Big Time gameplay banner

Big Time - Play to Earn Crypto NFT gaming!

Met het spel Big Time, dat door Big Time Studios gemaakt is, is er een nieuwe decentrale applicatie (dApp) van hoge kwaliteit op de cryptomarkt gekomen. Deze crypto game is gemaakt door ontwikkelaars met vele bekende bedrijven op hun CV. Van Electronic Arts tot Disney en Marvel. De verwachtingen rondom deze game zijn dan ook zeer hoog!

De cryptomarkt is een vrij jonge markt en maakt daarom een grote groei mee. Er zijn verschillende ontwikkelaars die de blockchaintechnologie willen gebruiken om de beste dApps, NFT's, blockchains of cryptocurrency's te maken. Het is dan ook geen verrassing dat er van al deze toepassingen enorm veel verschillende projecten zijn. Zo zijn er duizenden cryptomunten, NFT's en daarnaast talloze dApps. 

Het spel bevindt zich op dit moment (juni 2022) in de bèta fase, dus een perfect moment om te ontdekken of dit spel iets voor jou is! In deze blog kun je alles ontdekken over Big Time. We nemen het team, de NFT's en verschillende in-game aspecten met je door. Zo kun je nog in aanmerking komen om het spel te spelen, voordat het grote publiek deze mogelijkheid heeft. Ben je benieuwd hoe? Lees dan vooral verder!

Bekijk Snel

Wat is Big Time?

Big Time is een play-to-earn (P2E) game dat in 2020 is opgericht en is gebouwd op de Ethereum (ETH) blockchain. Na jaren van ontwikkeling kwam er aan het eind van 2021 groot nieuws, doordat de eerste NFTs op de markt verschenen. In het begin van 2022 was het dan daadwerkelijk zover; de bèta versie van Big Time kan gespeeld worden!

In de wereld van Big Time kun je zowel solo als met meerdere spelers missies uitvoeren en verschillende monsters verslaan. Door het vechten met deze monsters kun je verschillende items verdienen, zoals cryptocurrency’s en NFT’s. Zeker voor een P2E game ziet Big Time er zeer goed uit, maar dat is met het team achter het spel geen verrassing (hierover later meer).

Big Time is naar alle waarschijnlijkheid in de toekomst gratis te spelen, maar het eerste half jaar van 2022 konden enkel spelers met een VIP pass het spel spelen. Deze VIP pas is een NFT, die enthousiastelingen konden kopen. Op dit moment bevindt de game zich nog steeds in de beta fase, waardoor uiteindelijk moet blijken of het spel daadwerkelijk free-to-play wordt.

Ben je benieuwd naar de gameplay? Check dan vooral de onderstaande video:

Big Time karakters 

In het spel kun je kiezen uit verschillende karakters, die elk hun eigen kenmerken en specialiteiten hebben. Elk karakter draagt bij aan het team, maar sommige aspecten kunnen ook zwaarder wegen wanneer je solo op pad gaat. Wanneer je Big Time begint te spelen, zal er aan jou worden gevraagd om een karakter te kiezen.

Dit karakter kun je pas aanpassen wanneer je een 'pocketwatch' hebt gevonden. Deze kun je vinden door in-game vijanden te verslaan. Mocht je een pocketwatch hebben bemachtigd en je zet deze in, dan zal de progressie op je vorige karakter worden opgeslagen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat al je geboekte progressie voor niets is geweest! Maar welke karakters zijn er precies?

Time Warrior (Barbarian)

De Time Warrior is een karakter die zijn krachten het beste kan benutten in de frontlinie. Door zijn krachtige slagen en speciale vaardigheden, kan deze Barbarian met zijn unieke krachten een heel vijandig leger een kopje kleiner maken. Een karakter met brute kracht, maar toch goed is in close range gevechten, is een unieke combinatie die veel spelers zullen waarderen!

Chronomancer (Mage)

Chronomancers zijn karakters die vijanden op afstand behoorlijk aan kan pakken. Deze krachtige en magische karakters zijn zeer geschikt wanneer je wat meer op afstand wil vechten. Deze keuze voor dit karakter is een tactische keuze, die niet geschikt is voor spelers die op zoek zijn naar snelle actie. Wanneer je met je vrienden Big Time gaat spelen, is deze rol een mooie aanvullen op de karakters die juist snel kunnen aanvallen.

Shadowblade (Ninja)

De Shadowblade wordt vergeleken met een ninja, die sluipt als een shaduw, en dat is niet voor niets. Deze ninja's zijn vliegensvlug en gaan geruisloos op de verschillende vijanden af. Daarnaast zijn Shadowblades snelle aanvallers, die voor jou de juiste klasse zijn indien je speelstijl gericht is op een snelle vechtstijl. Zoek je een karakter die vol in de strijd in duikt? Shadowblades zijn perfect voor close combat gevechten!

Quantum Fixer (Medic)

De Quantum Fixer kun je vergelijken met de opvattingen van Johan Cruijff; de aanval is de beste verdediging. Een Quantum Fixer wordt als een Medic omschreven, maar kunnen daarnaast met hun gadgets ook het verschil maken tijdens een gevecht. Dankzij de Fixers kunnen Chronomancers en Shadowblades hun sterke punten volledig benutten, dankzij het hackende en helende werk van de Fixers.

Natuurlijk zegt een video meer dan duizend woorden, dus ontdek hieronder welk karakter het beste bij jou past!

Big Time NFT marketplace

In het spel kun je twee verschillende soorten NFT's ontdekken, namelijk de zogenaamde cosmetische en utilitaire NFT's. Deze NFT's kun je in-game vinden, door vijanden te verslaan en missies te voltooien. Om deze NFT's om te zetten in crypto, of juist NFT's te kopen zodat je kunt excelleren in het spel, dan kun je terecht op de NFT marktplaats van Big Time. 

Cosmetische NFT's zijn te vinden door in het spel vijanden te verslaan of door ze op de marktplaats te kopen. Deze NFT's kun je gebruiken om het uiterlijk van je items te verfraaien. Verder hebben deze non-fungible tokens geen invloed op het prestaties, ze zijn puur voor de show. De utilitaire NFT's zijn in-game een stuk handiger. Deze unieke tokens kun je inzetten om jouw items te repareren of om ze te upgraden. 

Vroegtijdig toegang met VIP passen

Voor de meest toegewijde spelers is het mogelijk om het spel eerder dan de meeste gamers te spelen. Big Time Studios heeft namelijk verschillende NFT's in de verkoop gezet, die als toegangspas gelden. In totaal zijn er vier verschillende soorten VIP passen, namelijk Gold, Silver, Jade en Ruby. Deze volgorde is tevens de volgorde van toegang. Spelers met een Gold VIP pass konden als eerste het spel spelen en zo als eerste genieten van de gameplay om op jacht naar NFT's te gaan!

Dit is ook de reden dat enorm veel spelers de VIP passen hebben gekocht. Wanneer je vroegtijdig het spel kan spelen en een hoop NFT's en andere in-game items kunt bemachtigen, voordat de meeste spelers überhaupt het spel kunne spelen, dan kun je mogelijk enorm profiteren van de potentiële toekomstige vraag naar deze schaarse NFT's. De VIP passen zijn op de Big Time marktplaats te koop, maar je kunt ze ook aanschaffen via OpenSea of de Binance marktplaats.

Image
Overzicht van alle Big Time VIP passen: Gold, Silver, Jade, Ruby

Het team van Big Time Studios

Het team van Big Time Studios bestaat uit zeer ervaren teamleden, die een achtergrond hebben bij de grootste bedrijven op het gebied van gaming. Van Epic Games en Blizzard, tot aan Electronic Arts. Dit team heeft dan ook een bijdrage geleverd aan spellen zoals Fortnite en Call of Duty. Om de leidinggevenden bij Big Time een podium te geven, nemen we de teamleden met de meeste verantwoordelijkheid met je door.

De CEO van Big Time Studios is Ari Meilich, die tevens in april 2020 het bedrijf heeft opgestart. Meilich heeft voor zijn werkzaamheden bij Big Time bijna vijf jaar gewerkt bij Decentraland en heeft daarnaast gewerkt bij een venture capitalist en met Benchrise nóg een ander bedrijf opgericht.

Iemand die ook voor Decentraland heeft gewerkt, voordat hij begon aan zijn avontuur bij Big Time Studios, is Thor Alexander. Alexander is de CPO van Big Time, waarmee hij hoofdverantwoordelijke voor het product is. Ook heeft Alexander met Luck Puppy een eigen bedrijf opgericht, en is hij daarvoor werkzaam geweest bij Zynga en Metaplace.

