Toronto Canada

Canadese bank van ‘zero to hero’?

Een Canadese bank die haar klanten verbiedt om Bitcoins te kopen, lanceert mogelijk de eerste crypto exchange in het land. 

Dit meldt economisch nieuwsmedium ‘The Logic’ in een publicatie. De Royal Bank of Canada (RBC) staat enerzijds bekend om zijn felle kritiek op Bitcoin en maakt het onmogelijk voor zijn klanten om via hun betaalrekeningen Bitcoin aan te schaffen. Opmerkelijk genoeg is het nota bene de Royal Bank of Canada die nu mogelijk van plan is om een exchange te lanceren.

RBC mikt op multi-functionele exchange

RBC is de grootste bank van Canada, met zo’n 500 miljard Amerikaanse dollars in beheer (661 miljard Canadese dollars). Volgens The Logic is de bank voornemend om een multifunctioneel platform op te zetten waarbij klanten kunnen investeren of aankopen kunnen doen bij webwinkels en fysieke winkels.

Het nieuws volgt eerder nieuws op waarin bekend werd dat de RBC graag gebruik wilde maken van een digitale munteenheid, om zo beter zicht te krijgen op uitgavepatronen van consumenten. Het platform is er ook op ingericht om de aan- en verkoop van bestaande coins zoals Bitcoin en Ether, zo laat de publicatie weten. 

Bitcoin aankopen niet toegestaan

Het nieuws laat toch velen de wenkbrauwen even fronsen, aangezien de bank nog geen jaar geleden klanten heeft afgestoten die Bitcoin of altcoins hadden aangekocht met gebruik van hun credit of debit cards.

Met directe ingang zal RBC het gebruik van RBC credit cards voor de aanschaf van cryptocurrency’s niet meer toestaan. Wij betreuren enig ongemak wat dit kan veroorzaken. 

Het nieuws over de exchange staat daarmee flink haaks op de eerdere berichtgeving. Tegelijkertijd geeft de bank aan altijd open te staan voor innovatieve ontwikkelingen. Toch zorgt de mogelijke exchange er voor nu nog niet voor dat de bank haar klanten toe staat om via credit cards Bitcoin en andere crypto’s aan te schaffen.


Tijdelijk - Gratis €1.000 verhandelen

Maak via AllesOverCrypto een Bitvavo-Account aan en betaal over de eerste €1000 aan crypto geen handelskosten!

  • Goedkoopste crypto exchange van NL
  • Geld storten met iDEAL en beginnen
  • Zeer gebruiksvriendelijk

Account aanmaken bij Bitvavo