Market cap
€91.932,00
Volume (24h)
€2,02
Circulating supply
532.779.058,96
Max supply
-
All Time High
ICO
-
Daily close
-
Weekly close
-
Monthly close
-

Als je ... geleden een investering van €100 in Sirin Labs Token had gedaan dan was dat nu:


Waarde nu
Vanaf het begin
-
1 jaar
-
1 maand
-
1 week
-
1 dag
-

Uitleg over Sirin Labs token (SRN)

We hebben voor jou de belangrijkste informatie over Sirin Labs onder elkaar gezet. Na het lezen van dit artikel weet je wat Sirin Labs doet, waar de SRN token voor wordt gebruikt en welke zéér bekende voetballer zij als merkambassadeur hebben. 

Bekijk snel

Wat is Sirin Labs (SRN)?

Sirin Labs is een bedrijf dat zich sinds 2014 bezighoudt met het ontwikkelen van een extreem veilige smartphone. Hun eerste product was Solarin en kostte maar liefst 14.000 dollar! Dit product had de beschikking over een 2fa-authenticator, een inbraakpreventie en een knop die je kon indrukken om al jouw belletjes en berichten direct te versleutelen. In totaal wist het bedrijf 10 miljoen aan omzet te generen met deze telefoon. Helaas was dit niet het resultaat dat zij hadden gehoopt te behalen en de telefoon is uiteindelijk van de markt gehaald.

Een paar jaar later heeft Sirin Labs in 2017 een ICO gehouden waarbij maar liefst 157 miljoen dollar is opgehaald. Met dit geld willen ze het groter gaan aanpakken. Ze willen een smartphone, computer en een open-source besturingssysteem ontwikkelen dat draait op blockchaintechnologie. Hun hoofddoel is om de verbinding tussen de blockchain-economie en het dagelijks leven te leggen. Dit willen ze realiseren door een goede cyber security en gebruiksvriendelijkheid te garanderen.

Het eerste product dat ze recentelijk hebben gecreëerd is Finney. Finney is een Android-telefoon waar de focus ligt op privacy en een sterke verbinding. Het heeft een 3fa-authentication en een ingebouwde hardware wallet voor de cryptocurrency's. Nu de telefoon klaar is om op de markt te komen, zijn ze bezig met de Finney PC. Dit is een computer met dezelfde opties als de telefoon en daarnaast kan je ook de kracht van de computer verhuren aan het netwerk om hier geld mee te verdienen. 

Deze video geeft een impressie van de Finney smartphone. Deze zal op 29 november 2018 worden gepresenteerd in Barcelona en vanaf 15 december 2018 in de winkels liggen. 

 

Unieke karakteristieken

 1. De producten van Sirin Labs draaien op het besturingssysteem Sirin OS. Deze is gebouwd op Android en is open-source.
 2. Naast de producten heeft Sirin ook twee unieke oplossingen. Ze bieden een marktplaats aan waar je van alles aan elkaar kunt uitwisselen. Stel je gebruikt bijvoorbeeld 50% van het geheugen van jouw telefoon, terwijl de overige 50% ongebruikt blijft. Daarbij is iemand aan de andere kant van de wereld op zoek naar meer geheugen en hij kan jouw 50% goed gebruiken. Hij besluit om jouw ruim te te huren en geeft hier cryptocurrency's voor terug. Hierdoor kan je geld verdienen met jouw onbenutte ruimte. Dit werkt ook bij een databundel. Stel je wilt een belangrijk telefoontje plegen, maar je zit door jouw databundel heen, dan kan je deze kopen van iemand die nog wat belminuten over heeft en bereid is om dit aan jou te verkopen. Jij geeft de verkoper cryptocurrency's in ruil voor zijn data en jullie zijn allebei blij. 
 3. De producten van Sirin hebben een ingebouwde hardware wallet waardoor je gemakkelijk vanaf je telefoon cryptocurrency's kunt versturen en ontvangen. Ze willen deze betaalmogelijkheid zo gemakkelijk mogelijk maken en zonder transactiekosten. 
 4. Waar we de Play Store en de Apple Store voor de telefoons van nu hebben, biedt het Sirin-besturingssysteem dCENTER aan. Dit is een app store voor gedecentraliseerde applicaties (dApps)

Hieronder staat het introductiefilmpje van Sirin Labs dat alles nog eens goed uitlegt:

 

De Token van Sirin LABS: SRN

De token van Sirin Labs is een utlility token. De token is te gebruiken binnen het Sirin Labs ecosysteem. Binnen dit ecosysteem heb je de Sirin OS, de Finney smartphone, de gedecentraliseerde app store dCENTER en de fysieke winkels van Sirin Labs. In dit artikel lees je dat ze al op meerdere plekken in de wereld winkels openen. Op deze plekken kan je de producten van Sirin fysiek bekijken en kopen. Je kan de producten alleen kopen met SRN tokens. Hierdoor kan het gebeuren dat de vraag naar deze token sterk gaat toenemen, naarmate er meer producten gelanceerd worden en de populariteit ervan stijgt.

Token-verspreiding

Het totale aantal SRN tokens is als volgt verdeeld:

 • 40% aan de mensen die mee hebben gedaan aan de ICO;
 • 35% gaat naar Sirin Labs, dat wordt gebruikt om te bouwen aan de toekomst en als reserve voor het bedrijf;
 • 10% aan het team dat dagelijks hard werkt om van Sirin een succes te maken;
 • 10% naar de SDK-programmeurs, implementatie van het besturingssysteem en de gebruikers van het nieuwe besturingssysteem;
 • 5% zal gaan naar het aantrekken van professionals en talent.
Kenmerken SRN token (26 oktober 2018)
Token symbool SRN
Totaal aantal tokens 573 miljoen
Aantal tokens in omloop 229 miljoen
Prijs tijdens ICO $ 0,47
Token type ERC-20 (gebaseerd op het Ethereum-protocol)
Opgehaald vermogen tijdens ICO $157,89 miljoen

Geschikte wallet voor SRN

SRN kan je op de exchanges bewaren, maar wanneer je ze voor langere tijd wilt aanhouden dan is het verstandig om deze op een hardware wallet te zetten. Dit wordt in de meeste gevallen aangeraden aangezien je hier zelf de private key in handen hebt en dus daadwerkelijk eigenaar bent van de munten. De bekendste hardware wallet op dit moment is de Ledger Nano S. Deze kan je bij de officiële Nederlandse reseller Cryptomaan kopen.

Team, adviseurs en partners

Sirin Labs wordt geleid door de programmeur Moshe Hogeg. Naast dat hij actief is als investeerder, was hij een van de oprichters van Mobli, de voormalig concurrent van Instagram. Hij leidt op dit moment het Sirin Labs team, dat bestaat uit meer dan 50 mensen. De heer Hogeg wordt bijgestaan door zijn mede-CEO en voorzitter, waarvan hun ervaringen in de volgende tabel staan opgesomd.

Naam Functie Ervaring
Moshe Hogeg Oprichter & CEO
 • Oprichter & CEO van Mobli
 • Oprichter & Voorzitter bij Singulariteam Ltd
 • Oprichter van Alignment Blockchain Hub
Kenges Rakishev Voorzitter
 • Bestuurslid bij Net Element
 • Bestuurslid bij Sat & Company
 • Bestuurslid bij Petropavlovsk PLC
 • Directeur bij Singulariteam Ltd
Zvika Landau Mede-CEO
 • Onder-directeur bij Telrad Networks
 • Directeur van operations bij Prime Sense
 • Operations Supervisor bij Apple

Het team wordt bijgestaan door een groep van bekende adviseurs, namelijk:

Verder werken ze samen met de partners uit de onderstaande afbeelding. Een opmerkelijke daarvan is het management-team van Lionel Messi. Zoals je in de onderstaande tweet ziet is een van de beste voetballers van de wereld de officiële ambassadeur van Sirin Labs. Wij zijn heel erg benieuwd welk effect zo'n beroemdheid op het succes van Sirin Labs heeft. 

Image
Sirin labs partners

 

Image
Messi brand ambassador sirin labs

Roadmap

In de whitepaper van Sirin Labs hebben ze een roadmap tot en met Q1 2019 opgenomen. Hierin staat weergegeven dat ze de komende maanden bezig zijn met de lancering van de Finney smartphone. Ze zullen een lanceringsevenement organiseren waarbij ze de verkoop groots zullen inluiden. Verder willen ze het open-source Sirin besturingssysteem lanceren en goede distributiekanalen ontwikkelen. 

Het is nog even afwachten met welke roadmap ze voor de rest van 2019 zullen komen. Naar alle waarschijnlijkheid zullen ze de bestaande producten en diensten willen verbeteren en daarnaast zich willen richten op het ontwikkelen van de Finney computer. 

Populariteit

Zoals eerder is aangegeven heeft het blockchainproject Lionel Messi gestrikt als ambassadeur van Sirin Labs. In augustus 2018 is de preview van de reclame online gekomen en hierdoor begint er al een hype te ontstaan rondom dit project. De onderstaande social-media-cijfers laten al zien dat ze veel volgers hebben. Wanneer de reclamevideo van Messi live gaat, dan zullen de cijfers naar alle waarschijnlijkheid door het dak vliegen.

Populariteit Sirin LABS
Twitter 22k volgers
Telegram 66k volgers
Facebook 30k volgers
Reddit 1,4k lezers

Conclusie

 • Sirin Labs heeft niet veel concurrentie op het gebied van veilige smartphones. De uitdaging zal liggen bij het overtuigen van de mensen dat het noodzakelijk is om zo'n veilige smartphone te gebruiken in plaats van de normale Android- en iOS-toestellen die we nu hebben. Wellicht als we straks onze telefoon veel gaan gebruiken voor crypto-betalingen, dat we dan meer nadenken over de veiligheid van onze toestellen. 
 • Met de voetballer Lionel Messi als ambassadeur van het project, zal het qua marketing wel goed zitten. Genoeg mensen zullen van het bestaan afweten, maar of dit ook resulteert in veel  verkopen is nog maar de vraag. Helaas vielen de verkoopcijfers van de Solarin-smartphone tegen en hebben ze nu wat te bewijzen. Je zou zeggen dat ze met een opgehaald vermogen van 157 miljoen dollar wel wat moeten kunnen neerzetten. 
 • Wij gaan het project zeker volgen omdat er nog weinig projecten zich bezighouden met het ontwikkelen van een blockchain-telefoon. Daarnaast zijn we van mening dat de token erg gehypet kan worden door de reclamevideo van Messi en dit kan resulteren in mooie prijsstijgingen van de munt. 

Dit artikel is geschreven op aanraden van ons forumlid Lyrebird12. Hij of zij wilde graag meer over Sirin Labs weten en het leek ons ook een interessant project meer over te lezen. Heb je nou zelf ook een onderwerp waar je meer over wilt weten? Laat het dan bij ons op het Crypto Forum weten, dan kunnen wij hier een artikel aan wijden. 

 

di, 06/11/2018 - 06:00

Sirin Labs Token (SRN) - Uitleg in 10 punten

Sirin Labs heeft $157 miljoen opgehaald om een blockchain-smartphone te bouwen, wat zijn hier de voordelen van?
Exchange Pair Volume (24h) Prijs Volume (%)
Sirin Labs Token
1 Sirin Labs Token =
€0,00
Euro

Hoe koop ik Sirin Labs Token?

Sirin Labs Token kopen op Litebit is een fluitje van een cent. Met deze uitleg kan je al binnen enkele stappen de trotse eigenaar zijn van SRN.

 1. Meld je hier gratis aan bij Litebit
 2. Klik rechtsboven op "nieuw account aanmaken" en maak een account aan.
 3. Bevestig je account en log in.
 4. Ga rechtsboven naar het tabje "Mijn Account" en klik vervolgens op "Verificatie & Limieten"
 5. Verifieer hier je telefoonnummer (door de extreme drukte zijn deze extra stappen tegenwoordig nodig)
 6. Klik vervolgens op SRN
 7. Vul het koopformulier in en kies bij ontvangstadres "LiteBit Wallet"
 8. Klik op volgende en ga door het betaalproces heen
 9. Gefeliciteerd! Je bent de trotse eigenaar van Sirin Labs Token!

Sirin Labs Token

Tags

Social media