Bitvavo mobiele app

Bitvavo - de mobiele app

Er zijn steeds meer mogelijkheden om te investeren in crypto. Zowel nationaal als internationaal is er keuze tussen verschillende centrale en inmiddels ook decentrale exchanges. In België en Nederland is de mobiele app van Bitvavo enorm populair en dat snappen we zeker. Bitvavo heeft een super gemakkelijke interface en investeren in crypto is op deze manier kinderspel geworden.

Let op! Houd er rekening mee dat de volgende uitleg over Bitvavo en de toelichting hierop op geen enkele manier als advies opgevat mogen worden. De keuze voor óf en op welke manier je crypto wilt traden en welke keuzes je maakt qua in-en verkoop liggen bij jou en jou alleen. Wij zijn geen financieel adviseurs.

Bekijk snel

Waarom Bitvavo?

Als je aan cryptotrading en investeringen denkt, zie je wellicht meteen de complexe en kleurrijke grafieken voor je waar je totaal niet weet waar te beginnen, laat staat dat je hier actief mee aan de slag kan. Laat jezelf hierdoor niet ontmoedigen en besef dat het een leerschool is. Oefening baart kunst natuurlijk en het is belangrijk om te weten waar je mee bezig bent, maar de basishandeling kan je op een zeer gemakkelijke manier doen. Dit is ook de sterkte die Bitvavo heeft en waarom de mobiele app van Bitvavo zoveel actieve leden heeft.

Ben je nieuw in de wereld van crypto en vind je het allemaal wel erg spannend? Dan heeft Bitvavo ongetwijfeld een hele goede mobiele app om je kennis te laten maken met crypto, je eerste investeringen te doen en alles te leren over de munten die jij interessant vindt. We bekijken in deze blog hoe jij stap voor stap aan de slag kan gaan met de mobiele app van Bitvavo.

Beginscherm Bitvavo

In het beginscherm van de app van Bitvavo krijg je meteen een heel helder overzicht van wat de app te bieden heeft. Je krijgt een overzicht van alle cryptomunten die beschikbaar zijn. Dit aanbod is helaas beperkter dan grotere internationale exchanges, dit is ook vaak een reden waarom mensen in een later stadium kiezen voor een grotere en internationale exchange. Gelukkig komen er binnenkort nieuwe coins op Bitvavo. Desalniettemin is Bitvavo een hele goede app door de simpliciteit!

Heb je al investeringen gedaan? Dan komen deze munten bovenaan in de lijst te staan met de huidige waarde. In onderstaand voorbeeld zie je dat Bitcoin is opgenomen in de portefeuille met een waarde van 1907,32 euro. Meteen zie je ook hier of de koers is gestegen of gedaald, zo zie je in één oogopslag wat er gaande is met jouw investeringen en munten.

Bovenaan zie je meteen de totale balans van je huidige portefeuille, inclusief de fluctuaties van de afgelopen periode. Deze periode kan je zelf onderaan kiezen. Dit is ook de waarde in je tegoed, dus niet enkel de waarde die jij al hebt geïnvesteerd in tokens. Besluit jij geld op te nemen vanuit je bankrekening, dan wordt deze waarde meteen opgeteld.

Ben je benieuwd naar hoe je portefeuille is gewijzigd in de afgelopen week, maand of zelfs jaar? Door één kleine aanpassing onderaan krijg je meteen het gewenste overzicht.

Het is uiteraard ook mogelijk om de huidige koers van alle munten individueel te zien. Dit doe je door op je munt te klikken. Hier zie je meteen een grafische weergave van de munt met de huidige koers. Via de touchscreen kan je ook bewegen door de grafiek om te kijken hoe laag je crypto is gezakt om eventueel prijsalerts in te stellen in de nabije toekomst.

Image
Bitvavo startscherm 1
 

Investeren via de mobiele app van Bitvavo

Bij Bitvavo stort je rechtstreeks fiatgeld in de mobiele app. Onderaan in het hoofdscherm zie je het euro-teken, het fiatgeld waar je mee start. Hier kan je kiezen tussen storten of opnemen. Opnemen is enkel mogelijk als je een bepaalde som geld vrij hebt staan. In huidig voorbeeld is dit slechts 3,92 euro die ik zou kunnen opnemen. Alvorens je kan gaan investeren moet je natuurlijk geld op je rekening plaatsen, dit doe je door te kiezen voor storten.

Je krijgt een overzicht van de verschillende betaalmethodes inclusief de transactiekosten. Voor iDeal en Bancontact worden er geen extra transactiekosten aangerekend. Bepaal nu welk bedrag je wil gaan storten in de mobiele app van Bitvavo. Merk op dat niet het bedrag is dat je in één keer moet investeren. Deze komt te staan bij je tegoed waarbij je achteraf zélf gaat bepalen hoeveel je wil investeren in welke munt. Bevestig je order en je wordt doorgestuurd naar het betalingsscherm. Hier vragen ze je gegevens en je order is geplaatst. Binnen enkele minuten krijg jij een bevestigingsmail én staat je tegoed actief in de mobiele app. Vanaf dit moment ben jij klaar om te gaan investeren!

Image
Bitvavo fiatstorting

Kopen

Lees je goed in welke investeringen jij wil gaan doen. Scroll door de verschillende munten en ga na welke investering jij wil gaan maken. Laten we in dit voorbeeld kiezen voor Bitcoin (BTC). Het is belangrijk om te kijken naar de afkorting van je munt zodat je zeker de juiste hebt. Meteen zie je in de app van Bitvavo dat er maar liefst drie mogelijke Bitcoin-versies zijn: Bitcoin, Bitcoin Cash en Bitcoin SV. De laatste twee zijn namelijk forks van de huidige Bitcoin, dus neem zeker de juiste.

Kies voor de munt waarin je wil investeren en je komt opnieuw op de grafische weergave van de koers terecht met bovenaan de huidige waarde in euro. Onderaan kies je voor ‘kopen’ waarbij je meteen doorgestuurd wordt. Bovenaan zie je de totale waarde die jij kan investeren. Let op: hier kan je kiezen voor een bepaalde hoeveelheid in euro óf in BTC. Het is altijd goed om dit na te kijken. Bevestig je aankoop door je slider te bewegen. Vanaf nu heb jij je BTC in je crypto-wallet en ben je eigenaar je eerste crypto-munten!

Verkopen

Staat de koers op een hoogtepunt en wil jij graag je winst nemen? Dan kan je uiteraard ook steeds weer je crypto gaan verkopen. Dit doe je op dezelfde manier als het kopen. Ga naar de munt en kies ditmaal voor ‘verkopen’.  Je komt opnieuw in het scherm waarbij je kan kiezen tussen hoeveel euro of hoeveelheid crypto. Hier is het enorm belangrijk om goed te kijken wat je doet, je wil uiteraard niet onnodig veel verkopen of te weinig. Wil je alles verkopen? Dat kan je doen door bovenaan op de waarde te klikken, dan vult de app automatisch het maximale aantal is dat jij kan verkopen.

Je verkoop bevestigen gebeurt ook door je slider te bewegen naar rechts. Op het moment van de verkoop, wordt deze waarde toegevoegd aan je tegoed. Natuurlijk wil je nu dit geld ter beschikking hebben door middel van geld op je rekening. Ga naar je totaal tegoed en kies voor opnemen. Je krijgt een overzicht van je eigen bankgegevens. Klik verder op je eigen gegevens en bepaal hoeveel van je maximale tegoed jij wil opnemen op je bankrekening en als het ware gaat exporteren uit de app van Bitvavo.

Overzicht

Ben je al even bezig met crypto en weet je niet meer wanneer je welke munt hebt gekocht? Ga naar de munt in je crypto-wallet tot aan het overzicht van de huidige koers. Naast kopen en verkopen, zie je ook de huidige waarde die jij bezit van een munt. Wanneer je hier verder op doorklikt, krijg jij een overzicht van jouw transacties van deze munt.

Hier kan jij nagaan wanneer je voor het laatst hebt gekocht, verkocht maar ook wanneer je een staking hebt gekregen. 

Alerts instellen via de app

Je wil natuurlijk niet te hoog inkopen en niet te goedkoop verkopen. Daarom kan je rechtstreeks vanuit het beginscherm van de app van Bitvavo kiezen om prijsalerts in te stellen. Kies voor welke token je een alert wil ontvangen en het daarbij horende bedrag. Zo weet je ten alle tijden wanneer jij kan kopen en/of verkopen. Via de dashboard versie kan je ook koop- en verkooporders instellen, maar hier komen we op terug bij een andere blog.

Image
Prijsalerts Bitvavo mobiele app
Image
Prijsalerts Bitvavo mobiele app 2

Voordelen app Bitvavo

Interface

De interface van Bitvavo is de sterkte van deze mobiele applicatie. Vaak zijn exchanges indrukwekkend en moeilijker te begrijpen wanneer je je intrede maakt in de wereld van crypto. Deze vereenvoudigde interface maakt het toegankelijk én overzichtelijk voor iedereen. Afhankelijk van je ervaringsniveau en activiteiten die jij wil gaan doen, is deze simplistische interface een voordeel óf een nadeel.

Gebruiksvriendelijkheid

De keuzeopties zijn beperkt bij Bitvavo, wat zowel voordelen als nadelen biedt. Voor de beginnende trader heeft het alleen maar voordelen. Wanneer het gaat over geld, in welke vorm dan ook, wil je gerustgesteld worden en het overzicht bewaren. De mobiele app van Bitvavo is hierin een hele sterke tool.

Nadelen app Bitvavo

Profit/Loss

De balans van je huidige portefeuille is duidelijk en kan ook niet foutief geïnterpreteerd worden, maar hoeveel winst heb je nu eigenlijk? Gaandeweg investeren we meer, liefst via een Average Dollar Cost, maar hoeveel winst we nu eigenlijk hebben moet we zelf bijhouden. Dit kan je doen door notities op je telefoon of een Excelbestand. Dit is allesbehalve handig en is ook een groot nadeel van Bitvavo.

Gelukkig bestaan er crypto tracking apps zoals Blockfolio. Hier kan je je transacties ingeven zodat je op een overzichtelijke manier meteen ziet hoeveel winst jij hebt van je investeringen. Bij grotere exchanges is het mogelijk om je wallet automatisch te verbinden met Blockfolio zodat alle investeringen automatisch worden gesynchroniseerd. Helaas is dit niet het geval bij Bitvavo en moet je je transacties hier automatisch gaan toevoegen, maar het is zeker de moeite waard. Je wil tenslotte zien hoeveel je totale winst is, maar ook je return on investment per munt.

Traden andere munten

De app van Bitvavo is een exchange die je uitsluitend kan laten traden tussen euro’s en cryptomunten. Waar het bij grotere en internationale exchanges mogelijk is om te traden tussen munten, zoals van Cardano naar Bitcoin, is dit bij Bitvavo niet mogelijk. De simpliciteit van de app van Bitvavo is ook net het traden tussen fiatgeld en cryptomunten. Wil je alsnog een deel van je inzet omzetten naar een andere munt? Dan moet je dit eerste verkopen aan de hand van fiatgeld en dan opnieuw de investering maken.

Affiliate Bitvavo 

Een leuke extra bij de app van Bitvavo is dat jij ook geld kan verdienen door middel van affiliates. Een affiliate link is de unieke code die iedere gebruiker krijgt bij het aanmaken van een Bitvavo account. Deze kan je vinden bij je profieloverzicht. Wanneer je deze deelt en iemand via jouw code een account aanmaakt op Bitvavo, krijg jij hier ook een percentage op. Dit is een commissie van 15% op alle handelskosten gemaakt op Bitvavo.

Ben je benieuwd naar hoe jij gebruikers kan aanhalen en een passief inkomen kan genereren via de Bitvavo affiliates? Ontdek alles over het affiliateprogramma van Bitvavo.

Staking

Je kan via de mobiele app van Bitvavo er ook voor kiezen om je munten te gaan staken. Dit is het proces waarbij je je munten vasthoudt in je wallet en hier een kleine vergoeding voor krijgt. De vergoeding verschilt per munt en wordt uitgekeerd in de vorm van de munt zelf. Bij je profiel kan je er zelf voor kiezen om al dan niet je munten te staken. Wil je alles weten over staking bij Bitvavo? Lees hier het artikel over Bitvavo – staking voor beginners.

Conclusie

In het aanbod van de verschillende opties bestaat de kans dat je helemaal verloren loopt en wordt overdonderd door alle informatie. Zeker bij beginnende traders is vaak schrikwekkend hoe complex een exchange er het op eerste zicht kan uitzien. Vanuit dit standpunt heeft Bitvavo er net voor gezorgd om een vereenvoudigde weergave neer te zetten zodat iedereen kan beginnen met traden.

Door de gemakkelijke interface en simpliciteit van de app kan iedereen meer leren over crypto en ook hun eerste investeringen maken. De kritiek die de app van Bitvavo krijgt is vaak van gevorderde investeerders omdat Bitvavo het niet mogelijk maakt om te gaan traden tussen verschillende crypto. Ben jij nieuw in de wereld van crypto en wil jij beginnen met investeren maar weet je niet goed waar te beginnen? Download de app van Bitvavo en ga op ontdekkingstocht in onze Facebookgroep welke crypto de moeite waard zijn om te investeren op het moment.

Wil je daarnaast zelf een expert worden in crypto? Volg onze masterclass en leer alle in’s en out’s kennen van de cryptowereld.


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

  • Goedkoopste crypto exchange van NL
  • Geld storten met iDEAL en beginnen
  • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.