wat is bepro network crypto

Wat is Bepro Network (BEPRO)? Complete uitleg!

Iedere dag zijn er mensen bezig met de ontwikkeling van een nieuw blockchain of crypto project. Dit zorgt ervoor dat we steeds meer gebruik kunnen maken van blockchains en applicaties die hierop draaien. Toch is de ontwikkeling van dit soort projecten nog best lastig.

Zo zijn er weinig mensen die gespecialiseerd zijn in de ontwikkeling van blockchains en dApps. Daarom duurt het soms lang voordat een project volledig ontwikkeld is. En dat houdt de groei van de blockchain technologie natuurlijk alleen maar tegen.

Bepro Network heeft iets ontwikkeld waarmee het voor ontwikkelaars van blockchains makkelijker wordt om hun idee tot realiteit te brengen, zonder dat daar extra veel kosten in zullen gaan zitten. Dit project heeft ook een eigen cryptocurrency, genaamd het BEPRO-token.

In dit artikel leggen we je uit wat Bepro Network is, door wie het project is bedacht, hoe het protocol van dit project werkt en wat de belangrijkste voor- en nadelen zijn.

Bekijk snel

Wat is Bepro Network (BEPRO)?

Bepro Network is bezig met het ontwikkelen van een ecosysteem dat bestaat uit verschillende tools en bronnen, om de ontwikkeling van een dApp te vergemakkelijken. Naast dat het makkelijker zal zijn voor ontwikkelaars, kunnen zij er ook vanuit gaan dat alles zo snel en veilig mogelijk werkt.

Er zijn twee producten die Bepro Network levert om dit doel te kunnen bereiken. Dit zijn BEPRO-JS en Bepro.Network.

BEPRO-JS

BEPRO-JS is een open-source Javascript framework dat ontwikkelaars kunnen gebruik voor de ontwikkeling van hun dApp. Een framework is een vooraf ingestelde set van regels code, waardoor een ontwikkelaar het wiel niet meer opnieuw hoeft uit te vinden. Hij kan namelijk gebruik maken van de stukken code die in het framework staan.

Omdat BEPRO-JS een veilig framework is, kunnen ontwikkelaars ervan uit gaan dat ze geen problemen hebben met de veiligheid van hun applicatie.

Het is mogelijk om van dit framework gebruik te maken zonder diepe en technische blockchain kennis te bezitten. Hierdoor kan iedereen op een makkelijke manier gebruik maken van vrij ingewikkelde functies.

Bepro.Network

Het voornaamste product is Bepro.Network. Dit is een platform dat Solidity-ontwikkelaars bij elkaar brengt. Op dit platform kunnen ze verschillende stukken codes met elkaar uitwisselen. Hierdoor hoeven ontwikkelaars niet alles zelf te ontwikkelen, maar kunnen ze gebruik maken van het werk dat iemand anders al heeft geleverd.

Ook dit draagt bij aan de veiligheid van nieuwe applicaties. Het is namelijk een stuk veiliger om een code te gebruiken die zichzelf al heeft bewezen als veilig, dan om een stuk code zelf te schrijven en zichzelf nog nooit heeft kunnen bewijzen.

Het platform wordt geheel automatisch bestuurd door middel van het BEPRO-token. Dit is een ERC20-token dat ontwikkelaars in staat stelt van het platform gebruik te kunnen maken. Ook zullen ontwikkelaars BEPRO-tokens ontvangen wanneer ze een bijdrage leveren aan het platform.

Onderstaande video is gemaakt door Bepro Network, en dient als introductie van de mogelijkheden die ze met hun producten bieden.

Door wie is Bepro Network ontwikkeld?

Bepro Network wordt ontwikkeld door Bepro Network Labs. Dit is een bedrijf dat is opgericht door André Moniz, Justin Wu, Miguel Leite en Rui Teixeira. Zij zijn hiermee ook alle vier de bedenkers en oprichters van Bepro Network. De ontwikkeling van Bepro Network doen ze niet alleen, want ze hebben daarnaast nog negen andere mensen die aan dit project werken. Dat zijn:

 • João Gonçalves (CTO);
 • Filipe Pereira (CED);
 • André Santos (UX designer);
 • Rodrigo Souse (UX designer);
 • Marcus Vinicius (front-end developer);
 • André Gonçalves (Javascript developer);
 • Joao David (COC);
 • Luis Clark (Javascript developer);
 • Vitor Hugo (front-end developer).

Dit team wordt daarnaast nog ondersteund door een groep adviseurs, dat bestaat uit Alvaro Nogueiras en Nuno Correia. Het protocol wordt ondersteund door bijna 4.000 leden. Zij zorgen ook voor de verdere ontwikkeling van het platform door hun input aan het projectmanagement te geven.

Image
team achter bepro network

Welk probleem lost Bepro Network op?

Het is niet makkelijk om een dApp te ontwikkelen. Zo moet er niet alleen aan de functionaliteiten worden gedacht, maar is het ook belangrijk dat applicaties veilig zijn. In het verleden is dit al eens fout gegaan, toen TheDAO werd gehacked.

Bepro Network helpt ontwikkelaars bij de ontwikkeling van een nieuwe applicatie. Ze zorgen ervoor dat ontwikkelaars gebruik kunnen maken van het BEPRO-JS framework, wat ze een solide en veilige basis biedt.

Het Bepro.Network platform brengt ontwikkelaars bij elkaar waar ze kennis kunnen uitwisselen. Samen met BEPRO-JS zorgt dit ervoor dat ontwikkelaars sneller een applicatie kunnen ontwikkelen, welke gebruik maakt van code die als veilig is bestempeld.

Uiteindelijk draagt Bepro Network dus bij aan een snellere en veiligere groei van de blockchain technologie. Dit brengt dus ook veel voordelen voor gebruikers met zich mee, omdat zij van meer en veiligere applicaties gebruik kunnen maken.

Wat kunnen ontwikkelaars op Bepro.Network doen?

Het Bepro.Network platform biedt verschillende mogelijkheden aan ontwikkelaars van dApps. Het kan vergeleken worden met een gedecentraliseerde marktplaats die ontwikkelaars met elkaar in contact brengt.

Problemen aankaarten

Ontwikkelaars zullen de mogelijkheid hebben om problemen die ze ondervinden op het platform te plaatsen. Andere ontwikkelaars kunnen vervolgens ingaan op deze problemen, en een oplossing bieden. Mocht iemand een oplossing hebben gevonden, zullen zij hiervoor BEPRO-tokens ontvangen. De gebruiker die het probleem indient, kan zelf bepalen hoe groot deze beloning moet zijn.

Image
bepro applicatie

Oracles controleren

Zoals je misschien wel weet, staat Github vol met waardevolle informatie voor ontwikkelaars. Deze informatie kan ook naar het platform van Bepro gehaald worden. Echter zal deze informatie wel eerst gecontroleerd moeten worden. Gebruikers van het platform kunnen BEPRO-tokens inzetten om zo een oracle te controleren. Hiervoor zullen zij natuurlijk een beloning ontvangen. Mochten ze foute informatie goedkeuren, kunnen zij gestraft worden. De boete wordt dan betaald van de BEPRO-tokens die zij in het begin hebben ingezet. In onderstaande video wordt hier meer over verteld.

Bounties samenvoegen

Bepro Network vindt het belangrijk dat het platform zo overzichtelijk mogelijk is, zodat gebruikers informatie makkelijker kunnen vinden. Daarom hebben gebruikers die meer dan 25 miljoen BEPRO-tokens in bezit hebben de mogelijkheid om problemen op het platform samen te voegen.

Door deze problemen samen te voegen, zal er minder spam ontstaan op het platform. Hierdoor zullen ontwikkelaars uiteindelijk sneller tot een antwoord kunnen komen wanneer zij op zoek gaan naar een vroeg, of een nieuwe vraag op het platform stellen.

De reden dat alleen gebruikers die in het bezit zijn van minimaal 25 miljoen BEPRO-tokens dit kunnen doen, is om de veiligheid te kunnen garanderen. Wanneer zij onterecht informatie van het platform samenvoegen of weghalen, kunnen ze gestraft worden.

Het token van Bepro Network (BEPRO)

Bepro Network heeft een utility token genaamd BEPRO. Dit token heeft een aantal belangrijke functies binnen het ecosysteem van Bepro Network.

De voornaamste functie is het verkrijgen van toegang tot het platform en het framework. Gebruikers zullen BEPRO afdragen aan het ecosysteem zodat zij gebruik kunnen maken van de functies die het platform biedt.

Wanneer ontwikkelaars een bijdrage leveren aan het platform, door bijvoorbeeld code beschikbaar te stellen op Bepro.Network, worden zij beloond met BEPRO-tokens. Op deze manier wil het team achter Bepro Network zorgen voor een snelle uitbreiding van het platform.

Natuurlijk kan het BEPRO-token ook als investering gebruikt worden, mocht je verwachten dat de waarde van het token in de toekomst gaat stijgen.

Er is aan maximale voorraad van 10 miljard BEPRO-tokens. Er zullen dus nooit meer tokens dan dit aantal bijkomen. Op dit moment is pas 68% van de maximale voorraad tokens uitgegeven.

Waar kan Bepro Network voor gebruikt worden?

De producten die door Bepro Network worden ontwikkeld, kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Onderstaande gebruikersfuncties zijn het belangrijkst voor BEPRO-JS.

