BlockFi

BlockFi Review | Betrouwbaarheid, ervaringen en uitleg

Je hoort wel eens vaker succesverhalen van crypto investeerders die leven van een prachtig rendement en hiermee een passief inkomen verdienen. Heb je bepaalde tokens in je wallet waar je niet mee wilt handelen maar waarin je hebt geïnvesteerd op lange termijn? Je kan ervoor kiezen om ze te hodlen op je hardware wallet, maar je kan er ook voor kiezen om je crypto aan het werk te zetten om met je huidige waarde extra rendement te ontvangen bovenop de hopelijk gunstige ontwikkelingen van de markt. BlockFi is zo een crypto lending platform waarbij jij extra rente kan ontvangen wanneer je beslist om je digitale assets op hun platform beschikbaar te stellen. Ontdek hier hoe jij extra rente kan krijgen via het platform van BlockFi.

Foto header: Creative Stock Studio/Shutterstock.com

Bekijk snel

Wat is BlockFi

BlockFi is een cryptobeheerplatform waarmee je tot 8,6% rente per jaar kan verdienen met je crypto. Daarnaast kan je geld lenen, crypto kopen én toegang krijgen tot andere diensten. Het is een alles-in-één cryptobank.

BlockFi is opgericht in 2017 door Zac Prince en Flori Marquez en is op korte tijd uitgegroeid tot één van de populairste alternatieven voor het verschaffen van krediet- en spaarrekeningen. Je stelt je eigen crypto assets beschikbaar, die het platform gebruikt om leningen te verschaffen, waar jij een extra rendement op krijgt. BlockFi verstrekt leningen op basis van onderpand van je eigen cryptocurrency en een spaarrekening waarmee je bijkomende hoge rente kan verdienen.

Het platform bestaat al een aantal jaar en heeft in die tijd bewezen een veilig en efficiënt platform te zijn. BlockFi is dan ook een gereguleerde serviceprovider gevestigd in de Verenigde Staten. Alvorens je deze status krijg, moet je voldoen aan bepaalde voorwaarde om te garanderen dat je klanten een veilige en beveiligde service kan bieden. Bovendien is de primaire bewaarde van het platform Gemini Trust Company, LLC. Dit is een New Yorkse trustmaatschappij die wordt gereguleerd door het Department of Financial Services in New York.

BlockFi Interest

De tijden dat we nog rendement kregen van ons fiatgeld op de bank is helaas verleden tijd. Daarom is de wereld van crypto populair geworden en komen er dagelijkse nieuwe crypto-liefhebbers bij. Maar naast het louter investeren en wachten op gunstige signalen van de markt, kunnen we met onze huidige portefeuille ook interesten krijgen!

Het platform kent zijn populariteit aan de mogelijkheid om een aantrekkelijke APY, Annual Percentage Yield, ook wel jaarlijkse rente, te krijgen op je huidige assets. Je kan dan ook gemakkelijk een calculatie doen om te kijken hoeveel rente jij vermoedelijk ontvangt. Dit doe je door een cryptomunt te selecteren en te bepalen op hoeveel jaar jij deze wil gaan vasthouden. Deze periode is flexibel van aard, dat wil zeggen dat je altijd ervoor kan kiezen om je investering te verzenden naar een andere wallet.

In onderstaande indicatie zie je, als je vandaag één volledige Bitcoin (BTC) zou gaan vastzetten op BlockFi, je een jaarlijks rendement krijgt van 4.234 dollar. Over de gehele looptijd van 5 jaar staat dit gelijk aan grofweg 21.000 dollar. Deze rente wordt uitgekeerd iedere maand, zodat jij elke maand je balans ziet stijgen.

Image
BlockFi
Calculatie: BlockFi.com

Welke crypto munten biedt BlockFi aan?

Het is niet mogelijk om rente krijgen over alle willekeurige cryptomunten. Het platform van BlockFi werkt met een selectie op basis van populariteit en totale voorraad:

Zoals je ziet staan er ook stablecoins in. Met de verschuiving op de financiële markt zien we dat steeds meer investeerders ook kiezen voor stablecoins, via BlockFi kunnen ze rente verdienen op een stablecoin zonder hiervoor afhankelijk te zien van marktfluctuaties.

Elke crypto heeft ook een ander rentepercentage en ze werken aan de hand van verschillende niveaus bij Bitcoin en Ethereum. In onderstaande tabel zie je dat je maar liefst 6% rente ontvangt op je Bitcoin. Dit is een aardig percentage, echter is dit niet meer geldig als je meer dan één volledige Bitcoin hebt. Dan zakt het percentage van 6% naar nog maar 2%, wat het een stuk minder interessant maakt.

