Archpay Dao

Betalingsapp die crypto en fiatvaluta accepteert uitgebracht in Azië

Alchemy GPS heeft tijdens de Blockshow een app uitgebracht waarmee je met fiat- en cryptovaluta kan betalen. Op deze manier kun je zelf bepalen hoe en wat je betaalt. De app is momenteel alleen live in Hong Kong en Singapore.

Patrick Ngan, medeoprichter van Alchemy Global Payment Solutions (Alchemy GPS) heeft tijdens Cointelegraphs Blockshow Azia hun nieuwe betalingssysteem uitgebracht. De app is te downloaden in de App Store en de Google Play store van Singapore en Hong Kong. Alchemy GPS wil eerst cryptovriendelijke landen in Azië veroveren. Uiteindelijk moet de app ook in de Verenigde Arabische Emiraten en Amerika uitkomen. Europa werd niet genoemd.

Volgens Ngan is het doel van Alchemy GPS om de manier waarop de consument crypto ziet fundamenteel te veranderen. Ngan zegt:

We willen dat alle populaire cryptomunten door ons handelssysteem worden geaccepteerd. Iedereen die tokens koopt moet ze ook makkelijk kunnen uitgeven.

Ngan verwijst in de speech naar het kopen van Dom Perignon champagne, of een dure handtas, de kleine straatverkopende zzp’er zal pas crypto gaan accepteren als er een goedkoop en toegankelijke point-of-sale pinterminal komt die crypto om kan zetten naar een wallet. Dat gezegd: in de Hong Kong taxi’s kun je al met de Alchemy GPS-app betalen.

Alchemy GPS is vooruitstrevend, omdat de app de optie geeft over hoe je betaalt en met welke valuta je betaalt. Functionaliteit die je eigenlijk bij de Google Pay en Apple Pay wallet zou willen zien.

Alchemy GPS werkt met Alipay, Wechat Pay, Paynow en Rakuten Pay: dit zijn grote Aziatische betalingssystemen die na het vallen van de Chinese blockchain muur enthousiast aan het investeren zijn in blockchain en crypto. Hoe zou jij het liefst betalen?


Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!