hand met geld

Crypto-mining gigant Canaan mikt op IPO van $100 miljoen

Crypto-mining gigant Canaan Creative heeft de richtlijnen voor de Amerikaanse initial public offering (IPO) bekend gemaakt, die later deze maand gepland staat.

Het Chinese bedrijf is van plan om $100 miljoen aan geld bij elkaar te krijgen door in totaal 10 miljoen American Depositary Shares (ADS) te verkopen, in prijs variërend tussen de $9 en $11 per stuk. Dit zou de totale marktwaarde van het bedrijf op $1,6 miljard brengen, met een bedrijfswaarde van maar liefst $1,4 miljard. 

Een ADS is een aandeel gebaseerd op een door de Amerikaanse dollar vastgestelde prijs, waarbij men een aandeel kan nemen in een buitenlands bedrijf, terwijl het actief is op de Amerikaanse beurs. 

Eerste poging tot licentie voor mining-organisatie in Amerika

In oktober heeft Canaan Creative voor de eerste keer een poging gewaagd bij de Securities and Exchange Commision (SEC) om een IPO uit te mogen brengen, met daarbij plannen om op de NASDAQ terecht te komen onder de ticker CAN. Als Canaan hierin slaagt, worden ze de eerste mining company uit China die hierin succesvol wordt en zullen aandelen in Amerika verhandeld kunnen worden.

Onderdeel van de registratie is een publicatie van de jaar- en kwartaalcijfers. Hieruit bleek dat het bedrijf in Q3 van dit jaar een nettowinst van $13 miljoen mocht bijschrijven. Ook al schrijf het bedrijf in 2019 tot dusverre een totaalwinst van #134 miljoen, kampt het toch met een totaalverlies van $31 miljoen door tegenvallende prestaties uit het verleden.

Eerdere pogingen van Canaan om een IPO uit te brengen in Hong Kong stuitten op weerstand en zijn uiteindelijk niet doorgegaan. Dit geldt overigens ook voor de directe concurrenten van Canaan Creative, Bitmain en Yibang International. Bitmain opende onlangs nog de grootste faciliteit voor het minen van crypto in Texas. Desondanks is er veel onrust in het kamp van Bitmain. 


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto