The Tower, header twitter

The Tower - Het nieuwe metaverse project op Solana

Welkom in The Tower! Dit project op Solana blockchain biedt toegang tot een nieuw metaversum en interessante investeringsmogelijkheden.

Het metaversum, een virtuele werkelijkheid, is geen vage SciFi fantasie meer, maar dagelijkse realiteit. Met de toetreding van Facebook tot het metaversum door middel van het nieuwe project Meta, kun je wel stellen dat het metaversum mainstream aan het worden is. En mocht je nog een leuk optrekje zoeken voor je virtuele versie, dan is wellicht Solana Boulevard 200 een optie. The Tower is een luxe appartementencomplex op het Solana netwerk wat bestaat uit NFT residencies. De sleutel tot je appartement is bovendien een sleutel tot een community van metaversum pioniers.

Maar wat is The Tower van Solana precies? En hoe kan investeren in dit project een interessante optie zijn? In dit artikel krijg je een uitgebreide rondleiding door The Tower en een complete uitleg over alle mogelijkheden van deze virtuele wolkenkrabber.   

Bekijk snel

In dit filmpje wordt uitgelegd wat The Tower is en allemaal kan worden:

https://youtu.be/8uhKEjnqQmo

Wat is het metaversum en waar vind ik die op de blockchain?

Het metaversum is een wereld online waar je met een virtuele entiteit in beweegt, contacten hebt en werkt. De aankondiging van Mark Zuckerberg & co dat Facebook Meta wordt, ook als leef- en werkomgeving, was wereldnieuws maar eigenlijk ook niets nieuws. 

Het idee van een metaversum gonst namelijk al jaren rond. Verschillende games, zoals de Sims en Roblox, introduceerden het idee al. Op blockchain zijn al diverse metaversums aan het ontstaan. Decentraland en The Sandbox zijn de bekendste projecten. Het zijn werelden waar je concerten en galleries kan bezoeken, mensen kunt ontmoeten en kan werken. Het grote verschil met games waarin je in spelvorm een leven simuleert, is dat het op de blockchain geen simulatie meer is van de werkelijkheid. Het is een virtuele werkelijkheid met een eigen economisch systeem op basis van cryptocurrency. NFTs, non-fungible tokens, maken dat assets in een metaversum een economische waarde krijgen en verhandelbaar worden. Een ander verschil met bestaande VR games is dat op de blockchain het metaversum veelal decentraal is. Hierdoor kan iedereen ook zelf dingen toevoegen en is er geen centrale controlerende partij.

Toch maakte de bekendmaking van het Meta project ook in de decentrale wereld heel wat los. Met name Decentraland maakte na bekendmaking een gigantische prijsstijging door. Het is afwachten of Meta de start geeft voor een nog snellere ontwikkeling naar het metaversum, en wat de invloed hiervan op de blockchain projecten op het gebied van metaverse zal zijn.

In onderstaande video van AllesOverCrypto legt Matt uit wat de metaverse is en wat de belangrijkste metaverse crypto’s zijn.

Wat is Solana?

The Tower is op het Solana netwerk een groot project op het gebied van metaversum. Maar wat is Solana eigenlijk? Solana is een ecosysteem wat in veel opzichten vergelijkbaar is met Ethereum.  Je kunt ook op de Solana blockchain projecten bouwen, het biedt hiervoor het netwerk en de tools. 

Wat Solana een onderscheidend project maakt, is de snelheid waarmee transacties en data in blocks van de blockchain verwerkt kunnen worden. Het Solana ecosysteem gebruikt een eigen ontwikkelde versie van de Proof of Stake methode om transacties te verifiëren en om ze aan de blocks toe te voegen. Het consensus mechanisme wat Solana hiervoor gebruikt, is het Proof of History mechanisme. Deze methode zorgt ervoor dat het netwerk snel veel transacties kan verwerken. Hierdoor zijn transactiekosten of gas fees heel laag. Dit maakt Solana natuurlijk een ideaal platform om projecten op te ontwikkelen. Verder werkt het platform samen met verschillende partners, wat uitwisseling met andere blockchain projecten makkelijk maakt.

In onderstaande video, van AllesOverCrypto zelf, vertellen we je meer over wat Solana is.

The Tower launch

Solana is dus een prachtige plek om een NFT appartement te bezitten en biedt zo wellicht mooie investeringskansen. The Tower is namelijk gelegen aan de Solana Boulevard, een rechtstreekse verbinding naar een glooiende horizon vol glansrijke kansen. Vanuit het raam van je NFT appartement, kijk je rechtsreeks uit op het zonnige Solana landschap vol met de mooie mogelijkheden.

