TRON (TRX) - Blockchain voor de entertainmentindustrie

Door Patrick op zaterdag, 16 december, 2017 - 06:00


Wie op 30 oktober 2017 actief was op Binance en op z'n minst 0,003 BTC in zijn account had, kreeg zomaar 500 Tronix (TRX) op zijn rekening bijgeschreven. Niemand wist wat het was en waar dit vandaan kwam! Na het even opgezocht te hebben blijkt het een zeer interessante munt te zijn. Lees in dit artikel wat TRON onderscheidt van de andere cryptovaluta! 


Sinds wanneer bestaat TRON?

De ICO van het TRON-platform eindigde op 2 september 2017 en heeft in totaal 70 miljoen dollar opgehaald. Je kon de token van het platform, Tronix (Trx), destijds kopen voor 0,0019$ en hij wordt nu verhandeld voor 0,018$. Dit is al een mooie stijging van 1000%! Om het project wat meer onder de aandacht te brengen hebben ze naast de ICO besloten om op 30 oktober een airdrop te houden.

"Een airdrop is een groeistrategie die wordt gebruikt om de altcoin onder de aandacht te brengen bij potentiële investeerders. Kleine aantallen van de altcoin worden gratis weggegeven om zodoende een community te creëren. Uiteindelijk is het doel dat deze mensen extra tokens bijkopen."

De traders van Binance kregen 500 TRX op de rekening om hiermee hun eerste trades te doen. Het is een slimme manier om met een klein bedrag een grote naamsbekendheid te krijgen. Bij ons heeft deze strategie in ieder geval gewerkt en nu jij dit leest dus ook bij jou!


Wat is het doel van TRON?

TRON is ontwikkeld voor de digitale entertainmentindustrie. Binnen deze industrie vallen online casino's, games en sociale netwerken. Deze industrie heeft een wereldwijde marktwaarde van 1 biljoen dollar.  Het protocol van TRON maakt het mogelijk dat iedereen zijn data op een decentrale manier kan publiceren, opslaan en beheren. Ze willen dat de makers van documenten, muzieknummers en games het beheer en de distributie ervan weer in eigen hand kunnen houden. Tegenwoordig is dit namelijk niet meer het geval. Er komt altijd wel een tussenpersoon aan te pas die vervolgens een gedeelte van de opbrengsten eist. Door alles weer in eigen hand te hebben kunnen makers zelf meer verdienen en worden de prijzen transparanter. 


In de praktijk

De oprichter van TRON, Justin Sun, heeft na zijn studie de applicatie Peiwo gecreëerd. Dit is een app die nu een van de grootste live streamingapplicatie van China is. Het platform telt meer dan tien miljoen geregistreerde gebruikers en hiervan zijn zo rond de één miljoen gebruikers actief per maand. De Peiwo app wordt de eerste applicatie die TRON gaat gebruiken. Het zal de met name de smart contracts van het platform gebruiken om de live shows mee te regelen. Hiermee heeft TRON op het gebied van het aantal platformgebruikers de gigant Ethereum al verslagen.

Wanneer straks ook andere applicaties TRON gaan gebruiken, kan het platform de barrière tussen applicaties wegnemen. Heb je bijvoorbeeld 1000 TRX op de Peiwo app staan en wil je graag wat kopen in de gameapplicatie, dan kan je gemakkelijk het geld overhevelen van de Peiwo app naar de andere applicatie  en hier je aankopen doen. De identificatie hoeft bij de nieuwe app dan niet nogmaals gedaan te worden. Deze handeling is maar één keer vereist. De gebruikersinformatie staat op de blockchain en niet in de applicatie. Apps kunnen jouw gegevens dan ook niet aan anderen doorverkopen. 


Wie is de initiatiefnemer van TRON?

De CEO van TRON is Justin Sun. Hij was voorheen vertegenwoordiger van Ripple en heeft, zoals eerder aangegeven, de applicatie Peiwo (China's Snapchat) ontwikkeld. Op dit moment telt het team van Justin meer dan zestig mensen, inclusief Lucien Chen van Alibaba en Tencent van Wechat. Naast TRON is Justin ook adviseur van Gifto, een schenkingsplatform voor contentmakers.

 

Justin Sun TRON.jpg
Justin Sun
 

Wie zijn de investeerders?

Onder de investeerders van TRON zitten een aantal grote namen, waaronder:

 • Binshen Tang, de eigenaar van het spel Clash of Kings, dit spel spelen meer dan 40 miljoen mensen. 

 • Jihan Wu, de CEO van Bitmain. Mensen die bekend zijn met Bitcoin mining kennen hem vast wel. Bitmain is het bedrijf dat ASICs Antminers produceren en is een van de grootste miningbedrijven van de wereld. 

 • Weixing Chen, de oprichter van Kuaidi (Chinese Uber) 

 • Linke Yang, oprichter van BTC China

 

Wat kan je met de tokens (TRX) op het platform ?