Hetzelfde is van toepassing voor Ethereum. Tussen de 0 en 100 ETH ontvang je 5,25%, maar heb je meer dan 100 ETH, wat op moment van schrijven gelijk staat aan 245.000 dollar, ontvang je nog maar 2%. Het is dan een ook belangrijk om te gaan kijken in hoeverre het voor jou interessant is. Natuurlijk is het ook altijd mogelijk om op enige regelmaat een deel van je investering eruit te halen, zodat je steeds het hoogste rentetarief ontvangt.

Image
BlockFi
Bron: BlockFi Interest Rates BlockFi.com

Er is geen minimum inleg vereist voor het verdienen van rente. Het is wel belangrijk om te weten dat accounts onderhevig zijn aan minimumopnames bepaald door Gemini, de primaire bewaarde van BlockFi. Indien je valuta wil opnemen, moet dit dus gelijk staan aan een minimale bedrag.

Voor Bitcoin is dit 0,003 BTC wat gelijkstaat aan 156 euro op het moment van schrijven. Voor Ethereum geldt een minimum van 0,056 ETH of 114 euro. Hoewel dit eerder kleine bedragen zijn, is het wel noemenswaardig en belangrijk om dit te weten.

Trading

Je kan in de interface van BlockFi ook rechtstreeks handelen tussen andere beschikbare munten. Het is geen platform zoals Binance met een heel uitgebreid aanbod aan handelsparen, maar je kan er wel voor kiezen om op eender welk moment een aandeel van bijvoorbeeld je Bitcoin te traden naar Ethereum. Het voordeel hier is dat je meteen na het voltooien van de transactie, interest ontvangt op je nieuwe cryptomunt. Je hoeft deze dus niet apart nog eens beschikbaar te stellen om rente te ontvangen.

Crypto-backed leningen

BlockFi verschaft ook leningen zonder dat je hiervoor je cryptomunten moet verkopen. Heb je een vermogen geïnvesteerd in crypto maar wil je extra cashflow in dollars? Je kan dan een aanvraag doen om een lening te verschaffen. Het minimumbedrag voor deze leningen is 10.000 dollar. BlockFi gebruikt vervolgens je beschikbare crypto als onderpand om deze lening te verschaffen. Wees bewust van de risico’s van het aangaan van leningen, dit komt nooit zonder gevaren. Het is dan ook altijd belangrijk om je eigen onderzoek te doen naar de financiële mogelijkheden en consequenties.

Kredietkaart

We zien dat steeds meer exchanges en crypto platformen investeren in het aanbieden van een eigen creditcard. Na het succes van de Binance Visa Card die steeds vaker gebruikt wordt, zien we ook dat BlockFi nu een eigen crypto creditcard heeft. In december 2020 hebben ze aangekondigd per één januari van 2021 een wachtlijst te openen voor alle geinteresseerden. BlockFi zal in de lente van dit jaar starten met het versturen van hun crypto creditkaarten. Na aanvraag ontvang je een persoonlijke creditcard met een limiet in USD. Bij elke transactie ontvang je maar liefst 1,5% cashback in Bitcoin (BTC).

Image
BlockFi creditcard
BlockFi.com

De kredietkaart beloont je met Bitcoin die rechtstreeks worden toegevoegd aan je andere Bitcoin die beschikbaar staat voor rente. Boven op je jaarlijkse APY, verdien je nog eens 1,5% cashback in Bitcoin. Volgens BlockFi zelf, zou je deze kaart kunnen gebruiken overal waar ze betalingen met Visa accepteren.

  • Ontvang 250 dollar als aanmeldingsbonus als je 3.000 dollar spendeert in de eerste drie maanden.
  • 2% extra APY op je gemiddelde dagelijkse stablecoin-saldo, betaald in Bitcoin tot 200 dollar
  • 30 dollar in Bitcoin voor elke affiliate link

Veiligheid BlockFi

Onderpand

Het gebruik van een onderpand bij leningen wordt als zeer veilig beschouwd. Dit omdat het gereguleerd wordt bij Gemini in een cold-storage omgeving. Naar eigen zeggen behouden ze maar 5% van deze digitale assets in een online-wallet omgeving. Indien er een hack of digitale cyberaanval plaatsvindt, is 95% van alle digitale valuta veilig. Gemini heeft daarnaast ook een licentie met dekking voor alle digitale activa.

Rente

Als het gaat om crypto die is geleend door andere gebruikers en institutionele beleggers, is er een iets hoger risico aan verbonden. Zoals bij alle leningen, kan het gebeuren dat er verlies bij komt kijken. BlockFi neemt dit op in zijn kapitaalstructuur en heeft besloten dat het eigen vermogen en het personeelskapitaal eerst gevaar lopen, alvorens klanten verlies zouden lijden.

