De koers van Bitcoin en Ethereum afgebeeld voor vuurwerk

Analyse koers Bitcoin en altcoins - 40% stijging is een heel sterk signaal!

Als je gedaan had, wat ik vorige week gedaan heb, dan had je nu hele leuke winsten gehad! Bitcoin was op een bepaald moment zelfs 42% gestegen! Dit is een supersterk signaal van de markt en hopelijk zorgt dit weer voor rumoerige tijden! Ook Ethereum, Ripple en de altcoins kunnen hier goed van profiteren. 

Ik zal mijn analyse op de markt weer geven in dit artikel en laten zien wat ik van plan ben om te gaan doen.

>> Wil je zelf meer leren over crypto trading? Lees dan hier al onze artikelen over crypto trading en welke tools je allemaal kan gebruiken.

Wat je gaat lezen:

 • De grafiek van Bitcoin ziet er goed uit! Als dit doorzet, gaan we voor een nieuwe All Time High!
 • We moeten alleen nog niet te vroeg juichen, maar de kans op stijgingen is groot.
 • Ook ETH/USD ziet er goed uit!
   
 • ALT/BTC pairs hebben alleen hard geleden en zien er minder best uit.
 • ALT/USD pairs laten ook nog niet veel kracht zien. Ripple is echter een vreemde eend in de bijt.
 • Wil je een gratis online Bitcoin training volgen van Patrick en mij?
  Donderdag 31 oktober ben je van harte welkom! Zet jezelf hier op de gastenlijst. 

De koers van Bitcoin (weekly) - Het scheelt weinig of we gaan voor een nieuwe ATH!

Ten eerste is het fijn om te vermelden dat Technische Analyse werkt. Ondanks dat ik op $6450 hoopte, stonden mijn orders voor de $7350 klaar en die zijn precíés aangetikt waarna deze heerlijke stijging plaatsvond. Doordat we in een nieuwe range zaten, is de stijging héél hard geweest. En eerlijk is eerlijk, zó'n enorm stijging had ik ook niet zien aankomen.

Bitcoin blijft wat dat betreft altijd verrassen. Zo'n stijging is dan ook enorm positief, maar we zitten nu wel tegen een hele sterke resistance aan. Ik verwacht daarom eerst weer een korte daling richting de $8700 om vervolgens de uptrend door te zetten. Mocht Bitcoin wel boven de $9623 closen, dan houd ik het scherp in de gaten en ben ik bereid te "market buyen". Daarna gaan we namelijk héél hard!

Kort samengevat kan volgens mijn analyse het volgende gebeuren:

 • Bitcoin daalt vanaf hier weer een stukje en retest de $8700. Hier zet ik nieuwe orders neer voor een verdere stijging. Target: $14.000. Dit scenario lijkt mij op dit moment het meest waarschijnlijk.
 • Bitcoin daalt vanaf hier weer en sluit ónder de $8700. Dit is superslecht nieuws en dan word ik weer heel bearish en blijf ik hopen op de $6450.  Na een stijging als afgelopen week zie ik dit niet snel gebeuren.
 • Bitcoin stijgt lekker door. Dat zou top zijn natuurlijk. Een close boven de $9623 zou dit bevestigen. Dit is echt een héél sterk teken, dus het kan dan heel snel gaan. Dit maakt het erg lastig om voor dit bedrag te kopen. Ik zal dan aan de hand van de daily bekijken wanneer een goed koopmoment is. Target: All-Time-High ($20.000).

Image
De weekly grafiek van Bitcoin van 28 oktober 2019 in Tradingview met de support en resistance levels afgebeeld

De koers van Bitcoin (daily) - Een zeer sterk signaal!

Zomaar een mega stijging! Het leek echt even dat we deze nieuwe range wederom naar beneden gingen uitbreken. Dan is het een groot risico om te kopen. $7350 bewees gelukkig een sterk genoeg level, waardoor de daling achteraf een fake-out bleek te zijn. Zoals een fake-out naar boven een bearish signaal is, is een fake-out naar beneden juist een bullish signaal!

Het feit dat Bitcoin het voor elkaar kreeg om weer de trading range in te komen, laat veel kracht zien en dat hebben we vervolgens gemerkt. Hij knalde in één keer door alle resistances heen tot hij bij de sterkste van allemaal kwam.