 • TRON's officiële currency is Tronix. Tronix is er om alle currency's die omgaan in de entertainmentwereld te vervangen. Hierdoor is het mogelijk om geld over en weer te ruilen tussen meerdere applicaties die aangesloten zijn met het TRON-netwerk. Om een voorbeeld te noemen:
  Wanneer je Call of Duty speelt en wat geld overhoudt na het kopen van een wapen, is het mogelijk om dit restant over te hevelen naar je FIFA-account. Met de TRX van Call Of Duty kan je bijvoorbeeld besluiten in FIFA de speler Messi te kopen. Ben je niet zo'n gamer? Dan kan je de TRX ook gebruiken om aankopen te doen op sociale netwerken of betalen voor een film in de online bioscoop. Dit allemaal met dezelfde currency en op een snelle, veilige en betrouwbare manier. Nergens hoef je jezelf opnieuw te verifiëren en bij geen enkele partij zullen je gegevens achterblijven. 
   
 • De TRX-token is een token die is gebaseerd op het ERC20-protocol. Hierdoor is het mogelijk om een ICO te houden op het TRON-platform en kunnen de tokens gebruikt worden voor de financiëring ervan.

 

Karakteristieken

Het totale aantal TRX is 100 miljard, waarvan 65,7 miljard in circulatie. Er zit een hard cap op het aantal en dat wil zeggen dat er nooit meer dan 100 miljard tokens in omloop zullen zijn. Het aantal decimalen van de token gaat tot zes. Hierdoor is het mogelijk om 0,000001TRX over te maken.

 

Geruchten

 • Er gaan geruchten dat Chinese autoriteiten het kopen en verkopen van een fractie van een cryptocurrency willen verbieden. Hierdoor kan je bijvoorbeeld geen 0,5BTC naar iemand overmaken. Doordat TRX een groot aantal tokens in omloop heeft, zal de waarde niet snel de waarde krijgen als die van één Bitcoin. Wanneer de geruchten waar zijn en China daadwerkelijk een verbod legt op fractiebetalingen, dan kan TRX een goede manier zijn om 'micropayments' uit te voeren. Met het hoge aantal in circulatie zal 1 TRX niet zomaar 1000 dollar per stuk waard worden. TRX zal dan ook zeer geschikt zijn voor zowel grote als kleine betalingen. Hierdoor blijft de token interessant om te gebruiken voor bijvoorbeeld de betaling bij een muziekstreamingdienst. 
   
 • Er gaat ook het gerucht dat Tim Draper geïnvesteerd heeft in TRON. Tim Draper is een van de eerste die geïnvesteerd heeft in de bedrijven Tesla, Skype en Baidu (Chinese Google).
   
 • Het laatste gerucht dat in de rondte ging was dat het fonds dat geïnvesteerd heeft in Ripple ook in TRON zou gaan investeren. Update: Justin Sun heeft dit gerucht bevestigd. 

 

Wil je graag in TRX investeren?

Lijkt het je interessant om te handelen in Tron of andere cryptocurrency's? Volg dan de stappen hieronder.

Binance laat momenteel alleen tussen bepaalde tijdstippen nog nieuwe gebruikers toe. Het kan dus zijn dat je je nu niet kan registeren. Mocht dit het geval zijn en je wilt toch meteen Tron kopen, dan kan je dit ook doen via HitBTC.
 

1.    Maak een gratis account aan op Binance 
2.    Druk rechtsboven op Funds →  Deposit Withdrawals
3.    Druk op Deposit bij BTC
4.    Genereer een eigen adres en kopieer deze
5.    Ga naar Bitonic
6.    Koop het aantal BTC dat je wilt en plak het gekopieerde adres
7.    Wacht totdat de bestelling binnen is gekomen
8.    Ga op Binance naar Exchange en klik TRX (de token van Tron) aan
9.    Koop de gewenste hoeveelheid TRX

Wil je andere cryptocurrency kopen of heb je wat meer uitleg nodig? Lees dan in dit artikel de gemakkelijkste, snelste of goedkoopste manier om je eerste stappen als crypto-investeerder te zetten.

 

Get in touch!

Wil je meer te weten komen over het TRON-platform? Klik dan door naar social media en de whitepaper via de volgende links:

Facebook
Slack
Twitter
Whitepaper

 

Reacties

Profile picture for user Lucas Meijer

Lucas Meijer

vrijdag, 12 januari, 2018 - 12:51

Super goed uitgelegd ! Dit is precies wat ik uit de laatste presentatie van Justin Sun opmaakte. Alleen dat 1 trx niet snel 1000 euro per stuk zal worden sluit ik niet uit. Het is namelijk een pyramide (afkomstig van tronc de pyramide) iedere coin binnen het ecosysteem vertegenwoordigd een bepaalde waarde in Tron hoe meer coins er op het ecosysteem komen hoe hoger de waarde van de Tron zal worden. Voor de gebruikerskant kan er simpel een 'nieuwe coin' toegevoegd worden die de waarde van tron bevat maar dan /1000. Ben benieuwd wat jullie van deze theorie vinden !