KPMG suikerriet

KPMG gebruikt DLT om leveringsketens in Japan, China en Australië bij te houden

KPMG heeft gisteren KPMG Origens gelanceerd. Origens is een Distributed Ledger Technology die de complete leveringsketen van een bedrijf kan bijhouden. Origens is na een succesvolle testperiode in Australië, China en Japan van start gegaan en moet het productieproces efficiënter maken én de consument beter informeren over de herkomst van een product.

KPMG heeft gisteren, via een persbericht op hun website, laten weten dat ze officieel zijn begonnen met KPMG Origens. Origens is een Distributed Ledger Technology (DLT) vergelijkbaar met een gecentraliseerde blockchain. Het Origens systeem registreert de data die wordt geproduceerd door een reeks van Internet of Things (Iot) sensors. Deze data kunnen de klanten van KPMG gebruiken om hun processen te verbeteren en om de consument beter te informeren over de herkomst van hun producten.

Australië

Het Origens systeem is live gegaan na een succesvolle test fase in de drie landen. In Australië gebruiken SUNrice, Canegrowers en Mitchell Wines de techniek van KPMG. De CEO van Canegrowers, Matt Kealley, is blij met de techniek, omdat Canegrowers op deze manier meer transparantie aan de consument kan leveren. Kealley zegt:

Een blockchain oplossing zoals KPMG’s Origens is een platform die eindgebruikers de klimaatvriendelijke geloofsbrieven kan geven dat het product direct van de producent bij de consument terecht komt.

KPMG ontvangt kritiek van één van hun grootste concurrenten bij PriceWaterhouseCoopers waar een directeur van de afdeling landbouw het systeem reduceert naar de zwakste schakel. De DLT zou feilbaar zijn, omdat er met het invoeren van de data gesjoemeld zou kunnen worden. Het commentaar is ironisch, omdat alle Big Four accounting bedrijven, KPMG, PriceWatehouseCoopers, EY en Deloitte, allemaal met blockchain en DLT bezig zijn.


Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!