Ook de CMO, Michael Migliero, heeft het ondernemerschap door zijn aderen lopen. Net als de CEO en CPO van het bedrijf, heeft Migliero met Fractional Media een eigen bedrijf gehad. Daarnaast heeft hij in Palo Alto, het hart van de ‘ondernemersplaats’ Silicon valley,  verschillende functies bij bedrijven bekleed.

De leidinggevende op technisch gebied is Matthew Tonks, de CTO van Big Time Studios. Ook Tonks heeft als ondernemer niet stilgezeten en heeft al ruim 10 jaar het bedrijf BitMonster, een software ontwikkelingsbedrijf. Daarnaast is Tonks werkzaam geweest bij Epic Games en Electronic Arts, twee toonaangevende bedrijven op het gebied van gaming. Big Time Studios is dus in goede handen!

Image
Het team van Big Time Studios
Afbeelding afkomstig van Bigtime.gg

Big Time op social media

Wil je graag op de hoogte blijven over de laatste ontwikkelingen rondom Big Time? Het bedrijf is op enorm veel verschillende social media platformen te volgen, dus dat komt goed uit! Met 235.400 volgers is Twitter het social media platform waar Big Time  de op één na meeste volgers heeft. Twitter geldt voor veel cryptoprojecten als hét social media platform, maar meer dan 200.000 volgers voor een beta game is indrukwekkend.

Naast Twitter kun je Big Time ook volgen via de verschillende chat applicaties. Zowel via Discord als Telegram kun je op de hoogte blijven over Big Time, samen met respectievelijk 400.000 en 25.600 volgers. Wanneer je het aantal volgers op Twitter al indrukwekkend vond, dan is het aantal volgers op Discord al helemaal een prestatie, die je bij cryptoprojecten zelden ziet.

En mocht je tijdens het scrollen op Instagram af en toe was nieuwtjes omtrent Big Time mee willen krijgen, dan is dat ook mogelijk! Samen met 27.000 andere volgers kun je enkele keren per week een update over het spel verwachten. Hierbij lijkt de hoeveelheid content een beetje op Reddit, waar ruim 2.000 volgers ook enkele keren per week in de subreddit van Big Time content kunnen verwachten. Echter, hieronder vallen bijvoorbeeld ook vragen vanuit de community.

We hebben inmiddels 6 social media kanalen van Big Time besproken, een hoeveelheid die voor de meeste cryptoprojecten wel genoeg is. Echter, Big Time is op nagenoeg elk social media platform gevestigd. Hierbij kunnen de streaming platformen natuurlijk niet ontbreken! Zowel via YouTube als Twitch kun je content vinden. De frequentie van updates is misschien minder hoog, maar de informatieve waarde is des te hoger! 

Over de informatieve waarde gesproken, ook via Medium kun je op de hoogte blijven omtrent de plannen van Big Time. Hier volgen ruim 12.000 mensen de informatieve blogs van Big Time, waarin belangrijke updates worden gedeeld en gedetailleerder behandeld worden. Een handig alternatief als je liever leest dan video’s bekijkt!

Conclusie

Big Time is een nieuw spel, dat gebouwd is op de blockchain technologie. Dit spel is gemaakt door een team dat bestaat uit verschillende teamleden met een hoop ervaring bij gerenommeerde bedrijven. Zoals je in deze blog hebt kunnen ontdekken, is de interesse in dit spel groot en ziet de gameplay er interessant uit. Er zijn maar weinig spellen die de interesse van honderdduizenden mensen kunnen wekken én er ook nog een goed uit zien.

Het leuke van dit spel is dat je geld kunt verdienen met het spelen van het spel, maar ook NFT's in kunt zetten om het maximale uit het spel te halen. Het spel is op dit moment (juni 2022) nog in de beta fase, dus je tijd en geld hierin investeren blijft een risico. Beginnende cryptoprojecten hebben alles nog te bewijzen, maar met een ervaren team heeft Big Time een streepje voor op de meeste play-to-earn games.

Ben je op zoek naar meer informatie of heb je nog vragen over Big Time? Of wil je graag andere cryptoliefhebbers ontmoeten? In de gratis Discordkanalen van ons product Money Mastery van AllesOverCrypto kun je vragen stellen en kom je in gesprek met duizenden andere liefhebbers van crypto.

Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kunt doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt. Doordat wij elke dag met content bezig zijn, is de kans groot dat we jouw vragen eerder hebben beantwoord! Laat vooral weten wat jouw gedachten zijn over Big Time!


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.