Dit is natuurlijk een beetje een flauw praatje van een makelaar die (te) graag wil verkopen, en dat is eigenlijk helemaal niet nodig. Want blijkbaar zagen veel NFT investeerders de kansen van een optrekje in The Tower, deze NFTs waren in een dag uitverkocht.

De NFTs werden op 24 oktober 2021 gelanceerd en waren de 25ste allemaal uitverkocht. De verkoop tijdens de launch verliep via een fair launch lottery. Dit betekent dat iedereen evenveel kans heeft. Het team of grote investeerders konden bijvoorbeeld niet eerder en voor een korting inkopen. De prijzen voor The Tower NFTs lagen rond 0,8 SOL. Momenteel worden nu diverse appartementen aangeboden via de Solana NFT marktplaats. In november 2021 is de gemiddelde prijs hier 3,5 SOL. Dit is ongeveer 700 USD. De bodemprijs is binnen enkele dagen gestegen van 0,8 SOL naar 2,7 SOL.

Hoe de waarde van de Tower NFTs verder gaat ontwikkelen is even de vraag. De residenties zijn nog geen maand op de markt, maar het gaat tot nu toe zeker niet slecht. In de Solanalysis, de statistieken van de Solana NFTs, staat begin november 2021The Tower op de 16de plek van de 125 NFT projecten op Solana. Deze ranking is op basis van de gemiddelde prijs van NFTs. De prijs van The Tower kent een groei van 13.11% over 24 uur. De marketcap is 6,342,809 USD. 

Wat is een Tower NFT?

Waarom het project The Tower wordt genoemd is duidelijk. Als onderscheidende factor is het echter niet de meest handige naam. Er zijn al verschillende towers in omloop in crypto wereld. Zo is er een Towertoken en is er ook een Tower NFT serie op Ethereum. Ook zal er binnenkort een blockchain game op Binance Smart Chain worden gelanceerd die Tower heet. Vooralsnog is The Tower het meest succesvolle project, dus het is niet voor niets dat The Tower ook Thé Tower is.

Elk appartement is een utility NFT. Dit betekent dat naast dat het verzamelobject is, jouw Tower NFT ook een sleutel is die toegang geeft tot bepaalde producten of diensten. In het geval van The Tower gaat het in eerste instantie voornamelijk om de evenementen of diensten binnen de toren en haar community. 

Maar het zou ook kunnen betekenen dat je toegang met je Tower NFT hebt bij evenementen of drops van partners van dit project. Om maar een gek voorbeeld te noemen: ergens in het metaversum is een moestuin geopend waar je NFT groente kan kweken. Met The Tower NFTs zou je toegang kunnen hebben tot dit project en zo kun je weer NFTs verdienen. 

Een utility NFT key geeft je dus veel meer dan alleen de waarde van die key. Dit maakt het een aantrekkelijk investeringsobject, terwijl dat in eerste instantie niet de functie perse is. Het is een toegangssleutel die pas echt waardevol wordt, als mensen waarde hechten aan waar de sleutel toegang toe geeft.

Image
The Tower site

De verschillende kenmerken van de NFT residencies van The Tower

Het NFT appartementencomplex bestaat uit 10.000 appartementen of kamers. Deze kamers zijn verdeeld over 500 etages. Elke kamer heeft zijn eigen unieke combinatie van kleuren en meubels. Hier zijn de verschillende kenmerken in een kamer:

Kleur van het uitzicht van het raam - Hier is de keuze uit 17 kleuren. Zwart, wit en goud wit komen het meest voor.

Achtergrondkleur - Dit is de achtergrondkleur van de NFT in zijn geheel. Je kunt kiezen uit 17 kleuren. Turquoise is de meeste zeldzame tussen de kleuren.

De wanden van het appartement - De twee zichtbare wanden van het appartement hebben dezelfde kleur of patroon. Hier zijn 34 mogelijkheden. De wanden komen ongeveer in dezelfde hoeveelheden voor. Een wand met gouden glimmende bakstenen komt bijvoorbeeld bij 2.8% van de appartementen voor, en de wand met grijze panelen komt iets meer dan 3% voor. 

Wall items - Er zijn 29 verschillende wall items. Deze hangen aan de wand zonder raam. Wall items bieden uitleenlopende mogelijkheden. Zo kun je een portal plaatsen. Maar een knus plankje met kaarsen behoort ook tot de mogelijkheden. Er is dus voor elk wat wils.