 • NFT's. Met het framework kunnen ontwikkelaars makkelijk NFT's ontwikkelen die gebruikt kunnen worden voor DeFi-applicaties en on-chain games. Dit zorgt op den duur voor meerdere en betere DeFi- en gaming-applicaties. RealFevr is een applicatie die Bepro Network al voor dit doeleinde gebruikt.
 • Digital art. BEPRO-JS biedt artiesten de mogelijkheid om hun digital art makkelijk in een online atelier te plaatsen, waar zij dit vervolgens onder hun eigen naam kunnen verkopen. b.e.p.r.o. is een applicatie die Bepro Network al voor dit doeleinde gebruikt.
 • Marktvoorspellingen. Het zal met het framework van Bepro Network makkelijker zijn om smart contracts te programmeren die marktvoorspellingen kunnen doen. Dit helpt voornamelijk crypto traders. Polkamarkets is een applicatie die Bepro Network al voor dit doeleinde gebruikt.
 • DeFi. Veel DeFi-applicaties kunnen gebruik maken van de functies die BEPRO-JS biedt. Exeedme is een applicatie die Bepro Network al voor dit doeleinde gebruikt.
 • Staking. Het ontwikkelen van een ERC20 staking mechanisme is mogelijk met BEPRO-JS. RealFevr is een applicatie die Bepro Network al voor dit doeleinde gebruikt.

De voor- en nadelen van Bepro Network

Nu je hebt gelezen wat Bepro Network is en hoe het werkt, heb je misschien wel een beeld over de belangrijkste voordelen van dit project. Om nog eens kort samen te vatten wat Bepro Network is, zullen we de belangrijkste voor- en nadelen van Bepro Network voor je opsommen.

Voordelen

 • Ontwikkelaars kunnen makkelijker applicaties maken. Doordat ontwikkelaars van het framework en het platform gebruik kunnen maken, zal het voor hen makkelijker zijn een applicatie te ontwikkelen.
 • Meer applicaties. Omdat het makkelijker wordt om een applicatie te ontwikkelen, zullen er uiteindelijk ook meer dApps zijn. Dit draagt bij aan een verdere uitbreiding van de blockchain technologie en de inzet daarvan.
 • Applicaties zullen veiliger zijn. Code die al eerder als werkend en veilig is beschouwd, kan herbruikt worden door ontwikkelaars. Dit zorgt ervoor dat hun applicaties ook veiliger zullen zijn, waardoor gebruikers zichzelf minder zorgen hoeven te maken over de veiligheid van de applicatie die ze gebruiken.
 • Stimulans om code te delen. Ontwikkelaars ontvangen BEPRO-tokens wanneer zij hun code delen op het platform van Bepro.Network. Dit zal ervoor zorgen dat het platform snel kan groeien, waardoor bovenstaande voordelen nóg waardevoller zullen zijn.
 • Weinig concurrentie. Bepro Network heeft weinig concurrentie. Veel crypto projecten focussen zichzelf namelijk op andere aspecten van de blockchain, waardoor Bepro Network meer kans heeft om te groeien.

Nadelen

 • Project is nieuw. Bepro Network is een nieuw project en zal zichzelf daarom nog moeten bewijzen. Tot nu toe weten we nog niet zeker of het idee dat ze voor ogen hebben ook daadwerkelijk op grote schaal zal gaan werken. Daarom zijn er nog veel onzekerheden.
 • Voor investeerders lastig te begrijpen. Veel crypto traders zijn zelf geen ontwikkelaar van dApps. Daarom zal het voor hen lastiger te zijn om de noodzaak van dit project te begrijpen.

Conclusie

Bepro Network is een crypto project dat ontwikkelaars van andere blockchains en dApps verder helpt. Zij weten namelijk hoe lastig het kan zijn om zelf een applicatie te ontwikkelen. Daarom kunnen deze ontwikkelaars altijd wel een extra handje hulp gebruiken.

BEPRO-JS is een Javascript framework dat verschillende functies biedt aan ontwikkelaars. Zij hoeven dit framework alleen maar te koppelen aan hun applicatie, waarna ze direct gebruik kunnen maken van alle functies die het framework biedt.

Bepro.Network is een platform waar ontwikkelaars hun code kunnen delen met andere ontwikkelaars. Hier zullen zij een beloning voor ontvangen, in de vorm van BEPRO-tokens. Deze beloningen worden betaald door de mensen die gebruik maken van het platform. Die betalen met BEPRO-tokens om toegang te krijgen tot Bepro.Network.

Na het lezen van dit artikel weet je hopelijk meer over wat Bepro Network is en hoe het werkt. Wil je na het lezen van dit artikel nog meer weten over wat Bepro Network is, de BEPRO-cryptocurrency of andere projecten? Stel dan je vragen in onze AllesOverCrypto Facebookgroep en dan beantwoorden onze experts al jouw vragen. 

Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kan doen, is dat je jouw vraag + "AllesOverCrypto" googelt. Je zult dan snel uitkomen bij één van onze andere artikelen die over dat onderwerp gaan, zodat je weer snel meer kunt leren over dat onderwerp.

Headerfoto door Quardia


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.