Bitcoin

Cryptomining-gigant Canaan nadert $100 miljoen omzet

Cryptomining-gigant Canaan Creative heeft een jaaromzet van bijna $100 miljoen gedraaid dit jaar. Desondanks schrijft het $30 miljoen in de rode cijfers. 

Volgens de opgave die het bedrijf heeft gedaan bij de Securities and Exchange Commission (SEC), de Amerikaanse waakhond voor handelsplatformen en beurzen, is de netto omzet het laatste kwartaal $13 miljoen geweest. Deze opgave maakt deel uit van de poging vanuit Canaan om een initial public offering (IPO) op te mogen zetten. 

Canaan schrijft $31 miljoen in de min voor 2019

Ondanks de positieve cijfers die Canaan laat zien, vielen met name de eerste maanden van dit jaar wat tegen. Ondanks dat er bij elkaar meer dan 134 miljoen dollar werd omgezet, heeft het bedrijf uiteindelijk een nettoverlies aangekondigd van 31 miljoen. 

Canaan is in een vergevorderd traject om een formele toestemming te krijgen om een publiekelijke offering op te mogen zetten. Eerdere pogingen om een IPO in Hong Kong en China op te mogen zetten faalden jammerlijk vanwege juridische randvoorwaarden. Bitmain, een van de grootste concurrenten van Canaan, heeft ook zonder succes wat pogingen gedaan om een IPO te mogen lanceren. 

Canaan heeft het in 2018 aanzienlijk beter gedaan, toen het een totale winst boekte van 17 miljoen dollar, met een omzet wat de 400 miljoen dollar naderde. 

Bitcoin hash rate blijft gezond

Een populaire theorie is dat wanneer de hash rate toeneemt, dit op termijn automatisch een gunstig effect heeft op de prijs van Bitcoin. Dat zou goed nieuws zijn voor HODLers, aangezien de hash rate van Bitcoin een stabiele stijgende lijn laat zien over de afgelopen periode. 

De industrie is dan ook positief over het toekomstig perspectief en maandelijks wordt er meer en meer computerkracht ingezet om het Bitcoin netwerk te blijven valideren en versterken. Momenteel staat de hash rate van Bitcoin op 90 quintillion hashes per seconde. 


Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!