De koers van Bitcoin en Ethereum afgebeeld voor jongetje met heldencape

Koers van Bitcoin en crypto (analyse) - Altcoins hebben zin om te stijgen!

Deze week kan het zomaar heel spannend worden voor Bitcoin. Blijft de prijs van $8700 support leveren en gaan we rangen of zakken we hierdoorheen? Dat laatste zou echt heel slecht nieuws zijn voor de koers, terwijl het alternatief heel goed nieuws kan betekenen voor de koers van de andere crypto!

Altcoins laten namelijk kracht zien! Met name de wat kleinere coins lijken zich te herpakken. Dit betekent niet dat alt season direct gaat beginnen, maar een 'bearish retest' levert al snel een verdubbeling van je investering op! Wat dit is en welke coins ik in de gaten hou, zal ik allemaal delen in mijn nieuwe analyse over de koers van Bitcoin en crypto. 

>> Wil je zelf meer leren over crypto trading? Lees dan hier onze artikelen over crypto trading en welke tools je allemaal kan gebruiken.

Wat je gaat lezen:

 • Het wordt een spannende week voor Bitcoin. Blijven we rangen of breken we naar beneden door de $8700 heen?
 • ETH/USD is niet veel veranderd ten opzichte van vorige week. De trend lijkt omhoog te blijven gaan.
   
 • ALT/BTC pairs zien er heel goed uit voor de kleintjes! Ik geef een paar voorbeelden van coins die ik in de gaten houd!
 • ALT/USD pairs profiteren van de ALT/BTC pairs, mits Bitcoin geen gekke dingen doet.
 • Wil je een gratis online Bitcoin training volgen van Patrick en mij? Je bent van harte welkom! Zet jezelf hier op de gastenlijst. 

De koers van Bitcoin (weekly) - De belangrijkste test komt eraan

Het lijkt erop dat Bitcoin een bepalende week gaat hebben. De zeer sterke stijgingen hebben zich niet voort weten te zetten en we hebben het level van $8733 al aardig getest. Zoals we vorige keer zeiden, was dit een goed koopmoment, maar het kan dat er een nog beter moment aankomt rond de $8400.

We hebben vannacht om 01:00 uur de trading week gesloten op $9024. Dit is niet een prijs waar vandaan ik het zie gebeuren dat we weer omhoog bouncen, dus ik verwacht een rode week. Het is alleen enorm belangrijk dat we deze week boven de $8733 sluiten. Als dit gebeurt, dan gaan we op zijn minst rangen en wellicht zelfs weer verder met stijgen. Een close onder deze prijs is echter heel slecht nieuws. Het kan natuurlijk altijd een fake-out betekenen, maar ik stap dan de markt uit en wacht rustig af wat er gaat gebeuren.

Kort samengevat kan volgens mijn Bitcoin analyse het volgende gebeuren:

 • Bitcoin daalt vanaf hier weer een stukje en retest de $8733. De kans bestaat dat er paniek uitbreekt en dat we met een wick de $8400 testen. Wij hebben in dit gebied dan ook nog steeds onze koop-orders staan.
  Korte termijn target: $9600, middellange termijn target: $14.000. Dit scenario is op dit moment het meest waarschijnlijk.
 • Bitcoin daalt vanaf hier en sluit de week af ónder de $8733. Dit is bijzonder slecht nieuws en een groot teken van zwakte. Als dit gebeurt, stap ik de markt weer uit en ga ik hopen en wachten op mijn droomprijs van $6450. De kans hierop lijkt mij nog steeds niet zo groot.
 • Bitcoin stijgt lekker door. Dat zou genieten zijn. Een close boven de $9623 zou dit bevestigen. Dit is echt een héél sterk teken, dus het kan dan heel snel gaan. Dit maakt het erg lastig om voor dit bedrag te kopen. Ik zal dan aan de hand van de daily bekijken wanneer een goed koopmoment is. Target: All-Time-High ($20.000). Momenteel is deze kans niet zo groot.

Image
De weekly grafiek van Bitcoin van 11 november 2019 in Tradingview met de support en resistance levels afgebeeld.

 

De koers van Bitcoin (daily) - Wederom een range

Het lijkt er meer en meer op dat we gaan rangen. Bitcoin heeft echt heel erg haar best gedaan om door de $9600 heen te breken, maar dit is niet gelukt. Dit heeft voor een sterke afwijzing gezorgd en een harde daling naar de $8733. Hier hebben we, zoals verwacht, een mooie bounce gehad en deze is afgelopen week geëindigd tegen de resistance van $9078.

Zolang we onder deze prijs zitten, is de kans op een break-out van de range naar beneden het grootst. Wanneer we weer hierboven gaan traden, is de kans op een break-out naar boven het grootst. Vooralsnog lijkt het erop dat we de komende dagen onder deze range gaan traden, maar zolang dit boven de $8700 is, is er geen reden om bearish te worden.

Kort samengevat kan volgens mijn Bitcoin analyse het volgende gebeuren met de daily koers van Bitcoin:

 1. We stijgen zomaar in een keer toch hard door en sluiten boven de $9600. Dat zou zo'n sterk signaal zijn, dat ik een market buy doe. Geen specifieke prijs, gewoon kopen. Target: $14.000. De kans hierop is de laatste weken toch wel weer een heel stuk kleiner geworden.
 2. We zakken weer een stukje. Ik plaats mijn orders tussen de $8733 en de $8400 om te profiteren van wicks. We zitten hoogstwaarschijnlijk weer vast in een range, dus we kunnen dit weer verkopen voor $9600 en dit trucje een paar keer herhalen. Of ik dit ga doen, weet ik nog niet zeker. Een close boven de $9600 wil ik namelijk echt niet missen. Het scenario waarbij we in een range blijven, is het meest waarschijnlijk.
 3. We zakken en sluiten onder de $8733. Net als op de weekly is dit slecht nieuws voor de prijs van Bitcoin. Dit zou zo'n zwak teken zijn dat ik, net als bij de weekly, weer rekening ga houden met  $6450. Voorlopig acht ik dit scenario als onwaarschijnlijk.

Image
De daily grafiek van Bitcoin van 11 november 2019 in Tradingview met de support en resistance levels afgebeeld.

De koers van Ethereum (ETH/BTC) - Sterker, maar tegen resistance

Ethereum heeft precies ons scenario gevolgd van 2 weken geleden. Dit moest ook wel, want anders had de nabije toekomst van ETH/BTC er heel slecht uitgezien. We zitten nu op de daily alleen wel tegen een enorm sterke resistance-zone aan tussen de ₿0.02102 en ₿0.02126. Zondag leken we hier bijna doorheen te breken, maar we zijn helaas toch hard afgewezen. Toch toont Ethereum kracht, terwijl Bitcoin het zwaar heeft. Komende dagen zijn daarom belangrijk om te zien wat de koers gaat doen.

Ook op de weekly zitten we tegen een sterke resistance-zone aan tussen de ₿0.0213 en ₿0.0221. We zijn afgelopen week gesloten in de 'middle of nowhere' dus een lichte stijging tot in dit gebied zou niet vreemd zijn. De stijging ziet er tot nu toe gezond uit, dus ik ben benieuwd of Ethereum dit vol kan houden. Het alternatieve scenario zou namelijk nog steeds zeer slecht nieuws zijn voor de nummer 2 cryptomunt.

Kort samengevat kan volgens mijn Ethereum analyse het volgende met de koers van Ethereum gebeuren:

 • We gaan op de daily rangen tussen de ₿0.0195 en de ₿0.0212. Deze kans is aannemelijk als Bitcoin geen gekke dingen doet komende week.
 • We stijgen verder en sluiten op de daily boven de ₿0.0212. Dit is een supersterk teken en ik denk dat we ons dan mogen opmaken voor een stijging richting de ₿0.025. Deze kans is toch wel redelijk geworden. Ik gok er nog niet op, maar met Bitcoin in moeilijkheden, heb ik hier een goed gevoel bij.
 • We dalen een stukje op de daily en vinden support rond de ₿0.02. De kans is ook vrij groot dat dit gebeurt voordat we naar het scenario hierboven gaan.

Weekly grafiek van ETHBTC

Image
De weekly grafiek van de koers van Ethereum (ETH/BTC) van 11 november 2019 in Tradingview met de support en resistance levels afgebeeld.

