SafeMoon

Wat is SafeMoon? De volledige startersgids

Met de komst van tientallen nieuwe cryptoprojecten per dag, is het noodzakelijk om elke dag scherp te blijven en kritisch te kijken naar nieuwe projecten. Investeren in crypto kan een lucratieve zaak zijn, als je bepaalt te investeren in munten met een koersverwachting die enorm veelbelovend is. Wanneer een nieuw project ineens gaat pieken, krijgt het de aandacht van het grote publiek want wie wil nu niet die grote winsten nemen? Maar alvorens je lukraak de groene cijfers gaat achternazitten, moet je steeds weten waarin je investeert. De naam is al veelbelovend, maar wat is SafeMoon en waarom deze crypto zo populair is, ontdek je in deze blog.

Alles wat ik zeg of schrijf is louter algemene informatie en alléén bedoeld als algemene informatie. Het bevat geen investeringsadvies noch een aanbod, uitnodiging of aanbeveling om een financieel instrument aan te kopen of te verkopen of om een andere transactie aan te gaan. Wij zijn geen professioneel financieel adviseurs. Als je in crypto wilt investeren, investeer dan alleen geld dat je bereid bent te verliezen, want de kans dat je het verliest is altijd aanwezig. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de investeringskeuzes die jij maakt, de enige die hiervoor verantwoordelijk is, ben jij zelf.”

Foto header: Elena11/Shutterstock.com

Bekijk snel

SafeMoon (SAFEMOON) komt overal voorbij op sociale media, maar tot op heden is er nog relatief weinig bekend over deze nieuwe cryptomunt. Ze omschrijven zichzelf als een community coin die ontstaan is door investeerders, voor investeerders. Hun grootste doel is om een statische beloningen te implementeren in hun project. Dit zou de prijs lanceren tot stratosferische all-tinme-highs, to the moon, op een veilige manier. Voorlopig ziet het er naar uit dat het een project is met als doel om zoveel mogelijk investeerders te betrekken bij hun project en hiervoor te gaan belonen.

Ontwikkelaars hebben wel al een AMA gehouden, wat staat voor Ask Me Antyhing. Zo kregen alle aanwezigen de kans om vragen te stellen over het project. SafeMoon werd eerder deze maand, maart 2021, gelanceerd en gaat mensen belonen die de cryptomunt kopen en vasthouden. De beste manier om een nieuw project te leren kennen is door te kijken naar de whitepaper en de roadmap.

WhitePaper

SafeMoon is een nieuwe crypto op de Binance Smart Chain (BSC) en introduceert zichzelf in de whitepaper door meteen een statement te maken omtrent stakingen en hoge APY’s, Annual Percentage Yields of jaarlijkse rente. Een bijkomende reden waarom investeren in sommige crypto zo interessant is, zijn de hoge rentes die je krijgt als je beslist om een munt te staken. Momenteel is er een explosie aan DeFi-projecten waarbij de early adaptors, de eerste investeerders, een veel hogere rente krijgen. Door te investeren in een project enkel op basis van APY’s kreeg je geen stabiele koers maar eerder een onvermijdelijke zeepbel die vroeg of laat kan barsten. Daarom wil SafeMoon gebruik maken van een statistische beloningen als gevolg van een dreigende ineenstorting van de prijs. Zo willen ze letterlijk ‘naar de maan’ gaan met hun project.

Image
SafeMoon
Bron: Safemoon.xyz

Waarom statistische beloningen?

Bij nieuwe cryptoprojecten zien we vaker dat whales investeren in projecten en hierdoor de prijs gigantisch opwaarts beïnvloeden. Dit is een positieve trend, maar niet als de whales zich kort nadien besluiten terug te trekken met alle profits wat weer een effect heeft op de huidige koers. Veel kleinere projecten zijn erg gevoelig voor de invloed van grotere spelers op de markt. Dit pijnpunt wil SafeMoon wegnemen door te werken met statische beloningen én met zogenaamde penalty's voor het verkopen van je coins.

Ze zijn ervan overtuigd dat het statistisch belonen heeft veel problemen gaan en kunnen oplossen. Het bedrag dat je krijgt uit een investering is uiteraard altijd afhankelijk van het volume van je investering, bepaal je om een groter bedrag te investeren, dan krijg je daarvoor een grotere return on investment. In de praktijk zien we dat de zogenaamde early adatoprs meteen hun coins weer gaan verkopen nadat ze deze beloning hebben gekregen. Dit zorgt voor een negatief effect op de prijs. Door een statische beloning hebben ze hier meer controle op. Anderzijds willen ze natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen hun cryptomunten vasthouden op de lange termijn, het hodlen van je investering.

Community owned

Dit is een zeer interessant gegeven in het project van SafeMoon. Het project is voor de volledige 100% eigendom van de investeerders. Wat bedoelen ze hiermee? We zien vaak dat ontwikkelaars en CEO’s van een project zelf een groot aantal cryptomunten vasthouden tijdens het hele proces. Zo wordt er gezegd dat Satoshi Nakamoto, oprichter Bitcoin (BTC) zelf nog 1 miljoen Bitcoins bezit.  Bij SafeMoon daarentegen hebben de ontwikkelaars alle team coins verbrand en moesten ook zij, net als anderen deelnemen aan de presale. Hierdoor heeft niemand van het oorspronkelijke ontwikkelingsteam nog kans om het project te beïnvloeden en is dit een democratisch gegeven dat door de community wordt gestuurd.

Verbranding tokens

Het project is gestart met een indrukwekkende totale supply van 1,000,000,000,000,000 tokens. Dit is uiteraard ongezien veel, maar wat SafeMoon hier doet, is om de zoveel tijd manueel tokens gaan verbranden. Dit doen ze met een bewuste reden. Ze willen dat investeerders hun SafeMoon zo lang mogelijk gaan hodlen en beloont hen hier ook voor door op regelmatige basis coins te verbranden. SafeMoon streeft ernaar om een strategie te implementeren die investeerders op de lange termijn extra zal belonen. Het verbranden van deze munten zal gebeuren op een transparante manier die je via hun officiële website zal kunnen opvolgen en bekijken.

Heb je SafeMoon gekocht en heb je toch besloten om het project te verlaten? Bij elke transactie komt een kost kijken van 10% die gelijk verdeeld wordt. Maar liefst 5% van al deze kosten worden herverdeeld naar alle investeerders. Dit wil zeggen dat je extra wordt beloond om je SafeMoon crypto vast te houden. De overige 5% wordt gelinkt aan BNB-coins om de liquiditeit van PancakeSwap te voorzien.

Image
SafeMoon
Bron: Safemoon.xyz

Automatische liquiditeitspools

Het aanbieden van een automatische liquiditeit zoals hierboven besproken, zou het geheim moeten worden van SafeMoon. De penalty, zoals ze het zelf noemen, om uit te stappen is hier een grote doorbraak. Momenteel is er een ontzettend grote liquiditeit, maar deze wordt ook schaarser naarmate ze meer munten gaan verbranden. Om hun liquiditeit toch te waarborgen, werken ze met de 10% feekosten voor investeerders die uitstappen. Het is doel is om grotere dieptepunten te voorkomen wanneer ‘whales’ besluiten om hun tokens in een later stadium te verkopen, waardoor de prijs minder sterk zal fluctueren door de automatische liquiditeitsvoorziening.

RoadMap

Zoals elk project, heeft ook SafeMoon een roadmap waarin ze hun ontwikkelingen gaan uitschrijven voor de komende periode. Het eerst kwartaal van 2021 staat in het teken van het concept en de launch van de SafeMoon token. Dit is op zeer korte tijd een groot succes en we zien dit ook terug in de procentuele stijging van de koers. Hoe deze zich verder gaat ontwikkelen, zal afhangen van de verdere ontwikkelingen, maar het project heeft alleszins een zeer goede start gemaakt.

In het laatste kwartaal van 2021 willen ze ook gebruiken maken van de trends die momenteel de markt domineert, namelijk de non-fungible tokens (NFT’s). Ze willen een soort van NFT Marketplace ontwikkelen waarin iedereen zijn of haar unieke token kan kopen én verhandelen. Alsof dit nog niet voldoende is, zou je ook je eigen NFT kunnen staken bij hen. Ze zijn druk bezig met de uitwerking van dit concept, en we hopen dan ook snel meer informatie hierover te krijgen.

Image
SafeMoon
Bron: Safemoon.xyz

Exchange

Kleinere projecten zijn doorgaans nog niet te koop op grotere exchanges. Het nadeel hiervan is dat het publiek eerder beperkt is door investeerders die reeds ervaring hebben met kleinere en vaak decentrale exchanges. Wat onderdeel is van hun roadmap, is dan ook dat ze SafeMoon willen aanbieden op verschillende exchanges. Momenteel is het enkel mogelijk om SafeMoon te kopen via PancakeSwap met de Binance Coin (BNB). Investeerders die zich bevinden op grotere platforms zoals Binance, hebben voorlopig nog geen toegang tot SafeMoon op Binance zelf. Jonge investeerders zijn mogelijk onbekend met een decentrale exchange zoals PancakeSwap en daarom wil SafeMoon zich ook focussen om hun token te gaan listen op verschillende grotere exchanges.

Hoe koop ik SafeMoon?

SafeMoon kopen op Pancake Swap lijkt lastig, maar is eenvoudig met behulp van de onderstaande stappen. Met deze uitleg ben je binnen enkele stappen de trotse eigenaar van SAFEMOON.

  1. Ga naar Pancake Swap
  2. Druk rechtsboven op "Connect wallet"
  3. Maak verbinding met je wallet, de meesten gebruiken hier MetaMask wallet via hun internetbrowser
  4. Maak via deze link een gratis account aan bij Binance
  5. Verifieer jezelf door rechtsboven op het poppetje te drukken en naar "Identification" te gaan.
  6. Nadat je jezelf hebt geverifieerd, stort je geld op je Binance-account door middel van iDEAL. Het geld zal er direct op staan.
  7. Koop de Binance Coin en stuur deze vervolgens naar jouw Binance-adres van je MetaMask wallet.
  8. Wacht totdat de Binance Coin op je MetaMask wallet is aangekomen
  9. Zoek op Pancake Swap naar SAFEMOON om jouw BNB voor deze munt te swappen/omruilen.
  10. Swap de gewenste hoeveelheid BNB voor SafeMoon en bevestig de swap via jouw MetaMask wallet 
  11. Gefeliciteerd, je hebt succesvol jouw Binance Coin geswapt voor SafeMoon!

Lees hier een uitgebreide uitleg over Pancake Swap.

Conclusie

Nieuwe projecten hebben veel meer potentie, maar ook het risico is natuurlijk groter. Bij de start van een nieuw project krijgen we door middel van de roadmap en whitepaper meer informatie over wat we kunnen verwachten. We zien zeker bij nieuwe projecten dat grote investeerders de prijs kunnen beïnvloeden en hierdoor ook zijn/haar eigen winst in de hand werken om vervolgens het project weer te verlaten. Dit is een oneerlijke strijd die SafeMoon ook wil aanpakken. Door middel van de penalty's en het statisch gaan belonen hopen ze hiermee zoveel mogelijk investeerders bij hen te houden. Het regelmatig verbranden van tokens maakt het uiteraard voor zowel de huidige investeerder als een nieuwe potentiële investeerder heel interessant. We zijn dan ook heel benieuwd hoe dit project zich gaat ontwikkelen in de komende weken en maanden.

In onze AllesOverCrypto Facebookgroep zien we een hele hoop mensen die uitermate positief zijn over het project van SafeMoon. Kom gerust een kijkje nemen in onze #1 Bitcoin en crypto-community en krijg antwoorden op al je vragen!


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.