Bitcoin Meester achtergrond

Bitcoin Meester - Crypto kopen met iDEAL

Bitcoin Meester is een Nederlandse broker voor cryptomunten en is flink aan de weg aan het timmeren. Naast Nederland bedienen ze veel andere landen in Europa en hebben ze plannen om flink door te groeien. In dit artikel leggen we je uit hoe je zelf cryptocurrency's kunt kopen bij Bitcoin Meester en vind je ook informatie over de kosten, het team en het affiliate-programma van hen. Wil je direct zelf al wat rondklikken op het platform? Klik dan op deze groene knop:

 

Ga direct naar Bitcoin Meester

Lees snel

 1. Crypto kopen op Bitcoin Meester
  1.1 Aankoopinstructies
  1.2 Welke coins kan ik kopen bij Bitcoin Meester?
  1.3 Coins versturen naar andere exchange of hardware wallet
  1.4 Kosten Bitcoin Meester
  1.5 Crypto laten uitbetalen
 2. Over Bitcoin Meester
  2.1 Het team
  2.2 Veiligheidsmaatregelen
  2.3 Affiliate-programma
  2.4 Reviews platform
 3. Conclusie
   

1. Crypto kopen op Bitcoin Meester

1.1 Aankoopinstructies

Je kan gemakkelijk Bitcoin en andere altcoins kopen bij Bitcoin Meester. Binnen deze 3 stappen kan jij als je eerste crypto hier kopen:

 1. Meld je via deze link aan bij Bitcoin Meester
  Gebruik bij de aanmelding je echte naam in verband met de verificatie van jouw gegevens.
 2. Wanneer je een account hebt aangemaakt, kan je bij het tabblad 'Portefeuille' direct euro's storten met iDEAL. 
  Image
  euro storten bitcoin meester

   

  Image
  iDEAL overboeking Bitcoin meester
 3. Binnen enkele minuten zullen de euro's op jouw balans verschijnen. Het is nu tijd om een cryptomunt te kopen! Ga hiervoor naar de lijst aan cryptomunten en klik op 'Kopen' bij de munt die jij graag wilt hebben. In de volgende printscreens hebben wij gekozen voor Bitcoin. Vul het koopformulier dat tevoorschijn komt in en druk op 'Kopen'. Je zal nu Bitcoin op jouw balans hebben staan. Dit kan je controleren door aan de rechterkant van het koopformulier te bekijken of het aantal BTC is bijgeschreven.
  Image
  Bitcoin kopen bij Bitcoin Meester

  Image
  Bitcoin kopen 2 bitcoin meester

  Image
  Controle bitcoin aankoop bitcoin meester

1.2 Welke cryptomunten kan ik kopen bij Bitcoin Meester?

Bij Bitcoin Meester kan je op het moment van schrijven maar liefst 143 verschillende munten kopen en geregeld komen hier weer nieuwe munten bij. Het aanbod varieert van bekende crypto's zoals Bitcoin en Ethereum, tot aan hele kleine en nog onbekende munten zoals Gulden en Gifto.

Het mooie aan Bitcoin Meester is dat je op het platform ook aan token swaps kunt doen. Dit betekent dat je een Gifto-token direct kan verruilen voor een Gulden, zonder hiervoor eerst naar euro's terug te hoeven gaan. Dit is een unieke optie die maar weinig handelsplatformen aanbieden. Daarnaast betaal je voor deze swap de helft minder transactiekosten dan voor een normale transactie.

Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!

Hieronder zie je een greep uit de munten die het platform aanbiedt en op hun overzichtspagina kan je de rest van de crypto's vinden. 

Image
Munten bitcoinmeester

1.3 Jouw cryptomunten verplaatsen naar een andere exchange of hardware wallet

Zou je graag liever willen handelen bij een andere exchange of wil je jouw munten op een hardware wallet zetten? Dan helpen de volgende stappen jou om dit te doen. 

