Coinbase

Coinbase machine-learning doet automatisch aangifte

Nieuwe strategie van Coinbase moet zorgen voor verbeterde handhaving van Amerikaanse regelgeving. Het patent is voor een programma dat door middel van machine-learning verdachte accounts automatisch blokkeert en bij verdachte transacties automatisch aangifte doet bij de politie.

Op 19 november heeft het Amerikaanse Patent en Handelsmerk bureau een patent gepubliceerd voor Coinbase. Het patent is voor een machine-learning programma die verdachte transacties en verdachte accounts moet aanpakken. Iedere account krijgt een eigen score die is gebaseerd op meerdere factoren. Alle persoonsgegevens die bij het aanmaken van een Coinbase account worden ingevoerd zullen door het programma met elkaar worden verbonden.

Voorbeeld

Stel je bent 18 jaar oud en je wilt 100.000 dollar aan Bitcoin kopen. Het systeem trekt dan de conclusie dat het zeer onwaarschijnlijk is dat een puber zoveel geld kan investeren in Bitcoin. Als je dan ook nog uit een verdacht land komt dan schiet het programma meteen in actie. De account wordt geblokkeerd, en omdat de transactie boven de 2.000 dollar is wordt er meteen aangifte gedaan bij de politie.

Factoren zoals de hoeveelheid apparaten die je gebruikt om op Coinbase te komen, de hoeveelheid transacties die je gemiddeld maakt en je bankrekeningnummer spelen allemaal mee. Het is onbekend of Coinbase het systeem al actief in gebruik heeft genomen.

Coinbase wordt met het programma weer een stap betrouwbaarder. Door accounts en transacties te screenen zorgt Coinbase dat ze beter bestand zijn tegen de versterkte handhaving van financiële wet en regelgeving in de VS. Coinbase is in die regelgeving namelijk medeverantwoordelijk als er louche transacties worden gedaan op de exchange.


Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!