Floors - Ook de vloeren zijn er in diverse soorten, van degelijk carpet tot gouden en zilveren betegeling. In totaal zijn er 14 verschillende vloeren.

Big items - Onder de big items valt het meubilair, er zijn in totaal 36 stuks. Er zijn verschillende banken en eettafel sets. Maar ook een heuse pinguïn of een cactus om de kamer op te fleuren. 

Small items 1 - Dit zijn de wat kleinere meubelstukken, zoals bijvoorbeeld een set stoelen of een voetenbankje.

Small items 2 - Dit zijn de kleinste items, zoals een cowboy hoed of een set sigaren en andere nuttige dingen zoals een kop koffie of een schildpaddeschild . 

Vooralsnog worden items nog niet als losse NFTs verkocht om je residentie mee op te leuken. Maar het zou wonderbaarlijk zijn als dit in de toekomst geen mogelijkheid wordt.

Image
The Tower NFT overzicht

Wat kun je met The Tower NFT?

Het doel van The Tower is om een community te creëren, een metaversum op Solana. Als appartementhouder deel je mee in winacties en in de toekomst kun je ook meedenken over veranderingen aan The Tower die de waarde hiervan kan vergroten. Het doel van de founders is een diverse community te creëren waar iedereen zich welkom voelt en kan bijdragen aan de groei van The Tower. Het idee is dat The Tower community de ontwikkeling van het project vanuit een DAO (Decentralized Autonome Organization) gaat aansturen. Dit is eigenlijk dus de bewonersvereniging van de toren. Het bestuur vanuit een DAO is in november 2021 nog in ontwikkeling.

Omdat het project nog piepjong is, is het nog niet helemaal duidelijk wat je uiteindelijk allemaal met je Tower NFT precies kan. Dit zal ook met de tijd veranderen, want de verwachting is dat dit project zal gaan uitbreiden.

De site van The Tower is een beetje het episch centrum of de centrale ingang van de toren. De basis staat er, maar er gaan nog heel veel nieuwe mogelijkheden toegevoegd worden. Op de site komen nog de volgende zaken:

 • Stats 
 • Market
 • Art
 • Trading
 • Gaming
 • Music
 • Deals
 • Dev
 • Merch 

De site van The Tower heeft een NFT Gallery voor keyholders van de appartementen. Hier is ook een overzicht van alle appartementen en namen die de appartementen hebben. Als eigenaar kun je de naam van het appartement veranderen.  

Image
The Tower appartement

Shared Residences

Een nieuwe optie die binnenkort mogelijk wordt, is het delen van een appartement. Je kunt dan ook met vrienden of familie, collega’s of wie dan ook een NFT residency delen. Deze optie is nog niet in gebruik, maar dit zal wel zeer binnenkort mogelijk worden. Je kunt dan dus roommates worden. Voor de founders is het doel de community zo groot mogelijk te maken en zo de waarde van het project ook te vergroten. 

Hoe werkt dit dan precies? Iedere roommate heeft een eigen NFT key voor het appartement. Hiermee heb je toegang tot de toren en community. Daarnaast kun je meedelen in actie zoals airdrops. Als de keys van het appartement aan verschillende partijen zijn verkocht, kan het appartement zelf niet meer door een enkele key houder in zijn geheel worden verkocht.

Iedereen met een key heeft zijn eigen ruimte in de NFT gallery en heeft daarmee het recht om ook gebruik te maken van de artwork wat bij de residence hoort. Mocht je alle keys in handen hebben, dan ben je weer volledig eigenaar en dan kun je de residence weer in zijn geheel verkopen. Je kan het aantal roommates van een appartement vergroten door te stemmen op de site om meerdere keys te maken. Deze mogelijkheid wordt in de V2 versie van de site toegevoegd.

Sommige communities en NFT collecties hebben al gezamenlijke residences waar houders van deze NFTs welkom zijn. Zo hebben de members van de DegenApeMafia, een NFT collectie van gorilla’s die binnenkort gelanceerd wordt, al een appartement.

Image
The Tower Roommates

Honorary Residences

Dit is een speciale serie NFT residencies binnen The Tower. Elk van de kamers is een soort eerbetoon aan de diverse projecten binnen het Solana netwerk. Deze ruimtes zijn ook geschonken aan de DAOs of de community foundations van deze projecten. Er zijn in totaal 7 kamers.  Voorbeelden zijn een kamer voor de Orca DEX, één van de eerste decentrale exchanges op Solana, en een kamer voor Audius, dit is een blockchain muziek streaming service.  

Image
The Tower Honorary Residences

Waar koop je een Tower NFT?

In november 2021 is de grote sale van 10.000 appartementen al voorbij. Maar het is nog steeds mogelijk een mooi optrekje in het metaversum te bemachtigen. Hiervoor moet je naar de marketplace van Solana gaan en je wallet koppelen. Deze wallet moet geschikt zijn om SOL, de Solana token, in te bewaren. Hiervoor heeft Solana zelf een wallet ontwikkeld. Maar ook de wallet van Phantom wordt aangeraden. Deze moet aan de Solanart markt gekoppeld en dan kun je in The Tower NFTs of andere NFTs handelen.  De Sol token is verkrijgbaar op verschillende exchanges waaronder Bitvavo en Binance

Het team achter The Tower

Over de bedenkers van dit project is momenteel nog niet veel te vinden aan informatie. Het team bestaat op dit ogenblik, in november 2021, uit de Defigoverner en de NFTinkerer. De Defigoverner is verantwoordelijk voor de marketing en de community. NFTinkerer is een kunstenaar en vormgever. De echte namen en foto’s ontbreken, maar dat is niet geheel ongebruikelijk voor blockchain projecten.

De communicatie over het verloop van de plannen gaat via Twitter en Discord. Met name Twitter word door het team veel gebruikt. De community rond The Tower is op social media groeiende en hier wordt ook actief mee gecommuniceerd door het team. Het twitter account van The Tower heeft ruim 30.000 volgers. Een duidelijke uitleg of uitgebreide roadmap ontbreekt echter nog wel een beetje. Dit maakt dat je nog niet duidelijk kan zien waar dit project naar toe gaat. Maar wellicht dat deze documentatie in ontwikkeling is.

Naast Solana is weinig bekend over andere mogelijke partners of investeerders in het project. The Tower is wel al samenwerkingen aan het aangaan met verschillende andere NFT projecten. Bounty Hunter Space Guild, een soort utility NFT game wat in november 2021 gelanceerd wordt, kondigde al een samenwerking met The Tower aan.

Image
The Tower Team

Roadmap

The Tower is gebouwd in 2021 en in augustus 2021 is de site live gegaan. Dit was natuurlijk een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling. Hieronder staan de verschillende plannen van de roadmap. Sommige plannen zijn al uitgevoerd, andere zijn nog in ontwikkeling.

 • Minting van de residences - 10.000 huizen zijn beschikbaar voor minting.
 • Donaties voor betaalbare huizen - Ook in real-live bieden The Tower woningen. Want één van de doelen van het Tower project is om de bouw en onderhoud van betaalbare woningen te verwezenlijken in Amerika. "Through building a better metaverse, we can all help build a better world," is het idee hierachter.
 • Marketplace - In november 2021 dient Solanart als de marktplaats van de Tower Woningen, maar er zal ook een eigen marktplaats worden ontwikkeld. 
 • The Tower Website - The Tower website is live, maar moet nog verder uitgebouwd worden. Zo zal er meer mogelijkheid tot interactie en deelname aan evenementen komen via de website, voor bewoners van The Tower.
 • Sharing residences -  Er komt de mogelijkheid om samen een appartement te delen. 
 • Tower DAO -  De tower krijgt een decentraal autonoom organisatiemodel. Hiermee krijgen bewoners ook toegang tot airdrops en andere projecten
 • Uitbreiding van amenities of voorzieningen - Er komen verschillende voorzieningen voor de bewoners, waaronder bijvoorbeeld educatieve mogelijkheden.

Conclusie

Het metaversum is nog een onontgonnen gebied waar kansen liggen voor investeerders, creatievelingen en avonturiers. The Tower op het Solana netwerk kan een mooie start bieden om het metaversum met al haar mogelijkheden verder te ontdekken. 

De sleutel van je appartement is niet alleen een bewijs van eigenaarschap van een verzamelobject. Het is de sleutel die toegang geeft tot een community en investeringskansen. Dit is ook waarmee het project zijn waarde zal moeten bewijzen: Vinden mensen deel uitmaken van een community met een eigen metaversum waardevol genoeg om te investeren? Vooralsnog lijkt het antwoord ja te zijn.

Wil je meer weten over The Tower of de wondere wereld van het metaversum? In onze AllesOverCrypto Facebookgroep praten we graag verder. 

Het antwoord op een vraag over het metaversum of andere blockchain onderwerpen zoek je makkelijk op via onze FAQ. Wat ook snel en makkelijk werkt: googel je vraag + AllesOverCrypto en je komt bij een van onze vele blogs uit die antwoord geeft op je vraag.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.