Aanmelden

Het aanmelden bij BlockFi gebeurt op dezelfde manier als een gemiddelde centrale exchange. Het voordeel hier is dat de interface van BlockFi gebruik maakt van een geïntegreerde KYC-functionaliteit. Waar je bij andere verificatieprocedures je identificatiedocumenten moet uploaden, heb je hier de mogelijkheid om de camera van je computer te activeren. Hierdoor kan je meteen je originele ID-kaart of rijbewijs laten lezen en is je account in enkele minuten geverifieerd.

Image
BlockFi Menu
Image
BlockFi Deposit
BlockFi.com

Heb je een account aangemaakt? Dan ben je klaar om je Bitcoin te versturen zodat jij kan beginnen met het ontvangen van rente. Dit gebeurt door een unieke QR-code die je kan scannen met je software wallet. Heb je deze optie niet? Dan krijg je onderin een het wallet adres dat je kan gebruiken om de transactie te voltooien. Vanaf het moment dat deze transactie is voltooid, komt de huidige balans in je dashboard te staan en begin je al met het verdienen van rente.

Image
BlockFi voorbeeld

In bovenstaand voorbeeld zie je dat er een totale interest is verdiend van 2.646 dollar, op een tijdspanne van 8 maanden. Het is natuurlijk belangrijk te realiseren dat de vergoedingen naar rato worden uitgekeerd. Merk op dat de huidige waarde van bovenstaand portfolio bijna gelijk staat aan de waarde van één Bitcoin. Op dit moment kan je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een ander account te openen en een deel van deze waarde te verplaatsen, zodat je in het meest gunstige rentetarief valt.

Het platform maakt gebruik van een gebruiksvriendelijk en eenvoudige interface. Er is ook een applicatie beschikbaar voor mobiel, deze kan je downloaden voor IOS en voor Android. De webpagina beschikt ook over een applicatie zodat je ook met je computer kan aanmelden in je persoonlijk BlockFi account.

Risico’s lending platform

We zien dat steeds meer mensen de weg vinden naar lending platforms zoals BlockFi. Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn op de werking en de mogelijke risico’s. Je wil in de eerste plaats weten of het een vaste of flexibele staking is. Heb je altijd toegang tot je crypto of staat deze vast voor een bepaalde tijd? Als je hebt geïnvesteerd zonder dat je wil handelen, is een lending platform mogelijk een goede manier om extra rendement te verdienen.

Volatiliteit markt

Hoewel je extra rente ontvangt op je crypto, is het belangrijk om nooit te vergeten dat de cryptomarkt een volatiele en dynamische markt is die zich snel beweegt. Waar de Bitcoin wederom een All Time High heeft gehaald midden april 2021, alsook Ethereum, kan het tij ook zomaar keren. Als je een digitale valuta hebt vaststaan op basis van een fixed staking, kan het ook zomaar zijn dat de waarde van je munt gaat kelderen en je hier verlies op neemt.

Het verkrijgen van rente in een traditionele monetaire markt, uitgekeerd door banken, is niet langer interessant door de negatieve rente. Voorheen deden we massaal aan spaarrekeningen omdat de risico’s hier veel kleiner waren. Hoewel de waarde van fiatgeld ook verandert, in de vorm van koopkracht, gaat dit proces langzamer. De waarde van een cryptomunt kan veel sneller veranderen, wat zeer positief kan zijn, maar wat uiteraard ook negatief kan worden.

Conclusie

Ondanks dat er steeds meer lending platforms zijn, slaagt BlockFi erin om een gebruiksvriendelijk platform aan te bieden voor iedereen die rente wil verkrijgen over hun cryptocurrency om de waarde van hun portefeuille te laten groeien. Voor zij die alleen crypto willen vasthouden en niet willen handelen, is het een mooie en betrouwbare manier om extra passief inkomen te genereren. De registratie is een eenvoudig en snel proces, ondanks dat er voldaan wordt aan de KYC-vereisten.

BlockFi wordt gezien als hét platform waar je de beste rente kan krijgen over je Bitcoin. Een nadeel bij BlockFi is het eerder geringe aanbod van cryptomunten beschikbaar. Dit gezegd hebbende is Bitcoin dé crypto asset bij uitstek die investeerders gebruiken om extra rente te ontvangen.

Als uitleenplatform willen ze onnodige opnames vermijden en daarom hebben ze hier een opnamekost voor vastgelegd. Deze kosten liggen hoger bij die van de concurrenten, dit is een werkpunt van het platform om de concurrenten voor te blijven.

Maak jij al gebruik van lending platforms om extra rente te krijgen over je crypto? Onze AllesOverCrypto Facebook community groeit elke dag en met meer dan 44.000 leden ontdekken we samen alle mogelijkheden om samen de wereld van crypto te veroveren! Heb je vragen? Stel ze in onze groep en leer elke dag bij!


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.