Momenteel heeft Bitcoin dus moeite om door de $9700 heen te breken. Maar áls dit lukt, gaat het hard in mijn ogen. Toch verwacht ik dat dit niet zomaar in één keer gaat lukken, dus ik zet mijn orders voor de daily klaar rond de $9078. Om eerlijk te zijn, bevalt de $8733 mij meer, maar in het verleden heb ik hier te vaak mijn vingers aan gebrand.

Als Bitcoin zó hard stijgt, dan zijn de pull backs vaak klein, zodat de traders die te voorzichtig zijn achterblijven met legen handen. Ik ga wel mijn stop-losses goed instellen hiervoor. 

Kort samengevat kan volgens mijn analyse het volgende gebeuren:

 1. We stijgen lekker door en sluiten boven de $9700. Dat zou zó'n sterk signaal zijn, dat ik gewoon een market buy doe. Geen specifieke prijs, gewoon kopen. Target: $14.000. Ik denk dat we hier toch wel nog even op moeten wachten.
 2. We zakken weer een stukje. Ondanks dat $8733 me meer bevalt, zet ik mijn orders al rond de $9078. Bitcoin bewijst altijd dat het graag traders aan de zijlijn laat staan die te voorzichtig zijn. Ik denk dat de kans het grootst is dat dit gebeurt op de daily. 
 3. We zakken en sluiten onder de $8733. Dat zou dramatisch zijn. Dan ga ik weer hopen dat ik Bitcoins kan kopen voor $6450. Ik zie dit echter niet meer zo snel gebeuren.

Image
De daily grafiek van Bitcoin van 28 oktober 2019 in Tradingview met de support en resistance levels afgebeeld.

De koers van Ethereum (ETH/BTC) - Dit zou zomaar heel slecht kunnen aflopen

Het scenario van mijn vorige artikel is uitgekomen waarbij Ethereum op de daily (net aan) onder de ₿0.02102 is gesloten. En we zijn inderdaad hard gezakt daarna. We maken op de daily nu zelfs een lower low en dat is een zeer slecht teken. We liggen nu wel weer rond een support, dus we kunnen bouncen. Aan de andere kant hebben we deze support nu 2 keer getest. 

Op de weekly is het level van ₿0.0188 net aan gefront-rund. Dit houdt in dat we net aan zijn gestegen voordat deze werd aangetikt. Het ziet er in mijn ogen niet best uit. Ik denk daarom dat we zeker nog zullen dalen naar de ₿0.0188. Een close hieronder zou alleen wel echt heel bearish zijn. Dan gaan we nog verder zakken en het zal het me niets verbazen dat we dan de laagste prijs sinds 2017 gaan zien.

Kort samengevat kan volgens mijn analyse het volgende gebeuren:

 • We bouncen vanaf hier (op de daily) (₿0.0193) en sluiten boven de ₿0.0195. Dit zou weer wat lucht geven om te groeien. Target is dan ₿0.021. De grafiek ziet er slecht uit, maar de alternatieven zijn zó bearish dat ik toch denk dat deze kans vrij redelijk is. 
 • We dalen verder en sluiten onder de ₿0.0188 op de daily. Dit is gewoonweg heel bearish. Een bounce rond ₿0.01786 kan dan de situatie nog redden, maar ik zie dat niet snel gebeuren.
 • Het laatste scenario is dat we ook op de weekly onder de ₿0.0188 sluiten. Dan kunnen we een nieuw ATL (All Time Low) voor 2018/2019 verwachten. Helaas lijkt het er in mijn ogen op dat deze kans momenteel vrij groot is.

Weekly grafiek van ETHBTC

Image
De weekly grafiek van de koers van Ethereum (ETH/BTC) van 28 oktober 2019 in Tradingview met de support en resistance levels afgebeeld.

Daily grafiek van ETHBTC

Image
De daily grafiek van de koers van Ethereum (ETH/BTC) van 28 oktober 2019 in Tradingview met de support en resistance levels afgebeeld.

De koers van Ethereum (ETH/USD) - We mogen zowaar stijgingen verwachten!

