontdek Alles Over Crypto

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste inzichten in de cryptowereld.

Je bent succesvol ingeschreven!
Oeps! Er is iets fout gegaan!