Crypto airdrop

7 manieren om gratis crypto te krijgen

Gratis crypto, wie wil dat niet? Hoewel je misschien denkt dat het een scam is, hoeft het dit zeker niet te zijn. In crypto is het namelijk zeker mogelijk om gratis crypto te ontvangen, hoe onwerkelijk het ook klinkt.

Dit kan op heel veel verschillende manieren, maar natuurlijk moet je wel opletten dat je niet opgelicht wordt, dat wil je natuurlijk niet.

Op welke manieren kun je gratis crypto ontvangen? Wat zijn de voordelen en nadelen van de verschillende manieren? En misschien wel het belangrijkste van allemaal: hoe zorg je dat je niet opgelicht wordt? Op die vragen, en meer, krijg je in deze blog antwoord.

Bekijk snel

In onderstaande video van Coin Bureau worden nog enkele manieren om gratis crypto te ontvangen benoemd. Zeker een aanrader om na het lezen van dit artikel eens te bekijken.

Airdrops

De eerste, en waarschijnlijk meest bekende, manier om gratis crypto te ontvangen is door middel van airdrops. Een crypto airdrop is onderdeel van een marketingstrategie waarbij het team een nieuwe token onder de aandacht brengt door deze in kleine hoeveelheden gratis weg te geven aan investeerders.

In principe is een airdrop dus een poging om een nieuwe token van de grond te krijgen. Dit is inderdaad volledig gratis. Vaak moet je bijvoorbeeld lid worden van de Telegram groep, of de token gaan volgen op verschillende sociale media kanalen. Het kan ook zo zijn dat je bijvoorbeeld over het project moet tweeten. Bijna altijd moet je iets doen om deel te kunnen nemen aan de airdrop, maar nooit hoef je er voor te betalen.

Hoeveel tokens je krijgt per airdrop staat niet vast. Elk project bepaalt dit natuurlijk zelf. Het is dan ook afhankelijk per project hoeveel je kunt verdienen aan een airdrop. Vaak is een airdrop op het moment van droppen ergens tussen de $10 en $100 waard, maar wanneer je hold, kan het zomaar eens zijn dat deze na maanden of jaren duizenden dollars waard is. Online lees je wel eens verhalen van mensen die tienduizenden dollars hebben ‘verdiend’ aan een airdrop. Zeker de moeite om er eens naar te kijken dus!

Tegenwoordig zijn airdrops bij de launch niet meer de enige airdrops die er bestaan. Zo heb je vandaag de dag ook NFT airdrops, waar je een gratis NFT krijgt door een aantal taken uit te voeren. Dit heeft in principe precies dezelfde reden als een crypto airdrop: exposure. Zo heb je ook DeFi airdrops, waar bepaalde DeFi protocollen gepromoot worden door de token van het protocol gratis uit te geven.

Ook heb je exclusieve airdrops. Hierbij worden bepaalde investeerders beloond, bijvoorbeeld investeerders die een bepaalde token vanaf de lancering hebben vastgehouden, of mensen die een bepaald protocol hebben gebruikt. Het bekendste voorbeeld hiervan is dat de holders van een Bored Ape Yacht Club allemaal een Mutant Serum. Deze konden zij gebruiken om hun Bored Ape om te toveren in een Mutant Ape. De floorprice van deze Mutant Serums is op dit moment 6.85 ETH en er zijn zelfs Mutant Serums verkocht voor meer dan een miljoen. Daarbij wordt nog niet eens meegerekend wat het waard zou zijn wanneer je je Bored Ape omtovert naar een Mutant Ape. Een airdrop die zeker veel heeft opgeleverd dus!

Airdrops kunnen dus een hele mooie manier zijn om gratis crypto te ontvangen. Niet alleen kun je leuk een beetje extra crypto ontvangen, met een beetje geluk kun je simpelweg heel veel geld verdienen aan airdrops. Wil je meer weten? Eerder schrijven wij een uitgebreide blog over airdrops. Hopelijk ga jij na het lezen van deze blog succes hebben met airdrops!

Image
Crypto airdrop
increation87 / Shutterstock.com

Faucets

Een andere manier om gratis crypto te verdienen, is door gebruik te maken van crypto faucets. Een crypto faucet is een website die jou kleine hoeveelheden van een bepaalde cryptomunt geeft in ruil voor het uitvoeren van taken. De hoeveelheden die je ontvangt zijn vaak heel klein, maar het is toch weer gratis crypto.

Er zijn twee populaire vorm van faucets.