Daily grafiek van ETHBTC

Image
De daily grafiek van de koers van Ethereum (ETH/BTC) van 11 november 2019 in Tradingview met de support en resistance levels afgebeeld.

De koers van Ethereum (ETH/USD) - vast in de range

Onze analyse rondom Ethereum ten opzichte van afgelopen week is weinig veranderd. We zitten nog in exact dezelfde range en een close onder de $171 of boven de $211 zal de richting van de trend bepalen. We kruipen langzaam wel steeds meer richting de bovenkant en ook met de andere altcoins die er goed uitzien, neig ik ernaar dat we zullen stijgen.

De grafiek is ongelooflijk 'choppy'. Dit betekent dat veel levels die normaal gerespecteerd worden als support of resistance van alle kanten doorbroken worden. Dit maakt het lastiger om hier een goede analyse op te doen.

Kort samengevat kan volgens mijn analyse van Ethereum het volgende gebeuren:

 • We blijven rangen tussen de $171 en $211. Dit is op dit moment het meest waarschijnlijk voor komende dagen. 
 • Een daily close boven de $211 is enorm bullish. We gaan dan keihard stijgen en ik heb dan $269 als target.
 • Een daily close onder de $171 is een enorm zwak teken. Dan verwacht ik een harde daling naar de $141

Image
De daily grafiek van de koers van Ethereum (ETH/USD) van 11 november 2019 in Tradingview met de support en resistance levels afgebeeld.

 

Altcoins in het algemeen - Gaan we eindelijk weer sterke stijgingen zien?

Bitcoin is aan het rangen en heeft het misschien zwaar, maar de altcoins tonen eindelijk tekenen van leven! Met name de wat kleinere coins zien eruit alsof ze zin hebben om een 'bearish retest' te doen. Dit houdt in dat ze een resistance level gaan testen wat hun dalende trend bevestigt. Dit klinkt heel negatief, maar voor een altcoin betekent dit vaak toch dat je 2x je inleg terug gaat krijgen.

Met name de coins BAT, ICX, DOGE, VET, NANO, FUN, XLM vind ik er top uitzien! Er zullen er vast nog meer zijn en dat is alleen maar een goed teken voor de altcoin-markt. Let op! Ik heb deze coins al voor mooie prijzen kunnen kopen. Dus ga niet zelf blind nu hierin investeren. Kijk naar de grafieken en bepaal voor jezelf welke je er goed uit vindt zien en wat een goede prijs is om in te stappen.

Met betrekking tot Ripple heeft mijn gevoel toch gelijk gehad. De stijging was niet des Ripples en na de SWELL-meeting is de koers, zoals altijd na dit evenement, weer in elkaar gezakt. Ik hou ze nog wel in de gaten, maar de koersen van andere coins zien er gewoonweg beter uit op dit moment!

Ik koop Bitcoin of altcoins als:

Om mijn analyse van de cryptomarkt samen te vatten, zal ik hieronder opsommen op welke momenten ik actie onderneem. Let op! Dit is op dit moment mijn trading plan. In de loop van de week kan dit wijzigen aan de hand van wat de markt doet.

Let nogmaals op! Ik kan er altijd volledig naast zitten. Ik zet dus altijd scherpe stop-losses. Doe dit zelf ook áltijd.

Ik koop:

 • Bitcoin (weekly), als Bitcoin binnen de range van $8400 en $8733 komt. Targets zijn $9600 en $14.000. 
 • Bitcoin (weekly), als we boven de $9623 sluiten. Ik bekijk de daily dan om mijn prijs te bepalen. Target (weekly):  Oude ATH.
   
 • Bitcoin (daily), als Bitcoin tussen de $8400 en de $8733 komt.
 • Bitcoin (daily), als Bitcoin sluit boven de $9700.
   
 • Ethereum (daily), als ETH boven de $211 sluit. Dan verwacht ik stijgingen richting de $269.
 • Ethereum (daily), als ETH weer richting de $171 zakt.
   
 • Andere altcoins, ik ben al begonnen met kopen! Ze zien er sterk uit. Met name de wat kleinere coins. 


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto