mes

Bitmain-soap duurt voort: “In rug gestoken”

De soap bij de Chinese Bitcoin mining-gigant Bitmain sleept zich voort. Zhan, co-founder van het bedrijf, claimt dat hij onrechtmatig ontslagen is en voelt zich door het bedrijf in de rug gestoken.

Vorige week kwam Bitmain met het nieuws naar buiten– via de andere co-founder, Jihan Wu – dat Micree Ketuan Zhan niet langer meer voor het bedrijf actief was en dat hij inmiddels het bedrijf had verlaten. Dit schiet duidelijk in het verkeerde keelgat bij Zhan zelf, die claimt dat hij onrechtmatig ontslagen is en dat hij voornemend is om via een juridische oplossing zijn weg terug te vechten in het bedrijf wat hij – samen met Wu – eigenhandig heeft opgebouwd. 

Wu liet vorige week in een algemene e-mail aan alle werknemers van Bitmain nog weten dat Zhan zelf had besloten om af te zien van een verdere rol binnen het bedrijf, maar dat is gelogen, aldus Zhan. In dezelfde mail werd alle werknemers verboden om nog langer orders aan te nemen van Zhan óf te participeren in meetings of gesprekken die geïnitieerd werden door Zhan.

“In de rug gestoken”

In de berichtgeving vanuit Zhan laat hij weten enorm teleurgesteld te zijn in de situatie en voelt hij zich verraden: 

“Ik had uiteindelijk door dat ik in zo’n televisieserie show terecht was gekomen waarin je in zo’n scene zit waar je door partners en ‘broers’ waar je jarenlang mee hebt samengewerkt en gevochten, in de rug wordt gestoken. Bitmain is ons kind en ik zal voor haar vechten tot het bittere einde met alle juridische wapens die ik in kan zetten. Ik zal de mensen die Bitmain willen vernietigen niet laten slagen. Als men oorlog wil, dan krijgen ze die.”


Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!