Bitmain Texas

Bitmain opent in Texas de grootste Bitcoin mijn ooit

ASIC-fabrikant Bitmain heeft vandaag bekend gemaakt dat ze 's werelds grootste Bitcoin mijn hebben geopend in Rockdale Texas.

Bitmain, bekend van de Bitcoin Antminer, heeft vandaag de opening van hun 's werelds grootste Bitcoin mijn aangekondigd. De mijn zit op een terrein van 13.000 hectare waar vroeger een aluminium hoogoven zat. Zoals te zien op de foto doet de locatie niet af voor een echte mijn.

Image
Bitmain Rockdale mijn

Bitmain bouwt Bitcoin miners en bezit volledige Bitcoin mijnen. De omzet van Bitmain is daardoor sterk afhankelijk van de koers van Bitcoin. Hoewel het Rockdale-complex al in 2018 was aangekondigd heeft de bouw enige vertraging opgelopen door de lage Bitcoin koers van dit jaar. 

Crypto mijnen slurpen veel energie, omdat de miners 24 uur op 24 draaien. Bitmain heeft voor Texas gekozen, omdat ze daar betrouwbare stroomtoevoer hebben; betrouwbaarder dan in China althans. De mijn consumeert momenteel 30 MW. Hier komt binnenkort 50MW bij, met een maximum van 300 MW. Dat is genoeg om een kleine stad te runnen.

Micree Zhan

Zhan is de eigenaar van Bitmain en kwam eerder deze maand in het nieuws, omdat hij op de lijst van China's rijkste mensen staat. Met 30 miljard yuan, of 4.2 miljard dollar, allemaal verdient met Bitcoin.

Zhan heeft zodanig veel Bitcoin miners dat hij waarschijnlijk de grootste aandeelhouder is in het Bitcoin netwerk. Zijn macht zal dankzij de Rockdale-mijn alleen nog maar groter worden.

Tot nog toe heeft Zhan nog niet expliciet beroep gedaan op zijn macht over het Bitcoin netwerk. De vraag is of hij op de achtergrond zal blijven na de Bitcoin halving die volgend jaar staat te gebeuren: Bitmain zal dan in één dag tijd 50% van zijn omzet kwijtraken.

Een mooi moment om eigenhandig het Bitcoin netwerk aan te passen?


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto