Quant Network QNT

Quant Network (QNT) - Complete uitleg voor beginners

Quant Network (QNT) is op het moment van schrijven (september 2021) door alle barrières aan het knallen. Er zijn verschillende coins flink aan het stijgen, waarvan Bitcoin (BTC) de bekendste is. Het leuke aan Quant is dat het een futuristische doelstelling heeft, waarover we je in dit artikel alles zullen vertellen. Lees je mee?

Bekijk snel

Wat is Quant Network (QNT)?

Blockchain is de fundering van onze toekomst, maar wat is dit precies? Kortgezegd is blockchain een systeem voor het opslaan van een keten van data, waarbij de blokken niet aanpasbaar zijn. Een volledige toelichting op dit begrip vind je in dit artikel. Een groot nadeel van deze technologie is echter dat het nog niet (goed) samenwerkt met andere blockchains, waardoor je als gebruiker tegen grenzen aanloopt. 

Quant Network (QNT) is vastbesloten om deze beperkingen weg te werken. De doelstelling van de organisatie is dan ook nietsverhullend, want deze luidt als volgt: “Wereldwijde netwerken verbinden met blockchains, met slechts drie regels code.” Hiermee bedoelen ze dat er met de komst van ‘Overledger’ interoperabiliteit wordt gerealiseerd, waardoor er verschillende blockchains met elkaar verbonden worden. 

De Quant Overledger-technologie is dus in feit een blockchain-besturingssysteem. Dit innovatieve systeem bevindt zich boven de protocollen en transactielagen. Als je wilt weten wat de Blockchain Layers zijn, en waar ze voor dienen, dan informeert mijn collega Matt je hierover

Waarom is interoperabiliteit essentieel? 

Ik omschreef hierboven al dat er momenteel geen interoperabiliteit tussen verschillende blockchains bestaat, waardoor het uitwisselen van informatie beperkt wordt. Het feit dat elke blockchain zijn eigen algoritme en eigen opbouw heeft, maakt het ontzettend lastig om een koppeling te realiseren. Wil je blockchain verbinden met een niet-blockchain-database, dan is helemaal het einde zoek. 

De oplossing wordt momenteel gevonden in de ontwikkeling van dApps, waardoor je de koppeling manueel kunt maken. Hierdoor wordt het extreem complexe, technische werk én het verschil in gebruikersrechten even omzeild, totdat er een overkoepelend blockchain-besturingssysteem is ontwikkeld. Met de komst van Overledger zal er, met slechts drie regels code, een oplossing worden geboden voor deze uitdagingen. 

Wat is Overledger nu precies?

Zoals in onderstaande afbeelding zichtbaar is, draait Overledger boven de blockchains en dus niet erop. Overledger is zelf geen blockchain; dat is goed om te beseffen. Het zal je niet verbazen dat het initiatief diverse invloedrijke partners heeft. Bedrijven, zoals Amazon, Oracle & Sia, werken mee en leveren onder andere de clouds, waarop Overledger draait. 

Daarbij zijn er nog vele, vele andere betrokken partijen bij dit project. Denk aan MOBI, betaalgigant PayUK, de universiteit van Hamburg, Tech Nation, etc. De ambities van topman Gilbert Verdian, waarover je hieronder meer informatie vindt, zijn duidelijk grenzeloos. 

Bron: Quant.Network

De technologie van dit besturingssysteem vraagt om een verfrissende blik, want het is een grensverleggend project. Het verbinden van niet alleen blockchains, maar ook de databases, is een complexe aangelegenheid. Door de blockchain interoperabel te maken, openen ook direct de deuren voor smart contracts

Momenteel is het lastig om de gegevens van een andere blockchain in te zien, aangezien deze gegevens op verschillende netwerken staan. Wil jij een transactie voltooien van A naar B, dan zou Quant het mogelijk maken om deze informatieoverdracht eenvoudig te realiseren, door een brug te creëeren. 

Hoe werkt Overledger?

Oké, het is dus goed om te beseffen dat Overledger is opgebouwd uit diverse lagen. De onderste laag is de TCP-IP, zoals je in onderstaande afbeelding kunt zien. 

Transaction Layer

De transactielaag komt bovenop het netwerkprotocol te liggen, op de afbeelding zichtbaar als TCP-IP. Deze laag bundelt alle transacties, die op verschillende blockchains worden gesignaleerd. Dit gebeurt op basis van het consensusalgoritme, aangezien dit veilig en efficiënt is. 

Message Layer

Bovenop de transactielaag vind je de message layer. Hierin vinden we de informatie, die rechtstreeks uit de smart contracts en transacties komt. Ook wordt in deze laag de transactie info opgeslagen, evenals de communicatiesgegevens tussen meerdere applicaties. 

Filtering en Ordering Layer

In de filtering en ordering layer worden actief alle gegevens geordend en gefilterd. De verbinding tussen data vanuit de messaging layer, maar ook vanaf andere netwerken, wordt hier gelegd. 

Application Layer

Dit is de toplaag. Zijn de verzonden berichten geldig of niet? Bij goedkeuring is het essentieel dat er een signature toegevoegd wordt, zodat de boodschap op een vertrouwde manier kan worden doorgezet. Verschillende multichain applications zijn in staat om te verwijzen naar berichten, die op hun beurt weer de link leggen met de desbetreffende database. 

Image
Layers Quant Network Overledger

Bron: Bitcointalk.org

Wie zijn de concurrenten?

Overledger van Quant is een uniek product, waardoor er weinig concurrenten zijn. Op dit moment kunnen blockchains samenwerken, mits zij gebouwd zijn op de dezelfde blokken. Dit betekent dat bijvoorbeeld Ethereum (ETH), Polkadot of Solana onderling prima werken, maar dat je een andersoortig blok niet kunt verbinden. 

Er zijn natuurlijk ecosystemen die uit zijn op verbetering van de blockchain. Schaalbaarheid en interoperabiliteit zijn niet alleen voor Quant interessant, maar voor vele initiatiefnemers. Doordat je een keus moet maken op welke blockchain je gaat bouwen, heb je op een bepaald moment in het proces bruggen nodig naar andere ketens. Met de komst van Overledger van Quant kun je verbinding maken met elke blockchain en is dit probleem opgelost. 

Is Quant Network een goede investering?

We zijn geen financieel adviseurs en kunnen je niet adviseren over of het verstandig is om te investeren in QNT. Doe altijd je eigen onderzoek en ben je bewust van waar je mee bezig bent, en dat je altijd een risico neemt. Op het moment van schrijven (september 2021) is Quant booming. De grafieken schieten door het dak, maar what about the tokenomics van deze token. 

Quant (QNT) is een ERC20-token. Tijdens de ICO in 2018 zijn er, nadat het team een deel van de tokens ontving en er een deel werd vernietigd, een voorraad van 14,6 miljoen tokens beschikbaar gesteld. Er zijn ongeveer 12 miljoen tokens in omloop, waarbij het restant nog in handen is van Quant zelf. Naar verwachting wordt de token de komende tijd enorm gewild, waardoor de prijs zal stijgen. 

QNT is een utiliteit token, wat inhoudt dat je deze gebruikt om toegang te krijgen tot producten en/of diensten. Ze zijn dus minder populair om in te investeren, want `ze dienen ergens voor, hebben nut. Naar verwachting zal de komende jaren het aanbod groter worden, waardoor je ook steeds meer taken kunt betalen met QNT. Op dit moment wordt QNT gebruikt om toegang te krijgen tot Overledger, uiteraard om transacties te versleutelen en om toegang te krijgen tot applicaties. 

https://youtu.be/pi7Tr94XgjQ

Hoe koop ik Quant?

Quant kopen op Hotbit is een fluitje van een cent. Met deze uitleg ben je binnen enkele stappen de trotse eigenaar van QNT.

 1. Meld je hier gratis aan bij Hotbit
 2. Klik op ‘Deposits’ bij BTC (=Bitcoin). Ze zullen vragen om je account beter te beschermen.
 3. Download Google Authenticator op je telefoon.
 4. Na de installatie scan je de QR-code met de app, vul je jouw wachtwoord opnieuw in en noteer je de code die de Google Authenticator weergeeft. Tot slot klik je op ‘Confirm’.
 5. Na het activeren van jouw 2FA-beveiliging, druk je opnieuw op ‘Deposits’ bij Bitcoin. Kopieer vervolgens het ‘BTC Deposit Address’ 
 6. Maak via deze link een gratis account aan op Bitvavo
 7. Stort geld op je Bitvavo-rekening via iDEAL
  Klik hier voor meer uitleg over Bitvavo als je dit nodig hebt
 8. Koop Bitcoin en stuur deze vervolgens naar het depositadres dat je hebt gekopieerd.
 9. Wacht totdat de Bitcoins op Hotbit staan
 10. Ga op Hotbit naar Exchange, zoek QNT op en klik hem aan
 11. Koop de gewenste hoeveelheid Quant aan

Roadmap Quant Network

Er is momenteel geen roadmap bekend voor Quant, ondermeer doordat de ze al zijn begonnen aan de uitrol. Ze hebben een ambitieuze doelstelling (Wereldwijde netwerken verbinden met blockchains, met slechts drie regels code), maar ze laten zich niet ontmoedigen. 

In de zomer van 2021 heeft Quant een donatie ontvangen van een Alpha Sigma Capital, dus dat er door grote investeerders wordt geloofd in de toekomst van Quant is wel duidelijk. Hierboven omschreven we al globale partners, die de boot niet willen missen en geloven in de doelstelling van het initiatief. In onderstaande video vertelt de CEO over blockchain interoperabiliteit en de mogelijkheden van Overledger. Hij vertelt over het feit dat Overledger pionier is op het gebied van blockchain operating systems en dat ze het voor elkaar krijgen om niet alleen blockchains te verbinden, maar ook bestaande netwerken laten aansluiten op de blockchain. Hierdoor is het mogelijk om mApps (multi-channel applications) te ontwikkelen en lanceren. 

 

 

SIA is Europees marktleider in design, creatie en management van technologische infrastructuren voor grote financiële intstellingen, werkt samen met Quant Network. Samen willen ze kijken naar de mogelijkheden om innovatieve oplossingen te ontwikkelen, die gericht zijn op blockchain interoperabiliteit voor ruim 570 banken en financiële instellingen.

Het feit dat Ripple al jaren probeert om deze deals te bemachtigen, en het Overledger is gelukt, zegt wel genoeg. Overledger van Quant Network (QNT) wordt gezien als een veilige, schaalbare, betrouwbare oplossing voor de uitdagingen van de huidige tijd. 

In de eerste maanden van 2021 heeft Quant Network dus al flink wat plannen gerealiseerd. Je kunt inmiddels, dankzij het gelanceerde Overledger OS, toegang krijgen tot Ripple, Ethereum (ETC) en Bitcoin (BTC). Het klinkt misschien als een essentiële stap in ieder groeiproces, maar niets is minder waar. Het opvallende van Overledger is namelijk dat je via ´´één dashboard gebruikmaakt van maar liefst drie verschillende blockchains. 

Zoals je ziet, mag er dan wel geen officiële roadmap zijn, maar de plannen van de CEO en zijn team zijn niet te verbloemen. Dit project gaat het ver schoppen en de huidige beperkingen op de blockchain doen verdwijnen als sneeuw voor de zon. 

Het team achter Quant

De oprichter van dit prachtige brand is Gilbert Verdian. Verdian is een expert in business innovation & technology, die wereldwijd voor diverse toonaangevende bedrijven heeft gewerkt. Hij werkt met name aan advanced technology en is gefascineerd door AI, blockchain en cybersecurity. Dat hij aan het roer staat van de innovatieve technologie van Quant Network is dan ook geen toeval. 

De overige teamleden hebben ook een indrukwekkend trackrecord, waar je in dit artikel van Medium meer over kunt lezen. Denk aan Full Stack Developer Rui Wang, die jarenlange ervaring heeft in software development en aan Full Stack Developer Alexandru Chiriac, die rechtstreeks van het University College in London komt. 

Het is goed om te vermelden dat het team de ontwikkeling van de software voorzichtig en gestructureerd aanpakt. Ze hebben dan wel indrukwekkende partners aangetrokken, waaronder SIA, maar tijdenlang werd er nauwlijks iets nieuws vermeld. Als ondernemer zou ik zelf iedere organisatie stuk voor stuk benoemen en zorgen dat die wave wordt ingezet, want dat is waar je je exposure vandaan haalt. Bij Quant Network is er geen sprake van vluchtige media-aandacht, hypes of de look-at-me deel van de cryptowereld. 

Quant Network op social media

Wil je de CEO van Quant Network, Gilbert Verdian, online volgen? Dat doe je eenvoudig op Twitter. Hij is niet enorm actief, waardoor het kanaal van Quant misschien wel aantrekkelijker is om in de gaten te houden. Quant Network heeft op het moment van schrijven ruim 45.000 volgers op Twitter, maar ze groeien elke dag door hun motto 'unleashed the power of networks as connected as the world we live in' met de wereld te delen. 

Voor de absolute fans kun je op Github Quant Network en op LinkedIn volgen, waarvan de laatste zeker interessant is met de te verwachten updates. Naast de social mediakanalen kun je ook een whitepaper downloaden via de site en meepraten op Bitcointalk.org. 

Conclusie

Crypto, blockchain; een leven zonder kunnen veel van ons zich nu nog wel voorstellen. Maar dit gaat absoluut veranderen. We delen online, betalen via het internet en zoeken echt álles op. Met de ontwikkeling van de metaverse zal verbinding met het oneindige alleen maar een grotere rol in ons leven gaan spelen. De interesse voor cryptocurrency’s groeit en ook steeds meer mensen maken kennis met blockchain.

De blockchain heeft ook z’n beperkingen, zoals in dit artikel is besproken. Door de innovatieve werkwijze van Quant, en met de komst van Overledger, worden de mogelijkheden eindeloos. En dat moedigen we natuurlijk altijd aan! Ik vermoed dat we de komende tijd alleen maar meer gaan horen van dit horizonverruimende initiatief, waardoor de mogelijkheden voor zowel consumenten als bedrijven blijven toenemen. 

Ben je op zoek naar meer informatie over Quant Network (QNT) of wil je graag sparren met anderen? In de Facebookgroep van AllesOverCrypto vind je alle antwoorden en kun je jouw passie delen met ruim 88.000 andere liefhebbers. Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kan doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt. Laat vooral weten wat jouw gedachten zijn over Quant Network (QNT). 

Header image: Foto door ThisIsEngineering via Pexels


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.