Race horses

Wat is Silks Horse Racing? Complete uitleg van deze P2E Metaverse Game.

Altijd al gedroomd om je eigen racepaard te hebben en wedstrijden te winnen? Tot voor kort was het enkel realiteit voor de rijke elite. Paarden worden gefokt en verkocht voor soms wel honderdduizenden euro’s. Waarom? Deze paarden hebben vaak een unieke stamboom en zijn dé beste racepaarden ter wereld. Door deel te nemen aan prestigieuze wedstrijden zijn deze racepaarden een wandelende (lees: lopende) geldmachine. Niet alleen een lief knuffelpaard, maar een forse investering.

Dankzij de blockchaintechnologie kan nu iedereen digitaal mee investeren in zijn of haar uniek paard. En jawel, een fysiek paard van vlees en bloed. Elk paard krijgt een digitale kopie op de blockchain en wordt geslagen als NFT. Het voordeel? Wanneer de fysieke variant van jouw paard een wedstrijd wint, val ook jij in de prijzen. Geen honderdduizenden euro’s of dollars investering, maar een betaalbare NFT met tal van voordelen. Ontdek hier alles wat jij moet weten over Silks.

Bekijk snel

Wat is P2E Metaverse?

We hebben inmiddels de ontwikkelingen gezien van zowel play-to-earn alsook het ontstaan van de metaverse. Maar de laatste tendens is dat we al deze succesfactoren combineren in één interactieve digitale wereld.

Play-To-Earn (P2E)

Wat ooit zo revolutionair was, lijkt nu een jaar later al bijna normaal. Het feit dat je crypto kan verdienen door deel te nemen aan een spel, is voor velen onbekend terrein, voor sommige een lucratieve bezigheid. Silks is een P2E metaverse waarbij je op tal van manieren geld kan verdienen, zélfs zonder ook maar iets te doen. Hoe? Lees het verder in deze blog!

Metaverse

Metaverse, de hele wereld praat erover. We kunnen niet meer zonder en deze ontwikkeling is de bouwsteen van onze digitale toekomst. In de Metaverse kunnen we niet alleen objecten digitaal bezitten dankzij Web3.0, maar kunnen we ook een hele nieuwe samenleving en economie creëren. Niet alleen het spelelement is bij Silks aanwezig, ook kunnen we daarnaast deze wereld ontdekken, met elkaar connecten en in de toekomst nog veel meer. Want de makers hebben grootse plannen!

Wat is Silks?

Silks is de eerst P2E Metaverse op de blockchain van Ethereum die de echte wereld van volbloed racepaarden weerspiegelt. Geen verzonnen avatars of gegenereerde eigenschappen, maar een digitaal racepaard op basis van de kenmerken en kwaliteiten van de echte wereld. Een één-op-één kopie.

Jockey avatar

Geen paardenraces zonder een geschikte jockey. Maar liefst 5.000 jockeys zijn beschikbaar in Silks, elk met hun eigen outfit en eigenschappen. Deze kleuren worden onder andere ook getoond op het paard zelf en tijdens de virtuele wedstrijden. Niet onbelangrijk natuurlijk dat je ook een leuk uitziende jockey hebt. Dress to impress!  

Deze avatar weerspiegelt jouw identiteit en persoonlijkheid in de metaverse én is jouw digitaal ownership van je in-game assets. Alvorens jij jouw digitaal paard kan kopen, moet je eerst een geschikte jockey in je bezit hebben. Twee aparte investeringen, maar dan heb je ook wat. Deze jockeys berijden niet enkel deze paarden, maar zullen in de toekomst ook nog bijkomende mogelijkheden hebben in de metaverse.

Image
Silks Avatar Genesis Collection
Silks.io

Paarden industrie

Paardenraces, een unieke wereld die wordt geassocieerd met de elite. Rijke en invloedrijke mensen verzamelen zich op deze exclusieve evenementen om vaak forse bedragen in te zetten op hun favoriete racepaard. Wint je paard? Dan heb je niet alleen een leuke namiddag gehad, maar heb je ook nog flink wat geld verdiend!

Deze paardenraces zijn een miljarden business waarbij echte racepaarden gefokt en verkocht worden voor honderdduizenden dollars, afhankelijk van onder andere afkomst en stamboom. Iedereen wil tenslotte het beste racepaard. Hoe beter je paard, hoe meer races je wint, hoe meer geld je verdient. Je racepaard is dus een ware investering. Maar dit is natuurlijk enkel weggelegd voor de rich and famous. Nouja, vooral voor de rich dan.

Om de wereld van deze toppaarden toegankelijk te maken voor het grote publiek, lanceert Silks hun P2E Metaverse. Geen fysieke paarden en onderhoud, maar een 1-op-1 digitale versie van je favoriete paard. Zo verdien jij, telkens als je paard in de echte wereld een wedstrijd wint, ook een deel van het prijzengeld!

Silks Horses

Silks is een NFT-collectie van 10.000 paarden op de blockchain van Ethereum. Deze paarden zijn de top 1% volbloed racepaarden van Amerika. Deze NFT’s volgen dus het dagelijkse leven van deze paarden. Waar ze vandaan komen, welke stamboom ze hebben en zelfs hoe hun trainingen verlopen. Hoe waardevoller en duurder een echt paard, hoe duurder deze NFT ook zal zijn.

En de veulens die worden geboren dankzij het fokprogramma van deze racepaarden? Die worden ook opgenomen bij Silks. Elk jaar opnieuw introduceert Silks een nieuwe batch van gekwalificeerde racepaarden. Alle informatie wordt in real-time op de blockchain gezet en geverifieerd door de community van Silks, dankzij het Proof-of-Stake (PoS) consensusmechanisme. Deze paarden worden gemint en verkocht als NFT, op een traditionele manier. Dit betekent dat je op voorhand nooit weet welk paard je krijgt. Iedereen betaalt dezelfde prijs voor zijn paard.

En paarden die met pensioen gaan? Zij kunnen nog steeds -digitaal- blijven racen. Dankzij het in-game algoritme kunnen gepensioneerde paarden het opnemen tegen elkaar om ook op die manier nog steeds voldoende rewards te ontvangen en bij te dragen aan het ecosysteem.

Image
Silks horse and jockey
Silks.io

Fractionalized NFT’s

Racepaarden zijn een kostbare investering, dit kan zomaar ook het geval zijn bij deze digitale variant. Daarom is het mogelijk om samen met 9 anderen deze investering te maken. Dankzij fractionalized NFT’s koop je samen met vrienden, kennissen of andere geïnteresseerden jouw favoriete paard en deel je het ownership. Dit betekent ook gedeelde winsten natuurlijk!

Metaverse land

Naast het P2E-principe kan je ook land kopen in deze metaverse. En dit land, allemaal unieke NFT’s, heb je vervolgens nodig om zowel voor je paard te zorgen als tal van inkomsten te genereren. Zoals de fysieke wereld heeft een paard onderdak nodig en voldoende ruimtes om te grazen en te trainen. De Silk metaverse bestaat uit 202.500 hectare grond waarbij elk land een oppervlakte heeft van 450x450.

Stal

Mits je jouw paard niet zomaar in de gang kan zetten, heb je een stal nodig voor de basisbehoefte van jouw renpaard. Een stal is een landgoed van maar liefst 10 aaneengesloten percelen waarop jij je eigen stal kan bouwen. In elke stal kan jij tot maximaal 10 paarden huisvesten. En let op, want je kan niet oneindig veel stallen bouwen in de metaverse, maar tot een maximum van 10% van alle renpaarden.

Horse farm

Wil je groot uitpakken en vind je een stal te klein? Ga voor je eigen horse farm! Dit is een oppervlakte van 10 hectare waar je een maximum van 10 stallen op kan bouwen en dus maximaal 100 paarden kan houden.

Image
Silks Land stables and farms
Silks.io

Verdienmodel

Als eigenaar van een paard verdien je natuurlijk prijzengeld wanneer je paard in de fysieke wereld wedstrijden wint. Maar er is meer. Ben jij eigenaar van een stal of een farm, dan verdien jij zomaar een vast percentage van dit prijzengeld. Eigenaren kunnen hun paard ‘staken’ in jouw stal of jouw farm, terwijl jij hiervoor royaal beloond wordt. Je kan als eigenaar van je stal of farm dus ook selectief zijn in welke paarden je al dan niet verwelkomt, want hoe beter je paarden, hoe groter jouw rewards. Silks combineert alle elementen van GameFi met deze real-world ontwikkelingen.

Tokenomics

Silks heeft een dual tokensysteem, bestaande uit het SLK-token en het STT-token:

$SLK

$SLK is de governance token van Silks. De community verdient deze token wanneer ze bijdragen aan het ecosysteem. Denk hierbij aan het valideren en minten van real-world informatie op de blockchain, een essentieel onderdeel van Silks. Met deze tokens krijgen ze stemrecht en kunnen ze mee de toekomst bepalen en stemmen over belangrijke vraagstukken.

Het token heeft een totale voorraad van 500 miljoen en wordt als volgt verdeeld:

  • 5% reserve
  • 5% advisors
  • 20% ecosystem
  • 30% Team
  • 40% Players

$STT-token

Daarnaast hebben we nog het in-game token $STT. Alle transacties en rewards worden uitgekeerd in $STT. Deze heeft een voorraad van maar liefst 5 miljard tokens, maar is verhandelbaar tegen het governance token $SLK. Op deze manier kunnen deelnemers alsnog mee de toekomst bepalen van Silks en stemmen.

Image
Silks in game reward mechanism
Silks.io

Team

Het team van Silks zijn geen onbekenden voor deze industrie. Het team bestaat in totaal uit meer dan 25 personen, maar hier kijken we even naar de voornaamste leden:

Troy Levy Founder Hij is ook eigenaar bij Tropical Racing, een Amerikaans volbloed paarden fokkerij en race bedrijf. Hij heeft in totaal meer dan 20 jaar ervaring in deze industrie. LinkedIn
Dan Nissanoff Co-founder Dan is een internet en blockchain start-up ondernemer met meer dan 20 jaar ervaring in het ontwerpen en ontwikkelen van business bedrijven op grote schaal LinkedIn
Benjamin Plotkin Co-founder Als head of product heeft hij een sleutelpositie in Silks. Hij heeft een passie voor NFTs en de metaverse en maakt van Silks zijn nieuwe missie. LinkedIn

Roadmap

Silks staat nog in de kinderschoenen en heeft een ambitieuze roadmap. Het combineren van het P2E met een dynamische metaverse is dan ook geen eenvoudige opdracht:

April 2022 – Avatar Collection

In April van 2022 lanceerde Silks de Genesis Avatar Collection, de NFT-collectie van 10.000 kleurrijke en unieke jockeys die klaar zijn om de racevelden te betreden. Niet alleen zijn deze noodzakelijk om een Silk Horse te kopen, maar ze geven je in de toekomst ook meer in-game rewards en exclusieve voordelen in de metaverse.

Zomer 2022 – Horse Collection

De zomer van 2022 staat bekend om de inauguratie, zoals ze het zelf noemen, van hun allereerste Silks Horses. De eerste keer in de geschiedenis dat deze exclusieve renpaarden een digitale variant krijgen, die een accurate weerspiegeling zijn van hun eigen achtergrond en prestaties. Win in-game tokens wanneer zij wedstrijden winnen en ontvang bijkomende rewards wanneer ze veulens krijgen.

Q3 – 2022: P2E games

Let the games begin! Vanaf dit moment kan je land en paarden kopen en kan je gaan bouwen aan je eigen stallen of farms. Ga op ontdekkingstocht welke paarden het meeste waard zijn op basis van hun real-life prestaties en start de onderhandelingen. In deze fase van het spel kan het cruciaal zijn om jezelf te positioneren om zoveel mogelijk inkomsten te genereren.

Q1 -2023: Silk Metaverse

De Silks Metaverse opent voor het grote publiek. Koop de nodige spullen om je paard te verzorgen, koop en verkoop land, stallen of zelfs een hele farm en ga op zoek naar zoveel mogelijk opportuniteiten om lucratief het spel te spelen. Hoe verder het spel vordert, hoe decentraler deze P2E metaverse zal worden.

2023: Silks Global

Nu het fundament is gelegd en deze P2E Metaverse live is, is het tijd voor internationale en globale uitbreiding. Silks wil exponentieel groeien met een ijzersterke community en de wereld van volbloed racepaarden verder democratiseren.

Conclusie

De wereld van de volbloed racepaarden is een exclusieve wereld die maar weinig toegankelijk is voor de modale mens. Geregeerd door macht en status is het een niche die gecontroleerd en bestuurd wordt door een bureaucratie van machthebbende en invloedrijke personen en partijen, tot nu. Silks wil de wereld van deze volbloed racepaarden democratiseren door iedereen toegang te bieden dankzij de ontwikkeling van NFT’s, de Metaverse en Web 3.0.

Niet alleen kan jij jouw favoriete paard als NFT bezitten en zo mee in de prijzen vallen wanneer jouw volbloed racepaard een wedstrijd wint, maar je kan ook virtueel land kopen in de Silks metaverse en hier farms en stallen bouwen. Op deze manier ontvang je een deel van de prijzenpot van het winnende paard dat in jouw farm of stal staat. Een hoop manieren om een passief inkomen te genereren!

Ben je op zoek naar meer informatie of heb je nog vragen over Silks? Of wil je graag andere cryptoliefhebbers ontmoeten? In de gratis Discordkanalen van ons product Money Mastery van AllesOverCrypto kun je vragen stellen en kom je in gesprek met duizenden andere liefhebbers van crypto. Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kunt doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt. Laat vooral weten wat jouw gedachten zijn over deze P2E Metaverse Games.


Starten met NFT's en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze Gratis NFT Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Blogbanner NFT Training

 


Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.