 1. Log jezelf in bij Bitcoin Meester
 2. Klik het tabblad 'Portefeuille' aan en scroll naar de lijst aan cryptocurrency's
 3. Klik op 'Versturen' bij de munt die je wilt overplaatsen. Volg vervolgens de stappen in het scherm en plak tot slot bij Wallet adres jou Deposit Adress (exchange) of Public key (hardware wallet).
  Image
  Bitcoin versturen naar andere exchange

  Image
  bitcoin versturen bitcoinmeester
 4. Bevestig tot slot de transactie door op de bevestigingslink in de verkregen mail te klikken

1.4 Kosten Bitcoin Meester

Handelskosten

 • Je kan je gratis en vrijblijvend aanmelden bij Bitcoin Meester.
 • Voor het aanhouden van een account worden geen kosten gerekend.
 • Om euro's te storten betaal je 1 euro. Wanneer je meer dan €1000,- stort vervallen deze stortingskosten.
 • Over het algemeen betaal je zo'n 2% transactiekosten per aan- of verkoop. 
  Voorbeeld: Voor €1000,- aan munten kopen resulteert in €20,- aan kosten.
  Op dit vlak is Bitvavo wel veel interessanter. Hier betaal je namelijk maar 0,20% transactiekosten.
 • Door maandelijks veel te handelen kan je korting krijgen op jouw transactiekosten. Dit gaat aan de hand van zogenaamde VIP-levels:
Niveau 30 Dagen handel Extra korting
VIP 1 ≥ €9 0,00%
VIP 2 ≥ €100 0,50%
VIP 3 ≥ €1.000 1,00%
VIP 4 ≥ €5.000 1,25%
VIP 5 ≥ 10.000 1,35%
VIP 6 ≥ 25.000 1,45%
VIP 7 ≥ 100.000 1,55%
VIP 8 ≥ 500.000 1,65%
VIP 9 ≥ 1.000.000 1,75%

 

Stortings- en opnamekosten

Voor het storten van cryptocurrency's betaal je geen kosten. Voor het opnemen daarvan echter wel. De volgende lijst geeft weer hoeveel je per munt betaalt.

 
Klik hierop om opnamekosten per coin te bekijken

 

1.5 Crypto laten uitbetalen

Wanneer je graag jouw cryptomunten wilt laten uitbetalen in euro's dan kan dit binnen enkele minuten gedaan worden. Je verkoopt jouw cryptocurrency en klikt vervolgens op 'euro's opnemen' in het tabje Portefeuille. Afhankelijk van het bedrag dat je wilt laten uitbetalen, dien je jezelf te verifiëren of niet. De volgende tabel geeft hiervan een overzicht:

Wekelijkse uitbetalingslimiet E-mail verifiëren Telefoonnummer + identiteit + bank verifiëren Apart contact opnemen
€100 Verplicht - -
€100.000 Verplicht Verplicht -
> €100.000 Verplicht Verplicht Verplicht

2. Over Bitcoin Meester

Bitcoin Meester is een broker van Nederlandse komaf en is gelegen aan de Thailandlaan 6 in Aalsmeer. Ze bestaan sinds 2017 en bedienen klanten vanuit heel Europa. Voor de Europese handelaren hebben zij een Engelstalig versie online gezet onder de naam Bitladon in plaats van Bitcoin Meester. 

2.1 Het team

Boyd Meuleman en Mitchel Zandwijken zijn de oprichters van de broker en hebben volgens LinkedIn tussen de 11 - 50 medewerkers in dienst. Op een enkeling na is niet bekend wie er precies bij het bedrijf werken. Op dit moment wordt hierover bij hen nog geen duidelijkheid gegeven. 

2.2 Veiligheidsmaatregelen

Bij Bitcoin Meester is het mogelijk om een extra beveiliging op je account te zetten. Dit kan in de vorm van een e-mailcode of met een Google Authenticator code. Iedere keer wanneer je inlogt, zal je hierdoor naast je wachtwoord ook een code moeten invullen. Deze dubbele beveiliging kan je hier instellen

2.3 Bitcoin Meester affiliate-programma

Je kan geld verdienen door je vrienden te laten handelen bij Bitcoin Meester. Je hebt binnen je eigen account de mogelijkheid een unieke link te kopiëren. Wanneer mensen via deze link zichzelf inschrijven zijn ze binnengekomen via jou. Voor iedere trade die jouw vriend(in) maakt ontvang jij 0,25% van het totaal verhandelde bedrag. Om een voorbeeld te geven:

Stel ik koop via jouw affiliatelink €1000 aan Bitcoin, dan ontvang jij hier €2,50 voor. Wanneer ik voor €1000 aan Bitcoin verkoop zal je ook weer €2,50 ontvangen.

Iedereen is in staat geld te verdienen met dit affiliate-programma. Hier hoef je geen bedrijf voor te hebben. 

2.4 Reviews Bitcoin Meester

Op de website van Trustpilot laten gebruikers weten wat ze van het platform vinden. De recensies zijn overwegend positief en met name de laagdrempeligheid, het overzicht en de goede service worden veelal genoemd. Het enige minpunt dat wordt genoemd gaat over de kosten. Mensen vinden het niet prettig om €1,- te moeten betalen bij het storten van euro's.

Bitcoin Meester beantwoordt alle reviews en doet zijn best om het platform te verbeteren aan de hand van de aanbevelingen die mensen maken. 

Een greep uit de reviews:

- Kees - 
"Zeer laagdrempelig platform, zeer goede en snelle support!
Enigste minpunt zijn de kosten!
Heb nog nooit ergens €1 per transactie moeten inleveren omdat ik met ideal betaal, en ook coins wisselen, of naar je wallet versturen kost erg veel! Daar zitten nog wel wat verbeterpunten!
Voor de rest topsite en erg over jullie te spreken!
Hoop op een update met buy/sell, SL/TP orders!"

- Nick -
"Heerlijke website! Ziet er strak uit en werkt super vlot. Ook als je een vraag hebt wordt er direct op je antwoord gereageerd (dit was binnen 5 minuten). Ook een super service dat je munten kan omzetten naar ander munten zonder het eerst te hoeven verkopen om vervolgens weer te kopen."

- Sven -
"Niet de goedkoopste, maar zeker wel 1 van de makkelijkste.
Ook de hoeveelheid verschillende munten is zeer groot.
Verder hebben ze een uitstekende Nederlandse helpdesk die prima te bereiken is voor alle vragen.
Dikke aanrader voor iedereen die wil starten met crypto munten maar nog niet veel ervaring heeft in het beheren van whallets.. "

Naast de reviews op de website van Trustpilot zijn er ook cryptoblogs die hun eigen review publiceren. Een voorbeeld hiervan is Coingids. Hun review over Bitcoin Meester lees je hier.

3. Conclusie

 • Bitcoin Meester is een broker dat zich perfect leent voor de beginnende crypto-investeerder. Daarnaast proberen ze ook de grotere handelaren aan te spreken met hun VIP-kortingen, maar eigenlijk kunnen zij gewoon beter via Bitvavo gaan handelen. Hier zijn namelijk de kosten maar 0,20%.
 • In totaal kunnen er meer dan 140 munten worden verhandeld en ze zijn hard bezig dit aantal uit te breiden. Naast het normale handelen is het ook mogelijk direct munten met elkaar te swappen, ofwel te verruilen. 
 • Mensen vinden dat de broker laagdrempelig en overzichtelijk is en daarnaast een goede service levert. Verder vinden sommigen de iDEAL-kosten van 1 euro wel een tegenvaller. 
 • Naast Nederland doen ze hun best om de Engelse variant, Bitladon, flink onder de aandacht te brengen. Zo gaan ze veel naar buitenlandse evenementen om de naamsbekendheid te vergroten.

Bitcoin Meester is een goede aanwinst voor Nederland en we houden de ontwikkelingen van ze nauwlettend in de gaten. Mocht je het zelf ook leuk vinden om hen te volgen dan kan dit via Twitter of via Facebook.

Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!