Blogafbeelding bij het artikel Passief inkomen met crypto verdienen

De 9 beste manieren om een passief inkomen te verdienen met crypto

De beste manieren om een passief inkomen te verdienen met crypto! We kunnen er natuurlijk omheen draaien, maar laten we eerlijk zijn. Dit is hét artikel waar je op hebt zitten wachten.

Een mens kan natuurlijk nooit voldoende Lamborghini’s, villa’s, sieraden en feesten hebben. Zeg je baan maar op, zeg je familie en vrienden in Nederland maar gedag. Met passieve inkomsten kun je het helemaal maken en hang je misschien tussen alle andere hangmatjes op Bali of Hawaï. 

Een azuurblauwe zee, overheerlijke cocktails, fantastisch eten en minimumtemperaturen van 25 graden. Wat wil een mens nog meer? Ook wanneer je liever gewoon opgehokt zit op een klein studentenkamertje van twee vierkante meter waarvoor je een godsvermogen neerlegt heb je natuurlijk veel aan een artikel als dit.

Dus vandaag hebben we de focus op een passief inkomen te verdienen met crypto. Je krijgt uitleg over wat een passief inkomen is. Verder laten we termen als Lending, airdrops, yield farming, Master-nodes en nog meer waanzinnige mogelijkheden de spreekwoordelijke revue passeren. Geen tijd te verliezen, want tijd is geld! 

Let op: hou er rekening mee dat de volgende uitleg over passief inkomen én de toelichting hierop op geen enkele manier als advies opgevat mogen worden. De keuze voor óf en op welke manier je (crypto) wilt traden en welke keuzes je maakt qua investering ligt bij jou en bij jou alleen. Wij zijn geen financieel adviseurs.

Bekijk snel

Laten we om je te amuseren eens beginnen met een willekeurig crypto project waarmee je passieve inkomsten kunt genereren. Je hoeft hier natuurlijk niets mee, maar zo heb je een beetje beeld aan wat voor soort projecten je kunt denken. Zo krijg je meteen een beetje beeld van waar het vandaag onder meer over zal gaan. Na de korte video duiken we meteen in het diepe, dus let goed op!
 

Wat is een passief inkomen?

Kort gezegd is een passief inkomen een inkomen waar je niets (meer) voor hoeft te doen. Het makkelijkste voorbeeld van een passief inkomen is rente over je spaarrekening. Tuurlijk, er moet geld op een rekening staan voordat je er rente over ontvangt, maar wanneer dat geld er eenmaal staat dan is dat alles wat er nodig is. 

Voor de rente zelf hoef je dus niets te doen. Je gaat in je luie stoel zitten, wacht braaf een jaar af en vervolgens zie je dat je over je vermogen van €10.000,- een overheerlijke €1 aan rente ontvangt. Ja, na een heel jaar wachten. Goed, dat schiet dus voor geen meter op, aangezien we de aanname doen dat je in een heel kalenderjaar waarschijnlijk wat meer dan €1 wilt verdienen.

Dat is ook de reden dat veel mensen een actief inkomen hebben. Een actief inkomen is – in tegenstelling tot een passief inkomen – een inkomen waar je hard voor moet werken. De meest voorkomende vorm van actief inkomen is dan ook het hebben van een baan, loondienst of het werken als zzp-er waarin je opdrachten uitvoert in ruil voor geld. Maar wat is dan een handige manier om een passief inkomen te vergaren?

Manieren om met crypto een passief inkomen te verdienen

We kunnen constateren dat je aan €1 helemaal niks hebt. Het is dus tijd voor een wat meer lucratieve bron van passief inkomen. En wanneer je denkt aan een lucratief inkomen? Dan denk je aan crypto. Vandaag dus de beste manieren om een passief inkomen te verkrijgen met behulp van crypto. Deze lijst is in willekeurige volgorde opgesteld, dus kies vooral een (of meerdere) methode(s) die bij je past!

We zetten ze even kort op een rij en werken ze dan verder voor je uit:

  • Masternode
  • Staking
  • Mining
  • Lending
  • Forks en airdrops
  • Lightning node
  • Partnerprogramma's
  • Contentplatformen
  • Yield farming

1. Masternode

Nodes zijn belangrijke onderdelen van elk blockchainnetwerk die de betrouwbaarheid en integriteit van transacties valideren. De blockchain is een gedecentraliseerde database waarin alle transacties worden geregistreerd en de betrouwbaarheid van de transacties wordt continu gecontroleerd en geverifieerd door het netwerk zelf. Masternodes zijn de overtreffende variant van nodes.

Masternodes hebben dus meer verantwoordelijkheid maar krijgen hier ook meer voor terug. Een van de belangrijkste voordelen van een masternode is de mogelijkheid hier een passief inkomen mee te verdienen. Je doet dit door specifieke crypto in de masternode te investeren. Dit passieve inkomen bestaat uit een beloning in de vorm van de betreffende cryptovaluta, en een betaling die soms meerdere malen per dag of elke dag uitbetaald wordt.

Lees hier meer over Masternodes

2. Staking

Vergelijkend met het investeren in masternodes is Staken, ook wel Staking genaamd. Staking is in essentie een wat efficiëntere manier voor minen. Waar mining gebeurt via het Proof of Work concept (PoW) valt staken onder het Proof of Stake concept (PoS). 

Je verdient passieve inkomsten wanneer je de crypto van het Staking-netwerk inlegt, zodat er verschillende netwerkfuncties kunnen worden uitgevoerd. Hierbij kun je denken aan het valideren van transacties. Uiteraard geldt zoals met alles in het leven: hoe groter de inleg, hoe groter het rendement.

Leer hier meer over staking.

3. Mining

Al kort even aangestipt tijdens Staking. Mining is de zeg maar ‘oude variant’ van Staking. Sterker nog, mining is waarschijnlijk de oudste manier om een passief inkomen met crypto te verdienen.

Mining houdt in dat je de rekenkracht van je computer (of eigenlijk de grafische kaart ervan) inzet om een netwerk te beveiligen. Je krijgt hier dan vervolgens een beloning voor. Het grootste voordeel van minen is dat je zelf geen cryptocurrency hoeft te hebben om in te leggen, maar dat je deze dus kunt verdienen door je computer te gebruiken.

Het nadeel is overigens wel dat de mining-industrie dermate competitief is geworden dat het zeer lastig is om hier leuk aan te verdienen. Je kunt daarentegen wel gebruikmaken van mining pools, waarbij je naar rato een stukje van de opbrengsten kunt verdienen, wanneer je via een mining pool besluit te gaan minen.

Lees meer over mining in onze uitgebreide uitleg.

4. Lending

Lending is het beste te vergelijken met het eerste voorbeeld wat we noemden, het verkrijgen van rente over een bankspaarrekening. Bij Lending leg je voor een bepaalde of onbepaalde periode je cryptocurrency in, of leen je het via een peer-to-peer-transactie (P2P) uit aan iemand anders en na verloop van tijd ontvang je een bepaald rentepercentage voor het feit dat iemand anders gebruik maakt van jouw crypto.

Na deze periode ontvang je je crypto weer terug, met daarop een bepaald rentepercentage geplust. Afhankelijk van de periode, de rentestanden en de hoeveelheid crypto die je inlegt kan Lending je een leuk bedrag opleveren. Het is waarschijnlijk de meest passieve variant van alle opties. Deze methode is overigens in het bijzonder geschikt voor HODL’ers.

Lees hier meer over crypto lending.

5. Forks en airdrops

Wanneer het gaat om manieren van een passief inkomen verdienen die ook nog eens een toffe naam hebben, dan kun je eigenlijk niet om forks en airdrops heen. Wanneer een crypto een hard fork maakt dan heb je van één soort crypto ineens twee verschillende cryptomunten. Dat kan natuurlijk enorm helpen, maar kan ook tegenvallen. Het kan dan ook geen kwaad om je goed te verdiepen in het proces van een hard fork.

Airdrops zijn voor de eigenaren van een nieuwe token een goedkope manier om hun token van marketing te voorzien. Vaak is een airdrop een actie waarbij je gratis of voor heel weinig geld een aantal van deze nieuwe crypto’s in bezit kunt krijgen.

Lees hier meer over forks en lees hier meer over airdrops.

6. Lightning node

Een eigen Lightning node verbindt je met het Lightning Netwerk en geeft je totale onafhankelijkheid over je eigen financiën. Een bijkomend voordeel is dat je geld kan verdienen met een Lightning node. Om transacties van derden die niet direct met de ontvanger in verbinding staan te routen kan je namelijk een fee in rekening brengen. 

Door strategisch kanalen te openen kan je proberen een zo hoog mogelijk volume aan transacties te routen om optimaal te verdienen. Je kan dit door de software laten doen door middel van autopilot, maar dat zal waarschijnlijk een lager rendement opleveren.

Helemaal wanneer je voor je primaire business model toch al een goed verbonden node hebt kan het routen van transacties een leuk extraatje opleveren.

7. Partnerprogramma’s

Voor wat, hoort wat! Er zijn in de (crypto)wereld enorm veel partnerprogramma’s die eigenlijk allemaal volgens hetzelfde concept werken. Draag een klant aan, zorg dat die klant een bepaald product of dienst afneemt en ontvang daar een marginale vergoeding voor. Partnerprogramma’s vallen onder affiliate marketing. Feitelijk adverteer je dus voor de producten of diensten van een ander en krijg je een vergoeding wanneer dit tot een bepaalde mate van conversie leidt. 

Affiliate marketing bij partnerprogramma’s zet meestal pas echt zoden aan de dijk wanneer je meerdere klanten weet aan te dragen. 

Een concreet voorbeeld van een partnerprogramma is een programma van Binance of Bitvavo, waarbij een partner van deze programma’s een zeer klein percentage van de handelsfee’s ontvangt. Hoe meer van deze kleine flarden je bij elkaar weet te verzamelen, hoe aantrekkelijker je inkomsten natuurlijk.

8. Contentplatformen

Content is booming. Hoe meer attractieve content je weet te genereren, hoe meer mensen op een contentplatform af komen. Content is dan ook dé manier om inkomsten te genereren. Dit kun je doen door middel van een e-boek, een cursus, een AllesOverCrypto Masterclass of wat voor manier dan ook maar aantrekkelijk is voor je klanten om de content te kunnen absorberen.

Content vraagt altijd een eenmalige investering, maar zodra de content eenmaal bestaat dan is het voor altijd te gebruiken. Indirect kun je natuurlijk ook nog aan reclames op een site of pagina geld verdienen wanneer adverteerders jouw site, content en bezoekersaantallen aantrekkelijk genoeg vinden om ervoor te betalen. Ook gesponsorde content is een belangrijke mate van content-inkomsten, ware het niet dat die onder actieve inkomen vallen.

9. Yield farming

Yield farming is een methode waarmee mensen vaste of variabele rente kunnen verdienen door hun crypto te investeren in een DeFi-markt. Dit houdt dus in dat ‘gewoon’ investeren in Ethereum (ETH) niet onder yield farming valt! Het uitlenen van ETH op platforms, zoals Aave, voor een rendement bovenop de Ether koers is yield farming.

Yield farming wordt, net als de hele DeFi-projecten, steeds populairder onder investeerders. Platforms als Aave en Compound verwelkomen vele nieuwe klanten per dag met hun DeFi dienstverlening.

Naast ‘gewoon’ yield farming kun je ook meedoen aan yield farming in een liquiditeitspool. Veelvoorkomende voorbeelden van yield farming in een liquiditeitpool zijn Uniswap en Balancer.

Mogelijke risico’s

Ja hoor, daar zijn we weer met de risico’s. We willen je natuurlijk niet ontmoedigen, maar vinden het wel belangrijk dat je op de hoogte bent van de verschillende risico’s. Op deze manier kun je tenminste een weloverwogen beslissing maken of je wel of niet aan de slag wilt met een passief inkomen met behulp van crypto. En zo ja: in welke vorm je dat dan wilt gaan doen.

We zetten de meest voorkomende risico’s even voor je op een rij.

Risico 1: Te weinig kennis

Kennis is macht. Het grootste risico is dat je vol enthousiasme begint met één van deze vormen en je de overige risico’s onderschat of met een te groot vermogen instapt en achteraf beteuterd achterblijft. Besef je terdege dat ook aan passieve inkomsten risico’s kleven en dat het traject doorgaans intensiever is dan in je hangmat te liggen wachten totdat je stikt in de euro-biljetten.

