WaltonChain

Walton (WTC) - Blockchain, IoT en RFID samen

Waar komt de naam Walton vandaan?

WaltonChain heeft zijn naam te danken aan Charlie Walton, de uitvinder van de RFID-technologie. 

Radio Frequency Identification (RFID) is een technologie die het mogelijk maakt om producten, dieren en personen op afstand uniek te identificeren. 

In het dagelijks leven komen we de RFID-technologie overal tegen. Van het identificeren van mensen tot aan het afrekenen van de boodschappen bij de supermarkt. De barcode op producten is hierbij de bekendste vorm van RFID. De uitbreiding van de mogelijkheden met RFID is nog lang niet ten einde en het gaat een grote rol spelen bij de distributie en communicatie van de Internet of Things (IOT) -netwerken. In deze netwerken kunnen slimme apparaten zoals alarmsystemen, gordijnen en de verwarming met elkaar communiceren. Klik hier om meer te leren over RFID.

                                                                            MezONl.gif

Het Walton team

De ontwikkelaars van Walton coin (WTC) bestaan uit een groep van pioniers die gespecialiseerd zijn in de integratie van blockchain, Internet of Things en RFID-technologie. Ze komen zowel uit China als uit Korea en zijn de toptalenten op het gebied van business, onderwijs en investeringen. 
Ze worden ondersteund en gestimuleerd door senior blockchain ontwikkelaars, bekende beleggingsinstellingen, prestigieuze advocaten, financieel deskundigen, RFID deskundigen en het senior management van China's top tech -en kledingbedrijven.
 

WaltonChain

Wat is WaltonChain?

WaltonChain, afkorting WTC, is een betrouwbaar en traceerbaar bedrijfsecosysteem met volledige data-sharing en informatietransparatie. Het wordt gecreëerd door de combinatie van blockchain met RFID waardoor het mogelijk wordt gemaakt dat blockchain met IOT geïntegreerd kan worden. 

WaltonChain zorgt dus voor de connectie van drie belangrijke dingen:

WaltonChain wil het opslaan, het gebruik en het bijhouden van voorraden door middel van RFID opnemen in de blockchain. 
Het is niet raar dat het een Chinees initiatief is aangezien zij 's werelds grootste producenten zijn op bijna ieder gebied, van toiletrol tot aan iphone hoesjes. Het is voor hen heel waardevol om alles over de productie te kunnen opslaan in de blockchain. Waar het opgeslagen staat, hoe het vervoerd wordt, wanneer het aangekomen is, wanneer het verkocht is en wanneer het gebruikt wordt is allemaal terug te vinden in de blockchain.

In de praktijk

De RFID-tag op producten is eigenlijk het verifiëren van een handtekening voor de blockchain. Iedere keer dat de supermarkt jouw banaan scant zal de handtekening verifiëren hoe de banaan geproduceerd, geïnspecteerd, vervoerd en bewaard is voordat hij in je mond gaat. De RFID tag kan de hele looptijd van de banaan volgen. 
Beeld je in dat je in een supermarkt de mogelijkheid hebt om bij iedere aankoop na te gaan of het product de inspectie heeft doorstaan, welke chemicaliën er zijn gebruikt om het product te produceren en wanneer het product over de datum is. Hierdoor kan je gemakkelijk beoordelen of het product voldoet aan jouw wensen. 
Het maakt het ook mogelijk voor supermarkten om producten te weren wanneer de informatie in de blockchain niet voldoet aan de eisen die zij stellen aan hun producten. De data van de WaltonChain is transparant dus iedereen kan de inhoud van de RFID zien. 

Dit betreft een voorbeeld van een supermarkt maar het is op veel meer industrieën van toepassing. Denk aan de productie van kleding, het onderzoek naar beschermde diersoorten en het volgen van topsporters. WaltonChain kan voor alles worden gebruikt wanneer je iets wilt volgen en registreren in de wereld. 
 

De techniek

In iedere stap van het proces kan er informatie opgeslagen worden in de WaltonChain door middel van RFID. Deze informatie wordt opgeslagen in de child chain en zal uiteindelijk samen worden gevoegd met de master chain. De child chain is er om de snelheid en de encryptie te verbeteren binnen de blockchain.
Wanneer de stappen zijn voltooid zullen de child en master nodes een overeenstemming bereiken over de ingevoerde data en zal alle gerelateerde data koppelen aan de nieuw ingevoerde data zodat er uiteindelijk een overzicht gegeven zal worden van productie tot aan verkoop. De RFID tags genereren automatisch publieke -en privésleutels om er zeker van te zijn dat de IOT-applicaties beveiligd zijn en dat iedere tag uniek en foutloos is. 
Door het gebruik van de RFID en WaltonChain zullen niet alleen de datakosten omlaag gaan, ook helpt het consumenten, zoals eerder is benoemd, na te gaan waar hun producten nu eigenlijk vandaan komen. Zijn ze wel zo fair trade als er wordt beweerd?

Welke concensus gebruiken ze?

WaltonChain gaat een combinatie van Proof-of-Stake + Trust (PoST) en Proof-of-Work (PoW) gebruiken. De opbrengst zal afhangen van het aantal WTC dat je bezit, je inbreng in het proces en je computer power om de chain te valideren. Je hebt op z'n minst 5,000 WTC nodig om een master node te worden.
Met deze WTC worden de betalingen gedaan binnen de WaltonChain. In totaal zullen er maximaal 100 miljoen in omloop zijn.

Hoe pakken ze de schaalproblemen aan?

Een nieuw project kan alleen succesvol worden als het kan groeien, dit zien we nu wel bij de Bitcoin en Ethereum
De master chain van WTC is verantwoordelijk voor de circulatie en de creatie van child chains. We kunnen de vergelijking maken met Ethereum. Zij hebben een PoW concensus mechanisme waarmee ze zo'n 500.000 transacties per dag kunnen doen. Dit is al een hoog aantal maar WTC heeft zowel een PoST als een PoW concensus mechanisme. Hierdoor kunnen zij nog meer transactievolume aan. WTC combineert de master chain met de child chain en kan hiermee nog veel hoger opschalen. 

Adoptie

WaltonChain wordt gezien als een van de meest invloedrijke tech startups van afgelopen decennia. Op dit moment testen zeven bedrijven het gebruik van WaltonChain. Het zijn niet zomaar startups die dit doen. SeptWolves en Joeone zijn miljarden bedrijven binnen de kledingindustrie. Dit zijn de zeven bedrijven op dit moment die Waltonchain testen.

Septwolves
JOEONE
Tries
Kehua
Xiangyu group
Lipson plastic
 
Veel van deze bedrijven hebben al voordelen ondervonden. Na de integratie van WaltonChain is de opbrengst gestegen met 1,2%, de doorlooptijd verlaagd met 5,8%, de distributie efficiëntie met 100% gestegen en de voorraad efficiëntie bijna verdrievoudigd. Noemenswaardige resultaten dus!

Leer meer over WaltonChain

Whitepaper
Twitter
Website
Bitcointalk
Reddit

Hoe koop ik WaltonChain?

WaltonChain kopen op Bitvavo is een fluitje van een cent. Binnen enkele minuten en voor minder dan een euro kan je al de trotse eigenaar zijn van WTC.

  1. Meld je hier gratis aan bij Bitvavo
  2. Verifieer jezelf door rechtsboven op je naam te klikken en dan naar "Verificatie" te gaan.
  3. Maak geld over via iDeal. Dit doe je door op "Euro's storten" te klikken.
  4. Vul vervolgens het bedrag en kies iDeal als betaalkeuze zodat het geld binnen een minuut op je Bitvavo-rekening staat. Klik hierna op "Betalen".
  5. Als je hierna op "Overzicht" klikt, zie je het geld staan.
  6. Zoek WTC op, klik erop en druk vervolgens op "Kopen".
  7. Investeer het bedrag dat je in gedachten hebt in WTC. 
  8. Gefeliciteerd! Je hebt WTC gekocht!
    Vergeet niet je gebruikersnaam en wachtwoord goed te bewaren

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.