Een man van middelbare leeftijd die een Bitcoin in z'n hand heeft.

Exchanges verloren 1,2 miljard dollar na recente Bitcoin flash crash

Afgelopen weekend steeg Bitcoin heel even naar de $12,000, waarna de koers met $1,500 zakte binnen enkele minuten. Iets wat je duidelijk zag was dat Bitcoin snel weer werd opgekocht, waardoor het opnieuw stabiliseerde rond de $11,200. Wanneer de koers zo snel daalt, wordt dit een flash crash genoemd.

De koers lijkt zich redelijk te herstellen deze week, op dit moment wordt 1 Bitcoin verhandeld voor $11,700. De natuurlijke groei zorgt voor veel vertrouwen in de markt.

Dieptepunt voorraad Bitcoin op exchanges

Niet alleen de koers zakte afgelopen weekend, maar ook de Bitcoin voorraad op exchanges daalde. Volgens de recente data van het cryptocurrency monitoringsbedrijf CryptoQuant verloren de gemonitorde exchanges tijdens de crash ruim 100,000 BTC. Gelijk aan ongeveer 1,2 miljard dollar.

De totale Bitcoin voorraad van exchanges bedroeg voor de crash ongeveer 2.49 miljoen BTC (29,2 miljard dollar) en na de crash 2.39 miljoen BTC (28 miljard dollar). Volgens de data van CryptoQuant is dit het laagste punt tot nu toe gemeten.

Crypto analist Cole Garner ziet dit als een bullish signaal en dit geeft aan dat investeerders zeer optimistisch zijn. Het betekent dus dat investeerders Bitcoin kopen op een exchange en dit vervolgens in eigen beheer houden. Het is een teken dat ze in de nabije toekomst niet van plan zijn hun BTC te verkopen.

Ook CryptoQuant reageerde op de Tweet van Garner met een kleine kanttekening. Er is namelijk 68.101 BTC van Binance naar een nieuw wallet adres overgemaakt. Maar het is nog niet zeker of dit een exchange wallet betreft of dat dit een wallet van een derde partij is.