Heb je behoefte aan meer kennis? Het internet is een bron van informatie en zorg dat je altijd je eigen research doet. Of laat ons helpen via onze AllesOverCrypto Masterclass. Bij voorbaat graag gedaan!

Risico 2: Misleidende berichten of activa van lage kwaliteit

Er is niets zo Amerikaans als het hypen van je eigen product of dienst tot een mate dat het bijna belachelijke vormen aanneemt. Inmiddels beginnen we als nuchtere Europeanen daar overigens ook steeds beter in te worden. Wanneer een nieuw product, een nieuwe crypto of een nieuwe dienst wordt gelanceerd en je bent geïnteresseerd om mee te doen? Zorg er dan voor dat je verder leest dan uitsluitend de website van de ICO, de crypto of de dienstverlener zelf.

Doe je dit niet? Dan is de kans relatief groot dat je merkt dat in de praktijk de gouden bergen toch veel meer een hoopje nat zand dan een gouden berg blijkt te zijn. Zorg altijd dat je meerdere verschillende invalshoeken onderzoekt en kijkt of andere partijen net zo lyrisch zijn als de bedrijven zelf over hun eigen initiatief. Voorkom in elk geval dat je te goedgelovig bent.

Wij van WC-eend raden WC-eend aan”. 

Risico 3: Gebruikersfouten

Hiermee bedoelen we niet zo zeer de fouten die je zelf maakt. Al helpt het natuurlijk wel als je zelf een foutloos bestaan leidt. Nee, we hebben het over de gebruikersfouten van de verschillende platforms. De blockchain-industrie staat nog altijd in de kinderschoenen en het opzetten en onderhouden van deze platforms vergt nogal wat technisch vernuft. 

Hackers en criminelen blijven onophoudelijk op zoek naar fouten in de gebruikerssystemen om daarvan te profiteren. Er bestaat dus altijd het risico op hacks of een platform wat toch anders blijkt te werken dan dat de bedoeling is.

Risico 4: Vasthoudperiodes doen je de das om

Een aantal van deze initiatieven hebben als voorwaarde dat je voor een bepaalde periode je crypto vastzet en daar een bepaalde vergoeding voor ontvangt. Dat is natuurlijk prachtig, maar in die bepaalde periode heb je geen controle over je eigen crypto die je inlegt. In die periode kan die crypto ook ineens sterk devalueren (minder waard worden), waardoor je ondanks je rente toch tegen een stevig verlies aanloopt.

Even als kort voorbeeldje: Je legt 10.000 crypto van EXAMPLE (XAM) in ter waarde van €100. Voor deze transactie ontvang je na 30 dagen een vergoeding van €8. Echter, in de tussentijd zakt de koers van XAM dermate dat jouw 10.000 XAM nog maar €80 waard is. Omdat je in de tussentijd je 10.000 XAM niet terug kunt halen om te verkopen, blijf je effectief met een verlies van €12 achter, in plaats van een winst van €8. 

Conclusie

Wanneer je je bewust bent van de risico’s die op de loer liggen en je je daar comfortabel bij voelt, dan is het verdienen van een passief inkomen met crypto iets wat absoluut de moeite waard kan zijn. Het mag duidelijk zijn dat slapend rijk worden één van de hoogst gewaardeerde manieren van geld verdienen is. Want waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan?

Er zijn inmiddels meer dan voldoende manieren om met crypto een passief inkomen te kunnen verdienen. Of en welke methode het beste aansluit bij jouw persoonlijkheid en risicoprofiel is natuurlijk voor iedereen weer een heel persoonlijk verhaal en keuze.

Ook voor crypto wat je inlegt voor passieve inkomen geldt: ga nooit aan de slag met geld (of crypto) wat je eigenlijk niet kunt missen. Wees bewust, lees je goed in en ga goed voorbereid en methodisch aan de slag met je passief inkomen.

Wil je graag met anderen overleggen of zij al ervaring hebben met passieve inkomsten via crypto? Start dan een discussie in de Crypto Facebookgroep of het Crypto Forum. Laat het ons ook weten als je zelf interessante ideeën hebt over een blog-onderwerp. Wie weet schrijven we de volgende keer wel voor jou!


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.