De eerste is een faucet waarbij je een beetje van een cryptomunt ontvangt nadat je onderzoek hebt gedaan naar het project. Zo kun je bijvoorbeeld via ‘Learn and Earn’ van CoinMarketCap verschillende cryptomunten ontvangen na video’s te ontvangen die het project uitleggen en lid te worden van de community. Op dit moment heeft CoinMarketCap bijvoorbeeld Faucets lopen voor The Sandbox, NFTb, IoTeX, SushiSwap, Polkastarter, REVV en 1inch en nog veel meer projecten. Je moet vaak tussen de 3 en 5 lessen krijgen, daarna of een taak uitvoeren op het platform of lid worden van de community en in ruil daarvoor krijg je een beetje van de cryptomunt. Dit kan zeker de moeite waard zijn, afhangend van of je in het project gelooft en of je de tijd erin wil steken.

Een andere vorm van een faucet is een faucet waarbij je gratis wat van de munt krijgt om het netwerk uit te kunnen testen. Zo heeft bijvoorbeeld het Polygon netwerk een faucet waarbij je een klein beetje MATIC krijgt. Dit is vaak genoeg om een aantal transacties uit te voeren op het netwerk. Dit doen netwerken omdat je dan het netwerk uit kunt testen zonder dat je hier meteen geld in hoeft te investeren. Dit gaat vaak echt om hele kleine bedragen. Het is dus misschien niet de moeite wanneer je het daadwerkelijk wil gaan opsparen, maar kan zeker leuk zijn wanneer je wil experimenteren op een nieuw netwerk.

Bounties

Een andere manier om gratis crypto te ontvangen zijn crypto bounties. Crypto bounties zijn taken die worden opgezet door een startend crypto project, in ruil voor munten of tokens van het project.

Bij deze taken moet je denken aan het vinden voor een oplossing voor een bepaald probleem dat het project ervaart. Zo zijn er vaak bounties om fouten te vinden in de veiligheid van het protocol, of zijn er bijvoorbeeld weer promotie bounties, waar je crypto ontvangt in ruil voor het promoten van het project.

De rewards voor bounties verschillen heel erg, maar kunnen soms best wel hoog zijn. Het kan soms moeilijk zijn om bounties te vinden, maar het kan zeker wat opleveren wanneer je ze goed uitvoert. Zeker de moeite om er eens naar te kijken, als je gratis crypto wil ontvangen!

Image
De kaarten van Crypto.com
De kaarten van Crypto.com

Betaalkaarten

Een andere manier om ‘gratis’ crypto te ontvangen is door gebruik te maken van crypto betaalkaarten. Verschillende grote cryptobedrijven als Binance, Crypto.com, Coinbase en BlockFi bieden hun eigen VISA crypto cards aan.

Deze cards kun je gebruiken om bijna overal te kunnen betalen met crypto. Niet alleen kun je ze gebruiken om te betalen in crypto en hoef je op die manier je crypto in principe dus nooit meer te verkopen, ook zitten er vaak verschillende extra voordelen aan verbonden.

Eén van deze voordelen is dat je vaak cashback ontvangt wanneer je gebruik maakt van deze cards. Dit kan, omdat er normaal bepaalde fees naar VISA of andere partijen gaan, wanneer je gebruik maakt van een betaalkaart. De cryptobedrijven kiezen er voor deze fees terug te geven aan de betaler. Deze krijg je dan terug in de vorm van crypto. Zo kun je bijvoorbeeld bij Crypto.com tot wel 8% cashback ontvangen op elke aankoop (!), afhankelijk van welke kaart je hebt. In het geval van Crypto.com ontvang je je cashback rewards in de vorm van CRO, de native token van Crypto.com.

Dit kan dus een erg mooie manier zijn om gratis crypto te ontvangen over kosten die je sowieso al maakt!

Registreerbonus

Vaak bieden cryptobedrijven, zoals exchanges, mooie registreerbonussen aan om nieuwe klanten te trekken. Je krijgt dan bijvoorbeeld $30 aan BTC wanneer je je aanmeldt bij de exchange en je eerste $100 stort. Ook dit kan een erg mooie manier zijn om gratis crypto te verdienen.

Zo krijg je bijvoorbeeld bij BlockFi een beetje BTC wanneer je je aanmeldt, afhankelijk van hoeveel je stort. Wanneer je tussen de $100 en $1500 stort, ontvang je $15 aan BTC, wanneer je tussen de $1500 en $20.000 stort, ontvang je $20 aan BTC, en zo gaat het nog wel even door.

Een vergelijkbare bonus heb je bij Coinbase. Bij Coinbase krijg je $5 aan gratis Bitcoin wanneer je een account aanmaakt.

Ook Crypto.com biedt zo’n bonus aan. Wanneer je daar 1.000 CRO staket, ontvang je $10 aan BTC.

Bijna elke exchange biedt wel zo’n bonus aan en met een beetje zoekwerk heb je die al snel gevonden. Het kan zeker een leuke manier zijn om wat extra crypto te ontvangen, maar rijk ga je er waarschijnlijk niet van worden.

Coinbase Earn

Nog een manier om gratis crypto te ontvangen, is Coinbase Earn. Coinbase Earn is een programma van Coinbase waarbij je betaald krijgt om te leren over crypto. ‘Earn crypto while learning about crypto’ is het motto van Coinbase Earn. Interessant! Betaald krijgen om te leren, wie wil dat nou niet?

Het is eigenlijk best wel vergelijkbaar met ‘Learn and Earn’ van CoinMarketCap. Je kiest een ‘course’ uit over een bepaald cryptoproject, volgt de lessen en voert mogelijk bepaalde taken uit en vervolgens ontvangt je een beetje van de munten of tokens van het cryptoproject. Verschillende projecten die op dit moment beschikbaar zijn via Coinbase Earn zijn Stellar Lumens, The Graph, Chiliz, Balancer, Polygon en Filecoin.

Dit is naar onze mening een erg interessante manier van gratis crypto ontvangen, omdat onderzoek naar projecten doen iets is wat de meeste crypto investeerders sowieso al doen. Wanneer je er dus gratis tokens of munten van het project waar je onderzoek naar doet voor kunt ontvangen in ruil voor het doen van het onderzoek, klinkt dit als een erg goede optie.

Image
Coinbase Earn
Coinbase Earn

Andere leuke manieren

Dan zijn er ook nog verschillende .

  • 1 daarvan is bijvoorbeeld Brave Browser. De Brave Browser is een internet browser, zoals Google Chrome dat ook is, maar dan 3x zo snel. Daarnaast is de Brave Browser gebaseerd op blockchain technologie. Wanneer je gebruikt maakt van de Brave Browser krijg je hiervoor betaald. Dit komt omdat adverteerders op de browser betalen in de Basic Attention Token om te kunnen adverteren op het platform. Jij krijgt dan weer betaald in deze zelfde token, om de advertenties te bekijken. Een vergelijkbaar project is Presearch.
  • Een ander interessant project is Lolli. Lolli is een Chrome extensie die je cashbacks geeft wanneer je online shopt. Zo biedt Lolli bijvoorbeeld cashbacks aan bij Nike, Ebay, Microsoft en Sephora. Je kunt kiezen tussen cashbacks in cash of in Bitcoin. De cashbacks kunnen oplopen tot wel 30%. Wanneer jij een echte online shopper bent kan dit dus zeker een mooie manier zijn om wat extra gratis Bitcoin te krijgen. Het enige wat je hoeft te doen is de Chrome extensie te installeren. Hetzelfde geldt hier als bij de crypto betaalkaarten, je ontvangt gratis crypto over kosten die je toch al zou maken.

Conclusie

Er zijn dus tal van verschillende manieren om gratis crypto te ontvangen. En gratis crypto, wie wil dat nou niet? Het klinkt als een scam, maar het is echt waar. Gratis crypto, het bestaat.

Wel moet je natuurlijk opletten dat je niet in de val gelokt wordt, want zoals met alles, scammers liggen op de loer. Vandaag keken we naar verschillende manieren waarop je op een veilige manier gratis crypto kunt ontvangen.

Elk van de manieren die we genoemd hebben kunnen je gratis crypto opleveren, de een meer dan de ander. Zo zul je aan airdrops mogelijk meer gaan verdienen dan aan faucets, maar allemaal kunnen ze je wel degelijk wat opleveren.

Hopelijk kun jij nu voor jezelf een mooie manier kiezen waarop jij gratis crypto gaat verdienen. Laten we hopen dat het succesvol voor je is!

Heb jij nog vragen over de verschillende manieren waarop je gratis crypto kunt ontvangen? Of wil je graag andere cryptoliefhebbers ontmoeten? In de Facebookgroep van AllesOverCrypto kun je vragen stellen en kom je in gesprek met ruim 100.000 andere liefhebbers van crypto.

Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kan doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt. Laat vooral weten wat jouw gedachten zijn over de ontwikkelingen rondom de ontwikkelingen rondom crypto!

Header afbeelding: Cryptographer / Shutterstock.com


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.