Aan de ene kant had ik het vorige week goed, maar aan de andere kant zat ik er helemaal naast. De verwachting dat we na zoveel tests van $171 naar beneden zouden breken, klopte. Ik had alleen een harde daling verwacht, maar in plaats daarvan kregen we een fake-out!

Dit is een sterk positief signaal! We zijn weer terug in de trading range, maar nu wel met meer kracht. Een close boven de $185 zou dit bevestigen en dan verwacht ik dat we deze range nog weleens naar boven kunnen doorbreken! En daarna gaat het hard!

Kort samengevat kan volgens mijn analyse het volgende gebeuren:

 • Een daily close boven de $185 geeft een sterk signaal! Mijn eerste target is dan $211, maar ik verwacht dat we de range uit kunnen breken. Ik denk dat de kans groot is dat dit gebeurt.
 • We zakken nog een keertje richting de $171. Hier heb ik mijn orders sowieso klaar staan. Dit is het beste moment om te kopen na deze fake-out. Target ook nu $211.
 • Een daily close onder de $171. Wederom een zwak signaal en dan verwacht ik opnieuw dat we hard dalen richting de $141. Toch ga ik ook dan zeker niet shorten, want dat is gevaarlijk met altcoins zo goedkoop. 

Image
De daily grafiek van de koers van Ethereum (ETH/USD) van 28 oktober 2019 in Tradingview met de support en resistance levels afgebeeld.

Altcoins in het algemeen - nog niet overtuigd

Altcoins laten leuke stijgingen zien, met name de Chinese varianten! Daarnaast zijn ze nog steeds spotgoedkoop, dus altcoins shorten is zeker geen goed idee. Dat gezegd hebbende, ben ik nog niet overtuigd.

Ik vind het voor mezelf nog steeds slimmer om in Bitcoin te zitten dan in de altcoins. Ze hebben nog geen belangrijke resistances gebroken. Pas als ze dat gaan doen, ga ik ze meer in de gaten houden. Ripple is wederom een ander verhaal.

Vorige weken gaf ik aan dat ik Ripple zou kopen bij een weekly close boven de 30 cent. Dit is nét niet gebeurd, maar hij is wel boven de enorm sterke resistance van $0,295 gesloten. Mijn trading regels zeggen dat ik moet kopen, maar ik vertrouw het niet helemaal. Dat komt door het SWELL-evenement.

Deze is over 10 dagen en normaal stijgt Ripple altijd hard voor dit evenement gebeurt. Aan de andere kant daalt de prijs vaak weer even hard als het evenement is geweest en dat vind ik eng. Bovendien gedraagt Ripple zich niet des Ripples en ook dat maakt mij huiverig om te kopen. Ik ga het dus niet doen. Toch kan je een leuke trade ermee doen als je dit het risico waard vindt. Zet je stop loss dan wel scherp!

Image
De weekly grafiek van de koers van Ripple (XRP/USD) van 28 oktober 2019 in Tradingview met de support en resistance niveaus duidelijk aangegeven.

Ik koop Bitcoin of altcoins als:

Om mijn analyse van de cryptomarkt samen te vatten, zal ik hieronder opsommen op welke momenten ik actie onderneem. Let op! Dit is op dit moment mijn plan. In de loop van de week kan dit wijzigen aan de hand van wat de markt doet.

Let nogmaals op! Ik kan er altijd volledig naast zitten. Ik zet dus altijd scherpe stop-losses. Doe dit zelf ook áltijd.

Ik koop:

 • Bitcoin (weekly), als Bitcoin de prijs van $8700 bereikt. Eerste target : $14.000. 
 • Bitcoin (weekly), als we boven de $9623 sluiten. Ik bekijk de daily dan om mijn prijs te bepalen. Target (weekly):  Oude ATH.
   
 • Bitcoin (daily), als Bitcoin de prijs van $9078 bereikt. 
 • Bitcoin (daily), als Bitcoin sluit boven de $9700.
   
 • Ethereum (daily), als ETH boven de $185 sluit. Dan verwacht ik stijgingen richting de $211.
 • Ethereum (daily), als ETH weer richting de $171 zakt.
   
 • Andere altcoins, als ik meer duidelijkheid heb over wat Bitcoin van plan is.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto